Monday, June 17, 2019

Intimate Wash


Hai guys !

🀰Ibu Hamil amat mudah alami gatal gatal sulit dan keputihan tak kurang juga yang alami masalah sulit yang berbau.

Why ?

✔ Perubahan hormon berlaku
✔ Suhu badan lebih hangat drp biasa
✔ Kerap berpeluh akibat perubahan hormon dan suhu badan
✔ Peningkatan Kadar asid berlebihan dalam badan yg mudah terkena mabuk loya dan juga lelehan sulit 
✔ Mudah Alah atau Alergi akibat perubahan yg berlaku

Keadaan yang berkuap tutup di bahagian alat sulit, berpeluh inilah mengalakkan pembiakan bakteria dan fungus tak kurang juga yang Alah dgn serbuk pencuci pakaian dalam.

Cuci alat sulit amat Penting dalam Penjagaan Kebersihan, Kesegaran dan Kerapian Sulit Ibu Hamil sebagai Feminine Wash anda. Cuci dan Cebuk di bahagian sulit  sehari 2X ikut keperluan.

Nak tanya, adakah korang aktif bersama suami? Yang aktif tu maka aktiflah rajinlah cuci ruang sulit dan Cebuk lah ia agar kemas rapi bersih ❤

Selamat dan Sesuai utk Ibu Hamil utk Cuci, Cebuk, Ruang bersihkan Saluran Sulit agar terpelihara Kesegarannya dengan Feminine Wash.


Ada yang tanya, Eh nanti ruang-ruang Faraj ketat susah pula nak bersalin tak ?

Sulit kita serapat mana pun semasa nak bersalin ia kan berbuka seluas untuk Baby. Rahim dan Faraj bersatu dan semulajadinya buka laluan...Indah aturan Yg Esa🀲
Jangan Bimbang.

Ia Membersih agar tiada rembesan berlebihan saki baki mazi dan mani, agar segar dan bernafas liangan dinding sulit anda.. tiada mudah membiak bakteria jahat, tak mudah berbau, tak mudah gatal-gatal dan tak ada lelehan bersalut menutupi dinding sulit sehingga berlendir.. nak tunggu secara semulajadi ia keluar sendiri esok-esok sempatlah bakteria dan kulat berlaku terlebih dahulu 😩


Ia Menyegarkan agar tisu sulit sihat, mampat, padat, tak mudah menipis tak kusam tak pucat tak sejuk kecut tak lembik.. kulit anjal ❤

Semasa Hamil jangan ingat kita tak perlu pembersih sulit kerana kita mesti ingat..kita masih teruskan tanggungjawab sebagai isteri memenuhi kehendak suami maka amat penting untuk Jaga Kebersihan Kesihatan Kesegaran Sulit kita yg bakal melahirkan agar ia Kuat & Rapi agar tak mudah nak Keluluran Dinding Faraj @ Prolapsed of Vaginal Walls yang sering berlaku dgn mudahnya di kalangan Ibu-ibu Muda sekarang ni.

JAGA ALAT SULIT UNTUK DIRI SENDIRI.
Untuk baby jugak agar tiada jangkitan pada alat sulit.


Health and Beuty Consultant
Nadiah Ahmad
019.523.5560 | nadiahahmad__

Sunday, June 16, 2019

Jana Income


Nad dah mula nampak status-status yang runsing mengira hari gaji seterusnya. 

Biasa lah, Nad faham raya setahun sekali and selalunya kita akan sanggup invest lebih dari biasa untuk diri sendiri, keluarga and of course untuk sedekah kan. 

Cuma selalunya akan diikuti oleh “after effect” mengira saki baki duit yang tinggal selepas raya tu yang tak berapa nak seronok kan. 

Sooo, Nad sebenarnya kat sini nak BUKAK SATU PELUANG KEEMASAN pada semuaa.😍

Untuk Nad bantu korang semua kita sama-sama ada income lain selain kerjaya hakiki inshaAllah. 

Yang nak jadikan fulltime macam Nad pun boleh no problem. 

Untuk Nad guide korang from A to Z inshaAllah. 

Nak ada dalam bisnes ni mudah je sebenarnya,

You just have to want it, and inshaAllah yang lain akan datang sendiri nanti one by one.❤️

So Nad dah OPEN! 

Untuk yang nak jana income minima RM200 untuk masuk dalam akaun korang bulan hadapan ? 

NAK SERIBU DAYA TAK HENDAK SERIBU DALIH!
Nak berjaya, kena lah berkorban and kerja keras, ye tak? 😊


Anything korang whatsapp je Nad ok for Fast Response! πŸ“²

Whatsapp Nad,

Atau follow official instagram Nad ⤵
@nadiahahmad

NADIAH AHMAD
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Saturday, June 15, 2019

RAYA BAHAGIA πŸ’


KEDAI ONLINE NAD SENTIASA BUKAK! 😍

Pagi ni rasa nak kongsi something dengan korang. 

Selain baju raya, biskut raya, duit raya, korang wajib ada supplement raya jugak tauuu. 

Sebab apa ?

Tak bermakna raya kalau badan tak sihat kan ? Nad dah rasa betapa peritnya tak sihat di hari raya.🀭

Meh Nad nak share antara supplement yang mesti ada untuk RAYA BAHAGIA.πŸ’ž

1. MIN KAFFE - before jalan raya rumah orang minum Min Kaffe dulu keh. Bancuh 1 sachet terus. Nanti takde la sampai rumah orang semua benda nak "rasa" haha. 🀣

2. HERBA MAHARANI - korang yang baru sampai sampai kampung mesti la tolong mak mertua masak ye tak? Beraya dengan anak kecik yang berdukung lagi. Malam malam sengal pinggang, lutut pun ibarat dah lari allignment. Ha nie la gunanya Herba Maharani.

3. Garlic Tablet - elak kolestrol naik mencanak-canak. Plus omega nie bantu BAKAR LEMAK korang sekaliπŸ”₯ Takde lah risau berat naik tak terkawal kan. Ha nih wajib ada tau sebab gerenti beraya rumah ketiga keempat perut dah SEBU. Nak kentut rasa tak lepas 😜Ha Garlic tablet nih wajib ada dalam handbag korang setiap kali pergi beraya.

5. SABUN MARINE ESSENCE - especially kalau korang ada anak kecik. Rumah mak kat kampung banyak nyamuk. Kalau taknak kulit anak bintat bintat jangan lupa bawak letak dalam bag pampers anak. Wakafkan terus dekat anak-anak sedara nanti okayyy

6. GARAM BULUH DETOX - Pembuangan tak lancar a. k. a SEMBELIT? Makan Garam buluh detox. Keluarnya lancar dan laju jeπŸ™ˆ Pakej perut pun kempis!

7. BV ALFALFA - untuk bagi EXTRA ENERGY dekat mak abah layan cucu cucu diorang tu. tak cukup dengan tu, sangattt bantu kesihatan menyeluruh kita semua.

8. INFINENCE SKINCARE - tak payah mekap tebal tebal sangat korang dah yakin nak membawang dengan sanak sedara sepupu sepapat dihari raya. Pakej mesti diorang tanya, eh nampak muda laa. 

Gituuuu😍😍

More info, boleh whatsapp Nad πŸ‘‡πŸ»

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__

Friday, June 14, 2019

Rahsia mulakan hari dengan gembira


Assalamualaikum wbt & Selamat Pagi semuaaa 😍

Korang nak tahu tak rahsia mulakan hari dengan tenang dan gembira?

Yes betul, mulakan hari dengan solat subuh dan membaca Al Quran.. Memang tepat sangat!
Tapi ada satu lagi cara untuk korang mulakan hari dengan tenang supaya seharian nanti korang punya mood baikkkk je.. 

Iaitu, mulakan hari dengan PERGI TANDAS DULU!! πŸ’©πŸ’©Hahaha 🀣

Nad tak pasti orang lain macam mana, tapi untuk diri Nad sendiri yang pasti Nad sejenis akan murung moody seharian kalau tak puas membuang..

Teringat kenangan dulu-dulu payah membuang, isyyy tak sanggup nak jadi macam dulu dah πŸ˜–

Sekarang ni Alhamdulillah pagi-pagi dah setel semua hahaha

Lagi best kalau malam semalam telan Garam buluh detox .. Memang bahagia lah pagi-pagi ni kan πŸ˜‚

Korang dah membuang ke belum pagi ni ? Tak senonoh kan soalan

Tapi tak kisah la sebab benda ni penting kot! Haha


Kalau belum, pergi setel semua dulu baru keluar rumah naa..

Then mesti korang rasa tenang gembira je mood sepanjang hari πŸ˜†

Have a nice day everyone! πŸ’•
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...