Monday, January 20, 2020

BRAND NEW DAY


Assalamualaikum & selamat pagi, permulaan hari pertama dalam setiap minggu, Isnin☺️


Alhamdulillah pagi ni celik-celik mata je tengok orang tersayang depan mata-suami hulurkan tangan ajak bangun. 

Pandang anak-anak sebelah tengah nyenyak tidur menunggu masa untuk dikejutkan. Mandi, solat jemaah Subuh sama-sama suami isteri dan anak. Nikmat bagi sebuah keluarga. 

Maka, selesailah urusan menghantar anak-anak mengasuh pagi ni. Ummi walid boleh focus business macam biasaπŸ’ͺ🏻

Nad teringat ada kata-kata yang masih terngiang-ngiang dalam kepala Nad. Nak share juga pada semua. 

Tiga perkara ini dalam diri setiap manusia,

- Masalah
- Letih
- Khuatir

Pun begitu ada manusia yang langsung kita lihat dia ni macam tiada masalah, macam tak reti penat dan wajahnya sentiasa senyum dan tiada gundah gulana.

Sebenarnya mereka yang kita tengok begitu pun ada masalah juga, letih dan juga ada perasaan bimbang. 

Cuma mungkin mereka memilih,

🌿 Untuk memperbesarkan rasa syukur sehingga nampak kecil segala masalah hidupnya. Nikmat bersyukur tu lebih besar dari segala-galanya. 

🌿 Atau dia tidak mengizinkan dirinya mengeluh di depan orang lain hingga orang sehingga tiada orang yang tahu masalahnya. Lebih memilih jalan untuk kekal positive, jalan membahagiakan hati demi insan tersayang😍

Love,
Nadiah Ahmad

Sunday, January 19, 2020

Routine Skincare with INFINENCE


Assalamualaikum and good morning ❤️

Pagi pagi rasa tak lengkap kalau tak mulakan my skincare routin with Infinence.

Sejak guna Infinence, memang Nad tak pandang lagi dah skincare brand lain. Terutamanya cleanser, sebab serius Cleanser Infinence nih Nad suka sangat sangaaaat!

Bukan Nad seorang jer yang suka dengan Cleanser Infinnece nih tau, customers Nad pun Alhamdulillah ramaiiii yang berpuas hati sangat lepas guna.

Setiap bulan lebih berpuluh tube cleanser terjual, ada yang customers repeat order dan ada jugak customers baru yang nak cuba. Alhamdulillah, semua bagi postive feedback best sangaaaaat cleanser Infinence nih!

Sebab cleanser dia bukan setakat membersih sampai ke dalam liang pori tau, tapi cleanser nih jugak bantu exfoliate sel kulit mati secara lembut tanpa buat kulit kering atau mengelupas.

Lepas cuci muka memang best sangaaaat bila pegang kulit muka! Kulit rasa lembut, halus dan paling penting totally bersih licinnn! πŸ‘πŸ»

Korang yang pakai make up tak payah susah susah nak guna wipes ke apa dah, cleanser nih jer pun boleh bantu bersihkan muka dari segala make up yang korang pakai tau sebab dia jenis gel oil cleanser 😊

Antara soalan paling famous yang customers suka tanya, 

“Cleanser Infinence nih boleh tahan berapa lama?”

Kalau ikut macam Nad yang guna 2 kali sehari, 1 tube Cleanser Infinence nih tahan lebih 5-6 bulan. Lama kann? Memang jimat dan berbaloi baloi sangat!

Untuk mereka yang baru first time nak try, Nad cadangkan ambil sekali dengan Toner. Sebab bila you combine dengan toner nih la yang sangat membantu untuk KECILKAN PORI dan juga mengatasi masalah pori tersumbat (clogged pores).

Kalau nak lagi best add sekali Serum and Night Cream. Memang kulit jadi halus mulus and lembut sangaaaat! ❤️

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5569

To order, terus wassap Nad okay ? Sentiasa READY STOCK! 

@nadiahahmad__

Saturday, January 18, 2020

MODAL atau TANPA MODAL


"Aku nak buat bisnes tapi takde modal." Kata Si Bedah.😜

Betul ke ada modal baru boleh berbisnes? 
Betul ke modal yg besar jadi ukuran untuk berjaya dalam bisnes?

Kalau modal jadi ukuran samaada kita berjaya dalam bisnes atau tidak, confirm yg kerja government paling ramai yg kaya raya sebab bisnes meletup-letup.

Dorang senang-senang je boleh buat loan. Interest rendah pulak tu.
Hentam personal loan max RM200k terus bisnes meroket kan? Haha

Hakikatnya ramai yg buat loan untuk MULA bisnes terkandas tak sampai 3 tahun.

Puncanya,
Kurang ilmu dan pengalaman.
Lagi kesian kalau tak cari mentor yg boleh guide.
Modal hangus sebab langgar tembok tak habis-habis.

Dalam circle of friends Nad ada ramai yg buat bisnes. Apa yg Nad nampak ada 2 golongan yang berbeza.

Satu yg mindset buat loan pada peringkat awal buat bisnes sebagai modal.
Satu golongan lagi yang mula bisnes dengan apa yang ada di tangan.

Golongan yang first percaya lagi banyak yang dia invest, lagi cepat dia berjaya, lagi banyak untung. 

Yang buat online biz hentam facebook ads RM500-1000 sehari tanpa ilmu.

Sales nampak macam banyak, bila kira-kira balik takde untung and tak balik modal. Sudahnya modal hangus. 

Bila dah takde modal buat lagi loan untuk mula bisnes baru. Hrmmm😩

Sebaliknya kawan-kawan dari golongan yang bermula dengan apa yang ada di tangan lebih berjaya.
Dorang mula dari bawah dulu. 
Join jadi dropshipper atau agen tanpa modal atau dengan modal yg minima.

Dari situ banyak benda yang dorang dapat.
Ambil 'feel' dulu macam mana nak menjual pada peringkat awal sambil-sambil belajar selok-belok bisnes and marketing.
Kemudian belajar juga macam mana nak jaga cashflow dan selok belok supaya bisnes boleh sustain.

Bila dah yakin dengan ilmu dan pengalaman yang ada, modal pun dah besar dari hasil bisnes, baru la fikir untukk bina bisnes sendiri dan berkembang.

Sekarang banyak sangat platform yang bagus untuk belajar pasal sales dan bisnes.

Ada juga yang tawarkan training dan coaching secara percuma untuk agen.

Contohnya, 
Bisnes penapis air Cuckoo n Coway.
Agen Takaful.
Agen produk.

Untuk Nad yang belum cukup ilmu di dada ni, Nad pilih SHOM.

Sebab selain dari margin untung runcit besar dan bonus lumayan, Nad ada team yang sangat aktif dan mentor bisnes yang sangat-sangat supportive. Ilmu bisnes pun dapat free je.

Modal ciput tapi pulangan besar. SHOM la tu 😘

Terpulang pada korang nak mula dengan yang mana. Tapi yang penting ILMU dan PENGALAMAN dulu..modal tu nombor 2.

SHOM Biz Mompreneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Friday, January 17, 2020

OMG RAMBUT GUGUR 😩



CELOTEH SUAMI ISTERI DI PAGI HARI.

Suami: Eh malam tadi baru ja vakum bilik ni. Ni dah penuh balik. Awak ni baru lepas main sorok-sorok dengan Hannan ke?

Isteri: Kenape?

Suami: Ni rambut bersepah tepi katil ada, bawah ampaian towel ada, dalam almari pun ada.

Isteri: Rambut abang la tu.. (isteri mana boleh kalah 😜)

Suami: Tak nak mengaku takpe..kita tengok sape botak dulu. Nanti kantoi la sape punya angkara haha

Hrmmm..

Tak boleh jadi ni. Nak kena consume jugak Syampu Marine Essence.


Mana-mana isteri yg tak nak kantoi Whatsapp Nad laju-laju ye 😁

Once korang guna Syampu ni, sure akan setia pakai sebab Marine Essence Syampu yang memang berkesan & powerful! 

Nadiah Ahmad
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Health and Beauty Consultant 

✨ Postage setiap hari
✨ COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...