Monday, June 17, 2019

Intimate Wash


Hai guys !

🀰Ibu Hamil amat mudah alami gatal gatal sulit dan keputihan tak kurang juga yang alami masalah sulit yang berbau.

Why ?

✔ Perubahan hormon berlaku
✔ Suhu badan lebih hangat drp biasa
✔ Kerap berpeluh akibat perubahan hormon dan suhu badan
✔ Peningkatan Kadar asid berlebihan dalam badan yg mudah terkena mabuk loya dan juga lelehan sulit 
✔ Mudah Alah atau Alergi akibat perubahan yg berlaku

Keadaan yang berkuap tutup di bahagian alat sulit, berpeluh inilah mengalakkan pembiakan bakteria dan fungus tak kurang juga yang Alah dgn serbuk pencuci pakaian dalam.

Cuci alat sulit amat Penting dalam Penjagaan Kebersihan, Kesegaran dan Kerapian Sulit Ibu Hamil sebagai Feminine Wash anda. Cuci dan Cebuk di bahagian sulit  sehari 2X ikut keperluan.

Nak tanya, adakah korang aktif bersama suami? Yang aktif tu maka aktiflah rajinlah cuci ruang sulit dan Cebuk lah ia agar kemas rapi bersih ❤

Selamat dan Sesuai utk Ibu Hamil utk Cuci, Cebuk, Ruang bersihkan Saluran Sulit agar terpelihara Kesegarannya dengan Feminine Wash.


Ada yang tanya, Eh nanti ruang-ruang Faraj ketat susah pula nak bersalin tak ?

Sulit kita serapat mana pun semasa nak bersalin ia kan berbuka seluas untuk Baby. Rahim dan Faraj bersatu dan semulajadinya buka laluan...Indah aturan Yg Esa🀲
Jangan Bimbang.

Ia Membersih agar tiada rembesan berlebihan saki baki mazi dan mani, agar segar dan bernafas liangan dinding sulit anda.. tiada mudah membiak bakteria jahat, tak mudah berbau, tak mudah gatal-gatal dan tak ada lelehan bersalut menutupi dinding sulit sehingga berlendir.. nak tunggu secara semulajadi ia keluar sendiri esok-esok sempatlah bakteria dan kulat berlaku terlebih dahulu 😩


Ia Menyegarkan agar tisu sulit sihat, mampat, padat, tak mudah menipis tak kusam tak pucat tak sejuk kecut tak lembik.. kulit anjal ❤

Semasa Hamil jangan ingat kita tak perlu pembersih sulit kerana kita mesti ingat..kita masih teruskan tanggungjawab sebagai isteri memenuhi kehendak suami maka amat penting untuk Jaga Kebersihan Kesihatan Kesegaran Sulit kita yg bakal melahirkan agar ia Kuat & Rapi agar tak mudah nak Keluluran Dinding Faraj @ Prolapsed of Vaginal Walls yang sering berlaku dgn mudahnya di kalangan Ibu-ibu Muda sekarang ni.

JAGA ALAT SULIT UNTUK DIRI SENDIRI.
Untuk baby jugak agar tiada jangkitan pada alat sulit.


Health and Beuty Consultant
Nadiah Ahmad
019.523.5560 | nadiahahmad__

Sunday, June 16, 2019

Jana Income


Nad dah mula nampak status-status yang runsing mengira hari gaji seterusnya. 

Biasa lah, Nad faham raya setahun sekali and selalunya kita akan sanggup invest lebih dari biasa untuk diri sendiri, keluarga and of course untuk sedekah kan. 

Cuma selalunya akan diikuti oleh “after effect” mengira saki baki duit yang tinggal selepas raya tu yang tak berapa nak seronok kan. 

Sooo, Nad sebenarnya kat sini nak BUKAK SATU PELUANG KEEMASAN pada semuaa.😍

Untuk Nad bantu korang semua kita sama-sama ada income lain selain kerjaya hakiki inshaAllah. 

Yang nak jadikan fulltime macam Nad pun boleh no problem. 

Untuk Nad guide korang from A to Z inshaAllah. 

Nak ada dalam bisnes ni mudah je sebenarnya,

You just have to want it, and inshaAllah yang lain akan datang sendiri nanti one by one.❤️

So Nad dah OPEN! 

Untuk yang nak jana income minima RM200 untuk masuk dalam akaun korang bulan hadapan ? 

NAK SERIBU DAYA TAK HENDAK SERIBU DALIH!
Nak berjaya, kena lah berkorban and kerja keras, ye tak? 😊


Anything korang whatsapp je Nad ok for Fast Response! πŸ“²

Whatsapp Nad,

Atau follow official instagram Nad ⤵
@nadiahahmad

NADIAH AHMAD
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Saturday, June 15, 2019

RAYA BAHAGIA πŸ’


KEDAI ONLINE NAD SENTIASA BUKAK! 😍

Pagi ni rasa nak kongsi something dengan korang. 

Selain baju raya, biskut raya, duit raya, korang wajib ada supplement raya jugak tauuu. 

Sebab apa ?

Tak bermakna raya kalau badan tak sihat kan ? Nad dah rasa betapa peritnya tak sihat di hari raya.🀭

Meh Nad nak share antara supplement yang mesti ada untuk RAYA BAHAGIA.πŸ’ž

1. MIN KAFFE - before jalan raya rumah orang minum Min Kaffe dulu keh. Bancuh 1 sachet terus. Nanti takde la sampai rumah orang semua benda nak "rasa" haha. 🀣

2. HERBA MAHARANI - korang yang baru sampai sampai kampung mesti la tolong mak mertua masak ye tak? Beraya dengan anak kecik yang berdukung lagi. Malam malam sengal pinggang, lutut pun ibarat dah lari allignment. Ha nie la gunanya Herba Maharani.

3. Garlic Tablet - elak kolestrol naik mencanak-canak. Plus omega nie bantu BAKAR LEMAK korang sekaliπŸ”₯ Takde lah risau berat naik tak terkawal kan. Ha nih wajib ada tau sebab gerenti beraya rumah ketiga keempat perut dah SEBU. Nak kentut rasa tak lepas 😜Ha Garlic tablet nih wajib ada dalam handbag korang setiap kali pergi beraya.

5. SABUN MARINE ESSENCE - especially kalau korang ada anak kecik. Rumah mak kat kampung banyak nyamuk. Kalau taknak kulit anak bintat bintat jangan lupa bawak letak dalam bag pampers anak. Wakafkan terus dekat anak-anak sedara nanti okayyy

6. GARAM BULUH DETOX - Pembuangan tak lancar a. k. a SEMBELIT? Makan Garam buluh detox. Keluarnya lancar dan laju jeπŸ™ˆ Pakej perut pun kempis!

7. BV ALFALFA - untuk bagi EXTRA ENERGY dekat mak abah layan cucu cucu diorang tu. tak cukup dengan tu, sangattt bantu kesihatan menyeluruh kita semua.

8. INFINENCE SKINCARE - tak payah mekap tebal tebal sangat korang dah yakin nak membawang dengan sanak sedara sepupu sepapat dihari raya. Pakej mesti diorang tanya, eh nampak muda laa. 

Gituuuu😍😍

More info, boleh whatsapp Nad πŸ‘‡πŸ»

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__

Friday, June 14, 2019

Rahsia mulakan hari dengan gembira


Assalamualaikum wbt & Selamat Pagi semuaaa 😍

Korang nak tahu tak rahsia mulakan hari dengan tenang dan gembira?

Yes betul, mulakan hari dengan solat subuh dan membaca Al Quran.. Memang tepat sangat!
Tapi ada satu lagi cara untuk korang mulakan hari dengan tenang supaya seharian nanti korang punya mood baikkkk je.. 

Iaitu, mulakan hari dengan PERGI TANDAS DULU!! πŸ’©πŸ’©Hahaha 🀣

Nad tak pasti orang lain macam mana, tapi untuk diri Nad sendiri yang pasti Nad sejenis akan murung moody seharian kalau tak puas membuang..

Teringat kenangan dulu-dulu payah membuang, isyyy tak sanggup nak jadi macam dulu dah πŸ˜–

Sekarang ni Alhamdulillah pagi-pagi dah setel semua hahaha

Lagi best kalau malam semalam telan Garam buluh detox .. Memang bahagia lah pagi-pagi ni kan πŸ˜‚

Korang dah membuang ke belum pagi ni ? Tak senonoh kan soalan

Tapi tak kisah la sebab benda ni penting kot! Haha


Kalau belum, pergi setel semua dulu baru keluar rumah naa..

Then mesti korang rasa tenang gembira je mood sepanjang hari πŸ˜†

Have a nice day everyone! πŸ’•

Thursday, June 13, 2019

Raya disambut dengan gembira


Assalamualaikum and hi semua..


Rasanya belum terlambat lagi Nad nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pembaca blog ni. Alhamdulillah Ramadhan berlalu pergi dengan cepat tahun ni, tak sedar tau-tau dah pun habis :’) . 

Apa macam raya ? Dah mula sembelit? Dah mula rasa nak demam ? Dah mula rasa sakit-sakit badan ? 

Hahahaha

Biasa lah raya kannn.. Takkan nak tahan diri daripada makan 🀭 

Tapi makan tu biar lah berpada naaa.. 

Kat sini Nad nak share supplements yang korang mungkin dah mula perlukan sekarang.. Even Nad sendiri pun dah mula perlukan..

1️⃣ PROLICIOUS

Bila makan macam-macam, perut mula rasa sembelit tu perkara biasa.. So masa ni lah korang akan rasa betapa pentingnya Prolicious nih! Amek sebelum tidur malam, esoknya selamat bergembira di dalam toilet bila semua yang korang makan semalam diflush keluar balik πŸ˜†

2️⃣ GARLIC TABLET

Semalam dah seharian makan rendang, ketupat, kuah lodeh, kuah kacang bagai kan? Agak-agak berapa banyak lah kolesterol dalam badan tu ek? πŸ€” Bila badan tinggi kolesterol lagi lah macam-macam boleh jadi.. Kepala jadi pening, badan jadi berat, berat badan bertambah.. Lagi kronik sebab boleh lead to penyakit yang lebih serious contohnya darah tinggi, penyakit jantung dan stroke! 

Pengambilan Garlic Tablet sangat lah membantu untuk singkirkan kolesterol dr dalam badan. Selain of course bantu turun berat badan πŸ™ŒπŸ»

Time-time makanan bermacam jenis masuk badan ni, lebih baik bersedia dengan pertahanan badan siap-siap.. Sila amalkan Garlic Tablet dengan konsisten untuk elak badan mudah terkena penyakit..

3️⃣ GARAM BULUH DETOX

Butttt if penyakit datang, mungkin disebabkan oleh persekitaran.. Kot lah demam ke, terkena hujan ke, alergik apa-apa, seriouslyyy korang sangat perlukan Garam Buluh Detox nih!! 

Macam biasa, The most premium supplement yang bukan hanya bantu untuk atasi masalah kolesterol, stabilkan gula, bantu jugak untuk beri tenaga sepanjang raya nih.. 

Dengan segala menu raya termasuklah kuih raya, uiii serammm.. πŸ₯΄

Kadang-kadang bukan setakat makan je yang merbahaya, minum minuman manis pun bakal mengundang derita jugak kalau tak dikawal πŸ˜‚

————————

Scary kan? Macam mana raya sepatutnya disambut dengan gembira.. Tapi berkemungkinan bertukar bahaya hanya kerana MAKANAN πŸ˜‚

But its okey, tak semestinya kena sekat diri dr makan semua.. Bila je makan tapi kena kawal kuantiti..

Dan yang penting sekali, ambil supplements anda! Konsisten dan jangan skip ya ☝🏻


Nak dapatkan supplement pilihan boleh whatsapp Nad 

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh whatsapp Nad terus 😊

Nadiah Ahmad
Your Premium Beautiful Expert

✨Postage setiap hari
✨COD sekitar Kulim & Bukit Mertajam

Saturday, June 1, 2019

PERGANTUNGAN KEPADA ALLAH.


Bila berniaga ni, satu je yang nana rasa perbezaan ketara dalam diri Nad, iaitu PERGANTUNGAN KEPADA ALLAH..

Kalau nak tahu, Nad ni asalnya seorang yang mudah rasa negatif.. Mudah risau.. Mudah kalut.. Lagi suka fikir hat negatif dulu berbanding yang positif..

Kesannya, kehidupan Nad tak gembira.. 

Nad tak rasa tenang.. Selalu buruk sangka pada Allah dan manusia πŸ˜”

Sejak Nad berniaga, Nadtahu setiap apa yang Nad fikir semuanya DOA..

Nad dah tak berani nak fikir yang bukan-bukan.. Nad tak berani nak sangka yang bukan-bukan..

Sama ada kepada Allah ataupun manusia lain..

Sebab Nad tahu, sangkaan kita kepada Allah semuanya adalah DOA.. Baik sangkaan kita kepada Allah, baiklah yang Allah beri kembali kepada kita.. Buruk sangkaan kita kepada Allah, buruklah kembali apa yang bakal kita terima..

Bukan kerana Allah kejam atau zalim..

Tapi kan Allah dah janji,

AKU BERSAMA SANGKAAN HAMBAKU..

AKU AKAN MEMAKBULKAN SETIAP PERMINTAAN HAMBAKU..

Yang kita dok fikir dan sangka yang buruk-buruk tu, doa la tu.. Nah, itu lah yang Allah beri kepada kita..

Takut kan? 😣

Sangkaan kita kepada manusia juga, tanpa kita sedar semuanya adalah DOA yang akan berbalik semula kepada kita..

Baik sangkaan kita kepada manusia, maka bermaksud kita sedang mendoakan yang baik-baik untuk diri kita sendiri..

Buruk sangkaan kita kepada manusia, maka bermaksud kita sedang mendoakan yang buruk-buruk kepada diri kita sendiri..

Nauzubillahiminzalik 😞

Banyak sangat pelajaran dan pengajaran yang nana belajar asbab melalui berniaga.. 

Nad dapat rasa kehidupan Nad improve sangat-sangat, bukan hanya dari segi kewangan sahaja.. Tetapi dari segi kebahagiaan dan ketenangan hidup..

Nikmat apa lagi yang hendak Nad dustakan πŸ˜“

Asbab melalui bisnes jugak, Allah jumpakan dengan ramai kawan.. Ramai orang baik-baik..

Allah datangkan kawan bussines yang ramaiii sangat entah dari mana..

Allah terbit rasa kasih sayang dalam diri kawan-kawan bisnes Nad buat diri Nad.. Allahu, nikmat terindah dalam hidup Nad.

Sebab tu kalau orang tanya kenapa Nad komited dan sayangkan sangat bisnes ni.. Sebab DUIT semata-mata kah?

Jawapannya tidak..

Nikmat yang Nad dapat asbab melalui bisnes ni adalah lebih besar dan indah daripada wang ringgit..

Yang Nad yakin, Nad mungkin tak mampu dapat semua tu kalau Allah tak lorongkan Nad dengan bisnes ini..

Nikmat TENANG..
Nikmat BAHAGIA..
Nikmat YAKIN AKAN ALLAH YANG SATU..
Nikmat PERCAYA ALLAH AKAN JAGA SEMUA..
Nikmat UKHUWAH DAN KASIH SAYANG


Bersyukurnya Nad

Kembang hati Nad, bahagia rasa dikelilingi kasih sayang dan cinta..

Terima kasih semua..

Terima kasih sudi hadir dalam hidup Nad

Ketahuilah Nad sangat hargai kehadiran setiap daripada anda dalam hidup nana..

Terima kasih lagi sekali.. 

Alhamdulillah, nikmatMu kusyukuri Ya Allah 🌹

#InspirasiNadiahAhmad

Thursday, May 30, 2019

Elakkan dehydration semasa berpuasa



Ramai selalu tanya Nad, penting ke minum BV ALFALFA ni masa Ramadhan? Kan banyakkk lagi air lain boleh diminum..

Jawapannya, SANGAT PENTING! 

Sebab waktu bulan Ramadhan kan kita kurang minum air.. Jadinya badan kita memang kurang air lah.. Even masa sahur kita minum air bergelen pun, still rasa tak cukup pun sebab lepas tu confirm terkencing-kencing.. 

Tak masuk lagi dengan aktiviti harian yang membuatkan kita berpeluh..

Apa yang jadi, badan boleh dehyrate and kita akan rasa lemah lesu tak bertenaga.. 

Bila air kurang dalam badan, kepekatan darah boleh jadi tinggi dan kita mudah nak pitam dan pening kepala..

Sebab tu lah, ramaiiiii yang suka ambil Bv Alfalfa waktu puasa ni..

Sebab Bv Alfalfa ni kaya dengan electrolyte yang bagus untuk elak badan hilang terlalu banyak air..

Kalau macam Nad sendiri, apa Nad perasan bila Nad minum air Bv Alfalfa ni kadar nak kencing kerap tu kurang sikit daripada minum air masak biasa..

And walaupun Nad sahur minum air Bv Alfalfa setakat campur dengan Min Kaffe sahaja, tu pun sebenarnya dah cukup untuk buat Nad rasa tak dahaga melampau pun masa puasa nih.. 


Lagi bagus sebab, Bv Alfalfa ni

✅Minimal gula
✅Tak bergas
✅Rasa yang sangat2 sedap!

Budak-budak pun suka tau rasa yang super sedap nih..

Bancuh sejuk-sejuk lalu kat tekak, perghhhhh!!! 🀀🀀

Dah terliur dah?

Teringin dah?

Ha meh whatsapp laju-laju heheh

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

Wednesday, May 29, 2019

KESIHATAN LUARAN DALAMAN & KECANTIKAN


Situasi SEBELUM : 

"Jangan lupa ajak aku sekali HIKING". 

"Ingatkan aku pasal DIET tau". 

"Jomlah join, sama-sama kurus nanti". 

Situasi PERTENGAHAN : 

"Sorry, aku busy!". 

"Sorry sangat, seriusly tak sempat". 

"Maaf wei, tak dan nak ikut kau. Aku busy sangat". 

Situasi SELEPAS : 

"Pergh, kurusnyaaaaaa kau!". 

"Betul-betul kurus ni! Dah dah maintainkan jee. Tak cantik kalau kurus lagi". 

"Seriusly, nampak slim betul sekarang". 

Sebenarnya bukan kita tak ada waktu "SEBELUM" tu. Always ajak. Always pujuk. Memang kita akan invite. Whatsapp sorang-sorang. Sudahnya, kita tetap lakukan bersendirian.. 

Bila dah nampak hasil yang sekarang, mulalah rasa bersalah dalam diri masing-masing.. 

Nad berpendapat, 

Tak semua daripada kita yang sama hala tuju masing-masing. Nad mungkin jadi pengantara sahaja. Sama ada nak ikut ataupun tak, itu hanyalah pilihan ♥️ 

Alhamdulillah, Nad kata Nad NAK, memang Nad akan buat! Alang-alang nak kurus, buat sampai JADI πŸ’ͺ🏼

Nad banyak bergerak solo dan sentiasa terinspirasi kepada mereka yang sedang DIET & INCHLOSS serta ambil semangat daripada mereka. Belajar itu dan ini. Bertanya itu dan ini. Dari sinilah yang banyak membantu untuk Nad perolehi apa yang Nad capai sekarang.. 

Yang pastinya, untuk kurus secara semulajadi bermula dengan MINDSET, NEKAD SUNGGUH-SUNGGUH & KUATKAN SEMANGAT πŸ”₯πŸ”₯

Bukan sesuatu yang mudah. 
Bukan jugak sesuatu yang mustahil. 

Kalau kita nak, kita akan sanggup buat apa sahaja demi merealisasikan setiap impian-impian kita ♥️

✅ Nak kurus? 
✅ Nak cantik? 
✅ Nak kulit flawless? 
✅ Nak kulit sihat? 
✅ Nak body anak dara? 


Semua tu ada cara solution! Dan, dalam produk-produk Shom sendiri memang khas dicipta untuk KESIHATAN LUARAN DALAMAN & KECANTIKAN MANUSIA πŸ’•

Percaya tak, dalam masa beberapa hari ni, sebenarnya masih ada PELUANG & RUANG yang uolss boleh gunakan untuk capai bagi mereka yang berimpian untuk SLIMMING..

Boleh inform kepada Nad, Nad bagi suggestion produk / supplement yang sesuai digunakan 😊 

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh whatsapp Nad terus 😊

Nadiah Ahmad
Your Premium Beautiful Expert

✨Postage setiap hari
✨COD sekitar Kulim & Bukit Mertajam

Tuesday, May 28, 2019

Berpuasa dengan MIN KAFFE


Mengekalkan konsep seperti sahur hari pertama, masuk hari ke-23 kita berpuasa pun masih lagi kekal bersahur dengan MIN KAFFE superbbbb ni 😍

Apa yang Nad nampak kesan pengambilan MIN KAFFE ni, momentom TENAGA & KECERGASAN still pada tahap yang sama! 

πŸ”Ή Badan rasa lebih bertenaga dan energetic! 
πŸ”Ή Berat badan turun dengan sangat cepat dan inchloss! 
πŸ”Ή Badan rasa lebih ringan dan lebih mudah untuk beribadah.
πŸ”Ή Mudahnya membuang setiap pagi tanpa gagal, tanpa alami sembelit. 
πŸ”Ή Rasa kenyang yang lebih lama walaupun lakukan aktiviti sama seharian.
πŸ”Ή Tak lesu, tak mengantuk pada waktu petang dan tak lembik melepek seharian.
πŸ”Ή Kurang rasa haus ataupun tekak terasa perit kerana cuaca panas terik.
πŸ”Ή Perut tak rasa sebu ataupun angin / pedih pada ulu hati.
πŸ”Ή Kulit lebih moist, lebih cantik & berseri-seri. 
πŸ”Ή Tak nampak pucat ataupun kusam sepanjang tempoh berpuasa.


Memang seronok sangat berpuasa dengan MIN KAFFE πŸ’•
Alhamdulillah.

Mungkin ada sesetengah daripada kita yang rasa Ramadhan tak ceria, nak beribadah pun rasa malas, nak bekerja pun tak bermaya, badan mudah lesu, kulit nampak pucat dan kusam, apa kata consume Min Kaffe ♥️ 

Nak try jugak KEHEBATAN Min Kaffe ni? Meh whatsapp Nad. Nad akan bagi you SPECIAL SOMETHING dengan pembelian Min Kaffe nih 😘


Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

Monday, May 27, 2019

Cleanser terbaik !


Cleanser terbaik yang pernah Nad guna!

Tak keterlaluan kalau Nad cakap, ini lah cleanser terbaik yang pernah Nad guna seumur hidup Nad.

Nak tahu tak kenapa?

First, sebab dia lansung tak keringkan kulit Nad. Sebab dia gel based, takde buih pun.. Memang totally tak buat kulit rasa tertarik lepas cuci..

Second, ia mampu bertindak jugak sebagai MAKEUP REMOVER. Ya allah, jimat sangat masa wehhh! Nad ni sejenis yang suka benda- benda yang boleh jimatkan masa Nad nih..

Selalunya bila Nad mekap harian nipis-nipis, sayangnya nak guna wet tissue tambah-tambah kalau jenis wet tissue yang mahal πŸ˜‚ Rasa rugi pulak sebab nak cuci mekap sikit je kan..


Sejak ada cleanser ni, kalau takat mekap ringan-ringan Nad tak guna wipes dah nak remove mekap sebelum cuci muka.. Nad terus je cuci muka pakai cleanser ni 😘

And kulit rasa bersih sangat-sangat ! And yang penting nampak kulit makin cerah sekarang ❤️

Boleh la korang bawak kuar beraya nanti.. Nak remove mekap masa nak solat senang.. Sebab tak payah bawak cleanser asing dengan makeup remover hehe

Kalau korang nak cuba, boleh whatsapp Nad ek

Health and Beuty Consultant
Nadiah Ahmad
019.523.5560 | nadiahahmad__

Sunday, May 26, 2019

MISI FLAWLESS SEBELUM RAYA !



Rutin skincare wajib setiap hari semestinya dengan INFINENCE Skincare by SHOM, inshaaAllah kulit maintain licin, anjal dan awet muda 😘

Untuk pagi yang Nad akan apply ialah:

✅ Hydrating Duo Cleansing Mousse - Menyegarkan, exfoliate sel kulit mati dan membersihkan kulit secara menyeluruh. Lepas cuci memang rasa kulit sangat lembut and fresh sangat sangat!

✅ 24H Hydrating Toning Essence - Menutup kembali liang pori, mengekalkan kelembapan kulit dan membantu sel kulit mati ditanggalkan dengan lebih cepat. Guna kapas muka untuk best effect, memang boleh nampak segala kotoran blackheads and whiteheads melekat kat kapas muka.

✅ Intensive Triple Reviving Serum - Membantu membina semula sel kulit baru dan memperbaiki sel kulit yang rosak dari dalam.

✅ Essential Illuminating Day Cream - Menjadikan kulit lebih moist dan melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh merosakkan sel kulit (long term effect menyebabkan masalah jeragat). Day cream nih best sangat sangat sebab dia bagi glowing effect natural, duduk rumah pun Husband tengok muka wife glowinggg ✨ nye tak payah susah payah make up pakai highlight bagai 😌

Nih je 4 items untuk day skincare routine, yang Night Cream apply untuk waktu malam sebelum tidur.

Lepas apply day cream, bagi yang selalu make up boleh lah apply foundation dan lain lain. Memang make up jadi sangat smooth and glowing tau! Nampak natural look sangat 😘

Antara effect yang Nad sendiri dah dapat selepas lebih setahun menggunakan Infinence Skincare,

🌸 Tekstur kulit jadi semakin halus dan licin
🌸 Tona kulit jadi lebih sekata dan tak mudah sunburn
🌸 Pori pori kelihatan lebih kecil dan bersih
🌸 Blackheads and whiteheads berkurangan
🌸 Parut degil semakin pudar tak perlu nak conceal untuk cover
🌸 Jerawat susah nak tumbuh kalau ada pun cepat jer kecut semula


Overall Nad bagi 10 bintang ✨ untuk Infinence nih, memang antara skincare paling best yang Nad pernah guna setakat nih and Nad totally berpuas hati dengan kesannya 😍

So untuk korang yang nak KULIT FLAWLESS sebelum Raya, boleh lah start guna Infinence dari sekarang! InshaaAllah sempat lagi nak kulit licin halus mulusss sebelum Raya πŸ’•πŸ’•

Boleh whatsapp Nad terus untuk order πŸ‘‡πŸ»

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560

✨ Postage setiap hari seluruh Malaysia
✨ COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam

Saturday, May 25, 2019

PUASA LEBIH BERTENAGA DAN BERTAHAN SAMPAI WAKTU BERBUKA!


PUASA LEBIH BERTENAGA DAN BERTAHAN SAMPAI WAKTU BERBUKA!

Dah masuk hari ke-19 dah kita berpuasa kan? So far puasa korang macam mana? Steady tak sampai waktu berbuka?

Nad nak share antara feedback daripada pengguna yang consume supplement SHOM untuk bersahur. Alhamdulillah happy sangat bila dapat banyak feedback yang positif ❤️

Antara feedback yang Nad terima ialah :

➡️ Badan rasa bertenaga dan tak lembik lesu
➡️ Badan maintain bertenaga walaupun menyusu anak dan hamil
➡️ Kurang rasa dahaga yang melampau
➡️ Gastrik tidak lagi menyerang ketika berpuasa

Antara supplement yang sesuai diambil sewaktu bersahur untuk puasa lebih cergas dan bertenaga :

MIN KAFFE

✅ Memberi tenaga berpanjangan sepanjang hari
✅ Memberi rasa kenyang lebih lama
✅ Membantu sesiapa yang nak turunkan berat badan
✅ Selain daripada membantu semasa berpuasa, Min Kaffe juga membantu mencantikkan kulit kerana tinggi kandungan protein

BV ALFALFA

✅ Minuman yang membantu elak badan kehilangan banyak air (dehydrated) semasa berpuasa
✅ Mengelakkan strok haba
✅ Mengurangkan dahaga melampau
✅ Memberi rasa sejuk pada badan kerana memelihara kandungan air dalam badan
✅ Elakkan kulit kering semasa berpuasa

SHAKE ME

✅ Mengandungi vitamin dan mineral yang mencukupkan keperluan nutrisi badan
✅ Memberikan tenaga berpanjangan
✅ Sesuai untuk anak-anak yang baru belajar berpuasa


So far Nad sendiri dah tahun ke-6 bersahur dengan supplement SHOM. Dah pernah merasa juga puasa semasa menyusu dan tahun ni pulak puasa time pregnant, Alhamdulillah steady time berpuasa πŸ‘πŸ»

Untuk korang yang dah hari ke-19 puasa masih lesu, lemah longlai tak bermaya tu, boleh lah cuba sendiri consume supplement SHOM semasa bersahur. InshaaAllah you will feel the difference.

Bila kita rasa lebih bertenaga semasa berpuasa, inshaaAllah ibadah ibadah lain juga dapat dilakukan dengan lebih sempurna.

More info, boleh whatsapp Nad πŸ‘‡πŸ»

SHOM-Business-Mom-Preneur,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

Instagram : @nadiahahmad__

Friday, May 24, 2019

Kulit flawless sebelum raya


"Kak Nad, kulit cantiknyaaa makan apa?"

"Dik, berapa tahun makan SHOM baru boleh dapat kulit macam awak nih?"

Selalu bila COD, nih laa soalan soalan yang biasa customers akan tanya.

Maka dengan penuh excited nye ku akan bercerita keajaiban supplement kotak pink seperti snow nih.

Yes memang obvious kesan pada Nad sendiri, kulit jadi cantik and flawless sangat tu selepas Nad consume BB GLO Collagen nih laa..

Ever since Nad start consume tu, terus jatuh hati dan tak nak tinggal dah.

Kulit pernah break out sikit sebab salah guna local skincare, Alhamdulillah cepat recover dengan consume BB GLO Collagen nih secara consistent.

Memang sekotak ada 20 sachet jer, dengan harga nya yang agak pricy tapi seriously kesan dia berbaloi baloi i tell you!
 
Nak jimat tak payah consume hari hari, ambil selang sehari pun okay dah tau.


Cuba lah, baru tahu effect dia macam mana.

Sempat lagi nak kulit flawless meletops sebelum Raya nih uols 😘

More info about BB GLO ? Boleh follow Instagram @nadiahahmad__ OR Page Nadiah Ahmad

Or whatsapp for Fast Response πŸ“±

Health & Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560
Premium Beautiful Expert

Boostkan kecantikan korang sebelum Aidilfitri ini


Bila ditanya pasal raya.

Semua nak yang baru, nak yang cantik!

Kasut, handbag, baju raya eh semua la nak baru...

Tapi soalan korang still nak tayang muka yang lama ke macam mana πŸ˜†?

Bukan maksud suruh ubah muka buat plastic surgery ke apa...

Maksudnya masih lagi ke nak kekalkan kulit muka yang kusam pagi raya ?

Masih lagi ke nak biarkan parut jerawat berlekuk kat kawasan pipi dan dahi ?

Masih lagi nak biarkan makeup tebal menutup kulit muka yang bermasalah ?

Kalau tanya Nad sempat lagi ke nak dapatkan kulit cantik sebelum raya ? Sempat lagi ke nak lawa-lawa pagi raya ?

Percaya tak, orang kulit cantik pakai apa pun nampak cantik. Walaupun pagi raya dia pakai kain batik dengan tshirt je ?


Korang sempat nak kulit cantik, consume BB GLO collagen  start hari ni!
Boostkan kecantikkan korang dengan amalkan BB GLO COLLOGEN.

Amalkan Bb Glo Collogen bagi korang yang ada masalah parut, kulit kering, jeragat! Korang akan nampak perubahan kulit yang ketara.

1 sachet dah cukup untuk sehari, in sha Allah siapa yang kulit kusam, ada jerawat akan okey bila konsistent makan Bb Glo Collogen.

Start hari ni, konsistent sampai lepas raya.

Pasti kulit cantik berseri macam pengantin baru.

Nak order sempat lagi sebelum pos laju off dia punya perkhimatan dia untuk raya. Meh pm Nad laju-laju ye.

Health and Beuty Consultant
Nadiah Ahmad
019.523.5560 | nadiahahmad__

Sunday, May 19, 2019

Nak slim dan bertenaga sepanjang Ramadhan ni ?


“Kak Nad, selain MIN KAFFE ada tak yang lagi sedap untuk bancuh time sahur?”

Yes of course la ada..

Nama dia Shake Me. Nad paling suka terbaru ni flavour Cocoa ❤️

Shake Me nih memang sesuai untuk korang yang nak slim dalam masa yang sama nak lebih bertenaga semasa berpuasa. 

So siapa yang nak loose weight tu, boleh lah consume Shake Me nih semasa sahur. 


InshaaAllah korang akan rasa kenyang lebih lama dan lebih bertenaga dalam masa yang sama leucine dalam Shake Me akan membantu untuk mencairkan lemak dalam badan.

Malam semalam Nad baru jer dapat feedback from one of my regular customer yang consume Shake Me untuk sahur.

“Akak minum Shake Me je sahur semalam sebab terlajak bangun 5.20 camtu. Sempat bancuh tu je tapi memang steady sampai berbuka!

And akak try lagi sahur tadi.. Still Alhamdulillah. Akak tak makan nasi pun tadi, akak nak test sama jugak ke hari kedua. Sekali betul!”

Haa yang tak suka sahur berat berat tu, Shake Me nih laa pilihan yang terbaik untuk korang. Bancuh jer shake shake minum and settle sahur ❤️

Sekarang nih tengah ada promotion tau untuk Shake Me nih.

Nak try jugak KEHEBATAN Shake Me ni? Meh whatsapp Nad. Nad akan bagi you SPECIAL SOMETHING dengan pembelian Shake Me nih 😘


Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

Saturday, May 18, 2019

EXTRA TENAGA


"There are times when you may think everything is going wrong, yet you don't realize that Allah is setting everything right for you."

Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita, kita kena yakin dengan setiap jalan takdir yang Allah dah tetapkan.

Tapi bukan bermakna kita berserah tanpa perlu buat apa apa kalau kita nak berjaya dalam hidup, kita tetap kena lalui proses usaha, doa dan kita tawakal serta berserah sepenuhnya kepada Allah.

Assalamualaikum and good morning. Moga Allah permudahkan segala urusan kita semua pada hari ini dan hari hari seterusnya ❤️

Impian Ramadhan Nad untuk kali ini, inshaaAllah nak gunakan peluang untuk maximum kan ibadah sebaik mungkin, nak jalani ibadah puasa dengan lebih sempurna.

Sebab kita sendiri tak tahu sama ada kita berpeluang lagi berjumpa atau pun tidak dengan Ramadhan yang akan datang 😒😒

Yang selalu buat kita rasa tak larat nak beribadah masa bulan puasa sebab kita rasa letih kan ? 

Kita banyak rasa nak tidur jer. Lepas berbuka, perut dah penuh terawih pulak entah ke mana. 

Jom jadikan Ramadhan kali nih lebih bermakna, kita all out umpama nih Ramadhan terakhir buat kita!

Agak agak letih dan lemau jer masa puasa tu petanda you perlukan extra supplement semasa waktu sahur. InshaaAllah akan rasa lebih bertenaga seharian berpuasa πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻


Nak dapatkan supplement pilihan untuk waktu sahur boleh whatsapp Nad 

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh whatsapp Nad terus 😊

Nadiah Ahmad
Your Premium Beautiful Expert

✨Postage setiap hari
✨COD sekitar Kulim & Bukit Mertajam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...