Wednesday, August 21, 2019

WORDLESS WEDNESDAY | Nadiah Ahmad


MENTOR IBARAT WAZE, BUKANNYA GRAB

Dari awal Nad mula terlibat dengan bisnes SHOM, Nad jumpa macam macam jenis ragam dan perangai anak didik.

Ada yang ingin belajar sungguh sungguh.
Ada yang jenis rajin, ikut jer apa kita ajar.
Tapi ada jugak yang jenis cepat give up.

Paling sadis, ada yang buat pun belum awal awal dah angkat bendera putih tak nak teruskan.

Itu semua biasa, lumrah bisnes. 

Kita memang akan jumpa mereka yang jenis cepat down, yang tak boleh terima rejection, yang semua nak negatif dan jenis suka bagi alasan.

Tapi, yang nak berjaya pun ramai. Ada jer yang jenis bersemangat untuk terus majukan diri. Hanya mereka yang sanggup berusaha dan berani bersusah payah sahaja yang inshaaAllah akan berjaya.

So Nad kadang kadang boleh baca dah anak didik yang mana inshaaAllah akan sukses, semuanya bermula melalui attitude mereka sendiri.

Attitude differentiate successful people and losers.
Losers love to give excuses.

Success people always focus more on finding the solutions to achieve their goals.

Akan ada yang datang dan ada yang pergi, yang datang balik lepas pergi pun ada.


Saya ? InshaaAllah tetap di sini setia untuk membina dan meluaskan lagi empayar saya. Sales lebih setengah juta inshaaAllah soon to be tujuh angka sebulan 💪🏻💪🏻

Nak berjaya dalam bisnes, kita sendiri yang tentukan kita nak berjaya ke tak. Walau hakikatnya jalan kejayaan setiap orang tak sama, tapi mereka yang berusaha Allah dah janjikan jalan kejayaan masing masing.

Jangan banyak bagi alasan.
Jangan harapkan orang lain buat untuk kita.


Sebaliknya, you kena cabar diri sendiri untuk you achieve apa yang you sendiri inginkan.

Mentor hanya sebagai 'WAZE' dan bukan lah ‘GRAB’ yang akan hantar you sampai ke destinasi yang you nak pergi, sama ada you nak ikut 'WAZE' sebagai panduan perjalanan you atau pun tak itu semua terpulang pada diri masing masing 🤗

"Man Jadda Wajada"

Siapa yang berusaha, dia akan berjaya !

So you choose.
Nak beri alasan, make excuses.
Or make progress?

✨Postage hari hari
✨COD Kulim & sekitar Bukit Mertajam

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__

Tuesday, August 20, 2019

SKINCARE ROUTINE


Assalamualaikum and Happy Tuesday everyone.

Nad nih even pergi mana mana pun harus lah bawa Infinence Skincare nih. Alhamdulillah dah setia pakai nak masuk 2 tahun hujung tahun nih.

Biasa untuk waktu pagi, ada 4 items yang Nad akan apply.

Dimulakan dengan INFINENCE HYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE. Yang best nya cleanser nih dia takde buih tau dan gel cleanser nih meresap sangat cepat ke dalam kulit. 

Antara kelebihan INFINENCE HYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE :

✅ Membersihkan kulit secara menyeluruh hingga ke dalam kulit
✅ Menjadikan kulit lebih halus secara lembut melalui exfoliation

Lepas cuci muka dengan cleanser, boleh lah apply INFINENCE 24H HYDRATING TONING ESSENCE. Nak apply toner nih terus guna tangan pun boleh, but even better if gunakan kapas muka sebab kita nak tarik sel sel kulit mati yang dah di exfoliate tadi keluar dari kulit muka.

Antara kelebihan INFINENCE 24H HYDRATING TONING ESSENCE.:

✅ Menyingkirkan dan membersihkan kulit daripada sel sel kulit mati dan bahan bahan pencemaran yang ada pada kulit
✅ Menghidratkan kulit dan mengecilkan pori
✅ Membekalkan nutrisi supaya kulit jadi lebih berseri seri 

Selepas toner, apply pulak INFINENCE INTENSIVE TRIPLE REVIVING SERUM   Sekali picit jer dah memadai, apply pada keseluruh bahagian muka dan urut sambil tepuk tepuk secara lembut.

Antara kelebihan INFINENCE INTENSIVE TRIPLE REVIVING SERUM :.

✅ Memperbaiki dan membina semula sel sel kulit
✅ Menggalakkan penghasilan collagen dan pembaharuan pada peringkat sel yang menjadikan kulit lebih muda dan berseri seri

And lastly, apply INFINENCE ESSENTIAL ILLUMINATING DAY CREAM. Walau pun duduk rumah jer tak keluar, still kena pakai yer sebab bila kita masak kat dapur kan ke kita terdedah pada haba dan kepanasan jugak. So penting untuk sediakan perlindungan pada kulit muka kita especially untuk elakkan masalah jeragat. Kalau nak keluar lagi lah wajib pakai.

Antara kelebihan INFINENCE ESSENTIAL ILLUMINATING DAY CREAM.

✅ Melindungi kulit daripada sinaran matahari SPF30 disebabkan cuaca Malaysia yang lebih panas.
✅ Melembapkan kulit muka dan menjadikan kulit muka nampak lebih glowing secara natural.
✅ Memperbaiki tona kulit dan menjadikan tona kulit lebih sekata
✅ Boleh dijadikan sebagai primer / make up base, siap ada glowing effect!

Okay dah siap untuk rutin skincare waktu pagi ❤️


For those yang nak dapatkan skincare INFINENCE  atau supplement SHOM yang lain, boleh whatsapp Nad terus untuk order dan pertanyaan lanjut, inshaaAllah Nad sedia untuk membantu 😊✋🏻

Whatsapp Nad,

Atau follow official instagram Nad ⤵
@nadiahahmad

NADIAH AHMAD
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Monday, August 19, 2019

Health Supplement


Assalamualaikum. Syukur Alhamdulillah.

Sebelum bawa anak masuk tidur, macam biasa rutin supplement wajib Nad sebelum tidur semestinya dengan Herba Maharani.

Selalu orang silap ingat golongan anak dara jer kena make sure jaga dalaman. Salah tuu tau..

Okay korang pernah tak sakit badan, belakang dan pinggang sebab duduk terlalu lama?

Tak kisah lah sama ada sebab duduk lama dalam class ke, atau menghadap laptop kat office. Or may be travel jauh duduk lama dalam kereta ke..

Even housewife yang banyak berdiri, buat kerja rumah dan angkat barang ke sana sini pun akan alami masalah nih jugak. Dapat bonus sekali sakit lutut sakit kaki 😔

Tapi dengan pengambilan Herba Maharani yang cukup setiap hari inshaaAllah dapat membantu mengatasi semua masalah nih.

Kalau korang nak tahu, 99.9% customers yang dah try Herba Maharani nih beri feedback positive selepas consistent amalkan setiap hari.


Ehh, kenapa kena consistent amalkan ?

Sebab badan kita memang perlukan certain amount of calcium intake setiap hari.

Age 16-54 : 800 mg / day
Age 55 & above : 1000 mg / day

Kalau you jenis minum susu hari hari atau pengambilan makanan yang mempunyai sumber calcium dengan secukupnya, then it's fine.

Tapi kalau you jenis tak consistent, kena start ambil kira untuk ambil supplement tambahan dari sekarang.

Korang ada masalah yang Nad sebutkan tadi?

Start your action now, jangan biarkan masalah tu berlarutan sebab salah satu kesan lack of calcium intake boleh membawa kepada masalah Osteoporosis (tulang rapuh).

Jaga kesihatan tulang daripada sekarang, jangan tunggu dah sakit nanti baru nak menyesal okayh 😊

Sweet dreams, Assalamualaikum.

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__

Sunday, August 11, 2019

Penjagaan Wajah


INFINENCE : HYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE

Masa mula-mula dulu Nad tak percaya tau 1 tiub nie boleh tahan more than 4 months. Up to 7 month! 😱 

Al-maklumlah first time ni pakai pencuci muka yang tak ada buih! 

Rasa nak picit sebesar saiz biji durian gituwww! 🤭

Rupanya, pakai sikit sangat, insya ALLAH dah mencukupi. Tak payah nak picit banyak-banyak. Rugi. Hee.

Sebenarnya besttt sangat sangat pakai GEL OIL CLEANSER ni! Walau tak ada buih, tapii KULIT RASA BERSIH SANGAT DAN FRESH SANGAT!

Memang worth for money! 👍🏻

Since guna HYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE ni kan Nad tak pernah dah guna make up remover tau. Sebab function dia untuk remove light make up sekali.

Memang bagus & sesuai untuk mereka yang nak cepat dan pantas cuci muka! HIHI.

Make sure, uolss pun kena ada satu..

Ye satu pun cukup! 

Kalau tak cukup tambah INFINENCE TONER yg mana function dia untuk MERAPATKAN LIANG PORI.

Kalau tak cukup jugak tambah INFINENCE DAY CREAM untuk PERLINDUNGAN SINARAN UB BERSPEKTRUM LUAS! 


Kalau tak cukup jugak,

Eh eh banyaknya tak cukup 😆

Ambil jelaa Full Set INFINENCE Skincare terus okey! 

Boleh whatsapp Nad terus untuk order dan pertanyaan lanjut 👇🏻

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...