Tuesday, April 23, 2019

DAH READY KE ?


DAH READY KE NAK MASUK RAMADHAN NI?

Bila dikira-kira, rupanya dah tak berapa lama je lagi kita nak masuk Ramadhan dah.. Tak lamaaa dahhh.. Beberapa hari je lagi..

Korang dah ready ke dengan PERSEDIAAN RAMADHAN? 😊

Persediaan nak sambut Ramadhan ni sangat lah penting sebab kita ni Ramadhan setahun sekali je.. 

Tahun depan pun belum tentu lagi bakal bertemu Ramadhan yang seterusnya.. Kalau boleh kita nak lah jalani setiap Ramadhan tu dengan sempurna supaya tak sia sia setiap peluang buat pahala..

Tapi kadang-kadang, dek kerana berpuasa ada yang lembik lesu sampai nak solat pun tak larat.. Tidurrr je sepanjang hari..

Puasa amenda kalau solat tak buat and tidur je sepanjang hari? 🤔

Sebab tu penting sangat untuk get ready dengan SET SAHUR supaya bertenaga sepanjang hari..

Bukan lah bila minum ni tak lapar langsung. But dia beri kita tenaga untuk kekal aktif sepanjang hari..

Konsep sama macam makan nasi masa sahur, pun untuk tenaga.. Cuma bila amek SET SAHUR ni, InshaAllah tenaga tu lebih sikit 😊

Apa yang ada dalam SET SAHUR?

🌸 MIN KAFFE - bantu untuk kekalkan tenaga sepanjang hari

🌸 BV ALFALFA - bantu elak badan dehidrasi, dahaga melampau dan stroke haba

🌸 GARLIC TABLET - bantu melawaskan pembuangan dan elakkan perut sembelit

Korang yang nak get ready dengan SET SAHUR masing-masing boleh contact Nad sekarang naaa..


Jom prepare diri dan keluarga dengan supplement SHOM  untuk kelancaran ibadah puasa nanti 💕

Untuk diri Nad sendiri, Nad memang sangat perlukan set ramadhan ni.. Nad pernah puasa dengan tak consume set ramadhan ni, Nad pun pernah puasa dengan bersahur dengan set ramadhan ni.. 

SANGAT BEZA! Seriously.. 

Bila sahur dengan set ramadhan ni, selalunya steady je sampai petang.. Lapar tu lapar lah, dah nama puasa kan..

Tapi taklah lembik lesu sampai susah nak buat kerja dan beribadah..

Bila tak sahur dengan set ramadhan ni, memang alamatnya melepek lah puasaku seharian 😂

Tak best jugak kan.. Masa puasa la kita kalau boleh nak ambil peluang banyakkan ibadah semua tu..

Yang nak buat persiapan diri untuk Ramadhan ni boleh laju-laju whatsapp Nad yaa.. 

I am here to assist you 💕


Health & Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Monday, April 22, 2019

BERNIAGA KENA BERANI KELUAR MODAL


BERNIAGA KENA BERANI KELUAR MODAL

Sebagai permulaan untuk berniaga, kita kena berani keluarkan MODAL walaupun nilainya hanya sedikit. Selurang-kurangnya kita berusaha untuk kembangkan lagi bisnes kita.

Bila kita takut nak keluarkan duit kecil, jangan mengharap duit besar akan masuk pula~

Begitulah lumrah dalam bisnes. Jangan takut! Kena jadi seorang yang berani! 💪🏼

Kita takkan duduk senang lenang bila nampak stock di depan mata, kita akan rasa cepat-cepat nak habiskan, nak restock semula.. 

Paling penting, bila mana kita MENJUAL, pastikan kita jugak adalah PENGGUNA 😊 

Nad sentiasa jadikan diri Nad sendiri sebagai pengguna setia SHOM untuk dalaman mahupun luaran! Buat masa sekarang ni, Nad fokuskan : 

✅ Luaran : INFINENCE SKINCARE
✅ Dalaman :SUPPLEMENT SHOM

Barulah orang yakin dengan kita, dengan #shomeeffect kita sendiri tanpa perlu melihat kepada testimoni customer semata-mata ✌🏻

Selama 6 tahun, belum pernah sekali Nad berpaling tadah, pengambilan supplement mahupun dalam bisnes. 


Itulah kunci KEPERCAYAAN & KEYAKINAN Nad terhadap S H O M  ♥️

Nak tahu tak kenapa Nad jadi sebahagian daripada team ni?

✅ Modal rendah, surirumah pun boleh buat.
✅ Ada RM 47 dah boleh start bisnes
✅ Produk mudah jual dan demand tinggi
✅ Artwork, testimoni, product training diberikan percuma
✅ Setup FB page, Instagram for business dan blog for business disediakan percuma
✅ Copywriting, caption dan cara tarik pelanggan diajar percuma daripada coach yang mahir buat sales besar
✅ Reward lumayan bagi agent yang capai target



Siapa berminat nak bersama dengan kami, belajar ilmu-ilmu perniagaan secara PERCUMA, boleh whatsapp Nad

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__

Sunday, April 21, 2019

Inspirasi Nadiah Ahmad


Jujurnya, Nad tak dilahirkan dengan natural beauty.

Tak terkira banyaknya ejekan Nad pernah terima sama ada daripada family atau kawan-kawan.. Yes, pada mereka ianya mungkin hanya usikan.. Tapi untuk diri orang yang terpaksa menghadapi semua tu dari kecil, lama2 tanpa sedar ia membina satu rasa “low self esteem” dalam diri Nad 

Semakin membesar, Nad mula develop minat untuk menjaga kecantikan. Sejak zaman belajar, Nad suka bergaya.. Duit kerja part time selain untuk tampung pelajaran kat kolej, memang habis Nad buat beli baju lawa2 ikut trend haha

Tapi waktu tu, satu benda yang Nad tak boleh nak ubah ialah, pakai lah baju cantik macam mana pun, tetap tak boleh menambah keyakinan Nad 100% selagi mana Nad masih ada masalah KULIT KUSAM DAN TAK BERSERI

Gelap is another story, ada je orang kulit gelap yang sihat dan cantik. Tapi Nad masa tu kulit tak sihat. Kusam + kering

Dan kalau hari ini orang tanya Nad apa rahsia Nad selalu YAKIN DIRI dalam bisnes ? Jujur kata, penampilan menyumbang lebih daripada 70% keyakinan diri Nad 😊

Bila kulit Nad elok dan sihat, bersinar dari dalam, secara tak lansung keyakinan diri datang, dan efek almost everything in my life.. Semangat nak berbisnes pun berkobar2 kerana kulit dah cantik, jangan tak percaya hehe


Sebab tu Nad serious nak bantu lebih ramai orang dapat kulit yang lebih cantik dan sihat bersama dengan skincare Infinence + supplements SHOM .. Sebab secara tak lansung, kulit yang sihat akan membentuk keyakinan diri yang tinggi.. Sekaligus akan membantu improve kehidupan kita 😊❤️


Love,
Nadiah Ahmad

Saturday, April 20, 2019

APA YANG BEST SANGAT DENGAN BB GLO COLLAGEN ?


APA YANG BEST SANGAT DENGAN BB GLO COLLAGEN ?

Ramai yang nak tahu kan apa kelebihan BB GLO collagen berbanding collagen lain yg ada di pasaran?

Semua orang tahu collagen ni berfungsi untuk mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit.

Kulit yang kerap terdedah kepada sinaran matahari dan pencemaran alam sekeliling menjadi faktor collagen di dalam sel kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu dibina semula.

Kesannya kehilangan collagen pada kulit mengakibatkan kulit menjadi kendur berkedut, kuku juga mudah patah dan turut menyebabkan rambut semakin nipis dan tidak bermaya.

BB GLO Collagen mengandungi nutrisi penting untuk menyerlahkan kecantikan dalaman.

Antara kebaikan BB GLO Collagen : .

🌸 Membantu merangsang penghasilan collagen .
🌸 Menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebu & lembut.
🌸 Mengecilkan liang pori.
🌸 Mengurangkan kedutan & garis halus.
🌸 Mengurangkan pigmentasi & jeragat.
🌸 Memelihara kelembapan kulit.
🌸 Menganjalkan payu dara & punggung.
🌸 Menjadikan rambut lebih kuat, lebat dan bersinar.
🌸 Membantu mengekalkan kesihatan tulang rawan, tulang, sendi dan gigi.

So nampak kan, BB GLO collagen bukan sahaja diperlukan untul sel kulit yang lebih baik tapi sangat diperlukkan dalam mengekalkan kesihatn tulang, sendi dan gigi.

Tapi of course la siapa yang makan collagen akan nampak lebih muda, cantik dan menarik gitu..

Kulit Nad pernah breakout sebab Nad salah guna skincare. Masa tu memang stress sungguh sebab kulit jadi kering lepas tu keluar segala jerawat kecik kecik.

Memang Nad dah jatuh chenta habis dah dengan Bb Glo Collagen nih, bila consistent consume Collagen kulit jadi semakin licin dan sihat dalam masa sebulan lepas Nad consume ❤️

Yang paling Nad teruja, rambut Nad dah tak gugur teruk selepas Nad amalkan pengambilan Collagen. Kalau tak setiap kali lepas mandi atau sikat rambut, banyak sangat rambut yang gugur. Risau kalau biar lama lama habis lah botak kepala ku! 😅


So sekali 2 in 1 manfaat yang Nad dapat, bukan jer kulit makin cantik tapi masalah rambut gugur teruk yang Nad alami sebelum nih pun dah berkurangan banyak sangat. Baby hair pun tumbuh banyak balik dah.

Umur berapa yang disarankan mula consume Bb Glo Collagen nih? 

Bagi Nana, once you dah kahwin dah lepas beranak tu antara tanda you dah boleh mula consume. Kalau yang belum berkahwin, start 25-26 tahun boleh mula dah. Jangan tunggu 3 series baru nak consume supplement tau, nanti dah keluar segala kedutan dan garis halus lagi mahal nak kena buat treatment untuk rawat semua tu.

Umur muda lagi nak kena jaga, yang dah kahwin semestinya cantik cantik untuk suami juga 😘

Ibu menyusu boleh ke consume?

Yes boleh! Pengalaman Nana sendiri consume Collagen nih susu badan lebih banyak juga tau..

Nak tahu harga special BB GLO collagen ?whatsapp Nad sekarang untuk dapatkan tawaran istimewa. 

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...