Tuesday, December 18, 2018

A GOOD PRODUCT SPEAKS BY ITSELF


BADAN CANTIK, LEMAK LANGSUNG TAKDE, KULIT LEMBUT DAN LICIN

Kata tukang urut yang urut badan Nad dekat Spa tempoh hari ๐Ÿ˜

Waktu urut tu disebabkan kakak tu suka sangat menyembang, memang tak dapat lah daku nak tidur kan. Tapi takpelah, dah dia tolong urut badan kita, layan jelah dia nak borak apa salahnya.

Then masa dok urut tu, dia ada tanya

“Adik, badan kamu cantik la, takde lemak lansung. Kamu jaga makan ke?”

(Punya lah terkejut, sebab aku dah lah sekarang ni konon mengalami masalah berat badan ๐Ÿ˜)

Sekali Nad jawab lah, “Taklah kak, saya tak jaga makan sangat. Tapi saya makan supplement SHOM”

Lepas tu dia pun dok tanya lah pasal supplement SHOM apa semua.

Then dia tanya lagi, “Kulit awak pun cantik lah dik, tak ada langsung jerawat dekat muka ke badan. Ni sebab awak makan supplement kot ye ?”

Nad jawab lah, “Haah, sebab supplement ni bantu lengkapkan nutrisi yang badan perlukan, so bila badan cukup nutrisi memang effect dia nampak pada kulit. Skincare pun saya pakai skincare SHOM” 

Sepanjang dok urut tu, kemain dia dok kagum nau sampai aku pun naik segan ๐Ÿ˜…

Then masa hujung-hujung dia cakap,

“Adik, kakak nak lah cuba supplement SHOM jugak.. Kalau kakak nak beli adik boleh ke hantarkan ?”

Eh eh apa yang tak bolehnyaaa ๐Ÿ˜‚ Mestilah boleh !

Daku pun promote lah supplement yang bagus untuk kakak tu..

MIN KAFFE

Sebab kakak tu kerja urut orang dekat Spa tu, of course letih lah kan. So Nad cadangkan Min Kaffe yang bagus untuk beri tenaga. Selain tu Min Kaffe bagus jugak untuk kawal selera makan yang berlebihan.

GARLIC TABLET

Kakak ni paling berminat nak beli MIN KAFFE, tambah bila Nad bagitahu harga dia yang punya lah murah. Tambahan pulak ada promosi hujung tahun ni. Buy 3 only Rm90, jimat sangat dah dekat situ kan. 

Alhamdulillah, kakak tu setuju order MIN KAFFE + GARLIC TABLET finally hehe 

Kadang-kadang bersyukur sangat sebab selalu sangat jadi macam ni. Tak sempat nak promote, tapi orang yang tanya dulu kita consume apa .. Kita pakai apa.. 

Sambil tu Nad nak kongsi dengan pembaca blog Nad ni SHOM year end sales. Super-super jimat. Time sales macam ni lah korang boleh grab banyak-banyak kan ๐Ÿ˜‰



Salah satu lipstick yang Nad suka. Bibir tak kering. Lembab-lembab je bibir, nampak sexy. Makan pun lipstick tak tanggal.



Badan lemah-lemah, Sengal-sengal. Garlic tablet ni memang best. Buang angin dalam badan. Ini selalu Nad makan sebelum tidur malam dan setiap pagi sebelum sarapan.
Garlic tablet ni bukan sahaja meringankan badan. Tidur kita juga lebih sempurna. 


Min Kaffe untuk energy booster. Grab cepat guys !



Set Marine Essence untuk penjagaan rambut dan badan. 



Asal mencecah jam 8.00 malam sahaja perut mesti berkeroncongkan.Setuju ke ? Haha
Jangan risau, bantuan dah sampai. Gabungan Shake Me & Min Kaffe ni mampu buat korang rasa kenyang yang lama. Cepat-cepat lah grab okay.


A GOOD PRODUCT SPEAKS BY ITSELF kan ๐Ÿ˜Š

Sebab tu satu syarat nak jadi peniaga yang berjaya, syarat dia mesti kena jadi PENGGUNA jugak. Sebab kita sendiri sebenarnya adalah DUTA kepada produk kita..

Biar orang tengok kesan pada diri kita, mereka sendiri rasa nak cuba produk yang kita jual ๐Ÿ’• Bila you consume sendiri supplement, bila you pakai sendiri skincare, you dapat kesan best pada diri.

Orang tengok, orang yakin nak beli. Orang tertarik nak beli, because of YOU! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Korang yang nak order lagi meh la, kedai online Nad sentiasa bukakkkkk! ๐Ÿค—

Nadiah Ahmad
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert

Monday, December 17, 2018

DALAM GAMBAR CANTIK. LUAR LAGI CANTIK.


Assalamualaikum guys ๐Ÿ˜Š

Akhir tahun macam ni ramai ibu ayah yang bawak anak-anak holiday. Ada yang balik kampung, ada juga yang sibuk pergi ke majlis kenduri. Kat mana pun u alls semua, hati-hati di jalan raya.

Nad macam biasa la kan. Orang cuti, encik suami kerja hahaha. So Nad dengan Hannan stay jela dekat rumah. Nak keluar pergi mall pun malas hari cuti macam ni sebab ramai orang.

Walaupun cuti, kedai online Nad masih buka seperti biasa. Tiada istilah tutup ye.

So u alls yang nak mendapatkan guide supplement SHOM atau Infinence skincare boleh terus whatsapp Nad untuk detail.

Nad juga buat cod sekitar area;

๐Ÿš— Kulim
๐Ÿš— Bukit Mertajam

Malas nak tunggu posmen datang, Nad boleh cod depan rumah anda. Tapi kalau nak pick up sendiri supplement pun boleh juga๐Ÿ‘๐Ÿป.

DALAM GAMBAR CANTIK. LUAR LAGI CANTIK.

Sebelum korang kecam Nad, disclaimer siap-siap yang ni bukan Nad cakap, orang yang cakap hahaha. Nak tahu tak, mentor Nad pernah cakap nak tahu level of confidence seseorang itu adalah bila mana dia mampu handle PUJIAN !

Selama ni, Nad ingat Nad dah cukup confident punya orang. Suruh lah buat apa je, bercakap atas stage, buat video, buat Live, tegur strangers, semua daku mampu buat.

Cuma satu je belum cukup confident, iaitu nak terima pujian hahaha

Macam masa dekat Branch, ada sorang partner ajak bergambar. Lepas tu dia cakap dekat Nad, “Sis Nad dalam gambar cantik, rupanya kat luar lagi cantik”

Aduhai. Daku pun dengan tersipu-sipu jawab “Eh takdelaa mana ada” ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Apapun, Alhamdulillah thank you to COZUMA CC CREAM sebab totally membantu Nad untuk nampak better daripada dulu ๐Ÿ˜Š

Kalau dulu, nak bagi muka nampak glowing berlapis-lapis Nad letak highlighter. Sekarang tak pakai highlighter pun dah glowing. Alhamdulillah ☺️

Korang yang pakai COZUMA CC CREAM lepas ni kena belajar macam mana nak handle pujian tau. Sebab for sure ramaiii yang bakal puji kecantikan kulit korang ! ๐Ÿ˜˜

Tips macam mana nak confident menerima pujian ? 

Jawab jelahhhh “Oh yeke. Terima kasihhhh” ๐Ÿ˜Š

Korang yang nak cuba COZUMA CC CREAM please please please grab this SUPER DEALS !

Seriously sangat lah berbaloi-baloi ๐Ÿ˜





Jangan lupa whatsapp Nad okey, Morning !

Nadiah Ahmad 
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert 

Sunday, December 16, 2018

Dapatkan kulit flawless dan bebas jerawat


Ramai betul yang tanya skincare apa Nad pakai.

Bila sebut harga Infinence, terkejut kejap diorang tapi Nad akan explain Infinence skincare nie tahan lebih dari 6 bulan. Pakai sikit je korang, meresap seluruh muka.

Menghaluskan kulit dengan lembut. Mengandungi pH seimbang. Yang paling best, cleanser Infinence ni sangat-sangat membersihkan kulit!

Takde buih ye cleanser ni dan lansung tak memedihkan mata. Lepas cuci muka je, tiada rasa kulit ketat bila nak senyum hehe☺️. Sebab tu Nad suka sangat bersihkan muka dengan cleanser nie alhamdulillah tak rugi beli cleanser Infinence, berbaloi-baloi.

Contoh waktu siang you busy ke hulu dan ke hilir sampai berlengas muka tu kan, boleh gunakan Infinence ni sebelum cuci muka untuk tanggalkan make up, hilangkan debu yang melekat in sha Allah bersih !

Sebab Infinence skincare ni ‘main’ dengan sel dalaman kita sekali. Bukan merawat dan baiki kulit muka yang luar je in sha Allah dari dalam ia membantu.

So, Nad nak bagi tahu Nad memang pakai FULLSET INFINENCE skincare. Tapi rutin setiap hari tu yang wajib Cleanser, Toner, Serum, krim siang dan Krim malam.

Serum tu Nad pakai bila perlu. 



Untuk kulit muka berminyak, kulit kering, pelbagai jenis kulit sekali pun sesuai kalau nak guna Infinence. Cuma, you kena try n error kena pakai yang mana dulu. Ikut keserasian kulit.๐Ÿ˜‰

Macam pengalaman Nad sendiri mula-mula pakai Infinence memang kulit naik jerawat sikit-sikit. Sebab Nad yang silap pakai gi tonyoh banyak terus๐Ÿคฃ, tamak nak cepat cantik.

Rupanya baru Nad tahu pakai sikit pun dah ok.

Alhamdulillah kulit hari ni memang bertambah baik. Setakat nak kelentong umur 23 tahun tu lepas lagi hahaha๐Ÿ˜œ.



Hello,

Sini cik Nad ye.
 Bukan makcik Nad okayy. Ha ha

So siapa nak cuba Infinence Skincare ๐Ÿ™‹๐Ÿป‍♀️, Nad suggest ikut budget korang. Beli set lagi jimat, sebab macam-macam free korang boleh dapat.

๐Ÿ”ธHYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE
๐Ÿ”ธ24H HYDRATING TONING ESSENCE
๐Ÿ”ธINTENSIVE TRIPLE REVIVING SERUM
๐Ÿ”ธESSENTIAL ILLUMINATING DAY CREAM
๐Ÿ”ธADVANCE OVERNIGHT REGENERATION CREAM

5 produk terbaik dari Infinence  Skincare untuk kulit wanita lebih cerah dan muda remaja.

Your Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad,
019.523.5560 | @nadiahahmad__

Saturday, December 15, 2018

Berpantang untuk nikmat rasa sihat | Premium Beautiful Corset


Berpantanglah elok-elok kalau tak nak suami cari lain.

Clichรฉ ?

Kita berpantang bukan untuk nak nikmatkan suami. Kita nak nikmat rasa sihat.

Kita berpantang bukan untuk puaskan suami.
Kita nak puas tengok badan cantik dekat cermin.

Kita berpantang bukan untuk ketat dan padat sampai suami tergila-gilakan kita.
Kita berpantang agar kita cukup rehat dan tak jadi gila.

Kita berpantang sebab nak sihat.
Wanita sihat sentiasa cantik.

Wanita sakit aura dia keruh. Kening berkedut sentiasa. Lutut sakit. Nak bawak badan mengeluh. Nak tegakkan pinggang mengaduh. 

Kita nak mencegah sakit. Sebab tu kita berpantang.
Bila kau sihat, emosi kau stabil.
Kau tak marah-marah suami yang kuat menyakat
Kau tak tengking-tengking anak yang kuat memlasak

Kita berpantang untuk awet muda.
Sebab itulah keyakinan diri kau.
Tak make up. Tak bergaya.
Tapi badan masih rapi terurus. 
Air muka jernih dan nampak muda.

Setakat lalu anak gadis make up berkilo badan bergetah tampung push up dada dan punggung bukan satu ancaman.

Kita tahu nilai diri kita.

Lelaki tak perlukan cantik, sihat, ketat dan siuman untuk setia.
Dan lelaki juga tak perlukan sakit, tua, longgar dan busuk untuk curang.

Kita faham dan hadam.

Berpantanglah.
Kalau kau sedar tingginya nilai kau sebagai seorang wanita.









"Aku dah slim buat apa nak berbengkung bagai ni ?? Tengok perut ni, tak adeapon lemak. Orang moden mana ada pantang pakai bengkung hokeyy"

Ramai yang silap bila kita cakap pasal penggunaan bengkung ni. Asal nak bengkung je pikir nak slim melim. Come on la korang, masa dalam pantang ni banya manfaat pakai bengkung ni bukan sekadar nak ramping ala² bang sajat aje tau. Dia bagus untuk dalaman korang yang baru lepas bersalin tu.

Amalan berbengkung ni dapatt mengecutkan rahim yang bengkak serta turut membantu menetapkan kedudukan peranakan daripada ‘jatuh’. Ia juga memperbaiki postur, menghilangkan sakit belakang dan mempercepatkan keluar darah kotor.

Nak cantik jangan malas tauu korangg. Nad yang tak pregnant pun berbengkung wokeyy. Tambah lagi pakai bengkung Premium Beautiful ni memang selesa sangat and mudah di pakai. Bukan apa kot jadi body mcm pajura kan, leleh la abam patah seribu dekat rumah tu tengok hahahah.



Biar suami yang rasa gelabah melihat kita cantik. Jangan awak yang gelabah melihat suami segak berbaju putih, berseluar jeans dan berkasut jenama buaya.

Paham ke kenapa dia pakai kasut jenama buaya? Hi hi

Untuk dapatkan maklumat lanjut tentang Premium Beautiful Expert ini, boleh hubungi Nad. Nad akan membantu bakal-bakal mommies untuk berpantang dengan mudah dengan pemakaian Premium Beautiful Corset ๐Ÿ˜Š

Whatsapp je Nad untuk order or sebarang pertanyaan okay ๐Ÿ˜Š

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...