Wednesday, October 31, 2018

Complete kan keperluan badan


Hai semua !
Apa yang ada dekat dapur rumah Nad ? Setiap kali tetamu yang datang rumah Nad, mesti ada yang akan tanya, "yang ni ape Nad, supplement tu makan untuk ape, Min Kaffe untuk ape, dan bla bla bla" . Hehe.



Seketul Teh Hannan πŸ™ˆ

Ada Min Kaffe, ada Min Cha dan ada jugak Bv Alfalfa. Basically, nih la supplement tambahan Nad sekeluarga. Min Kaffe untuk Nad sendiri minum sepanjang hari, bekalkan tenaga,mengelakkan lesu, mengurangkan rasa lapar, milk booster untuk Nad sebab Nad masih menyusukan Hannan, mencantikkan kulit dan elakkan gastric serta sembelit.

Untuk Min Cha pulak, Nad belikan untuk husband Nad. Setiap pagi Irine akan buat 1 sachet bagi dia minum. SETIAP HARI okay ! Sebab husband sendiri request kena buat dan bagi dia minum untuk make sure dia tak letih sepanjang keluar kerja. Keluar pagi, balik pulak malam. Suami kita bukan robot tau, perlukan tenaga jugak. Jadi, Min Cha ni sangat sesuai untuk husband yang jenis cepat letih,mengantuk or etc. Yang bestnya, Min Cha ni ialah minuman campuran garam buluh πŸ‘ 

Dan Bv Alfalfa pulak, yang tu untuk Hannan. Nad akan mix kan setiap kali bancuh susu Hannan. Fungsi Bv Alfalfa ni ialah sesuai untuk kanak-kanak yang nak tambahkan selera makan, naikkan badan, kanak-kanak yang selalu sembelit, dan banyak lagi ! 

Nampak tak yang Nad 1 family pengguna tegar SHOM. Hihi. Supplement ni tujuan dia nak complete kan keperluan badan yang tak cukup. Dan supplement SHOM ni tak ada benda-benda kimia lain / campuran lain hanya yang organik & natural sahaja. Sebab tu supplement SHOM ni dah ada pasaran Malaysia bertahun lamanya! 

Berminat tak nak cuba product SHOM ? Tapi tak tau macam mana nak consume SHOM dan perlukan guide yg betul? Boleh wassap Nad utk order. 

Nadiah Ahmad,
Your Premium Beautiful Expert
Follow Instagram : @nadiahahmad__

Macam mana nak elak SEMBELIT masa pantang


Assalamualaikum hye :)

Harini ada masa terluang sikit. Baru lepas setel semua benda.

Okay nak share pengalaman sendiri. Selalu dengar yang ramai ibu-ibu sembelit time pantang. Eh jangan buat main-main tau sembelit time pantang ni risiko dia besar. Kadang ada yang boleh sebabkan sembelit sampai berdarah. Ada certain ibu yg bersalin jadi trauma bila alami sembelit teruk sampai rasa seram nak membuang. Orang kata kalau nak cepat baik luka jahitan tu kena elakkan push time membuang. 

Yes macam diri sendiri, lepas bersalin, benda paling takut ialah 
"alamak, macam mana nak membuang, dah la jahitan baru lagi, boleh kee".

Masa lepas bersalin, jangan risau, doctor memang bagi ubat minum pelembut najis. So, uall tak perlu risau okay. Kalau doctor tak bagi boleh beli dekat farmasi. Masa dekat hospital, serius ubat pelembut ni memang membantu sangat-sangat. Jadi kita tak perlu risau jahitan luka/terkoyak sebab once dah consume ubat pelembut tu, awak akan rasa perut tu macam nak cirit-birit. Pernah kena cirit birit tak ? haha. Bila cirit birit, tak boleh nak tangguh-tangguh, haa macamtu jugak bila makan ubat pelembut doctor bagi ni. 

Untuk 2-3 hari makan ubat ni, memang membantu, tapi bila dah sampai rumah, Nad rasa perut ni sangatttlahh tak selesa.Kenapa ? Sebabkan ubat pelembut ni macam tak sesuai dengan Nad, buatkan Nad kejap-kejap nak pegi toilet . Dalam masa setengah jam, ulang alik jugak sampaikan mengganggu bila Nad Nak ubat kerja, tapi time tuh la nak berlari ke toilet ! 

Jadi, masa nurse datang rumah haritu, Nad tanya dekat dia, 

"nurse, boleh tak kalau saya nak stop makan ubat pelembut tu, bukan sebab tak bagus, saya suka sebab senang nak lawas, tapi ubat tu buatkan perut saya rasa memulas/pedih sampai tengah malam kena ulang alik ke toilet"

Then nurse pun cakap, boleh kalau nak stop tapi kena make sure kena gantikan dengan makan makanan yang berasaskan fibre macam sayur hijau banyak-banyak. Pastu air kena minum lebih, kalau tak nanti boleh sembelit. Bila nurse dah bagi green light, Nad pun automatic stop kan serta merta. Bila dah stop, Nad gantikan dengan apa ? Nad ikut cakap nurse makan sayur banyak-banyak, air minum lebih dan gantikan dengan Min Kaffe. 



Apa beza consume Min Kaffe dengan ubat pelembut hospital bagi ? 
Yang ni my personal opinion . For me, maybe perut Nad tak sesuai dengan ubat hospital tu sebab terlalu kuat sangat kesan dia sampaikan perut rasa tak selesa dan pedih. Min Kaffe pulak bila makan kesannya, tiap-tiap pagi akan senang dan sangatlah mudah nak ke toilet. Dia bukan melawaskan sampaikan rasa macam cirit birit tau. TAKKKK ! Tapi dalam bentuk senanggggg yang teramat. Tak sembelit langsung ! Bila tak sembelit, so mood time pantang pun happy! Takde nak moody sebab menahan sakit, betul kan ?

Selain tu, beberapa tips lain yang Nad baca untuk elakkan sembelit time pantang :

Tips untuk rawat sembelit yg mungkin boleh diamalkan

1. Pemakanan. Kena jaga pemakanan semasa dalam pantang. Banyakkan ambil makanan yg berserat, buah-buahan dan sayur-sayuran. Time pantang tak banyak sayur yang boleh makan kan, kalau macam Nad, hari-hari lah makan sayur sawi. Nasib Nad memang hantu sayur. Tak boleh kalau dalam sehari tak makan sayur ! Tak lengkap.
2. Supplement. Supplement memang banyak membantu terutamanya kalsium dan detox. Detox dia akan bawak najis kita terus parking ke usus besar dan kalsium pulak memang melawaskan. So bila dah membuang, badan awak pun akan rasa lebih ringan dan rasa lebih sihat !
3. Minum air putih banyak-banyak. Orang dulu-dulu tak bagi minum air banyak takut bawah tu kembang, tapi cara yang betul ialah nak minum banyak tu boleh tapi sekali minum ialah minum sikit-sikit tapi kerap.Lagi-lagi kalau ibu yang menyusu badan, air memang no 1 kena lebih, perlu minum air yg cukup untuk hasilkan production susu yg banyak. Air yang cukup bantu elakkan najis jadi keras. 
4. Guna toilet jenis duduk. Kalau jenis cangkung macam bahaya jugak rasanya. huhuh. 

Ok tu je lah yang boleh di share :) So far suka sangat-sangat consume Min Kaffe. 
Kalau ada yang berminat nak dapatkan Min Kaffe, boleh order dengan Nad jugak.

Nadiah Ahmad | 019.523.5560
Follow Instagram : @nadiahahmad__


Serlah kan kecantikan dengan gabungan aura jelita Skincare dan supplement


Sejak balik dua menjak ni hampir seminggu ni Nad tak dapat konsistent dengan betul pakai Infinence. Kadang-kadang tak sempat nak bersihkan muka, rasa mengantuk terus tidur. Tak cuci muka, tak pakai night krim.

Bila bangun pagi rasa kulit kusam sangat, lepas tu Nad perasan whitehead & blackhead muncul semula. Malam ni nekad, tidurkan anak. Nad settle mengaji terus nak ‘me time’ dengan Infinence  skincare. In sha Allah esok pagi kulit lebih baik dari sebelum ni.

Mula-mula aisa cuci muka pakai cleanser infinence. Tepeek toner sikit-sikit. Lepas tu terus pakai serum (setitik) campur sekali dengan night cream. Best sangat ! Kalau nak tahu, infinence ni bau nya sangat lembut, dan paling penting takde rasa melekit lansung kulit kita. Selesa je tidur malam-malam tau.



Kecantikkan bermula dengan menjadi diri kita sendiri 😘

Nad pasti ramai wanita sukakan kecantikkan. Dan bukan semua orang yang dari azalinya cantik, jelita. Tapi percaya lah, kita ada kelebihan diri kita sendiri.

Nad nak ajak semua wanita dalam blog Nad untuk sama-sama serlahkan kecantikkan dengan Rangkaian produk Infinence dan supplement SHOM yang pasti memberi kesan aura jelita yang terbaik untuk kita.

Gabungan supplement dan ‘skincare’ ni akan menjadi kan kulit kita 1 badan lebih sihat, cerah, bebas jerawat dan parut. Yang bestnya Skincare Infinence ni tahan hingga 6 bulan pengunaan tau. Jimat sangat kan. Ianya merupakkan asas bagi mendapatkan kulit idaman hati. Sangat berbaloi, organik dan berkesan untuk semua jenis kulit.

Macam Nad sendiri,  Nad memang konsistent menggunakan gabungan infinence skincare dan supplement bagi mendapatkan kan  Aura Jelita . U alls rasakan sendiri power of Infinence dan supplement SHOM ni okey ?

Untuk pertanyaan lebih lanjut boleh terus hubungi Nad.
Now dah settle semua boleh la tidur.

Tapi sebelum tu jangan lupa sedekahkan al fatihah buat mereka yang kita sayang, dan memafkan mereka yang menyakiti hati kita selama ini. 

Assalamualaikum & Good nite
Nadiah Ahmad 🌿
Your Beauty Consultant | 019.523.5560



Rambut bersinar kulit kepala sihat penampilan menawan


ADA TAK RAMBUT AWAK SEMUA MACAM NI ?πŸ‘‡

⏩ GUGUR dan JARANG
⏩ KUSUT dan PECAH
⏩ PERANG dan TAK BERSINAR
⏩ BOTAK
⏩ KELEMUMUR
⏩ BERMINYAK
⏩ KUTU
⏩ BERBAU

Kalau ada, Nad nak cadangkan penyelesaian untuk awak semua.

SHAMPOO MARINE ESSENCE ❗



Kenapa SHAMPOO MARINE ESSENCE pilihan hati❓

✏ MINERAL BERKHASIAT, menyihatkan kulit kepala dan rambut
✏ KEKALKAN kulit kepala dalam keadaan BAIK
✏ PELEMBAP semulajadi
✏ GALAKKAN pertumbuhan rambut baru
✏ DAN BANYAK LAGI!!

Kenapa Nad suka dengan Shampoo Garam Buluh ni ?

✴ sebab JIMAT  ✴ sebab BERKESAN  ✴ sebab SELAMAT  ✴ sebab 1 botol untuk 1 Keluarga ✴sebab WANGI & LEMBUT

Hasil dia pulak ?

✔ RAMBUT KURANG GUGUR
✔ KELEMUMUR TIADA
✔GATAL KEPALA HILANG
✔BAU KEPAM NO MOREπŸ™… walaupun seharian bertudung
✔AKAR RAMBUT LEBIH KUAT
✔RAMBUT LEBIH LEMBUT BERSERI
✔RAMBUT CEPAT TUMBUH
✔MELEBATKAN RAMBUT
✔2-3 HARI RAMBUT MASIH BERBAU WANGI
✔RAMBUT CANTIK seperti buat rawatan SPA

So Nad dah boleh JIMAT BANYAK sebab Nad dah tak perlu beli pelbagai jenis syampu rambut. Untuk rambut gugur la, untuk rambut kelemumur la. Membazir ja kan.  πŸ’
Dengan shampoo Me ni, semua boleh. ALL IN ONE. Senang & jimat.

Nak berjimat macam Nad yapi dapat hasil macam berbelanja mahal. Jom guna Shampoo Garam Buluh ni. Nad guna, Nad suka, Nad jual 😘

NAK KULIT KEPALA SIHAT, RAMBUT BERSINAR, MENAWAN ?  
Whatsapp Nad sekarang untuk dapatkan harga ISTIMEWA.

Dekat mana boleh order ?
Boleh visit FB PAGE : NADIAH AHMAD
Boleh follow instagram Nad @sitinadiahahmad

Untuk order boleh WhatsApp 

Selamat mencubaaa.

Sunday, October 28, 2018

Kerana Diriku Begitu Berharga


Malam ni badan rasa agak keletihan sikit dengan aktiviti sepanjang hari.

So macam biasa bila terlalu penat wajib ambik Bv alfalfa setiap hari untuk boost energy. 
Terutama untuk Bv Alfalfa lovers ❤️

Bagi yang tertanya-tanya Bv Alfalfa nie apa ? Apa kelebihan Bv Alfalfa

Bv alfalfa ni merupakan minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Ia mengandungi campuran unik seperti :

✨ Polygonum Cuspidatum
✨ Anggur Muscadine
✨ Elderberi Eropah
✨ Lobak Ungu

Semua bahan ini kaya dengan polifenol menjadikan Bv Alfalfa begitu unik. 

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Antara Kebaikan Polifenol yang terkandung dalam Bv Alfalfa  :

▪️Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
▪️Mencantikkan dan melicinkan kulit
▪️Membantu mengurangkan risiko penyakit yang melibatkan sel
▪️Melindungi dan meningkatkan kesihatan jantung
▪️Mengurangkan paras gula dalam darah 
▪️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
▪️Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk (alzheimer)
▪️Membantu meningkatkan kesihatan penghidap parkinson
▪️Meningkatkan kesihatan pesakit strok - angin ahmar
▪️Meningkatkan kesihatan imum badan
▪️Menggalakan kesihatan keseluruhan

Sebab tu Nad kata, Bv Alfalfa ni sangat special. Siapa yang pernah consume pasti rasa kelebihan setiap kali amalkan Bv Alfalfa.

Untuk awak yang renyah nak telan pil/bancuh-bancuh boleh consume Bv alfalfa nie okey ?

Assalamualaikum & Selamat Malam semua.

NADIAH AHMAD

Kulit idaman cantik jelita


Suka tengok orang kulit cantik, cerah, sihat, bebas jerawat dan paling penting tak nampak kusam. Betul tak ?

Nad pun suka juga ☺️

Ramai yang tanya Nad macam mana nak cerah, kulit sihat dan cantik ? Mudah je cuma amalkan pemakanan yang sihat dan juga supplement. InshaAllah kulit idaman menyusul nanti. Macam Nad sendiri konsistent amalkan Bb Plus Collogen ni dah lebih daripada setahun.

Orang cakap amalkan Collogen boleh gemuk ? πŸ€”

Alhamdulillah setakat hari ni berat badan Nad maintain 45 kg. Kadang turun tapi tak pernah naik mendadak lagi. Nad ni nampak kecik tapi bila makan banyak ye.

✅ Kulit lebih cerah dan cantik
✅ Menguatkan imun badan, selalu seleseman/demam sesuai amalkan
✅ Luka cepat sembuh
✅Mengawal paras kolestrol dan gula dalam badan

Tapi Nad pasti mesti ramai lagi suka dengan Bb Plus Collogen ni sebab ianya sangat berkesan bagi mendapatkan kulit lebih cantik jelita.

Lepas ni tak perlu nak pikir pakai  ‘cucuk’ dalam badan tu. Sebab kita sendiri tak pasti apa kesan akan datang terhadap setiap suntikkan ke dalam badan.

Berbeza dengan Bb Plus Collogen ianya organik dan membantu dalam mengganti kan keperluan collogen yang kurang.

Bila Collogen kurang itu yang cepat tak sihat, muka kusam, ada masalah jerawat dan banyak lagi. Sebab tu kita sangat memerlukkan collogen untuk badan.

Dan info untuk semua collogen sejenis nutrisi penting yang badan kita tak dapat hasilkan. Perlu dapatkan daripada sumber lain. Contoh banyakkan makan buah  seperti anggur, jambu batu, lemon, oreng, jagung dll.

Awak makan tak buah nie semua ? Kalau rasa liat, susah nak konsistent makan buah. Lebih baik ambik Bb Plus Collogen.

InshaAllah pilihan paling baik πŸ‘πŸ»

Yang penting harga sekotak hanya Rm203.00.

Nak tahu lebih detail mengenai promo Bb Plus Collogen ? Boleh terus hubungi Nad ye.

Your Premium Beautiful Expert,
Nadiah Ahmad,

Saturday, October 27, 2018

Bebola cinta Maharani


πŸ‘‘ πŸ‘‘ APA YANG HEBAT SANGAT SI MAHARANI NIH πŸ‘‘ πŸ‘‘ 

Hmmm. Takde la hebat mana pun tapi ini antara respond-respond gembira ikhlas sharing dari hati yang Nad dapat.

❤ KETAT MACAM DARA !πŸ˜‰
❤ KEPUTIHAN OK ! πŸ‘Œ
❤ TIADA BAU ! πŸ˜‰
❤ NAK PREGNANT 😍
❤ MELANCARKAN PERIOD 😊
❤ TIADA MASALAH SEMBELIT !!! 😘

Pasal tu la ramai yang repeat order berkali-kali lagi dan lagi 😍
Bukan para wanita je yang jatuh hati dengan Maharani, para suami pun dah tertambat sayang bila isteri semakin perawan asbab Maharani tau πŸ˜‰

KENAPA PEREMPUAN PERLU MAKAN JAMU ?

Kita sebagai orang  perempuan ni yang paling penting jaga adalah bab "Dalaman" lagi-lagi wanita yang dah berkahwin. Bagi yang dah cuba je tahu nikmatnya πŸ€—

Kalau dalaman tak di jaga, lama-lama rosak semua. Ibarat macam enjin kurang minyak, di biarkan lama-lama bole kene "overhaul". Haa macam tu jugak la badan & kulit kita.

Selain jaga dalaman, awak yang ada masalah senggugut & keputihan semua boleh amalkan Maharani ni. Wajah juga berseri-seri dan rasa bertenaga sepanjang hari. 

Jamu ni lah yang menjadi kegilaan ramai orang perempuan sekarang 😍

Especially untuk pasangan yang nak IKHTIAR HAMIL.

So untuk awak yang masih tercari-cari jamu apa yang sangat bagus .Try la herba maharani ni, tak rugi di jamin puas hati. Cubala dulu, baru tahu hasilnya.

MAHARANI ni banyak kebaikannya. MAHARANI baik untuk wanita yang belum kahwin & berumah tangga πŸ™ˆ

πŸ”Ή Antara fungsi MAHARANI πŸ”Ή

Untuk yang belum kahwin :

πŸ‘  mengurangkan keputihan
πŸ‘  lebih bertenaga
πŸ‘  melancarkan peredaran darah
πŸ‘  mengurangkan masalah jerawat
πŸ‘  wajah lebih berseri
πŸ‘  melancarkan hormon , period stabil

Untuk yang sudah berkahwin :-

πŸ‘  memberikan tenaga 
πŸ‘  mengecutkan rahim
πŸ‘  boleh digunakan ketika dalam berpantang selepas bersalin
πŸ‘  membersihkan darah nifas 
πŸ‘  meningkatkan nafsu untuk bersama suami 

Adik-adik manis kakak-kakak jelita yang teringin nak jadi ratu hati suami bagaikan Sang Maharani boleh jemput pinang jamu abang sayang nih kat Nad okay πŸ˜‰

Jika berminat untuk berikhtiar dengan Herba Maharani, contact Nad okay. Nad guide dengan cara pemakanan yang betul πŸ‘



Dekat mana boleh order ?
Boleh visit FB PAGE : NADIAH AHMAD
Boleh follow instagram Nad @sitinadiahahmad

Untuk order boleh WhatsApp 

Selamat mencubaaa ! 

πŸƒBe FANTASTIC & FABULOUS with SHOMπŸƒ

Sihat | Segar | Positif | Cantik


Assalamualaikum semua.



Wanita yang paling beruntung adalah mereka yang sentiasa dapat mendahulukan keluarga dalam kehidupan seharian. Always be my baby girl 😘

Hari sabtu, hari yang sangat sibuk untuk seorang suri rumah. Sebab anak sekali bapak depa pun semua ada depan mata. Kejap nak pergi toilet, kejap nak susu ☺️ dan hari ummi jadi tarzan bila anak start berebut mainan.

Tapi, kedai online Nad dah dibuka macam biasa tau. Eheh.

So untuk anda yang nak mendapatkan guide supplement yang betul dan sesuai atau nak special price boleh terus whastapp Nad okey.

Antara supplement hot selling sepanjang bulan ni ialah : 

✨ SET KOMBO KURUS - Min Kaffe + Shake Me + N'licious

✨ BB PLUS COLOGEN

✨ BV ALFALFA - Supplement terbaik untuk kesihatan menyeluruh

✨BERPANTANG dengan HERBA MAHARANI bagi mengembalikkan tenaga, luka cepat sembuh & milk booster buat si ibu

✨ IKHTIAR KEHAMILAN 

✨ JERAWAT - bagi mereka yang ada masalah jerawat & ingin detok kekotoran badan

✨ KESIHATAN SENDI/ ANGIN DALAM BANDAN GARLIC TABLET

✨ MASALAH WANITA PERIOD/SENGUGUT/SAKIT TUMIT/PINGGANG BIO SELEZA FEMINENE PAD

✨ KURUS/PERUT BUNCIT/PEHA LEBAR/MILKBOOSTER/SAKIT PINGGANG PREMIUM BEAUTIFUL CORSET - All in one suite

Dan paling best juga, produk rangkaian kecantikkan 10X lebih muda bersama INFINENCE SKINCARE πŸ”₯

INFINENCE skincare ni boleh beli by set/loose item pun boleh.

Orang yang cantik haruslah menarik, dan kecantikkan yang asli bermula dengan jadi diri kita sendiri. Beauty begins the moment you decide to be your self. Kecantikkan juga mampu menaikkan keyakinan diri dan memberi aura positif kepada diri.

Asas kecantikkan bermula dari dalaman dan luaran. Nak cantik tak semestinya modal sampai beribu. Cukup sekadar kita ‘top up’ asas keperluan kulit kita.

Nad dah cuba, awak bila lagi ?

Dalam set ni, apa yang Nad boleh janjikan ialah ia sangat membantu untuk mendapatkan kulit cantik, lembut, cerah dan muda remaja.

Gabungan supplement dan skincare dari produk SHOM ini adalah untuk kecantikkan asas dari dalaman dan luaran.

Mudah je nak dapat kulit cantik dan sihat. Konsisten, sabar, dan gunakan produk yang selamat. No such thing cantik putih seawal 3 hari. Sebab  kulit nak tukar layer pon ambil masa 28 hari.

Meh guna rangkaian supplement dan Skincare SHOM. Inilah yang Nad amalkan untuk hampir 2 tahun.

Untuk kesihatan kulit dalaman, Nad dah amalkan Min Kaffe, garlic tablet, Bv Alfalfa  and many more, serta Infinence Cleanser dan Night Cream secara konsistent. 

Basic sangat ni, tapi hasilnya memang mengujakan diri sendiri πŸ˜‰

Nak tahu lebih detail ? Kenalah whatsapp Nad dulu.

Your Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad,

Happy weekend semua 😘

Friday, October 26, 2018

Tuala pilihan semua wanita Bio Seleza Feminine Pad


Adalah normal jika setiap wanita mengalami keputihan, yang tak normalnya bila keputihan tu berbau dan ada warna putih seakan kekuningan dan gatal merenyam. 

Keputihan seperti susu masam, tidak berbau dan sedikit. Tidak perlu risau kerana normal dan akan muncul sekali sekala atau kita perempuan terlalu aktif dengan kegiatan harian. 

Keputihan tak normal bila keputihan itu likat, warna sedikit kekuningan dan berbau serta gatal-gatal. Haa itu perlu dirawat kerana telah terkena jangkitan.

Apa yang perlu dibuat ialah jaga pemakanan yang manis-manis dan antibiotik perlu diambil jika teruk.

Nak tahu jika keputihan korang tu teruk mana, cuba tengok seluar kecik ada tak berlubang ditengah-tengah.

Untuk merawat buat air rebusan sireh. Separuh minum dan separuh lagi buat basuhan.  

Nak mudah boleh ja guna bio Seleza Feminine Pad.



Bio Seleza Feminine Pad ni diperbuat daripada kapas, mengandungi tenaga Bio Velocity, Far Infrared Rays, Nano Silver & Ion Negative yang dapat membunuh bakteria dengan berkesan. Ia juga membantu melancarkan peredaran darah & memberi tenaga. Bertukar lah sekarang dari Pad biasa kepada tuala wanita bio Seleza. 

Since Nad pun bertukar kepada bio Seleza Feminine Pad ni, memang Nad jatuh cinta sangat-sangat 😍 

Semua tahu wanita kalau datang bulan tu, kita biasanya kehilangan bukan setakat darah, malah kecergasan badan jugak.  So tuala wanita ni adalah teman baik kita masa kedatangan haid. Jadi pilih lah tuala wanita yang bebas bahan chemical sebab tuala wanita ni adalah sangat rapat dengan miss-v kita semasa datang bulan.

Kalau boleh, takkan lah kita nak letak bahan yang merbahaya pada miss-v kita kan ? Miss-v ni adalah mahkota bagi seorang wanita.

Awak semua guna tuala wanita brand apa ? Kalau nak info lebih lanjut boleh contact Nad. Pilihan terletak di tangan awak sebab kita sebagai wanita ada satu rahim saja. Sayangi dan jagalah rahim kita tu sebaik-baiknya.

Boleh hubungi Nad untuk lebih lanjut,

Nadiah Ahmad,
WhatsApp : 019.523.5560
Your Health and Beauty Consultant

Nak tengok lebih banyak info-info tentang kedai online Nad, boleh follow official Instagram Nad @nadiahahmad__

Healthy Lifestyle


Sahabat : Macam mana kau boleh kekal kurus dan semakin cantik. ( Ayat ni poyo sangat, seram Nad nak tulis) taknak baca sampai habis pun tak apa.haha

Ini RAHSIANYA !

1. Kurang minum ais

Nad percaya pengambilan ais yang berlebihan dalam badan boleh memudaratkan. Kulit akan layu. Segala lemak akan tepu dalam badan. 

Lemak lemak yang tepu akan menghalang collagen semula jadi terbentuk. Hasilnya, wanita akan cepat kelihatan tua berbanding lelaki. 

2. Kurangkan pengambilan gula

Apabila kandungan gula dalam darah tinggi. Kulit akan kelihatan gelap. Sama seperti pesakit kencing manis. Kulit mereka nampak rapuh dan kering. 

Lembapan kulit semulajadi akan bertukar kepada minyak. Ini menjadikan kulit kita berminyak dan memisahkan foundation dengan kulit.

3. 3liter air kosong

Sekurang-kurangnya 3liter sehari. Ini bergantung kepada tubuh seseorang. Formula tubuh yang sihat memang memerlukan pengambilan air kosong setiap hari.

See, Takda rahsia pun kan. Cuma amalan pemakanan sahaja yang memisahkan kita.

Ghiteww, haha

Semoga awak semua dapat melangkah setapak kehadapan untuk amalan yang lebih sihat dan terancang. 

Apabila badan awak ringan, risiko naik angin/naik hantu juga tiada. Awak jugak tidak perlu lagi garlic tablet ni untuk buang angin satu badan tu. Masalah lesu, lemah, tak,bertenaga pun dah tak ada lagi.


Orang cakap. Biar anak and bapak yang demam. Emak boleh jaga. Tapi jangan emak yang demam. Sorang pun belum tentu boleh jaga. 

Eh tiba-tiba baik hati pulak kita nak buat PROMO GAJI harini 😘Haaaaa cepat, time nih lah nak dapatkan supplement sebelum lagi beberapa sahaja lagi menjelang penghujung bulan Oktober ni. 

Ini antara salah satu penghargaan untuk customer Nad yang always support Nad. So, jangan tunggu lama-lama okay ?

Antara product yang selalu dapat sambutan dari customer Nad :-

🌼 MIN KAFFE
🌼 GARLIC TABLET
🌼 FULLSET SKINCARE INFINENCE
🌼 BASIC SKINCARE INFINENCE
🌼 KESIHATAN WANITA HERBA MAHARANI
🌼 FULLSET SLIMMING SET KOMBO KURUS
🌼 NUTRISIS HAMIL 1st, 2nd/3rd TRIMESTER SHAKE ME
🌼 BERPANTANG PREMIUM BEAUTIFUL CORSET
 Dan banyak lagi.

Nak join postage harini pun boleh. Postage boleh dikatakan hari-hari ada ! Lekaihhhhhhh. 

NADIAH AHMAD | 019.523.5560
Your Favourite PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
Follow Instagram : @nadiahahmad__
#nadiahahmad


Kedai online Nad open 24/7


‘Ketika hari kamu terlalu berharap pada seseorang, maka Allah timpakan pada kamu pedihnya sebuah pengharapan.

Supaya kamu tahu, Allah sangat mencemburui pada hati yang berharap selain Dia’.

-Imam Asy Syafie R.A-

Sebaik-baik mana pun niat kita, manusia tetap menilai luaran kita. Sedangkan sehebat mana sekalipun luaran kita, Allah tetap menilai niat kita.

Disebabkan oleh itu, kita utamakan penilaian Allah berbanding manusia.

Manusia ni suka menilai kita dengan apa yang kita buat. Kalau kita bersedekah sekali pun mereka akan ‘judge’ kita. Kita ikhlas ke tak ikhlas ke mereka yg tentukan.

Sedangkan, Allah selalu membalas setiap kebaikkan yang kita lakukan. Kalau kita buat jahat sekalipun, bila kita memohon keampunan Allah still maafkan kita tanpa menoleh dosa lalu yg dah kita lakukan.

Sebab itu, selalu letakkan niat ‘KERANA ALLAH’ dalam apa pun yang kita lakukan.

Assalamualaikum & Selamat Berhujung Minggu semua 😊

Sebelum bukak kedai online Nad tadi, ada 2-3 orang customer dah start merisik-merisik Supplement Kecantikan dan Slimming kan badan 😊

Dan ramai juga customer Nad dalam minggu ni kebanyakannya tanya soalan, 

"Assalamualaikum Nad. Saya nak tanya macam saya ni lagi 2-3 bulan nak berkawen,  product apa yang paling sesuai dengan saya ye ? Risau sangat. Kalau boleh saya nak product yang bagus untuk kulit, dalaman dan kalau Allah izinkan lepas kawin teringin nak dapat baby, tak nak tangguh-tangguh. Ada tak product yang sesuai dengan keadaan saya ni"

Comel sangat soalan customer πŸ’• Feel free to ask anything dengan Nad okay ? InshaAllah Nad akan bagi guide dan consultation yg terbaik. 

Kedai Online Nad dah buka dan postage jalan seperti biasa πŸ‘πŸ»



Walaupun weekend, tapi Kedai Online Nad hari Jumaat, Sabtu & Ahad memang beroperasi mcm biasa tau. Hehe. Alhamdulillah order daripada new customer dan regular customer sentiasa masuk. 

Antara product yang selalu mendapat permintaan customer ialah :-

✅ AURA KECANTIKAN - For those yang ada masalah skin berjerawat, jeragat,parut,kulit kusam, sunburn.

✅ TENAGA & KESIHATAN - For those yang ada masalah mudah letih dan mencari supplement untuk boostkan energy.

✅ NUTRISI HAMIL  - Pregnant 1st-3rd trimester.

✅ IKHTIAR HAMIL  - Untuk pasangan yang Ikhtiar untuk mendapatkan cahaya mata. 

✅BERPANTANG MODEN  - For those yang baru sahaja bersalin mencari bengkong moden.

✅ATASI MASALAH KEPUTIHAN 

✅ATASI MASALAH ANGIN DALAM BADAN

✅ ATASI HORMON/PERIOD YANG TAK STABIL 

Boleh follow Instagram Nad kalau nak lihat lebih banyak product-product beserta supplement lengkap. INSTAGRAM : @nadiahahmad--

NADIAH AHMAD | 019.523.5560
Your Most Wanted 
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
#nadiahahmad

MENYUSU ANAK TAPI KENAPA TAK LAPAR ?


Assalamualaikum  πŸ’• 
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas atas dunia pinjaman sementara daripada-Nya. Ini pun salah satu rezeki juga.

Nad teringin nak sharekan pengalaman dengan semua. Seperti yang sedia maklum, Nad pun macam ibu-ibu dekat luar sana yang masih menyusukan anak lagi. Walaupun anak dah masuk umur dua tahun empat bulan, tapi Nad masih meneruskan menyusukan dia. Boleh dikatakan, my breastfeeding journey boleh tahan mencabar juga. 

Kenapa tak stop susukan Hannan ? Hmmm.. sebab tak sampai hati lagi nak stop πŸ˜‚ yes i know sampai umur 2 tahun pun dah cukup, tapi selagi ada kudrat dan high demand, memang nak bagi macam biasa. 

Soalan paling ramai kenalan-kenalan tanya, 
"Tak lapar ke menyusu anak ? Tak Menyusu anak pun kadang dah laparrr tahap menggigil perut"

Memang tipulahhh kalau Nad cakap tak lapar. Hebat sangat kalau Nad kata macamtu kan. Hehe. Nad pun manusia biasa. Dan sebab tu Nad  topupkan makanan harian Nad dengan makanan tambahan dan sepanjang breastfeeding journey Nad. Nad consume Shake Me sebagai minuman MILKBOOSTER. 

Ini apa yang Nad perasan daripada dulu :

• Sejenis perut yang manjangggg je LAPAR. Kalau pagi-pagi tu tak menyempat breakfast, Irine memang ambil Shake Me dulu siap-siap. Alhamdulillah, pagi ku tidak dibayangi dengan mood "naga" πŸ˜‚ faham-faham je lah ibu menyusu kalau lapar, dia punya tahap rasa nak mengamuk tu macam mana. hiks. Minum Min Kaffe + Shake Me sebelum breakfast mampu mengawal rasa lapar Nad.

• Bila consume Shake Me, kualiti susu lebih pekat berbanding dulu dan tak nampak cair. Anak lebih kenyang menyusu. 

• Minum Shake Me banyak membantu Nad daripada segi TENAGA. Nak menyusu pun kena gunakan tenaga ke ? Eh of courseee! Memang letih tau πŸ˜†

That's why i love so much Shake Me. Shake Me banyak bagi manfaat pada Nad bukan sahaja semasa hamil, tapi semasa berpantang dan juga membantu Nad completekan my breastfeeding journey. 

"Ada tips lain tak Nad selain consume SHake Me atau boleh kongsi apa yang Nad makan lagi ?" 

Ermmm, selain tu air kosong banyakkan minum secukupnya. Makan kismis, banyakk makan sayur-sayur, buah-buahan, and makan ikut zat. Nad memang makan banyak tu lah rahsianya jugak 😬



Bagi ibu-ibu dekat luar sana, yang ingin mencuba Shake Mebeserta consultation, boleh contact Nad jugaπŸ’•

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Pengguna Shake Me
#nadiahahmad

Wednesday, October 24, 2018

'Me Time' | Beauty Routine


Bila anak dah tidur macam nie, ini lah masanya untuk ‘Me Time’.

Siapa yang suri rumah mesti faham, bila bukak mata kita sibuk pikir hal rumah tangga, mana nak siapakan anak sekolah, lepastu siapkan makanan, kemas rumah dan lain-lain.

Lepas tu, sampai malam pun masih tak habis kerja. Macam Nad sendiri memang siapkan tugasan mop sapu malam macam ni, esok tinggal top up mana yang perlu.

Selain Nad suka menggunakan cleanser Infinence  setiap hari. Nad jatuh hati ❤️ sangat dengan semua skincare Infinence ! Packaging dia ni besar, guna dari bulan 2 sampai dah masuk bulan 10 ni tak habis lagi. Bayangkan lama kan ?



Sebelum ni Nad memang bukan orang yang suka pakai apa-apa skincare. Beli pun dekat drugstore main capai je tak tengok jenis ke apa, asal boleh je.

Bila dah try Infinence ni, rasa sayang sangat tak guna skincare yang best macam ni dari dulu 😌 berbaloi sangat-sangat. Kulit nampak makin sihat dan cantik, lepas tu tahan lama yg paling penting ..

Meh sini Nad nak kongsi kan apa yang best sangat bila guna Infinence skincare ni :

🌸 SANGAT MEMBANTU DALAM MENANGGALKAN KULIT MATI YANG DEGIL PADA WAJAH KITA (punca kulit kusam)
🌸 RASA MUKA SEJUK JE, selalu toner/krim buat muka jadi ketat kan? Berbeza dgn toner Infinence.
🌸 Menghidratkan &  membekalkan nutrisi kepada kulit supaya lebih cerah & berseri.

Malam ni Nad nak kongsi khas cara untuk menggunakan Infinence pada waktu malam.

Hydrating Duo Cleansing Mousse - bersihkan muka, yang bestnya cleanser ni jenis oily. So senang nak tanggal kotor-kotor pada muka.

24H Hydrating TONING Essence - menanggalkan sel kulit mati yang ada pada kulit wajah. Membantu juga menanggalkan kotoran degil walaupun dah cuci muka.

Advance Overnight REGENERATION Cream - menjadikkan kulit kita selembut baby. Krim yang membantu dalam membaik pulih kulit semasa kita tidur.

✅ Intensive Triple REVIVING Serum yang sangat best. Serum ni seriusly best gila sebab parut cepat je pudar. Kalau ada bengkak jerawar tu kan lagi cepat surut. Menjadikkan kulit lebih anjal dan cerah.

So siapa yang rasa kulit dia kusam sangat, kulit tak bersih boleh try skincare Infinence ni okey ? Nad rekemen sangat-sangat. And anyone yang ada Infinence tu boleh follow step Nad ni okey. Rugi kalau beli Infinence mahal-mahal tapi tak guna dengan cara yang betul.

Belum ada Infinefe skincare ?

Meh sini beli dengan Nad. Nad bagi harga mur mur je dengan u alls semua 😘

Selamat Malam semua.

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT 

Kunci mengekalkan tenaga sepanjang hari dan keremajaan kulit


Hai semua !

Assalamualaikum, semoga hari ni Allah limpahkan kita dengan kurniaan rezeki yang banyak dan berganda aamiin.

Macam biasa, SETIAP HARI Nad wajib ambik 1 sachet Shake Me

Minuman kecantikkan yang Nad dah amalkan selama berbulan bulan secara konsistent.



Nak tahu tak kenapa, sebab Shake Me ni supplement utama jadikan kulit Nad lebih anjal, cerah dari dulu. Untuk dalaman Nad memang amalkan Shake Me. 

Bukan setakat beri kelebihan untuk cantik, tapi Shake Me ni membantu Nad terutama dalam ‘boost energy’. Bila kita ada tenaga, kita aktif muka pun nampak sihat berseri kan ?

Beza sangat kulit dari dulu  sampai sekarang 🀧. Syukur sangat hehe.

Antara sebab lain Nad amalkan Shake Me ni ialah :

1) Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan  parut.

2) Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

3) Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

4) Mencantikkan & menganjalkan kulit – Shake Me merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan kulit, bertindak sebagai agen anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit, mengembalikan kelembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.

Pengambilan Energizing Soy Protein Shake Me adalah kunci untuk mengekalkan keremajaan kulit dan memastikan kita sentiasa bertenaga sepanjang hari .

So bagi anda yang ingin dapatkan kulit muda remaja sihat berseri kena minum Shake Me secara konsistent dari sekarang okey ?

Untuk dapatkan lebih detail minuman kesihatan dan kecantikkan boleh terus je whatsapp Nad okay.

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Your most favourite
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Tuesday, October 23, 2018

Bekalan tenaga seharian


Morning breakfast πŸ’•


"Abangg, sayang tak tau lah kalau tak minum Min Kaffe dengan Shake Me pagi-pagi, mesti badan tak dapat tahan sampai waktu tengahari"




Haaa gitulah sesi curahan hati pagi tadi dengan husband. Sejujurnya Nad akui banyak bergantung pada Min Kaffe and Shake Me sebagai energy booster Nad seharian. Walaupun hari-hari biasa pun, Nad banyak habiskan masa seharian dengan kerja-kerja yang agak banyak. Handle anak, urusan rumah tangga, setelkan order customer daripada pagi sampai ke petang, dah tu start packing parcels, seterusnya post barang.

Bila baca sekali imbas memang nampak mudah, tapi banyak perlukan tenaga. Pernah jugak terfikir, bila lagi nak kerja keras kalau tak gunakan waktu muda sekarang kan 😊

Rutin harian Nad kebiasaanya, macam biasa setiap hari. Pagi-pagi, Nad akan make sure ambil Min Kaffe + Shake Me siap-siap. 

Apa yang Nad perasan, bila amalkan Min Kaffe + Shake Me

• Kenyang kekal berpanjangan. Kalau dulu masa tak ambil, dalam pukul 10-11pagi macamtu dah rasa pedih perut. Tapi after ambil Min Kaffe + Shake Me, tak mudah rasa lapar. Kadang sampai cakap dengan husband, "tak rasa macam dah tengahari, sebab tak rasa lapar sangat" πŸ€—

• Kekal bertenaga. Kalau dulu, boleh katakan badan ni cepat je flat. Tapi, sekarang sampai waktu malam pun masih energetic. Apetah lagi hari-hari Nad angkat parcel berat-berat untuk post barang. 

• As milkbooster. Alhamdulillah tahun ni tahun ke 2 still menyusu anak. Shake Me memekatkan susu dan selalu mesti ibu yang menyusu rasa risau kan susu drop ataupun tak larat kan ? Mehh Irine cadangkan consume Min Kaffe + Shake Me. 

• Of course effect dari segi skin. Tadaaaa, skin smooth. Jerawat atas mulut pun dah kecut. Haha spoil betul kat situ jugak dia nak hinggap. 

Siapa boleh ambil Min Kaffe + Shake Me ? Student boleh, tak kawen lagi pun boleh, lelaki perempuan boleh, warga emas pun boleh 😘


NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Your Favourite
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Make doa with love


Assalamualaikum & selamat petang semua😊

Sambil-sambil reply order customer, Nad teringin nak berkongsi antara salah satu tips yang Nad amalkan untuk menjemput rezeki. 

Nampak macam perkara biasa, tapi perkara "BIASA" tu la yang kita kadang- kadang boleh terlepas pandang. 

Ok here we go, 

Selalunya bila Nad dapat customer yang bertanyakan tentang supplement apa yang sesuai, Nad akan reply dulu dengan details product dan consultation. Bukan semua order terus confirm-confirm nak order tau ! Sama jugak macam kita kan, kalau pegi Mall mana-mana, belek-belek baju, tak semua kita jadi beli kan ? Sama jugak macam customer, letakkan diri kita pada customer yang membeli. 

Sementara tunggu customer confirmkan order dan close deal, Nad akan baca ayat pelembut hati. Moga-moga Allah lembutkan hati customer untuk beli dengan kita dan permudahkan juga urusan jual-beli kita dengan customer. 

Alhamdulillah, apa yang Nad boleh katakan, MAGIC ! 😊 tapi, kena seiring dengan usaha jugak tau. Kita dah usaha, Allah yg akan tentukan rezeki kita. 



Ayat pelembut hati ni pun boleh amalkan untuk suami dan anak. Masa diorang tengah tidur, tiup pada ubun-ubun mereka dan hembuskan ❤️

InshaAllah try lah okay, awak akan rasa perbezaan dia.

Love,
Nadiah Ahmad

Dapat kan kulit idaman anda


NAK CANTIK SEBELUM TAHUN BARU, TAPI MASA DAH SUNTUK πŸ˜«πŸ˜”πŸ˜£

"Assalamualaikum Nad, kita nak tanya, sempat lagi ke kalau skin kita nak pulih daripada breakout sebelum habis tahun ni ? Jeles tengok skin orang lain bersih, tapi kita takde mood  sebab tengok skin sendiri makin teruk, kalau makeup pun still nampak jugak" 

Sebenarnya kan, Nad ramai dapat wassap daripada customer mengadu masalah macamni. Lagi-lagi time nak dekat season ni, semua macam dok pakat tanya soalan yang lebih kurang sama☺ 

Bila customer yang mempunyai masalah macamni, Nad akan suggestkan Bb Plus Collogen. Kenapa ? Sebab Bb Plus Collogen so far Alhamdulillah ramai yang telah mencuba dapat hasil yang ketara. Ada yang pada awalnya ragu-ragu nak cuba, tapi bila dah cuba sekotak, terus wassap Nad balik nak REPEAT COLLAGEN lagi !! 😍

Untuk pengalaman Nad sendiri pun rasa happy dan puas hati tengok skin sendiri nampak lebih moist, lembut and liang pori dah makin mengecil. Kalau tak, rasa kasarrr jee. Geramm hakak. Kulit pun nampak lebih "hidup", tak kusammmm macam dulu. 

Kadang kita mesti tak sedar dan ambil tahu, tanda-tanda kulit kita kehilangan collagen, antaranya :-

• Garis-garis kesan ketawa mula kelihatan
• Kedutan makin ketara 
• Lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur. 
• Gusi yang tidak sihat. 
• Garis halus kelihatan pada leher. 
• Payudara dan punggung kendur. 
• Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan. 
• Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung. 
• Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan. 
• Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan. 
• Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi. 




Dan rata-rata testimoni selepas consume :

• Kulit cerah sekata seluruh muka dan badan
• Kulit lebih moist and glowing naturally
• Jerawat susah nak tumbuh, kalau ada pun kecik dan cepat kecut
• Parut cepat hilang, bukan parut jerawat jer parut kena minyak panas and lain lain jugak
• Pori muka lebih kecil, kulit nampak smooth
• Blackheads & whiteheads kurang sangat sangat
• Rambut tak gugur banyak and banyak baby hair tumbuh .

Pernah nampak tak orang yang ada masalah jerawat bila jerawat tu dah hilang, tinggalkan kesan parut berkawah berlubang pada skin ? Haaaaa nah, Bb Plus Collogen bagus untuk consume 😊 


Dah nak habis tahun kan? Meh try SEBELUM MASUK TAHUN BARU dan dapat kulit idaman InshaAllah 😍 Nad pun tengah pulun jugakk collagen ! Hihi .

READY STOCK NOW ! Ada masa lagi nih nak pulun cantikkk ! 

Nak order ? πŸ‘‡πŸ»

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Your Most Wanted Independent 
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Mula kan pagi dengan Min Kaffe


Asslamualaikum & Selamat Pagi semua!

Hari ni start day dengan minuman kegemaran Min Kaffe, wajib lah hari-hari minum utk seorang ibu macam Nad.



Sejak  ada anak ni masa makan tak menentu lansung. Rasa macam tak sempat nak makan, kalau makan pun kena laju-laju. Cepat-cepat minum air elak tercekik πŸ˜…

Sebab tu Nad amalkan Min Kaffe, cepat rasa kenyang. So tak de lah terkejar nak makan pagi-pagi. Boleh settlekan kerja rumah dulu.

✅ Energy Booster

So bagi ibu-ibu kat luar sana kalau awak ada dalam situasi yang sama, Nad rekemen sangat untuk minum Min Kaffe pagi-pagi.

Elakkan gastrik dan kelesuaan sepanjang hari.

1 kotak ada 20 sachet, macam Nad sendiri minum setiap hari 1 sachet pagi dan petang. Ibu-ibu yang nak order Min Kaffe, nak dapatkan guide yang betul dan harga special boleh terus hubungi Nad ye.


Nadiah Ahmad
Whatsapp: 019.523.5560

Monday, October 22, 2018

Kebaikan Dalam Min Kaffe


KENAPA ANDA WAJIB CUBA MIN KAFFE ? πŸ’•

Khusus untuk awak yang inginkan : 

➡️ Nak KULIT CANTIK
➡️ Nak BADAN MAINTAIN
➡️Nak LEBIH BERTENAGA
➡️ Untuk MIGRAIN
➡️ Untuk GASTRIK
➡️ Nak SUSU BADAN BANYAAAAK

InshaaAllah semuanya dengan Min Kaffe  πŸ’•πŸ’•

25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada protein. Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut: .

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM .

Sturktur badan kita terdiri daripada sel. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita sangat memerlukan protein.


Antara Kebaikan dan Manfaat Protein Dalam Min kaffe: .

✅ Mencerahkan dan menganjalkan kulit .
✅ Mengatasi masalah parut dan jeragat .
✅ Memberi rasa kenyang lebih lama .
✅ Mengatasi gastrik & pedih ulu hati .
✅ Memberikan lebih tenaga .
✅ Mengatasi masalah cepat letih / lesu .
✅ Membantu menstabilkan paras glukosa dalam darah .
✅ Menyihatkan kuku & rambut .
✅ Menghaluskan tumit pecah / merekah .
✅ Mencegah Osteoporosis (tulang rapuh) .
✅ Membantu dalam pertumbuhan sel sel baru .
✅ Milk booster bagi Ibu Menyusu - bantu pekatkan dan banyakkan susu badan .

Hubungi Nad untuk order dan pertanyaan lanjut.

Nadiah Ahmad,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...