Saturday, October 19, 2019

SEMBELIT TIADA LAGI 💩


SEMBELIT TIADA LAGI 💩

Siapa yang follow Nad daripada dulu sure tahu yang satu ketika dulu Nad pernah bermasalah dengan USUS..

Macam-macam lah aihhh masalah sampaikan nad dok rasa macam “ish usus aku ni elok lagi ka kat dalam tu?”

Sejak kecik Nad ada masalah SEMBELIT yang kronik.. Sampai tahap kalau nak membuang, nad memang kena makan ubat.

Bila makin besar, daripada punca SEMBELIT, melarat pulak ke BUASIR..

And  melarat pulak sakit usus ni sampai jadi ULSER pulak dahhh..

Semuanya punca daripada?

SEMBELIT!

Tapikan, sejak 6 tahun kebelakangan ni, nad perasan yang nad dah tak kena sembelit dah..

LANSUNG TAK PERNAH..

Boleh kata setiap pagi nad akan membuang dengan jayanya..

Boleh kata setiap pagi nad akan membuang dulu, tak payah tunggu lama..

Korang sendiri pun tahu kan?

Kalau pagi-pagi tak setel buang dulu, perut akan rasa SANGAT TAK SELESA 😩😩

Tapi sejak 5 tahun ni, Alhamdulillah dengan izin Allah LANSUNG TAK PERNAH TAK BUANG PAGI-PAGI 😘😘


Semuanya asbab pengambilan Garlic tablet ni laa..

Garlic tablet ni pil pembekal KALSIUM & MAGNESIUM..

Kandungan Magnesium dalam garlic tablet lah yang bantu lembutkan najis dan elak SEMBELIT.. 

GOODNEWS, 

Sila lah grab naa sebelum kerugian sebab tak sempat beli 😘


📲 www.wasap.my/60195235560

▪️Postage setiap hari
▪️COD SHOM Kulim & Sekitar Bukit Mertajam

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__

Thursday, October 17, 2019

SIMPLE "BREAKFAST" FOR YOUR SKIN 💖


SIMPLE "BREAKFAST" FOR YOUR SKIN 💖

Kalau perut mintak breakfast pagi-pagi, sama jugaklah dengan skin kita. Mintak "breakfast" jugaaaa macam perut. Hehe.

So pagi-pagi jangan skip skincare routine.

Macam Nad sendiri, of courselah akan start dengan rutin yang paling basic sekali yakni cuci muka guna cleanser, next completekan dengan toner, serum & moisturizer.

Nak dapat skin yang sihat bukan hanya cakap di mulut, tapi kena bertindak, kena rajin, kena ada extraaa effort gituu.

"INFINENCE SKINCARE, I TELL YOU BEST BETUL!"

Review jujur ikhlassss dari hati.

Dari seorang  yang penakut nak tukar skincare. Akhirnya, selepas guna skincare yang sama untuk tempos yang lama, bertukar jugak skincare. Lama tawww i guna Safi Balqis. 😁

Now continue dengan Infinence Skincare! Sebab apa iols yakin dengan Infinence ?

Sebab SHOM buat kajian untuk hasilkan skincare yang betul-betul SELAMAT DAN BERKESAN untuk semua jenis kulit. Bukan calang-calang okayyy ?

So ni antara Nad punya Day Routine :

✅ First Step : Cuci muka dengan Infinence Cleanser. Best sebab cleanser ni tak berbuih & dia dalam bentuk gel.

✅ Second Step : Lepas cuci muka, Nad apply Infinence Toner. Toner ni fungsi dia untuk bagi nutrisi dekat kulit, so that kulit kita takdelah nampak kusam.

✅ Third Step : Infinence Serum. Serum ni Nad tak apply hari-hari. Seminggu 2x saje.

✅ Last Step : Infinence Day Cream. Ni paling bestttt! Melembap and at the same time untuk sunblock sebab ada SPF30. Pergi mana-mana memang ready je dalam handbag

Lepasni memang Nad tak plan dah nak tukar skincare lain. Memang akan setia dengan INFINENCE SKINCARE. 👍

Kalau korang taknak ambil fullset, ambil basic set pun okayy sangat dah. 😊

If korang nak dapat SET SKINCARE INFINENCE boleh hallo hallo Nad okayyy? 

📲 www.wasap.my/60195235560

▪️Postage setiap hari
▪️COD SHOM Kulim & Sekitar Bukit Mertajam

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__

Wednesday, October 16, 2019

NIGHT BEAUTY ROUTINE 💕


NIGHT BEAUTY ROUTINE 💕

Sebelum tidur macam biasa lah, Nad akan buat my night beauty routine dulu..So far dah lebih 2 tahun Nad setia dengan routine ni tanpa pernah curang atau terfikir nak cuba yang lain 😘

Kalau nak tahu, dulu Nad ni jenis tukar skincare setiap 3 bulan.. Nad cepat bosan bila pakai satu-satu skincare tu tambah-tambah bila kesan dia tak berapa nampak atau lambatttt


But beza dengan Infinence Skincare ni, sebab so far tak pernah bosan lagi 😍

Setiap pagi bangun tidur, kulit macam makin cantik.. Makin glowing and anjal dari semalam ☺️ 

InshaAllah nak terus pakai lagi #Infinence Skincare ni kalau boleh sampai bila-bila 😘

Alright now time untuk beradu. Malam ni tidur awal sikit dari biasa sebab esok nak kena bangun awal banyak tugasan menanti esok ❤️

Goodnight and have a sweet dream everyone! Jom tidur dengan hati yang tenang, maafkan semua orang 😊 Assalamualaikum wbt

#NightRoutine
#InfinenceSkincareMy

Tuesday, October 15, 2019

PENCUCI MUKA MESRA WUDUK


SAH KE WUDUK KORANG ?

Korang pernah tak terfikir yang wuduk korang selama ini SAH atau tidak?


Sah wuduk ni tak boleh buat main, sebab syarat sah solat tu sendiri adalah mesti dengan wuduk.. Tanpa wuduk, atau tanpa wuduk yang sempurna, solat korang boleh jadi TAK SAH tau.. 

And solat ni adalah tiang agama. Kalau solat korang tak sah selama ni, Allahuakbar apalah erti hidup kita kat dunia ni kan 😔

Isu ni jadi masalah mostly kepada orang yang SUKA MEKAP. Tambah-tambah bila kita dekat luar, then nak solat.. 

First kena make sure mekap tanggal, tak leh tertinggal sikit pun hatta eyeliner or mascara. Selalunya orang akan guna wipes or makeup remover.. Tapi bila dah guna wipes or makeup remover, muka kita akan jadi berminyak selalunya..

Alahaiiii lecehnyaaaa kan ? 😪

Nak tak  Nad kongsi solusi macam mana nak make sure WUDUK KITA SAH sekaligus SOLAT KITA SAH ? Dalam masa yang sama kita takyah nak leceh-leceh bawak wipes lah, bawak cleanser lah.. Dah renyah pulak kan.. Dua kali kerja..

PENCUCI MUKA MESRA WUDUK

Statement ni tak overclaim ye tuan puan, sebab cleanser ni memang MESRA WUDUK 😘

Perasan tak kebanyakkan cleanser tak boleh mencuci mekap ? Sebab mostly kebanyakkan cleanser adalah berasaskan sabun- which is water based..

Air tak mampu untuk menembusi sesetengah Mekap especially yang namanya WATERPROOF. Dah nama pun “waterproof” which is kalis air, sah-sah lah air tak boleh tembus 😂

Kadang-kadang, ada sesetengah orang suka guna wipes then cuci pulak dengan cleanser. Isunya dekat sini bila korang guna wipes pun dia tak mampu nak cuci habis sisa-sisa mekap, especially maskara dan eyeliner.

Pernah jadi tak bila korang dah guna wipes pun sisa eyeliner masih ada ?

And jaga-jaga ya, sebab bila korang amek wuduk, WUDUK KORANG MUNGKIN TAK SAH.

Sebab apa? Sebab kelopak mata adalah bahagian wajib kena air wuduk.

Sebab tu Nad panggil cleanser ni sebagai MESRA WUDUK..

Kenapa ?

Sebab dia berasaskan GEL - OIL. Untuk melarutkan MINYAK, korang kena guna MINYAK jugak. Cleanser yang berasaskan sabun atau air, takkan mampu membersihkan sisa mekap, bahkan minyak berlebihan dekat muka sekalipun.

And kalau nak tahu, Nad hanya perlukan CLEANSER NI SAHAJA untuk Nad cuci muka setiap kali sebelum wuduk even dengan MUKA BERMEKAP.

Nad TAK PERLU TANGGAL MEKAP pakai wipes atau makeup remover asing pun.

Nad just perlu gunakan CLEANSER ni sahaja. Sebab dia mampu mencairkan mekap. Walaupun waterproof mekap.

Imagine kalau mekap pun dia boleh cuci bersih, dah tentu segala kotoran dekat kulit kita ni dia mampu bersihkan kan?

Dan disebabkan dia GEL-OIL BASED, dia takkan keringkan muka kita macam cleanser yang berasaskan sabun buat..


Highly recommended korang!

Memang sangat berbaloi beli cleanser ni 👍🏻

Jimat masa + membersihkan muka sebersihnya + tak mengeringkan kulit + mencerahkan kulit..

Mana nak dapat cleanser bagus macam ni dah? Tak mungkin dapat kat tempat lain.

More info on Infinence meh whatsapp Nad meh

Whatsapp Nad,

Atau follow official instagram Nad ⤵
@nadiahahmad

NADIAH AHMAD
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...