Saturday, December 7, 2019

ZERO RISK & FAST EFFECT


KORANG AGAK-AGAK BERAPA HARGA RAWATAN FACIAL KAT KLINIK AESTHETICS?

Sebagai perempuan, normal lah kita ada rasa tergoda tengok orang kulit cantikkk.. And bila tengok iklan-iklan klinik aesthetics, jujurnya pernah je nad rasa nak cuba hahaha

Tapi cucuk-cucuk ku takmau laaa..

Just teringin nak buat facial, laser segala tu..

Then tadi nad gatai lah tangan pergi tanya berapa harga pakej untuk facial dekat satu klinik nih.. 

Korang nak tahu tak berapa?

Facial diorang harga starting at RM999 πŸ˜‚πŸ˜‚

Nangis wehhh.. Tu baru sekali jeee.. Kalau ko nak maintain, kena buat at least 2 kali sebulan..

2 kali sebulan dah berapa? RM1998 😱😱😱

Rasa nak tercekik bijik cempedak ye kawan-kawan hahaha imagine nad yang boleh kata ada je duit nak buat tu pun rasa macam tak yah laaa.. Sayangg duit..

Macam mana dengan orang yang tak berapa besar bajet, tapi tetap nak nampak cantik? 

Jawapan dia simple je guyssss!

BELI JE BB GLO COLLOGEN 😍

Efek yang sama.. 
Harga lagi jimat..
Zero RISK..
100% SELAMAT..

Tambah-tambah kolagen tengah murah sekarang ni.. Murah tahap kalau korang kena bayar RM1998 untuk 2 kali facial, tapi kalau amaun tu korang bayar untuk beli KOLAGEN nih, korang boleh dapat 7-8 kotak kolagen, yang mana korang boleh guna dengan konsisten untuk 4 bulan ☺️

Nad selalu dapat soalan daripada customer Nad, 

“Ada tak supplement SHOM untuk kulit yang boleh berikan fast effect?”

Mostly customer Nad nak effect,

Kulit lebih cerah
Kulit lebih licin, lembut dan awet muda!
Nak hilangkan jerawat degil
Nak hilangkan parut dan jeragat
Nak rawat kulit sunburn

Ada juga yang nak kecikkan pori, nak kurangkan kedutan dan garis halus kat muka.

So diorang nak yang KESAN CEPAT! Sebab ada yang nak kahwin la, ada event la. Pulak tu nak effect tu kurang daripada sebulan 😱😱

Jangan risau, of course ada 😎

Lagi satu kalau korang ada masalah rambut gugur yang teruk, BB GLO Collagen nih jugak boleh bantu kurangkan rambut gugur dan galakkan pertumbuhan baby hair yang baru!

Lepas consume nih memang korang akan fall in love terus dengan Collagen ❤️❤️

Baik korang grabbbbb cepat-cepat sekarang! 😍

Nak order BB GLO boleh WhatsApp Nad, 24 hours available untuk consult and terima pesanan😍

Nadiah Ahmad,
Your Premium Beautiful Expert
Follow Instagram : @nadiahahmad__

Friday, December 6, 2019

APA KEBAIKAN COLLAGEN ?


Assalamualaikum and good morning

Bulan Disember nih ada macam macam event kan? 

Ada yang nak kahwin, nak tunang, nak attend kenduri orang, nak sambut birthday, anniversary and macam macam laa lagi.

Pulak tuu muka tengah breakout ☹️☹️ Time nak ada event nih laa jerawat nak keluar, lepas tu parut tak nak hilang. 

Ada pulak yang pergi buat outdoor activities lepas tu sunburn. Alamak lambat laa muka nak elok balik nih 😱😱

Dengan adanya BB GLO Collagen nih, korang dah tak perlu risau lagi. Sebab kesan dia inshaaAllah in less than a week korang boleh nampak dah. So boleh la attend event dengan kulit yang flawless and gebuu jer nanti 😍😍


APA SEBENARNYA KEBAIKAN COLLAGEN NIH?

Ramai mesti dah tahu yang Collagen ni sangat penting untuk awet muda kan? Tapi, bukan tu jer kelebihan Collagen tau. Collagen ni banyak sangat kebaikan untuk kesihatan kita, bukan lah sekadar untuk kulit cantik semata-mata 😊

🌸 COLLAGEN IALAH PENYUMBANG UTAMA KEPADA KULIT YANG TEGANG & LICIN

Collagen sangat penting untuk kulit badan kita, which collagen ni bentuk 30% of protein dalam badan and bentuk 70% protein dalam kulit kita. Nampak tak betapa pentingnya collagen untuk kita? Collagen ni bertanggungjawab untuk pegang struktur kulit kita, pastikan kulit sentiasa elastik and kekalkan keanjalan dan ketegangan kulit.

Makin kita tua, makin slow collagen production dalam badan. Dengan consume sumber Collagen yang mencukupi untuk badan, kita boleh tolong ganti balik collagen yang hilang akibat faktor penuaan ni and kita boleh cegah dari kulit kedut & kendur. Sebab tu laa orang yang amalkan Collagen nih awet muda! 

🌸 COLLAGEN MENYOKONG KESIHATAN SENDI

Collagen ialah unsur utama dalam sendi dan struktur tulang untuk kekalkan aktiviti biasa tulang, sendi, ligamen dan urat. 

Tulang kita bukan sahaja perlukan kalsium, tapi perlukan Collagen juga. Tulang dan tisu badan kita terdiri daripada both Collagen & kalsium. Sekitar umur 30 tahun ke atas, badan kita mulai mengalami penurunan Collagen production. So, tulang pun makin kurang padat sebab kurang Collagen, which tulang yang makin rapuh ni boleh membawa kepada risiko Osteoporosis and sendi kita pun akan jadi kurang fleksibel.

Untuk jaga kesihatan tulang & sendi, memang sangat lah penting untuk korang ambil Collagen dalam diet harian. 

🌸 RAMBUT DAN KUKU YANG SIHAT

Collagen ialah blok utama bagi rambut dan kuku yang kuat dan sihat. Collagen ada ciri-ciri antioksidan yang membantu untuk melawan radikal bebas. Radikal bebas ni contohnya penuaan atau pencemaran dari luar. Radikal bebas nih boleh merosakkan folikel rambut yang membawa kepada keguguran rambut and juga merosakkan kuku lalu menjadikan kuku gelap dan rapuh.

Bila kita consume Collagen yang mencukupi, Collagen akan disalurkan ke batang rambut yang akan menguatkan folikel rambut dan menjadikan rambut lebih lebat. Collagen yang mencukupi dalam badan pun akan tolong kuku jadi kuat dan bersinar ✨✨

🌸 PENGHASILAN COLLAGEN BERKURANGAN SETIAP TAHUN

Bermula umur 20 tahun, badan kita hasilkan Collagen kurang 1% daripada tahun sebelum. Korang mesti macam alaaa 1% je apa lah kan? Kalau kita dah umur 30 sekarang, means 10% collagen dah hilang dari badan! Tu minimum tau, kalau korang terdedah selalu pada pencemaran, asap rokok ke, lagi banyak Collagen yang rosak.

Kekurangan penghasilan Collagen ni la yang akan buat kulit kita makin lama makin kendur, berkedut, kusam & kering. Akibatnya kita nampak lagi tua dari usia sebenar kita.

πŸ”ΊUmur 20an : Collagen masih banyak lagi time nih dalam 75%, kulit memang tegang and muda.
πŸ”ΊUmur 30an : Dah mula kurang Collagen, tinggal 55% macam tu. Tisu kulit mula longgar and start nampak kedut.
πŸ”ΊUmur 40an : Kulit start nampak berusia and mula ada bintik bintik hitam jeragat.
πŸ”ΊUmur 50an : Collagen tinggal kurang daripada 35% dalam badan. Dah nampak kedut kat mulut, kulit mula jatuh dan kendur.

Nak kekal muda lebih lama dan nak lambatkan proses penuaan ni, semestinya kena lah consume Collagen ❤️

Nampak tak betapa pentingnya Collagen untuk badan kita? Tanpa Collagen, memang habis satu badan. Risiko Osteoporosis, kulit mula keluar garis halus, kulit kendur dan kedut, kulit kering dan pecah, rambut gugur dan bercabang, kulit gelap kusam and banyak lagi! 

BB GLO Collagen ni memang terbukti berkesan untuk kecantikan kulit dan kesihatan badan kita. InshaAllah dengan 1 box je pun korang dah boleh nampak kesan tau πŸ‘πŸ»

Nak cari supplement untuk cantikkan kulit, nak awet muda and nak yang paling fast effect semestinya BB GLO Collagen lah jawapannya.

Nadiah Ahmad,
Your Premium Beautiful Expert
Follow Instagram : @nadiahahmad__

Thursday, December 5, 2019

KULIT BREAKOUT PULIH DALAM MASA 1 BULAN


KULIT BREAKOUT PULIH DALAM MASA 1 BULAN 

“Kulit Nad pernah tak alami breakout teruk? Tengok sentiasa bersih licin jee”

Yes korang, kulit Nad pun pernah jer breakout dan BB GLO Collagen yang bantu untuk kulit Nad recover dengan sangat cepat πŸ‘πŸ» 

. Alkisahnya, ada satu skincare nih Nad pakai dah lama jugak. Masa pakai tu serius Nad cakap, kulit Yana memang bersih sangat tau and makin putih cumanya putih dia tu nampak macam kurang natural laa.

One day, Nad terbaca kat Facebook ada orang share berkenaan skincare yang beracun dan bahaya. Allahu! Terkejut bila tengok skincare yang Nad guna masa tu ada kat dalam list. Nad pun terus stop immediately skincare tu bila Nad dapat tahu yang dalam skincare tu ada campuran certain bahan kimia yang bahaya, kebetulan pulak masa tu KKM dia pun kena tarik dah takde kat kotak.

Kemuncaknya... Tak sampai sehari Nad stop pakai, kulit Nad terus jadi kering sampai mengelupas, merah merah dan jadi macam bersisik. Lepas tu pakej siap ada jerawat halus keluar kat bawah dagu dan tepi pipi. Sedih betul tengok keadaan kulit muka masa tu. Sobs sobs πŸ˜”πŸ˜­

Tanpa fikir fikir lagi, Nad terus ambil keputusan untuk consume BB GLO Collagen sebab Nad tengok banyak testimoni orang yang consume Collagen ni kulit jadi licin and flawless sangat!  Tuu yang buat Nad lagi yakin untuk start consume Collagen nih jugak.

Syukur Alhamdulillah after 1 month, kulit Nad kembali normal dan bersih licin balik. Sampai lah sekarang Nad masih consume BB GLO Collagen nih lagi, cumanya Nad takde lah consume hari hari. Biasanya Nad ambil 2 kali seminggu.

INFO COLLAGEN YANG KORANG PERLU TAHU ❤️

Collagen nih dia macam “pelekat” yang mengikat tubuh dan mostly ada di bahagian kulit.

Makin meningkat usia kita, penghasilan collagen secara semula jadi akan semakin berkurangan. 

Bermula umur 20an collagen dalam badan kita mula menyusut lebih kurang 1%.

Kesannya?

☑️ Kulit akan jadi semakin kendur 
☑️ Kedutan mula terjadi
☑️ Garis halus mula keluar

Kadang kadang belum masuk 30an pun ada yany dah mula nampak masalah masalah ini.
KEISTIMEWAAN BB GLO COLLAGEN 

✨Mengandungi tambahan Vitamin C dan Vitamin B untuk menjadikan kulit lebih tegang dan muda 
✨Berat molekulnya rendah sangat membantu untuk penyerapan yang tinggi dalam badan
✨Dalam bentuk sachet, mudah dibawa ke mana sahaja

ANTARA KEBAIKAN COLLAGEN πŸ‘‡πŸ»

🌸 Mencerahkan dan melembutkan kulit
🌸 Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
🌸 Memelihara kelembapan kulit
🌸 Mengecutkan jerawat lebih cepat
🌸 Menghilangkan jeragat dan parut gelap
🌸 Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
🌸 Menguatkan otot dan tulang
🌸 Mengatasi masalah keguguran rambut dengan menguatkan akar rambut 
🌸 Membantu pertumbuhan rambut baru
🌸 Membantu hati dalam proses detoksifikasi
🌸 Memelihara kelenturan sendi
🌸 Mengurangkan keradangan (inflammation)
🌸 Mengatasi masalah sukar tidur
🌸 Mengurangkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf


Nak cari supplement untuk cantikkan kulit, cerahkan kulit dan nak yang paling fast effect semestinya BB GLO  Collagen lah jawapannya ❤️

------------------🌸🌸-----------------

Your Health & Beauty Advisor

NADIAH AHMAD

▪️Postage setiap hari
▪️COD SHOM Kulim & Sekitar Bukit Mertajam

Instagram : @nadiahahmad__

Wednesday, December 4, 2019

KENAPA ORANG BISNES WAJIB CONSUME MIN KAFFE ?


KENAPA ORANG BISNES WAJIB CONSUME MIN KAFFE ?

Jujurnya 2-3 hari ni nad memang sibuk extra lain macam sikit sebab uruskan macam-macam .. Memang lesu dibuatnya.. 

Tapi mana boleh layan letih dan lesu πŸ™…πŸ»‍♀️πŸ™…πŸ»‍♀️

Cepat-cepat nad telan Min Kaffe balik untuk pulihkan badan yang lesu dan letih.. 
Alhamdulillah badan rasa bertenaga and rasa fresh balik πŸ’ͺ🏻

Min Kaffe ni kalau bab-bab bagi tenaga memang power πŸ‘πŸ» No wonder lah siapa yang konsisten amek memang rasa bertenaga sentiasa..


Nad suggest sangat dekat semua orang bisnes untuk consume Min Kaffe ..

Why ? Sebab orang biz ni selalu kena pakai otak..

Orang bisnes ni takde bos.. Bos ialah diri sendiri..

Kalau badan penat dan lesu, kadang2 nak berfikir dengan kreatif pun tak mampu.. Jadi tak bersemangat sebab badan letih..

So tak bagus la untuk bisnes kan?

Sebab tu kena amek Min Kaffe ..


Sebab Min Kaffe sangat bagus untuk bagi tenaga pada badan.. Bagus untuk perbaiki sel dalam badan sekaligus meningkatkan kesihatan tubuh badan..

Bila badan sihat dan bertenaga, automatically kita jadi sangat bersemangat dan macam-macam idea kreatif muncul 😘

Orang bisnes yang nak grab Min Kaffe boleh contact Nad naa..

▪️Postage hari hari
▪️COD KULIM & few Bukit Mertajam area

SHOM Biz Mompreneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...