Saturday, February 23, 2019

Beauty Booster


“KULIT GLOWING AND LICIN DALAM 7 HARI!”

Sebelum ada INFINENCE SKINCARE, sememangnya Nad tak depends kepada Skincare kecuali Cleanser sahaja. Itupun masatu Nutriwhite habis & terpaksa replace dengan Cleanser Brand lain.

Hanya cleanser je, memang takde any Skincare Routine like now dengan INFINENCE.
I survive Almost 6 Months tanpa ada Skincare Routine tauu! Selebihnya memang depends pada 100% Supplement and Vitamins sahaja. Alhamdulillah, skin cantik maintain and sangatttt sihat! ❤️

Nad admit sebelum ada INFINENCE skincare, BB GLO COLLAGEN memang tak terpisahkan dari Nad. Followers yang dah lama follow Nad and tengok IGStory Nad mesti akan perasan sebelumni memang Nad rajin sangat upload igStory Bancuh BB GLO COLLAGEN 😋

Sebab yes, Nad memang depends 100% pada Vitamins And Supplement sebelum adanya INFINENCE. Sebelum INFINENCE, memang bila skin breakouts ke apa, memang BB GLO COLLAGEN dah yang menjadi my “Beauty Booster” untuk bagi Immediate Effect, Kesan yang lebih cepat daripada Set Kecantikan Biasa.


 This is the time bilamana skin Nad memang dah fully diberikan Supply BB GLO COLLAGEN  untuk 1 Minggu! Time ni memang Nad pulun BB GLO COLLAGEN hari-hari sebab baru balik bercuti daripada pantai yang sememangnya burn kulit muka. So yes! BB GLO COLLAGEN ni lah membantu untuk boost and bagi BEST EFFECT pada skin Nad just like using INFINENCE ! 🤩

And Alhamdulillah, skin Nad memang dah PERFECT and READY untuk selfie eheh, Alhamdulillah! Memang ramai lah tegur skin Nad Rahsia dia BB GLO COLLAGEN dong!

BB GLO COLLAGEN ni memang sangat membantu Nad everytime nak dapatkan kulit cantik glowing berseri time Event. Memang akan make sure consume 7-10 Hari sebelum event untuk pastikan skin cantik glowing time event 😎

And tak lama lagi pula RAYA. And sebenarnya skin Nad dah 100% READY dah untuk Raya nanti! Hehehe. I is taksabar! Alhamdulillah, lagi bila dah ada INFINENCE, memang within 3-5 hari je dah dapat skin yang ku inginkan seperti hari ini.

Seriously, Nad Highly Recommend those yang memang ada Masalah Kulit Yang Serious, tapi ada impian nak dapatkan skin cantik SEBELUM RAYA, untuk try BB GLO COLLAGEN. Kita ada 3 bulan lagi! Serious sempat sangat asalkan betul-betul consume and Consistent BB GLO COLLAGEN sebelum Raya nih, InshaaAllah hasil dia mesti bomb 🤩

Lelagi kalau add on sekali dengan INFINENCE SKINCARE fuhhh lagi power and cepat kesan dia!


Jom dapatkan BB GLO COLLAGEN.

Untuk more info and consultation, boleh whatsapp Nad for FAST RESPONSE 📲

Info, Orders & Consultation,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Friday, February 22, 2019

Stay Hydrated with BV ALFALFA


PANAS BERDENTING-DENTING! 🔥

Serious ek sekarang dia punya matahari tu ya Allah punyalah menyengat teruk aihhhhh !
Sungguh menyengat sampai sakit mata duk bawah matahari lelama. Air masak pulak memang sehari 3 botol besar Nad boleh habiskan 😂

Sesungguhnya betul-betul rasa panas and tekak pun rasa cepat sangat-sangat kering. Apatah lagi Nad ni menyusukan Hannan, memang berkali-kali Nad akan refill and minum Air masak. Serious dahaga lain macam!

Sampailah tadi Nad tengah punggah stock SHOM, eh ternampak Si BV ALFALFA. Nad terus ambil and bukak untuk kegunaan Nad sendiri sebab memang kebetulan dah habis stock dekat dapur tu. Serious takleh tahan lah nak tunggu ! Hahahaha minum je dulu nanti abes restock lagi apadehal kan.

Wallahi Nad kata bila dapat minum Bv Alfalfa memang ya Allah nikmat dia tuuu pehhhh! Tekak rasa basah & lembab je, and lambat rasa haus tu. Kalau nak tahu Bv Alfalfa ni memang Nad consume Time puasa or time workout or time musim panas gila-gila.
And it really works now! Lelagi nak puasa tak lama lagi kan, memang kena prepare at least 2 botol sesiap, sebab husband Nad pun akan consume sama.

Seriously BV ALFALFA ni is a MUST HAVE LIST yang kena ada time puasa nanti, lelagi sekarang musim panas dia mashaAllah menguji keimanan! Kang ada kang nanti time puasa curi-curi minum air dalam tandas sebab taktahan 😜😜

Pengambilan Bv Alfalfa time Sahur & Berbuka akan sangat-sangat membantu untuk kita kekal HYDRATED for the whole day for the whole puasa time! Seriously memang KURANG RASA HAUS tu!


☑️ Dengan Propetiari OPTI-Lyte campuran Elektrolit + Campuran Unik Karbohidrat bukan je bagi kita Kekal Hydrated and tekak rasa kurang haus tau! Malah, ianya pun membantu untuk provide ENERGY BERTERUSAN!
☑️ meminimumkan kekurangan bendalir untuk meningkatkan Hidrat tubuh badan!
☑️ Memberikan Spektrum penuh Elektrolit pada badan kita.
☑️ Mengekalkan tahap gula dalam darah untuk stamina dan tenaga berkekalan supaya kekal aktif sepanjang hari!

Sape belum try memang kena try, sungguh Nad kata memang kurang rasa haus tu, and sangat-sangat membantu untuk kekalkan kita stay Hydrated sepanjang sepanjang hari.



Untuk yang suka workout, main futsal or buat aktiviti lasak and active pun Nad highly recommend to take this Bv Alfalfa. Memang akan sangat membantu you!

BV ALFALFA adalah Minuman Kesihatan yang sangat bagus sebab ianya TANPA GULA TAMBAHAN, TANPA GAS, TANPA PEWARNA TAMBAHAN, memang pure drink 😊👍

Try lah Bv Alfalfa now! 
READY STOCK Available pada Nad, whatsapp to order 😊

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad

Thursday, February 21, 2019

SHAKE ME ALL IN COMPLETE


PERFECT HEAD START FOR THE WHOLE DAY!

Macam biasa rutin yang ku takboleh tinggalkan SETIAP HARI ialah consume SHAKE ME ni.

Seriously, kalau tak consume memang rasa beza gila, rasa macam the old weak Nad is coming back. And Nad memang tak suka the old version of me yang sikit sikit letih penat lemau lesu, memang taknak bertemu dah!

Alhamdulillah now sekarang consume Shake Me, and if tak terlupa consume memang rasa ENERGETIC sangat sangat! Sampai ke malam nak COD ke coaching ke meeting ke apa ku masih bertenaga lagi tau!


Thats why i really need you SHAKE ME ❤️

Selain daripada segi TENAGA, sebenarnya Nad consume Shake Me juga untuk TURUNKAN BERAT BADAN. Yes! Boleh turunkan berat asalkan cara consume betul lah 😊

Yelah, orang semua ingat Shake Me ni untuk tenaga jee kan. Tapi sebenarnya tak. Since ianya PROTEIN so it can work BOTH.

Cuma, cara consume untuk BOTH functions ni memang berbeza-beza lah 😊👍

And alhamdulillah selain dari TENAGA and bagi BODY SHAPE CANTIK, Shake Me ni jugak bagi SKIN CANTIK tau!

Part-part parut tu, memang takkan sampai sebulan lah menyinggah dah. 2 minggu-3minggu je automatically dia dah nyahhh pergi kau! Hahaha.

Even ku garu lah bekas gigitan nyamuk pun teruk mana, takde tinggal bekas dah macam dulu. Seriously best giler! Kalau Nad masih anak dara ni, mau hantaran mahal nih hahahahaha k gurau!

Alhamdulillah alhamdulillah memang terbaik lah SHAKE ME ni!

Nad HIGHLY RECOMMEND kat uolsss untuk try Shake Me nih. Seriously ALL IN COMPLETE !

With any purchase of Shake Me melalui Nad you guys akan mendapatkan SOMETHING SPECIAL melalui Nad 😏 

Nak tahu apa ? Meh meh cepat whatsapp!

And also special untuk customers Nad, Nad akan bagi FREE EXCLUSIVE CONSULTATION and FREE SHAKE ME RECIPES untuk awak tau!

Health and Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Wednesday, February 20, 2019

INFINENCE SKINCARE EFFECT | INFINENCE TRAVEL KIT


PENCUCI MUKA YANG PALING BEST! 🔉🔉🔉

 Infinence Skincare Travel Kit ! Which dalam Travel Kit ada 4 produk iaitu :

✅ Cleanser
✅ Toner
✅ Day Cream
✅ Night Cream

Nad nak share on Infinence Cleanser dulu, sebab Cleanser paling BASIC you kena pakai kalau nak jaga kulit. Nad dah guna Infinence Cleanser ni almost setahun tau. Memang nampak kulit lebih sihat, lebih lembut than before 😍

Tiap kali cuci muka guna Infinence Cleanser, muka memang rasa bersih sangat! And takde rasa ketat kering pun. Sebab this Cleanser totally 100% natural, dan ada kandungan avocado oil yang buat muka rasa sangat lembut 💕

And yes, Cleanser ni takde buih tau. Buih je selalu keringkan muka. Jangan risau, memang muka rasa lembut sangat and bersih je lepas cuci. Sangat sesuai untuk kulit sensitif! 😘👍

Cleanser ni pun budget friendly ye sebab 1 tiub tahan dekat 4-5bulan. Yesss, memang tahan lama! So jimat takyah beli banyak kali.

So siapa yang sangat pentingkan natural skincare, taknak muka rasa kering lepas cuci, nak muka kekal lembut dan bersih, dan nak jimat duit at the same time, this is THE RIGHT CLEANSER for you! 

Kalau korang nak grab Cleanser sahaja boleh, tapi lagi untung grab Infinence Tarvel Kit terus! Jimat beratus! 

MUKA KUSAM ? LIANG PORI BESAR ?  2nd product dalam INFINENCE Skincare Starter Set is INFINENCE Toner.

Ramai selalu abaikan Toner dalam steps skincare korang kan ? Toner ni paling penting if kulit you jenis cepat berminyak atau macam kusam je. Cuba korang tengok cermin, ada tak nampak pori besar? Annoying tak tengok bintik-bintik pori ni kat muka ?

Korang tau tak pori besar ni actually disebabkan oleh kulit berminyak ?

Kulit berminyak & kulit tak bersih ni akan menyebabkan minyak berkumpul keliling liang pori. So pori nampak besar sebab ada lebihan minyak keliling pori. At the same time, since minyak ni tutup sel kulit untuk bernafas, sel kulit mati start menebal. 

So korang bayangkan sel kulit mati menebal + minyak berlebihan berkumpul keliling liang pori. Haaa tu lah yang jadi pori nampak besar!

Ni sebab utama kenapa YOU NEED TONER! Only Toner sahaja boleh remove minyak berlebihan dekat muka kita and buat pori kita lebih kecil dan halus.


Kulit kita ni mmg bersifat asid, selalunya between PH 5- PH 6. Bila kita basuh muka guna sabun yang tak sesuai, PH balance ni kadang-kadang jadi tak seimbang. So kulit kena kerja keras nak kembalikan normal PH which buat muka kita jadi berminyak. Tapi with Toner, it can restore the PH balance quickly. 

PH muka balance = Kulit tak berminyak = Liang pori tak tersumbat = Kulit cantik sihat! ❤️

24H Hydrating Toning Essence ni memang dihasilkan khas untuk remove sel kulit mati and bebas alkohol which tak pedih atau keringkan kulit langsung! 😊

Toner ni tolong remove blackhead whitehead sekali. Tak payah risau pasal sel kulit mati etc, toner ni memang sapu bersih semua! Jerawat pun susah naik bila dah remove sel kulit mati. Nad dah pakai INFINENCE TONER ni dekat setahun dah. Memang kulit muka jadi halus and serious rasa segar and sejuk tiap kali apply 😍  

If you nak liang pori kecil dan muka tak berminyak, you need to try this toner !




KULIT KERING ? YOU GONNA LOVE THIS DAY CREAM !

Okay produk ke3 dalam INFINENCE Skincare Starter Set ialah INFINENCE Day Cream 🌞

Let me tell you, Day Cream ni memang sangat sangat melembapkan muka! and sesuai untuk semua jenis kulit. Kulit muka Nad selama ni normal dan sensitif.

Then 2 weeks ago, muka Nad memang jadi kering gatal macam tu. Macam naik rashes. Time tu sebab basuh face towel Nad guna sabun baju yang tak natural.  So bila lap muka guna towel tu, my sensitive skin reacts badly!

Memang merah gatal few days 😫 So apa Nad buat time tu is apply Day Cream ni all the time masa siang hari. Setiap 4-5jam Nad reapply. And memang rasa kulit kurang gatal, merah kurang, muka pun tak rasa ketat kering 😍

3 hari je then kulit muka Nad totally sihat balik. Memang super moisturize sangat this Day Cream ! 👍👍👍

Korang tau tak, kulit kusam, jeragat, jerawat ni semua disebabkan muka kita terdedah kepada sinaran matahari yang melampau terik ni ? Sinaran matahari ni lah yang buat muka kita cepat tua, cepat berkedut!😩

Day Cream which memang mampu sangat untuk halang cahaya matahari dari bakar kulit Nad. And at the same time, Nad suka gila Day cream ni sebab ia ada Sunblock yang moisturizer yang tolong lembutkan kulit and repair skintone sekali! 😍

Bukan setakat tu je, Infinence Day Cream ni pun bertindak sebagai primer & highlighter sekali! Makeup Nad memang tahan lama and glowing gitew tiap kali Nad apply Day Cream ni.

Siapa yang takde lagi  day cream moisturizer, meh try INFINENCE DAY CREAM ni. Confirm suka! 😊


 NAK KULIT LEMBUT DAN SKINTONE SEKATA ?

Okay last product, iaitu product ke4 dalam INFINENCE Skincare Travel Kit ialah Night Cream.

Kalau korang nak tahu, waktu malam lah kulit kita bekerja keras. Masa kita tidur, badan kita akan start repair sel rosak, detoks semua kan? So same goes to kulit kita.

Kulit kita bekerja keras untuk repair, restore and perbaharui sel kulit baru masa kita tidur. So biasanya Night Cream akan fokus kepada kelembapan kulit dan pemulihan sel kulit.

Night Cream selalu paling powerful and ada kandungan moisturizers yang pekat dan likat, memang dihasilkan untuk diserap kulit secara perlahan selama beberapa jam kita tidur. 

And yes, ni ada dalam ADVANCED OVERNIGHT REGENERATION CREAM. 

Nad memang takkan miss apply Night Cream ni kat muka setiap malam sebelum tidur. Sebab muka memang jauh lebih licin esok pagi 😍 

Plus, dalam Night Cream ni ada bahan kandungan yang boleh tolong kurangkan skin inflammation merah gatal, and kecutkan jerawat sekali. So kalau rasa macam ada jerawat nak naik, Nad akan apply terus Night Cream ni. Esok sure kecut!


Nak dapatkan ADVANCED OVERNIGHT REGERATION CREAM? Or product INFINENCE Whatsapp Nad terus okay. Nak lebih jimat, grab INFINENCE Set!


 Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

✨ Postage setiap hari seluruh Malaysia
✨ COD seluruh Kulim/Bukit Mertajam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...