Sunday, April 5, 2020

Journey with MIN KAFFE


“Nad ni nampak cergas lain macam walaupun ada anak-anak kecik” 

Ayat yang selalu Nad dapat hehe. tapi kita as manusia ada tahap kekudratannya masing-masing. Macam Nad sendiri sebab sedar ada tanggungjawab yang besar pada family & business. Jadi tak boleh kalau sehari tu ada rasa lesu/letih. Tambah-tambah without any helper.

Kalau yang kenal Nad, ni je lah satu-satunya yang memang Nad amalkan since 7 years ago. Masa tu Hannan pun belum lahir. Min Kaffe @nadiahahmad__ ni lah yang Nad start jatuh cinta as consumer pada awalnya sebab ketara dapat rasa bertenaga, rasa badan tu lebih fresshhhh! Memang beza kalau Nad terskip minum dalam sehari πŸ˜” 

My energy booster also my MILKBOOSTER😊 Dengan asbab consume Min Kaffe ni juga banyak sangat bantu ibu completekan my breastfeeding journey until now.

Secara ringkasnya lah kan, Min Kaffe ni Nad recommend sangat untuk yang ada masalah cpt letih, yang ada masalah tak tahan lapar, yang ada masalah kulit kusam, yang ada gastrik etc

❤ NAK KURUS MIN KAFFE mengawal selera makan dan rasa kenyang dengan lebih lama 

❤ Nak PUASA : MIN KAFFE membekalkan tenaga sepanjang hari 

❤Nak TAMBAH SUSU IBU : MIN KAFFE menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi 

❤ Nak CANTIK : MIN KAFFE memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang sihat 

❤ Nak SIHAT : MIN KAFFE menyihatkan tubuh keseluruhannya 

Nad dah prepare siap-siap stok Min kaffe untuk beberapa minggu je lagi ni sebelum nak berpuasa 😍


Min kaffe ready stock! Boleh Rojer sini πŸ‘‡

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert

Saturday, April 4, 2020

TIPS NAK DAPATKAN KULIT WAJAH YANG SIHAT DAN CANTIK SEMULAJADI 🌹


Hai korang ! 

Lately ni Nad sedar yang Nad makin jatuh cinta dengan kulit Nad. Tu yang rajin sangat bervideo, berigstories sebab dah konfiden! 

Tak perlu nak heavy makeup, foundation tebal berinci-inci sampai nampak tak natural.

So here ada few tips yang Nad nak share dengan korang untuk sesiapa yang nak sangat dapatkan kulit bersih dan sihat. 

✅ MINUM BANYAK AIR PUTIH.

Nad memang akan make sure water intake everyday cukup. Lagi-lagi sekarang tengah fasa menyusukan anak. Air putih or air masak memang minum banyak. At the same time sebab taknak kulit dry. 

✅ BANYAK MAKAN BUAH & SAYUR.

Dengar macam klishe tapi inilah sebenarnya yang banyak bantu untuk make sure badan sihat,  usus sihat and skin pun cantik. Sayur kampung memang favourite, peria, bayam, ulam-ulam semua Nad makan. Buah lagilah, dekat rumah ni memang husband akan usahakan stok buah always ada.

And lagi satu, kalau korang perasan Nad suka masak sendiri apa yang Nad nak makan sebab i know berapa banyak garam gula yang kita letak dalam masakan kita. Kurangkan membeli makanan dekat luar kalau boleh. 

✅ JANGAN SKIP SKINCARE ROUTINE.

Yang ni korang jangan malas-malas pulak. Sebelum tidur tu cuci muka paling penting. Jangan masuk tidur selagi tak cuci muka bersih-bersih. Macam Nad sendiri of courselah NIGHT ROUTINE dengan Infinence Skincare. Cleanser, Toner, and Night Cream.

✅ JANGAN GATAL TANGAN PICIT JERAWAT.

Perempuan ni memang tak lari dari munculnya miss J bila bulan mengambang. So, jangan gatal gatal nak pergi picit. Even geram sangat pun bawak bawaklah mengucap. πŸ˜‚

✅ TIDUR SEAWAL YANG BOLEH.

Tidur awal ni sebenarnya ramai orang tak boleh nak buat. Bila kita biasa tidur lambat, badan tak cukup rehat, otak penat semua penat. Bila penat, cepat stress. Mulalah naik wrinkles sebab asyik marah. Muka pun pucat lesu takde seri. So, make sure tidur tak lebih dari pukul 11 malam okayyy ? 

✅ AMBIL SUPPLEMENT JIKA PERLU

Jujur dari hati, before Nad ambil supplement kulit Nad sangat kusam, sampai kawan ejek "asal muka kau kelabu?". Haha. Sabar jelaa! Bila dah cantik sikit, tak boleh nak ngurat dah sebab dah selamat kahwin. Ehehe. 

Antara yang Nad consume :
- Bb Glo Collogen

Collagen ambil bila perlu now stok sendiri habis tinggal nak topup je lagi. 

Actually tak perlu ambil supplement banyak-banyak pun. Ambil yang perlu sahaja ikut masalah kulit korang, yang penting kenalah ISTIQOMAH.

Nad takdelah sampai tahap nak kulit glass skin sampai orang tengok pun silau hehe. Tapi cukuplah bebas cela, sihat & natural beauty.

Kulit sihat, confidence level pun meningkat.

Kalau sebelum ni segan-segan nak jumpa orang, sekarang lagi confidence sebab kita pun rasa presentable.

Bisnes lagilah.
Kena always nampak fresh!
Kena confidence! 

Kalau lesu, tak bermaya, customer pun tak yakin dan tak berani nak datang dekat. 

Semoga bemanfaat. πŸ’“


❤️
Nadiah Ahmad

Thursday, April 2, 2020

KEJAP KEJAP MAKAN, TAK KENYANG KE ?



Musim PKP ni asyik nak makan jeee kan ? 
Kejap kejap lapar, kejap kejap nak kunyah. 

Baru lepas makan tak sampai sejam dua dah lapar. Kalau mengadu kat orang, nanti orang cakap "bela saka" sebab asyik makan jee πŸ˜‚

Biasa sangat Nad jumpa orang yang cakap lapar lapar lapar. Walhal baru je breakfast tadi. Tak sampai sejam dua pun lagi dah lapar balik. 

Sebenarnya silap sendiri. Waktu breakfast or lunch kita tak ambil protein yang cukup. Thats why cepat lapar. Protein intake yang cukup boleh buat perut kita rasa kenyang lebih lama.

Kalau sebungkus nasi lemak tak cukup dengan protein yang diperlukan untuk satu hidangan, takkan nak ambil 3 bungkus nasi lemak pulak. Kannnn ? 


Sebab tu Nad sangat recommend korang untuk consume Min Kaffe ni. Mak menyusu, mak mengandung & yang bakal jadi mak lagilah, sangat-sangat perlu kepada protein intake yang cukup.

Dah lebih 2 minggu PKP ni, berapa kilo berat naik agak-agak ? Hihi. 

Min kaffe ready stock! Rojer sini πŸ‘‡

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert

Wednesday, April 1, 2020

BOOST UP YOUR IMMUNE SYSTEM


Assalamualaikum and good morning ❤️

Welcoming the month of April, Alhamdulillah another day Allah pinjamkan kita nyawa. Always be thankful for every breathe and live your live at its fullest! 

So like always, nak bagitau Kedai Online Nad buka jer hari hari dalam tempoh RMO nih. Postage pun ada hari hari Nad akan gunakan hanya Poslaju atau J&T.

Kejap tadi Nad terbaca somewhere yang kerajaan dan negara sedang persiapkan untuk hadapi gelombang ketiga covid 19.

Mudah mudahan Allah lindungi diri kita dan keluarga kita daripada ancaman wabak merbahaya ni aminn πŸ™πŸ»

Apapun, Nad bersyukur sangat sebab so far Alhamdulillah kami satu keluarga sihat sejahtera. Selain daripada patuhi undang-undang yang kerajaan tetapkan untuk #DudukRumah, Nad tambah satu lagi protection iaitu dari segi tingkatkan imun tubuh badan.

Ubat ? Nope..sampai sekarang masih tiada ubat untuk penyakit bawaan virus seperti COVID-19. Jadi apa sebenarnya benda utama yang kita kena buat untuk lawan virus ni ? Macam mana ada orang boleh sembuh dari Covid-19 tapi ada juga yang maut ?

Jawapannya adalah SISTEM IMUNE BADAN ANDA. Ini sahaja perisai semula jadi yang Tuhan dah cipta dengan sempurna sekali untuk badan kita melawan serangan virus dan lain2 penyakit. 


Untuk mencegah dan survive, perkara utama yang kita perlu buat adalah KUATKAN IMUNITI BADAN. Sistem imune yang lemah itulah punca ramai warga tua dan yang ada penyakit kronik tak dapat bertahan sehingga membawa maut bila diserang COVID-19.

Jadi untuk tingkatkan sistem imun badan, ramai pakar nasihatkan betapa penting kita menjaga NUTRISI BADAN. So untuk pastikan nutrisi badan cukup, Nad ambil supplement kesihatan yang berkualiti. Hari-hari Nad makan Garlic Tablet dalam keadaan sekarang ni..Garlic tablet memang sangat penting untuk sel2 imun berfungsi dengan efficient. 


For me, kalau pun kita keluar pakai mask dan hand sanitizer, risiko tu tetap ada..

But kalau kita consume supplements macam Garlic tablet penguat sistem imun ni, andai kata lah ada virus yang terlepas masuk ke dalam tubuh badan, Garlic tablet ni akan boost imun, ibarat PENGGERA yang akan kejutkan askar-askar untuk pertahankan tubuh badan kita dari serangan virus.

Jadi, sangat penting untuk kita kuatkan Sistem imune badan sekarang, dalam suasana PANDEMIC yang betul-betul merbahaya untuk kesihatan. Itu saja yang kita mampu buat bila #stayathome. Jangan sesekali tunggu dah sakit baru nak mencari. 


 

Come on guys, do it for yourself, for your family and your community. STAY AT HOME & BOOST UP YOUR IMUNE SYSTEM.

Sebab tu sangat penting untuk ambil supplements ya korang.. 

Dekat Nad still ada beberapa stock, cuma tak banyak mana..

Cuba check, 

Kat rumah dah ada sebotol Garlic tablet ?
Kat rumah parents dah ada sebotol Garlic tablet ?

Untuk maklumat lanjut boleh tengok di @nadiahahmad__

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...