Sunday, March 24, 2019

Bv Alfalfa membantu mencegah dehydration


Korang perasan tak cuaca sekarang ni macam panas semacam.. πŸ˜“

Kejap tadi Nad dok tengok ig story, sampai lah dekat ig story someone ni, dia update yang dah 3 hari dia cuba untuk ganti puasa tapi tak mampu sebab cuaca panas sangat.. Dia rasa dahaga melampau..

So Nad rasa terpanggil nak kongsi, sebab nad sendiri dah 2 hari puasa ganti, Alhamdulillah walaupun terasa jugak hangatnya tu, tapi Alhamdulillah masih mampu bertahan.. 😊

Rahsia dia, tak lain tak bukan minuman BV ALFALFA ! BV ALFALFA ni adalah minuman  yang membantu untuk elak badan kita hilang banyak air.. Dan bantu untuk kembalikan kecergasan badan selepas berbuka juga.

Selalunya nad akan minum pagi masa sahur.. Memang wajibbb sangat-sangat !!!

Sebab apa? Sebab kalau tak minum Bv Alfalfa masa sahur, alamatnya nad pun mungkin boleh jadi puasa sekerat hari jugak πŸ˜‚

Bila minum Bv Alfalfa ni, tekak rasa kurang kering and badan tak rasa panas or kering sangat.. Sebab elektrolit dalam Bv Alfalfa ni membantu untuk mencegah dehydration.. 

Seterusnya, nad akan ambil jugak selepas berbuka..

Selalunya nad akan bancuh sejuk-sejuk, waktu elok je lepas azan, teguk lalu kot tekak, fuhhhhhh!!! Allah je tahu macam mana kelegaannya πŸ˜‚

Nak compare dengan air sirap ais dengan Bv Alfalfa yang dibancuh sejuk-sejuk, SUMPAH JAUH BEZA..

Minum Bv Alfalfa ni ibarat dia cepat hilangkan dahaga.. Tak payah minum air sampai satu jug habis untuk hilangkan dahaga pun.. 

So korang yang sekarang tengah pulun ganti puasa, dan sebegai persediaan untuk menjalani RAMADHAN MUSIM PANAS nanti, nad rekemen sangat semua get ready siap-siap naa..


Siapa berminat boleh whatsapp je nad okay πŸ‘πŸ»

Should have this one in your daily needs! Stock up sesiap untuk puasa a few month  ahead ! Memang best and sedap dan menyegarkan!
Gulp gulp!

Nad ada READY STOCK and COD & POSTAGE everyday! Whatsapp to purchase!


Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Saturday, March 23, 2019

RAMBUT GUGUR TERUKKKK LEPAS BERSALIN


RAMBUT GUGUR TERUKKKK LEPAS BERSALIN !  

Jadi ibu ni macam-macam pengorbanan kita kena alami kan? Letih mengandung kehulu kehilir bawa perut 9 bulan, sakit bersalin, dan ingatkan lepas dah bersalin dah boleh hooraaa hoorayy! Tapi....apakan daya.....

Kena hadap fasa RAMBUT GUGUR PULAK πŸ˜‚ 

Ya Allah stresss! Sana sini rambut terselit 😒

Macam Nad sendiri, jangan cakaplah. Boleh hafal dah apa akan jadi lepas baby masuk bulan sekian-sekian. Paling Nad takut nak hadap, rambut gugur ni lah. Hehe.

Perasan tak, rambut kita kalau masa mengandung kemain lebat, helok cantik, hitam bersinar πŸ‘©πŸ»

Tapi...lepas baby dah masuk umur 4-5 bulan, apa pulak cerita?

Hermm...
Mulalah rambut si ibu start berguguran😭
Dah macam orang kena chemo pun yer. Wuuu.

Bangun pagi, tengok rambut atas bantal bersepah!

Bila nak kemas rumah, segumpal rambut kena sapu! 

Bila masuk toilet, berkumpul rambut dekat penutup toilet! 

Bila pegang sikit je rambut, segenggam rambut dekat tapak tangan 😭😭😭

Ada sesiapa pernah alami? Hehe. Nad rasa semua ibu pun alami benda alah ni. Sebab hormon kita tak menentu dan berubah serta merta. 

Alhamdulillah Nad pun tak terlepas alami fasa ni & syukur jugak dah lepas dari fasa ni haha. Selalunya 1 atau 2 bulan akan hadap rambut gugur ni. Kena sabar sikit la yer? Lepas dari tu, rambut start elok semula. 

Cuma ada jugak yang kongsikan dengan Nad, baby dah berapa tahun pun masih gugur lagi rambut. Haaaa yang tu korang kena check semula dari segi lifestyle korang. 

Selain dari jaga pemakanan, Nad menggunakan syampu Marine Essence yang berasaskan daripada garam buluh untuk elakkan/kurangkan rambut gugur


Kebaikan syampu Marine Essence : 

✅ Kekurangan protein dalam badan ialah punca rambut tidak sihat, gugur dan rapuh. Kandungan garam buluh membekalkan keperluan protien dan membantu pertumbuhan rambut dan memelihara rambut yang kuat serta sihat  

✅ Rambut yang sihat memerlukan Vitamin A, B, C dan E. jadinya Multivitamin sangat membantu untuk keperluan multivitamin tersebut. berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan

✅ membantu pertumbuhan rambut,  menghalang keguguran rambut dan B complex ialah vitamin anti-stress juga.    

✅ menggalak rambut tumbuh lebih sihat, subur dan tebal. Memang bagus syampu Marine Essence ni untuk rambut gugur.

Nad sharekan juga beberapa tips dalam post ni ya untuk manfaat ibu-ibu yang lain πŸ‘πŸ»

TIPS PERTAMA : Tukar syampu kepada yang lebih rendah kandungan bahan kimia atau yang berasaskan organik seperti syampu garam buluh Marine Essence.

TIPS KEDUA : Tujar sikat rambut kepada yang kurang memberi tekanan kepafa rambut dan kulit kepala.

TIPS KETIGA : Mengambil supplement yang mengandungi multivitamin dan mineral, zinc dan protein yang bagus untuk kesihatan rambut.

TIPS KEEMPAT : Tidur dan rehat yang cukup dan jauhi stress.

TIPS KELIMA : Minum air secukupnya dan jaga pemakanan.


NAK KULIT KEPALA SIHAT, RAMBUT BERSINAR, MENAWAN ?  

Whatsapp Nad sekarang untuk dapatkan harga ISTIMEWA.

Dekat mana boleh order ?
Boleh visit FB PAGE : NADIAH AHMAD
Boleh follow instagram Nad @nadiahahmad__

Untuk order boleh WhatsApp 

Selamat mencubaaa.

Friday, March 22, 2019

THE JUMAAT BARAKAH ❤️


THE JUMAAT BARAKAH ❤️

Begitu pantas and lajunyaaaaaa masa berjalan. Tup tup tup dah Hari Jumaat, and jumaat 2 minggu terakhir sebelum March gonna ends. Minggu depan last March, then tuptup April then tuptup puasa dah πŸ˜…

And for me, it is really Critical now!!! Sebab ada baki lagi 8 hari sahaja lagi sebelum menjelang CLOSING March 2018. Semoga dipermudahkan urusan Nad &  untuk score and kejar target sehabis baik untuk March 2019 ni. Aminnnn!

Syukur Alhamdulillah untuk Jumaat harini.
Sebab i always believe that Jumaat is such a miracle! ❤️
Hari penghulu segala hari.

Jangan lupa Dhuha bagi yang sempat.
Jangan lupa Al-Waqiah, Al-Mulk.
Jangan lupa Istighfar, Berzikir, Bertahmid.
Jangan lupa sedekah..
And berdoa dihari Jumaat. 
Semoga Allah perkenankan 😊

Alhamdulillah permulaaan JUMAAT, Nad diserbu dari pagi tadi dengan customer yang nak grab PROMO MARCH.

MANA NAK CARI BALIK SEMANGAT?

Mostly Nad banyak didatangkan soalan, yang datang kat Nad and tanya,

“Nad, macamana Nad cari SEMANGAT? Macamana Nad maintain ber-semangat?”

Yes, Nad faham normal lah kadang dalam kehidupan kita rasa macam, tak semangat, ada yang semangat tapi sebenarnya tak cukup sangat pun semangat tu huhuhu.

Kadang, ada juga yang semangat tu, tapi semangat tu tak berkobar selalu. Semangat sehari, esok lusa tulat dah tak huhuhu. Kan?

Sebenarnya apa-apa pun kena ingat, hari kita Allah yang pegang. So pada Allah juga kita kembali and meminta. Semangat hilang? Cari Allah minta dia kembalikan semangat kita yang hilang, and at the same time ingat balik why kita start dulu:

For me, my big why is my parents, my daughter, and my husband. Nak balas jasa mereka semua beri keselesaan pada parents, bantu suami in money management and nak provide better life untuk my daughter and my future kids πŸ’•

Bila rasa semangat tu macam hilang, cepat cepat cari Allah, cepat cepat ingat balik WHY WHY you start! And apa BIG WHY you!

If your BIG WHY, is your family. So kenapa perlu rasa tak semangat? Tak cukup sayang ke you dengan family you?

And ingattt! kita dah pergi and kayuh SEJAUH NI, so why should we let semangat lemah tu jatuhkan kita?!

We’re already ON THE WAY there! Yang penting kena double and triple kan EFFORT and make it happen!

And untuk muslims, you should try buat Tahajjud and Dhuha regularly. Bila you buat you akan notice perubahan BESAR dalam kehidupan you. Seriously, try! 😊


Lepas Solat Jumaat harini Nad akan buat COD & Postage all over Kulim & Bukit Mertajam seperti biasa. If you all nak order Products SHOM boleh terus whatsapp Nad for fast response 😘

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Thursday, March 21, 2019

Kopi AJAIB


Ada jugak yang lemau pada waktu pagi, seolah-olah tak bertenaga dan tak bersarapan pagi.

Ada jugak yang rasa mengantuk umpama semalam tak cukup tidur.

Ada jugak yang rasa “berat” nak lakukan kerja akibat terlalu banyak ambil sarapan pagi.

Pernah tak kita rasa macam ni? 

Dan jujurnya, Nad adalah salah seorang daripada kategori di atas! Bila dah bersarapan dengan nasi lemak, mee goreng, yang lagi best, tak lari dengan roti canai! Haih. Pagi-pagi dah kumpul lemak & kolestrol 🀦🏻‍♀️ 

Tambah-tambah, lakukan kerja di dalam aircond.

Ya ALLAH, menjadi-jadi mengantuk tu! Bagaikan orang mengantuk di sorong bantal kata orang.. 

Tetapi, selepas Nad mengamalkan pengambilan Min Kaffe pada waktu pagi, totally masalah yang Nad hadapi BERKURANGAN & HILANG! 

Nad dapati, BADAN RASA LEBIH BERTENAGA, LEBIH CERGAS & LEBIH SIHAT selepas pengambilan Min Kaffe. 

Selain daripada tu, Nad rasai sendiri perubahan ketara pada kulit wajah Nad sendiri. KULIT LEBIH LEMBAP, CANTIK & FLAWLESS selepas pengambilan Min Kaffe. 

Yang mana sebelum ni, Nad kerap kali rasa lapar yang amat sangat sebelum waktu lunch, kali ni selepas pengambilan Min Kaffe, Nad jarang mengadu lapar! PERUT SENTIASA RASA KENYANG SEHINGGA KE PETANG dan tak perasan pun waktu lunch menginjak kepada pukul 3-4-5 petang. Lunch + dinner selalu bergabung 😊 

Dan waktu berpuasa / ganti puasa, memang superbbb ENERGY LEVEL dengan handle anak yang semakin aktif, cuaca yang sangat menguji keimanan, & jugak fokus kepada bisnes dan rumahtangga bukan sesuatu yang mudah! Namun semua tu, Alhamdulillah Min Kaffe sangat membantu πŸ‘πŸΌ

Menjadi kelaziman seorang Mommies yang mempunyai anak kecil yang nak membesar, Mommies akan alami masalah keguguran rambut. Sejujurnya, hampir botak jugak rambut Nad. Nad alami masalah keguguran yang sangat kronik! Namun, alhamdulillah sekarang dah back to normal. Yeay! Suka tengok anak rambut kembali tumbuh seperti sediakala.

Banyakkkk sangat yang Min Kaffe bantu dalam kehidupan seharian Nak! Rasa rugi kalau Nad tinggalkan pengambilan Min Kaffe ni hari-hari kerana MANFAAT & KELEBIHANNYA dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki! 

Pada setiap pagi, Nad akan pastikan Min Kaffe antara list breakfast penting untuk seorang Nadiah Ahmad πŸ’•


Nad high recomend pengambilan Min Kaffe untuk student, mereka yang bekerja, ibu bekerjaya, housewife dan sebagainya! Kerana Min Kaffe sesuai untuk semuaaaaa golongan termasuk lelaki & perempuan. 

Korang yang nak dapatkan bantuan nasihat dr Nad untuk sebarang isu kesihatan atau kecantikan boleh contact Nad ye. Whatsapp untuk FAST RESPON πŸ™‚ 


NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Wednesday, March 20, 2019

Fat to Fit


 JOURNEY SLIMMING

Tak mudah untuk Nad "MOVE ON" keluar daripada comfort zone sendiri memandangkan Nad adalah seorang yang pemakan! 

Dalam masa yang sama, Nad jadikan alasan anak untuk menutup segala masalah. Settle! 

Semakin kita "berperang" dengan emosi sendiri, rupanya keadaan menjadi semakin kalut! 

✅ Badan semakin berisi bagai dipam-pam.
✅ Bahagian lengan, perut, punggung & peha mengembang dengan jayanya.
✅ Bahagian belakang badan berlipat-lipat. 
✅ Saiz baju semakin bertambah-tambah.
✅ Banyak baju-baju lama yang semakin tak muat, ketad dan sendat. 

Oh stressnya! πŸ˜–

Bila jumpa dengan kawan, customer, masing-masing mengusik.. 

"Pregnant lagi ke?". 

"Badan macam tengah pregnantlah". 

"Asal gemuk dah sekarang?". 

"Bukan ke kau dulu kurus wei". 

Sentap. Titik. 

Inilah titik mula segalanya! 

Nad rasakan, memang takkan ada perkara yang berubah melainkan diri sendiri yang pilih untuk berubah, Nad mulakan dengan kehidupan yang seimbang! 


Ianya akan bermula dengan MINDSET POSITIF & TAK MUDAH "KOYAK". 

70% dari segi kawalan pemakanan.
30% dari segi senaman. 

Alhamdulillah. Nad ubah segala lifestyle yang dahulu kepada diet yang lebih seimbang, diet yang bukan menghalang Nad untuk makan tetapi mengawal segala apa yang kita masukkan ke dalam mulut (diet karbo).



Dan, of course dari segi senaman Nad memilih untuk jogging. Serta pengambilan Min Kaffe, Shake Me serta pemakaian Premium Beautiful Corset secara consistent! 

Orang kata, 
"Susah-susah dahulu, senang-senang kemudian. Alah biasa tegal biasa". 

Finally, walaupun belum capai tahap berat yang diidamkan, sekurang-kurangnya ada nampak perubahan dalam tempoh 21 hari JOURNEY SLIMMING Nad ♥️

Untuk kita bermula, memerlukan tahap KESABARAN & KEKENTALAN HATI JIWA RAGA sekali! 

Untuk kita terus konsisten, memerlukan tahap DISIPLIN & KONSISTEN YANG TINGGI! 

Sekurang-kurangnya kita BERMULA! Dengan langkah pertama inilah akan membuka langkah-langkah seterusnya sehingga berjaya. Tak sabar nak tengok diri sendiri ke zaman muda-muda remaja dulu kala. 


Sambil-sambil fokus untuk slimming, secara tak langsung kita memilih untuk kehidupan yang lebih HEALTHY ♥️

Tuesday, March 19, 2019

IKHTIAR HAMIL YANG MEMBUAHKAN HASIL



IKHTIAR HAMIL YANG MEMBUAHKAN HASIL 

Penantian bagaikan suatu penyiksaan! Begitulah kita sebagai seorang isteri menanti zuriat tak kunjung tiba.. 

Dari 1 bulan..
Dari 2 bulan..
Dari 3 bulan..

Dan seterusnya tak mematahkan semangat customer Nad yang sedang IKHTIAR HAMIL anak yang pertama! 

Kata orang, "jangan merancang anak 1st ni! Terus pregnant jee. Jangan tunggu-tunggu". 

Apa kan daya, kalaulah kuasa rezeki anak tu ada pada kita, tentunya sekejap sahaja sudah wujud anak itu! 

Hanya ALLAH punya kuasa! Dia yang Maha Pemberi. Segala-galanya jawapan ada pada dia. 

Cukup masuk tahun yang ke-5 IKHTIAR HAMIL, beliau dapatkan nasihat & pandangan serta cara pengambilan Herba Maharani yang betul dan tepat. 

Nad bukanlah "PAKAR" dalam bidang ni, Alhamdulillah Nad berkongsi melalui pengalaman. 

Finally, customer check UPT, POSITIF!! ♥️

Terus berkongsi khabar gembira bersama dengan Nad. Masya ALLAH. Alhamdulillah. 


Asbab dengan pengambilan Herba Maharani dengan betul, akhirnya ALLAH hantarkan rezeki kepada beliau 😊

Masih ada yang sedang IKHTIAR HAMIL ? Nad cadangkan untuk ikhtiar bersama dengan Herba Maharani.

Save number Nad okey! 

Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Premium Beautiful Expert @nadiahahmad__

Monday, March 18, 2019

KULIT CANTIK, KENYANG, KURUS DAN SUSU MERIAH


Assalamualaikum & happy monday everyone!

Hari isnin ni semua make sure semangat-semangat sahaja ye, untuk mulakan hari pertama minggu ni.

Apa yang nad selalu pastikan selesai pada hari isnin ialah;

 ✅ Selesai target yang nak dicapai untuk sepanjang minggu ni.. Penting untuk kita pastikan target bulanan dibahagikan kepada target mingguan,seterusnya kita fokus untuk capai target mingguan tu sepanjang minggu

✅ Start my monday with positive feeling and positive mindset ! 😍

Alhamdulillah my monday morning dah bermula dengan positif dan ceria!

How about yours ? 🌸

Sebelum start buat apa apa kerja lain, wajib bancuh Shake Me nih dulu. 😊

Minum Shake Me InshaaAllah bukan setakat dapat kulit yang lebih sihat dan cantik, sepanjang hari kita akan rasa lebih bertenaga sampai ke malam πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻

Paling best, kita tak selalu rasa lapar tau so berat badan pun boleh maintain for those yang nak jaga or maintain badan tu.


Work at home Mama, fulltime housewife and working Mama are highly recommended untuk cuba consume. InshaaAllah you will feel the difference. Husband pun boleh share consume sekali.

For bf mommies, so far yang consume Shake Me nih semua akui bila consume Shake Me nih susu badan lagi pekat dan banyak, inshaaAllah anak pun lagi cepat kenyang time menyusu. Nad sendiri dah ada pengalaman consume Shake Me sepanjang bf Hannan dulu. Bila you consume Shake Me nih anak pun dapat khasiat dan manfaat dia sekali tau, inshaaAllah kulit baby akan jadi lebih cerah dan gebuuu sangat ❤️

Boleh hubungi Nad terus untuk order dan pertanyaan lanjut 😊

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__ 

Menjadi positif atau sebaliknya sebenarnya adalah PILIHAN kita 😊

Have a nice day everyone!

Sunday, March 17, 2019

Misi Bebas Kewangan


Dan ingatlah, Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sekiranya mereka tidak mengubahnya sendiri.

Kemiskinan, tidak boleh diwarisi. Unless, anak orang miskin itu sendiri yang tidak mempunyai hasrat untuk mengubah kehidupan kepada yang lebih baik, maka dia akan tetap kekal, miskin.

Percayalah, setiap keadaan kita dalam hidup, ianya boleh diubah. As long as we have the will, as long as kita usaha.

Sebab Allah sendiri cakap, Allah takkan ubah hidup kau selagi kau sendiri taknak ubah kehidupan kau.

Pucuk pangkalnya dalah DIRI SENDIRI.

Sebanyak mana pun ilmu yang kau dapat.
Sebanyak mana pun ilmu di dada.
Sehebat mana pun cikgu dan mentor kau.
Tapi, kalau DIRI SENDIRI bermasalah, diri sendiri susah nak berubah, diri sendiri tak ada Strong Will nak berjaya, maka susahlah untuk kau berjaya.

If nak berjaya, it starts with you.
Bila kau ubah kehidupan kau, mengejar kejayaan kau, InshaaAllah pasti Allah akan bersama kau membantu kau untuk mencapainya, membantu kau mengubah kehidupan kau.


Good Morning! Lets spead Positive Vibes! 

- Inspirasi Nadiah Ahmad -

Saturday, March 16, 2019

New day, new beginning.


Kalau takde perkataan yang baik baik ingin dikeluarkan daripada mulut, lebih baik diam.

Sama jugak kalau tak berniat nak komen yang baik baik, lebih baik jangan komen.

Hidup kita nih ibarat roda. Mungkin sekarang kita rasa kita di atas, kita lah yang pandai yang bagus, sehinggakan kita nampak orang lain semua di bawah kita. Maka kita pun dengan sewenang wenangnya cakap apa jer yang kita nak cakap tanpa memikirkan perasaan orang lain.

Ada jugak yang bukan kat atas pun dah suka nak condemn atau memburukkan orang lain. Memang ada manusia yang jenis perangai macam nih, tak boleh tengok orang lain lebih sehingga sanggup mengeluarkan kata kata yang tak baik untuk menjatuhkan orang tu.

Jangan nanti sampai suatu masa, kalau bukan kita mungkin orang yang kita sayang pulak yang akan disakiti. How do we feel if that happens?

Life is short. Buat baik jer, nak buat tak baik fikir banyak kali okay? 

Assalamualaikum dan selamat pagi. Moga semua yang membaca post ini dilimpahruahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan.

Seperti biasa, Nad akan bancuh Shake Me setiap pagi untuk tahan kenyang lebih lama & bertenaga sepanjang hari πŸ’ͺ

Nad tak suka lunch awal sangat 12pm gitu, sebab masak pun belum lagi time tu πŸ˜‚ 

Bila minum Shake Me, boleh focus my business, sedar-sedar je dah pukul 2-3pm boleh lunch dah. Perut tak lapar langsung in between. 

Yang tak minum susu atau soya, korang tak payah risau tak boleh telan Shake Me ni. Nad memang langsung tak minum susu atau soya. Tapi Shake Me ni sedap sangat perisa Cocoa! Memang telan rileks je 😊

Selain dari nak tahan kenyang & bertenaga, Nad minum Shake Me ni sebab nak kulit cantik. Dah setahun lebih Nad minum, memang nampak kulit muka lebih cerah sekata, lebih licin dari sebelumnya. Kulit diperbuat daripada protein & memang perlukan protein untuk pembaharuan sel. 


So, tak kisah untuk tujuan apa pun korang boleh minum Shake Me !

✅ Untuk kulit cantik, bersih dan gebu
✅ Sebagai milkbooster
✅ Untuk tenaga segera
✅ Untuk elakkan sembelit
✅ Untuk turunkan berat badan
✅ Mengatasi gastrik
✅ Untuk rasa kenyang lebih lama
... dan banyak lagi! πŸ˜„

Untuk mereka yang first time nak cuba consume, Nad highly recommend untuk cuba Shake Me inshaaAllah memang terbaik πŸ‘πŸ»

Nak order? boleh whatsapp Nad terus πŸ’•

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

✨ Postage setiap hari
✨ COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam

Friday, March 15, 2019

SERANGAN HENDAP UNTUK SI MISS J! πŸ’£


Hari Jumaat walaupun terasa hari yang singkat, tapi syok sebab dah set dalam mind kena setelkan semua kerja awal-awal pagi😁 

Salam Jumaat semua. Mudah-mudahan harini kita dapat improve kehidupan kita dengan perbanyakkan lagi selawat ke atas junjungannya. Target sehari dan istiqomah selalu dengan 1000x selawat. 

Nad pernah kata, skin Nad the SENSITIVE TYPE kan? Yes it is.... and memang antara benda paling PANTANG pakai daripada dulu until today is FOUNDATION, BEDAK, dan seangkatan dengannya sebab time pakai tu lah sebenarnya skin Nad akan start dengan “projek menumbuhkan jerawat” eventho bersih mana pun ku sental muka, tetap akan naik MISS J yang sebesar-besar bisul! 😩

And since lepas makeup apply foundation haritu, eventho cuma apply 1 layer je!!!! Muka still naik jugak breakouts and jerawat besar.... TOTAL 5-6 BIJI tau 😩 Fuhhh...... tarik nafas.... lepas...... fuhhhhhh......

Tak boleh stress! Sebab kalau stress lagilah dia membiak pesat! Kunci dia, kena treat jerawat tu dengan kasih sayang, secara “Perang Hendap!”

Apa lagi, malamni Nad terus ON pakai IINFINENCE SKINCARE dengan cara INTENSIVE & TREATMENT!

Sebelumni memang apply and pakai infinence tapi pakai Basic je. Yang SERUM, Night Cream tu pakai seminggu sekali dua je. But since muka sekarang breakouts and in URGENT NEED untuk pulih semula, so i really need it!

Alhamdulillah done my INTENSIVE AND REPAIR NIGHT ROUTINE WITH INFINENCE ✅

❤️ Hydrating Duo Cleansing Mousse
❤️ Y24H Hydrating Toning Essence
❤️ Intensive Triple Reviving Serum
❤️ Advanced OverNight Regeneration Cream


Special untuk customers Nad, Nad akan berikan SPECIAL EXCLUSIVE CONSULTATION and SPECIAL SOMETHING untuk korang! 😎

Goodnight All! 😘

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5569

To order, terus wassap Nad okay ? Sentiasa READY STOCK! 

@nadiahahmad__

Thursday, March 14, 2019

BERAPA MODAL NAK BUAT BIZ SHOM ?


“BERAPA MODAL NAK BUAT BIZ SHOM ?” 

Alhamdulillah, masuk membership dengan belian produk marine Essence series. And dapat ubat gigi marine Essence free 2 kotak. Jimat banyakkkk. Berbaloi ke idokk ?


Selalu orang yang nak mendaftar ahli dengan Nad, yang serious nak biz sampai berjaya, akan tanya “Ada modal tak biz ni ye?”

Jawapan Nad, “Biz ni tak ada modal, tapi modal tu adalah DIRI SENDIRI

Kita consume produk sungguh-sungguh.
Kita pakai skincare betul-betul.

Kita jadi pengguna.
Kita jatuh cinta dengan produk kita.

Itu dah cukup dah sebagai MODAL πŸ˜Š

Sebab tu Nad tak prefer orang yang join ahli dengan pendaftaran biasa sahaja. Taknak cuba produk, taknak consume, taknak pakai skincare.

Nak menjual sahaja, taknak jadi pengguna.

Boleh tu boleh, tapi takde jiwa orang kata.

Kita meniaga ni seeloknya kita nak KONGSI kebaikan produk tu daripada pengalaman kita sendiri. Baru lah orang lebih yakin dan percaya nak membeli dari kita ❤️

Ini cara Nad  lah, cara orang lain nad tak pasti.


Yang pasti dengan cara ini, Alhamdulillah Nad mampu bertahan lebih daripada 5 tahun dalam business ni.

Sebab kami berniaga dengan HATI. Berniaga dari JIWA.

Kami pengguna.
Kami consume produk.
Kami pakai skincare SHOM.
Kami happy.
Kami jatuh cinta.
Kami excited nak orang lain rasa apa kami rasa 😍

Dan selalunya, customer kami pun sangat puas hati.

Sangat berbeza bila membeli daripada penjual yang menjual sahaja, dengan penjual yang juga adalah pengguna dan pencinta produk πŸ’•

Ada lagi yang nak Nad polish sampai berjaya dengan SHOM ?

Jom Nad bantu dapatkan bonus minima RM500 bulan ni 😊

Nak jadi salah seorang protege biz Nad, yang Nad ajar dan guide sendiri. Just whatsapp je Nad naa..

Nadiah Ahmad
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Health and Beauty Consultant 

✨ Postage setiap hari
✨ COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam 

Wednesday, March 13, 2019

PUNCA TERJADINYA PORI TERBUKA DAN CARA NAK ATASI


PUNCA TERJADINYA PORI TERBUKA DAN CARA NAK ATASI

Okay since ramai tanya Nad soalan macamana Pores  daripada Scale 4 boleh jadi as Perfect As scale 5 which is memang Pores Nad totally invinsible dari mata kasar and camera, i need to tell you something. Ini adalah FACTS about skincare yang you kena buat hari-hari untuk kecilkan pores.

One of the main reason pores kita besar terdedah and all, adalah sebab pores kita TERSUMBAT. Yes tersumbat. Bila pores kita tersumbat dengan kotoran thats why terjadinya Open Pores. Ibaratkan tanah. Tanah  ni sebenarnya dia pun ada lubang halus-halus dimana bila kita siram air, air akan absorbed masuk ke dalam kan? Tanah ni perfect takde lubang terdedah sangat pun but bila kita letak batu and press batu masuk ke tanah tu, kita akan nampak lubang besar kan kat tanah tu?

Yes konsep sama yang terjadi pada skin kita.
Pada asalnya pores tu tak Visible pun.
Tapi sebab kita tak jaga elok-elok, dia tersumbat dengan minyak kotoran and all, at the end terjadilah PORI TERBUKA nih.


So this is why ramai Beauty Guru yang lain kat Twitter and IG selalu sebut pentingnya “Double Cleansing” ni.

Double Cleansing ni kalau boleh buat everyday kata meraka. Double cleansing ni ialah mencuci muka kita 2 kali dengan different type of cleanser.

First, Cleanser Oil Based untuk removes segala kotoran yang oil-based seperti Makeups, Foundations, Sunscreen, Moisturisers, Creams or even minyak berlebihan di muka kita.

Ni lah sebenarnya step yang penting sangat wajib buat. Bila tak buat and tak removed segala oil-based ni, maka tulah akan terjadi clogged pores yang menyebabkan jerawat and pori terbuka.

Then SECOND CLEANSING, adalah dengan menggunakan cleanser biasa yang biasa kita guna untuk cuci muka. Yang ni pula remove segala kotoran yang boleh dibilas oleh air, which is habuk debu kotoran or even daki-daki.

Kita selalu buat second cleasing dengan cleanser biasa, tapi kita takpernah buat First Step which cuci muka dengan Oil-Based cleanser tu kan? If yes, and you perasan pores muka you tu terbuka luas maka inilah dia puncanya.

So make sure lepasni rajinkan buat Double Cleansing Especially siapa yang suka keluar pakai makeup tu (or even pakai bedak sahaja pun).


Pada Nad leceh juga nak Cuci muka dua kali ni huhuhuhu. So, this is why Nad pilih INFINENCE HYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE. Sebab dia CLEANSER LUAR-BIASA yang boleh acts as Double-Cleansing ni! Takperlu i bazir duit bazir masa tenaga i nak beli 2 cleanser nak pakai 2 cleanser, eh leceh!

Yes dia water based iaitu which gel based cleanser ni bagus and sangat lembut and sesuai untuk semua jenis skin.
While dia juga Oil Based sebab dia menggunakan oil daripada Avocado untuk removes and angkat segala oil impurities daripada muka kita.

And this is why the main reason macamana pores Nad boleh jadi sangat sangat halus and tak terlihat oleh mata kasar! And also bila pores tak tersumbat ofcourse vitamins and nutrients daripada Serum and all mudah meresap and tak heranlah skin cepat cantik! Hihiks!


 Health and Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Tuesday, March 12, 2019

Vitamin Kecantikan


OMG! I JUST LOVE MY OWN SKIN!

Sejujurnya, dulu skin Nad adalah skin yang memang langsung tak mendatangkan masalah. Setakat jerawat tu naik seketul dua je if period or if tak cuci muka or tepek bedak or anysorts of cosmetics yang tak sesuai dengan skin.

Skin Nad adalah sejenis yang SENSITIVE SKIN. You can detect it well of you tengok skin Nad bebetul kat pipi tu penuh dengan urat memerah. Itu adalah tanda skin ni memang sensitif. Skin Nad memang mudah irritated. Takboleh kena habuk, kotoran memang senang nanti dia irritates.

Dah lah sensitif, Nad pulak lack of knowledge masa muda-muda dulu, pergi pakai Skincare timbang kilo yang ada jual banyak kat kedai jamu tu, packaging warna purple, yang ada krim malam krim siang sabun and krim kunyit tu huhuhuhu warna warni riang ria aidilfitri gitchewww.

Nampak macam murah, per month adalah dalam RM100 untuk satu set tu. Tapi sebenarnya tak murah pun, sebab packaging kecik kecik. And paling menyedihkan tu skincare timbang-kilo hm. I dont realize it until one day muka Nad breakouts bila seminggu tak pakai skincare tu.

And it takes almost more than A YEAR AND A HALF untuk pulihkan my skin since masa breakouts tu cantikkan balik skin.

And since then skin Nad jadi lagilah Super-Sensitive. Kalau dulu Nad memang takleh tepek bedak je, sekarang memang any sorts of foundation ke BB cream ke memang skin Nad cannot tollerate. Confirm akan breakouts after pakai any coverage kat skin.

And bila Nad dipenuhi dengan lots and lots of events which memang Nad memerlukan a light makeup, and Nad memang pakai Foundation and BB cream, 3 Hari berturut-turut and also ada satu dua malam tu asma terlalu penat dengan event sampai tak sempat cuci muka bersihkan skin before sleep.

And unfortunately, my skin breakouts. Start jadi macam jalar tar yang tak berapa nak tar, start keluar jerawat batu 2-3 Ketul, jerawat halus-halus paling banyakk macam pasir tuh.

Seriously Nad agak down jugak lah. Sebab masa sebelum event Nad memang TRY HARD nak nampak cantik masa event by telan BB GLO COLLOGEN almost everyday. And, Nad memang berjaya untuk nampak “Cantik and Glowing” on all of the events.

But.... malangnya a day after all of those events.... my skin breakouts 🀧 And paling Nad risau ialah all of those jerawat akan meninggalkan PARUT KEKAL. Dimana kalau dulu, skin Nad ni nak kasi hilang parut tu, tiga bulan pun belum tentu hilang tau.


But well, Nad tak risau lah sebab macam biasa asma ada BB GLO COLLOGEN kan, surely dalam 2-3 Minggu je and paling lama pun Sebulan (if teruk sangat) and ianya inshaaAllah akan okay.

But amazingly, TAK SAMPAI 2 MINGGU PUN my skin almost 90% recovers! Nad hanya gunakan my Beauty Supplements which is BB GLO Collagen Powder which i took daily and at the same time Nad pun apply and gunakan INFINENCE SKINCARE!

Magic sangat-sangat sebab within 10 days sahaja my skin almost totally recovered!

Sumpah best giler! Sebab sebelumni Nad hanya totally and fully dependant dengan Supplements sahaja. But now, luar dalam i ada yang backup! Luaran skin  aiolss ada INFINENCE ! Dalaman skin aiolss ada BB GLO Collagen.



They works so well in giving my skin a beautiful glow and best effects ever!

I just love the EFFECTS on my skin! Memang sangat sangat best sebab Nad perasan,
Parut cepat giler hilang, jerawat cepat sangat hilang and kecut, and skin tone makin cerah and cantik, skin lembut sangat macam baby, and glowing mowing! Ahhh sumpah best giler lah weh!

Alhamdulillah sangat sangat! ❤️


INFINENCE SKINCARE adalah....
100% Beyond Organic and 
100% Vegan (berasaskan tumbuhan sahaja) and 
100% Cruelty Free (tak ada bahan daripada haiwan and not tested on animals)

Memang the best skincare and Supplements ever! Thank you SHOM for giving the best!
.

Nak order Infinence or any products SHOM ? Boleh terus whatsapp Nad untuk fast response! πŸ“²

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Monday, March 11, 2019

Support System Untuk Lebih Energetic


“TAK PENAT KE HARI-HARI, KENA URUS ANAK, BUSINESS, RUMAH, ETC?”

Kadang-kadang Nad dapat DM daripada IG, ramaiiii sangat selalu cakap, “Nampak Nad ligat cod sana sini, dengan Hannan lagi, tengok Nad coaching lagi.... tak reti penat ke Nad? Kita yang tengok pun penat!” Hahahaha πŸ˜‚

 Howwww howwww!!!!

For me, InshaaAllah Nad tak penat. Sebab kalau Nad layan penat and malas-malas, tak mendatangkan duit and hasil, maka lagilah penat rasa and stress kan? Boleh nak rasa penat tu, tapi bila dah betul-betul achieve and hit target barulah boleh rest kejap. Tapi selagi tidak... haa selagi tu lah korang nampak Nad tak reti penat! Haha.

Sejujurnya, Nad rasa i wont make it long and tak Energetic macamtu kalau Nad takde “Energy Booster” which is tak lain tak bukan MIN KAFFE yang Nad takpernah missed consume Everyday ✅


Untuk orang Business macam Nad, plus dah ada rumahtangga, ada anak, ada suami, ada rumah which semua benda ni 100% memang Nad jaga & handle, memang Nad sangatttt mementingkan ENERGY & KESIHATAN ✅

Kalau tak energetic and badan tak sihat, letih lemau asek sakit je..... macamana business nak jalan? Sape nak jaga anak? Sape nak masakkan and urus suami? Sape nak buat cod and postage? Sape nak urus semua? Sape nak kemas rumah?


Haaaaa..... so yeahhh. Untuk Nad memang KESIHATAN & TENAGA dua benda ni penting sangat-sangat! Takde dua ni maka lumpuhlah life Nad sebagai Businesswoman - Entrepeneur, Mom & Wife!

Tapi syukurlah Alhamdulillah, Nad ada SUPPORT SYSTEM yang memang strong almost 6 Years! Which is MIN KAFFE ni lah.
Dia ni lah yang membantu transform Nad yang dulu lembik, lesu letih memanjang time anak dara dulu, until lah Nad jadi the Woman i am today πŸ’“

Banyakkk sangat perubahan Nad dapat rasa bila consume MIN KAFFE & Product SHOM  sebab Nad rasa LEBIH SIHAT, SUSAH SAKIT, and ENERGETIC! πŸ’ͺ

Bukan tu je, siap bonus dapat kulit cantik lagi tu! Haihhh best betul lah SHOM nih.
Mana tak jatuh cinta?!

Ps : Perlukan juga ENERGY BOOSTER macam Nad? Boleh dapatkan MIN KAFFE dengan Nad ! Whatsapp for Fast Response.


Jom dapatkan MIN KAFFE.

Untuk more info and consultation, boleh whatsapp Nad for FAST RESPONSE πŸ“²

Info, Orders & Consultation,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...