Friday, August 31, 2018

Tipah tertipu lagi


Alhamdulillah. 🌸

Hangpa tahu tak, Tipah seorang wanita kuat luar dan dalam. πŸ’ͺ🏻
 Selalu je menolak keinginan untuk diri sendiri semata untuk anak dan suami. πŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘¦

Iye.
Dulu mandi 1 jam dalam bilik air tau. Sampai Mak pun berbunyi : πŸ“£

"Oiii tipah ! hang mandi ke, bertapa ??" 

Hihihi.πŸ˜…
Habis semua daki dia sental. πŸ›€πŸ»
Bila keluar dating jangan cakap la, cicak sebatu jauh dah pengsan bau minyak wangi hang
 tipah. πŸ’ƒπŸ»πŸ’…πŸ»πŸ’„

Tapi ITU dulu. πŸ₯€

Kini tipah semakin lanjut usia. Anak berderet, kain baju seguni nak basuh, baju nak melipat berbakul bakul. πŸ‘šπŸ‘–πŸ‘”πŸ‘•

Sempat lagi ke nak mandi 1 jam ? ⏱

Harapan la. 😩

Silap-silap mandi pun pintu tak tutup rapat. Kalau boleh semua barang yang boleh tipah DIY please la share dengan dia. πŸ‘‰πŸ»πŸ‘ˆπŸ»

Kesian betul tipah. πŸ˜”

Sampai la ni sanggup membiarkan diri tak terabai tak terurus. Mana tok laki tipah ni, hadiahkan la set Marine Essence. πŸ™‹πŸ»‍♂️

Isteri awak jugak kan, bukan sesiapa pun. πŸ‘« ❤️


LoveπŸ’“
Kawan Tipah


NADIAH AHMAD | 019.523.5560
INSTAGRAM | @nadiahahmad__

Thursday, August 30, 2018

Promo MERDEKA | Premium Beautiful Corset

Assalamualaikum readers. 

Dulu waktu Nad belum kawin atau beranak. Memang seram bila fikir adakah Nad akan gemuk selepas melahirkan zuriat nanti. Susah betul ke nak dapatkan tubuh asal ? Hari-hari fikir sampai berminggu-minggu jadi murung.

Berperang dengan emosi masa tu, lagi-lagi selepas bersalin. Perut menggelebih tak ingat, seram nak pegang. Berkedut-kedut gila, jangan cakap la wanita lain pun sama je sejarahnya.

Nad pasang niat, kalau Nad kurus Nad kena bangga dengan diri Nad ! Ini satu kejayaan yang sukar tapi Nad mampu buat. πŸ’ͺ🏻

Sekecil usaha dan kejayaan yang hangpa mampu buat perlu di raikan kerana kejayaan kecil bagi kita, mungkin besar bagi orang lain. 

Dengan itu, Nad suka nak kongsikan cara Nad kurus dengan hangpa. DETOX hari-hari jangan miss, lagi-lagi pada kau orang yang ada masalah membuang atau sembelit. Dan juga pemakaian premium beautiful expert setiap hari secara konsisten.

Jom kita pimpin tangan sama-sama untuk hilangkan igauan buruk setiap wanita selepas melahirkan anak badan akan jadi gemuk. Sarung je premium beautiful corset, peha boleh mengecil, hangpa akan cepat kurus.



Nad nak kurus nak cantik pun sebab nak memikat Hubby Nad ni, saja Nad nak sekat mata hati dia dari melihat wanita lain. Haha πŸ™ˆ Sambil-sambil sihatkan badan sendiri. 

Hangpa nak kurus cantik sebab apa? Sama ke niat kita ni. πŸ€”




Jadi sempena kita tengah seronok nak sambut Merdeka ni kan, apa kata kita pun happy kan badan kita dengan merdeka kan badan kita dari alignment yang dah lari dan lemak yang mula nak bertepu tu.

PREMIUM BEAUTIFUL ni sekarang harganya memang mampu milik sangat bila tak ada GST. Tapi ingat, September nanti dah nak ada SST. Mesti harga naik tu. Time tu hangpa nak nangis air mata darah pun dah tak guna. Nasi dah jadi bubur. Gigit jari je la hangpa kalau tak grab time PROMOSI macam ni. 

Sebelum badan kita makin mengembang tanpa batasan, jom kita merdekakan badan kita menjadi lebih awesome. Beli sekarang dengan harga diskaun. Dapat free gift lagi tau. On ke tak on ? 😎

Dah jangan murung-murung lagi. Meh Nad pakaikan korset ni. Siap ajar cara alihkan lemak lagi. Nak ke idok ? 


Boleh hubungi Nad untuk lebih lanjut,

Nadiah Ahmad
Whatsapp : 019.523.5560
Instagram : @nadiahahmad__


Thank you for reading guys ! Tata. And Happy MERDEKA πŸ‡²πŸ‡Ύ
Manfaatkan cuti bersama keluarga tersayang okay 😘

Promo MERDEKA | Set Kombo Kurus


Assalamualaikum !
Guys, Pernah dengar tak ? 

MITOS BERAT TULANG MENYEBABKAN SUSAH TURUN BERAT. 

" Saya ni susah nak turun berat, rangka saya besar, tulang saya pon besar. Itu yang tak boleh kurus tu. Jadi detox ke, ubat kurus ke, semua tak jadi dengan saya. Bosan la sis nak kurus macam ni,"

Hellow cik akak , cik adik sekalian alam,
meh Nad nak bisik sikit ni.

Lepas ni tolong tukar kan mindset hangpa yang macam ni okey.

Bila usaha untuk kurus kita gagal, jangan salahkan genetik, tulang dan sebagainya.

Sebab apa Nad cakap gitu?

Sebabnya, genetik contribute obesiti. Cuma 20 peratus sahaja. Ya tulang ada berat, tapi tak ada yang sampai 10kg. Yang lebih tu sebab dari lemak hangpa ! Bukan tulang dan genetik memainkan peranan utama bila usaha kurus hangpa gagal.

Semak semula apa yang hangpa makan dan ingat balik apa yang hangpa lakukan untuk turunkan berat badan.



Kalau orang lain boleh kurus kenapa hangpa tidak boleh ? 

Haaaa .. 

Sebab tu sempena bulan  kemerdekaan negara kita yang bakal menjelma ni program SKK dah kembali untuk menghantui awak-awak semua yang nak kurus tu. Yes, kurus tanpa sengaja. Dah tak payah dah nak makan ubat-ubat kurus yang berlambak dekat pasaran tu or nak ikat perut seksa diri ikut jadual diet yang boleh menjejaskan kesihatan hangpa tu. Yang best nya Program Skk ni akan sentiasa di pantau dan di guide. Makna kata kita kurus secara semulajadi dan secara enjoy. So badan pun tak ada lah terkejut, tiba-tiba tak makan nasi, padahal setiap hari melantak macam ular sawa. Lepas tu tak pasal-pasal dapat penyakit gastric pulak. Aduduu.

 Haa .. tu la main point untuk program SKK ni, hangpa akan diajar even makan nasi pun boleh kurus. Seronok ke idok ? Asyik nak makan je pun, sampai kadang tak terkawal. Kalau nak Ikut nafsu makan tu memang mengembang la badan tu. Jadi nak elakkan daripada asyik nak makan je, better hangpa join program SKK ni and ikut step yang akan di guide confirm tak ada rasa macam nak melantak ikut nafsu gajah.

So kenapa hangpa nak kena bazir kan duit sampai beratus beribu ringgit sedangkan ada je produk yang berkesan, selamat dan HARGA MEMANG CONFIRM IN BUDGET. Tambah pulak sekarang ni tengah PROMOSI MERDEKA dan sesuai sangat untuk awak-awak yang nak kurus berkilo-kilo dengan sihat, selamat, berkesan dan tanpa risau sebab ianya minuman kesihatan yang sedap dan beri rasa kenyang yang lama.



Nad kurus pun tak ada la diet sampai seksa badan tau. Just join program SKK ni je. Saja nak bagitau hangpa biar semangat sikit nak kurus dan cantik. 

Setiap yang kita lakukan dan makan mesti akan berkait. Kita diet sihat untuk kurus dan tidur cukup rehat untuk cantik. Kurus dan cantik sinonim sangat, siapa setuju ?

Bila, 
Kurus pakai apa pun cantik. Bila cantik hangpa akan cakap " boleh la, dia kurus pakai apa pun cantik ".

Salah ! Kita kurus bukan 100% nak cantik, ini bonus. Tapi lebih kepada nak sihat. Hangpa bayangkan kalau dah kurus, hangpa boleh makan dan rasa semua makanan tanpa syarat. Cuma ikut sukatan secara bersederhana la kan. Paling best bila kurus, nak pakai baju dan ikut trend semasa pun takda hal tau. Menggila cik abang hangpa nanti, silap hari bulan feeling bercinta lagi. Awas tau ! Jangan beranak lagi, Hahaha.

Okay apa, dari hangpa obes dan berhenti makan itu ini sebab penyakit 3 serangkai. Baik mencegah dari mengubati.



PLEASE ! Jangan tenung Nad lama-lama, takut hangpa jatuh cinta. Hahaha.

Siapa nak kurus ? Nad pun tengah nak usaha kurus jugak ni. Boleh follow Facebook untuk tips kurus yang Nad sediakan. 

Siapa nak kulit cantik? Lagi kena follow Instagram Nad rapat-rapat. Sambil kurus sambil cantik-cantik.

Yang penting, tolong la konsistan okay. Jangan cakap cara Nad kurus cantik tipu, tumbuk hangpa nanti ! πŸ™ˆ

Nak join ? 
Cepat-cepat contact Nad untuk purchase. Special untuk customer yang purchase dengan Nad and join program SKK ni inshaAllah hangpa akan di beri kan guide yang sama sebagaimana pengalaman Nad sendiri consume.


NADIAH AHMAD | 019.523.5560
Follow instagram : @nadiahahmad__

Beauty and Health Consultant

Wednesday, August 29, 2018

Wordless Wednesday | Nadiah Ahmad



BELAJAR BERNIAGA BUKAN LANGGAR SAJA-SAJA.

Belajar dari sesuatu yang kecik, bukan langgar terus benda yang besar. 

A : Sis dulu mula-mula niaga macam mana ? 

B : Saya bermula dengan zero kos. Ikut-ikut kawan niaga, cuma nya kita tak ikut kosong. 

A : Zero kos macam mana ? 

B : Saya, jadi agent Dropship. 5 tahun lepas saya start.

A : Terlambat dah kalau nak start sekarang 😩

Lambat atau cepat bukan issue tau. Kita boleh start bila kita nak, cuma kita jangan berlengah. Bila kita dah tahu KENAPA, BAGAIMANA, MUDAHNYA, kita kene BERTINDAK. 

Tindakan kita yang akan menentukan kita lambat atau cepat dari orang lain. Satu kesilapan kita bila kita simpan perasaan malu nak bertanya, and susah nak buang ego. 

Macam Si A, bagus dah tu sebab tak malu bertanya, tak malu mencari pengetahuan. Tapi tetap ada rasa menyesal disebabkan rasa macam dah terlambat kan. Tapi sebab perasaan terlambat tu lah yang memboleh kan Si A kedepan selangkah dari kawan yang lain. 

Betul, kawan-kawan hangpa akan menggelitis tengok tetibe hangpa macam maju jerk. Asal tetibe dia ni pun dah jadi online seller. Tak cukup duit lettew tu. Tak pun hutang menimbun atau pun boros tak reti nak guna duit. 

Hello !!! 

Kita berniaga bukan nak bayar hutang semata tau. Kita nak naikkan taraf ekonomi keluarga. Terutama sekali bila anak-anak meningkat dewasa. Duit belanja kene bagi lebih, dulu time kita boleh la 50sen. Itu pun dah cukup besar. Sekarang ni rm1 pun belum tentu cukup. Jangan pulak nak mengajar anak berjimat tapi kita yang boros. Sedih la kalau kita paksa anak-anak bawak bekal tapi kita sebagai ibu bapa pulak yang boros yakmatt.

Kesimpulannya, APA yang membuatkan hangpa Malu untuk memulakan sesuatu ? Tiada sebab kenapa kita tidak boleh jadi seperti orang lain yang berjaya. Yang membezakan kita adalah MALAS.

And

Kalau ada rasa nak give up dengan apa yang kita tengah buat sekarang, cuba tatap and tenung wajah anak.

Fikir masa depan apa yang kita nak beri pada mereka.

Tenung dengan apa yang kita dah beri pada mereka. Terlebih cukup kah, atau sekadar cukup-cukup makan ?

Sebagai parents, jangan kita zalimi hak dan keperluan mereka.

Strive our very best to provide the best in every aspect for them, now and their future !

Morning from Teh Hannan Wafa ❤️



Setiap kejayaan yang besar bermula dari kejayaan kecil yang berterusan. Dan perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah yang malas.

Jom usaha !


Love,
Nadiah Ahmad

Tuesday, August 28, 2018

Kepentingan detox | Garam buluh Hai-O


MACAM MANA DETOX BEKERJA




Setiap benda yang hangpa makan akan menghasilkan asid atau toxin yang memberikan kesan sampingan pada tubuh. Sebab itu, hangpa kena kental untuk BERDETOX.

Badan juga menghilangkan toksin melalui buah pinggang, usus, paru-paru, sistem limfa, dan kulit. Ini yang Nak nak membebel dengan hangpa ni. Macam mana detox boleh mencantikkan dalaman dan luaran badan hangpa. Tinggal nak taknak je hangpa ni.

Garam buluh detoks ni dapat membantu proses pembersihan semulajadi badan :

πŸ“Œ Merehatkan organ dengan berpuasa.
πŸ“Œ Merangsang hati untuk memacu toksin dari badan.
πŸ“Œ Menggalakkan pencernaan melalui usus, buah pinggang, dan kulit.
πŸ“Œ Meningkatkan peredaran darah.
πŸ“Œ Mengecas badan dengan nutrien yang sihat.



Tengok pun geli kan ?

Usus kita kalau bersih bewarna ke merah-merahan, akan menyerap nutrisi yang sangat bagus. Itu sebab hangpa akan rasa sihat bertenaga. 

BILA PERLU DETOX.

Hangpa kena study tubuh kau orang, apa masalah yang hangpa rasa. Perlu atau tidak detox pada hangpa, kalau sebab terpaksa untuk detox memang susah untuk hangpa kekal dalam mood positive BERDETOX.

Jom semak tubuh masing-masing !

✅ Keletihan yang tidak dapat dijelaskan.
✅ Pencernaan lambat.
✅ Kulit yang kusam tidak bermaya.
✅ Alahan.
✅ Jangkitan. 
✅ Mata atau beg bengkak di bawah mata.
✅ Kembung perut.
✅ Masalah haid.
✅ Kekeliruan mental ( serabut )

Ingat lagi ? Nad ada cakap yang Nad takda " eye back ", sebabnya kerana Nad suka detox. 1 perkara 5 manfaat yang hangpa dapat. Perkara mudah tapi susah orang nak buat. 



Ini Air detox yang wajib Nad minum setiap hari. Garam buluh premier drink. Banyak kebaikan dan keberkesanan selepas Nad consisten minum air detox ni. 

Antaranya ialah : 

πŸ’ͺ🏻 Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
πŸ’ͺ🏻 Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
πŸ’ͺ🏻 Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
πŸ’ͺ🏻 Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
πŸ’ͺ🏻 Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
πŸ’ͺ🏻 Meningkatkan daya pemulihan badan.

" Sis, saya hari-hari berak tau ! Okay ke kalau saya tak payah detox ?"

Ini soalan lazim yang selalu Nad dapat atau yang selalu kalian dengar. Nad nak clearkan kat sini, sangat tak sama membuang biasa atau membuang dengan detox. 

Apa yang tak sama ?

Detox adalah satu proses mencuci usus agar bersih dan bebas daripada sisa-sisa makanan atau sisa-sisa minyak, santan, toxic yang berkumpul di dinding-dinding usus.

Bila kali terakhir hangpa detox? 

Sebulan lepas ?
Setahun lepas ?
10 tahun lepas ?

Konsep yang sama dengan tandas ! 

Berapa kali hangpa mencuci tandas ? Semakin lama kalian meninggalkan tandas tanpa di cuci, semakin tebal kotoran dan semakin susah untuk di bersihkan. 

Kesannya ! 

Tandas tidak dapat di bersihkan sebersihnya. Sisa yang kalian tidak berjaya itulah yang akan menjadi satu kecacatan kepada tandas. Tandas tidak akan kelihatan bersih selamanya.

Ini adalah contoh.

Jika kali terakhir kalian BERDETOX adalah 10 tahun lepas, rasa-rasanya bagaimana rupa usus kalian sekarang?

Kesannya ! 

Berat badan mendadak naik, makan nasi sebutir sehari pun berat liat nak turun. Ada yang kencing manis, ada yang barah usus, ada yang gaout dan salah satu punca adalah dari usus.

Sebab itu, pentingnya BERDETOX.

Siapa nak kurus ? Tapi selalu sangat benci dengan detox, sesuatu perkara yang tidak lahir dari hati tidak akan berhasil dan gembira untuk di lakukan.

Ini juga masalah pada kita kaum hawa, hati tak kental. Bercintalah dengan detox agar kalian sihat dan cantik. Bonus tambahan of course kulit makin cantik especially bila consume consistent hari-hari ❤️

Boleh dapat kan garam buluh premier drink ni beserta special consultation and guide cara makan dengan betul ni dengan Nad okay.

Contact Nad untuk purchase tau. Special untuk customer yang purchase dengan Nad, inshaAllah Nad akan beri kan guide yang sama sebagaimana pengalaman Nad sendiri consume.

NADIAH AHMAD | 019.523.5560
Follow instagram : @nadiahahmad__

Beauty and Health Consultant

Motif cantik | Untuk motivate dalaman sentiasa bersedia dan positif



Hi semua ! Penat ke, marah ke, sedih ke, kecewa ke, benci ke. Tetap kena senyum. Senyum untuk diri sendiri, terima kasih sebab masih kuat dan sihat. ❤️



And Hello again guys, Nad sini. I'm a wife and a mother of my beloved daughter.

Bagaimana hendak menjadi seorang isteri yang boleh masak laju dan kurus bergaya. Ehhh, bak kata orang macam anak dara lagi la. Rupanya anak dah beratur macam anak ayam. Haha sila muntah. πŸ˜…

Macam mana pula hendak menjadi guru kepada anak-anak. Satu hal juga. Nak lipat kain pun kadang tak sempatPedih jugak kalau kena "sound". Kan ? 

First. Mental kena lah kuat. Orang perempuan ni selalu emosi. Betul tak ? Tambah bila bendera merah tu, lagilah beremosi. Sat mood okay, sat nak menangis, sat nak marah, sat nak bad mood. Hailaa ..  Tapi bila perempuan emosi habis rumah terbalik. Alasan padu yang selalu digunakan adalah period. Nad rasa orang lelaki pun muak dengar. 😌 Itu lah perempuan, penuh dengan emosi dan drama. Kehkehh

Tapi perempuan akan nampak lebih hebat apabila dapat mengawal emosinya ketika kemarahan dan keletihan. 🌸

Kedua. Cuba cipta aktiviti sendiri. Maksud Nad, pergi joging, bersenam di luar rumah, bayar rm5 - rm10 untuk gym, daftar kelas zumba atau boxing. Ikut la mana-mana satu kelas yang mampu.

Asalkan kita keluar dari lopak kebiasaan.

Nama pun lopak. Mesti la basah, kotor, busuk dan berbau kan.
Lopak tu ibarat diri kita la. Bila duduk selesa dengan keadaan diri kita yang serba serbi terlondeh memang akan mempengaruhi persekitaran.

Umpama diri kita sendiri sebenarnya yang negatif. Aura kita tidak sampai. Nak jadi online seller pun malas. Aura tu takda wak. 😩

Cuba hangpa bayang kan eh,

Hangpa tinggi 155cm. Berat 50kg. Calit sikit perfume tepi tudung, blusher merah merah pink, bibir mugil nude dan pinggang 28inci.

Agak-agak hangpa la kan. Berapa banyak aura hangpa yang boleh sampai dan tarik orang untuk mendapat aura dari hangpa tu. 

Nad boleh buat. Takkan hangpa tak boleh.

Usaha. Usaha. Usaha.
Dan usaha bukan bermaksud buat hari ini, esok tinggal. Tetapi ia adalah proses yang berterusan tanpa mengenal putus asa.

Macam tu jugak situasi bila nak berhadapan dengan suami. Mesti nak sentiasa terbaik kan. Satu perkara yang seorang ibu atau isteri selalu tangguh. Tentang keperluan diri sendiri. Apa kata. Selepas ini, keutamaan kepada diri sendiri. Maksud Nad, keperluan masa. Sebenarnya kita ada masa yang cukup-cukup pakai je untuk kita.

Tapi, kita buang.

Fikirkan baik-baik. 15 minit pagi dan 15 minit petang. Agak nya la kan. Dekat mana kita rasa masa tu boleh dicuri ?

Suami tak minat isteri berkias tapi dia nak isteri berhias. 
Orang perempuan perlu jaga kesihatan dan cantik bukan untuk suami semata. Tetapi untuk kepentingan diri sendiri dahulu.Tadak la isu suami buli isteri kan. Haha

 Kali ni kita kasi cantik satu badan okay.


Ha giteww.  Senang je nak berhias untuk berseri depan suami. Tu scrub Marine Essence tu, pakai jangan tak pakai. Ambil cas-cas positif garam buluh tu haa, pakai kat badan dengan muka. Dah la harum, naik seri esok lusa muka tu.

Buat sental celah bedah. Kadang kita ni nak angkat ketiak pun malu depan suami.
Ya la ada jenis ketiak hitam berdaki tu, memang tercover-cover lah dibuatnya depan suami. Ambil scrub Marine Essence tu ha, pi sental mana part berdaki. 

Belum masuk part selulit lagi kan. Siapa rasa malu pada diri sendiri bila tengok  SELULIT dekat seluruh badan ? Kita geng ! Malu pada diri sendiri itu lebih power berbanding malu pada orang lain. Tahu sebab apa ? Sebab malu pada kawan boleh lagi nak di sorok. Sarung sahaja baju, terus hilang 1 juta selulit di badan. Then, seumur hidup la selulit menjadi teman hidup. Habis kalau dengan suami, nak sorok macam mana pulak ? Haa ayo yoo. Hilang pulak keyakinan diri untuk berhadapan dengan suami.

Ni lah The power of scrub Marine Essence. Asyik nak jaga muka je nak cantik kan. Sekali bukak baju. Hamekkkk. Serupa bukak stokin. Hamekkkk bau hapak πŸ™ˆ


Muka kusam ? Masam ?

Cuci muka dengan infinence cleanser, lepas tu sembur dengan toner infinence tu sat, calit sikit serum dap dap macam tu. Lepas tu kan, haa rasa segar bungar macam baru lepas mandi manda tepi air terjun je fefeeling dia.

Haishh bukan susah nahh nak berseri, wangi dan tak berdaki ? 
Nak yakin diri bagai ni depan suami. Ha jangan tak percaya, simple is less. Janji nampak berseri depan suami. Tak perlu nak make up tebal 3 inci. Yang penting bila suami tengok sedap mata memandang dan tak ada lah masam memanjang muncung tu. 

Jarang suami kita nak komplen pasal kita kan. Ehhhh, bagus la. 
Maksudnya, dia sayang dan tak nak bebankan kita dengan kehendak dia walaupun dia seronok nak tengok isteri dia lawa. Tapi, nak hantar kita ni ke spa mana la mungkin sayang. Alangkah bahagianya kalau itu terjadi. Relax-relax ada orang belai badan kita ni kan. πŸ˜‚

Sejauh mana hangpa rasa kita paham kehendak dia nak kan isteri cantik-cantik untuk santapan dia ? Hmmmm. Ala, nak cantik ni hangpa buat sendiri kat rumah je. Jangan la hangpa nak stresskan suami hangpa yang dah memang terbeban dengan tanggungjawab. 

Relax-relax tengok tv tu pun boleh sambil-sambil minum Bb Plus Cologen. Dapat sorok sikit tangan kaki yang dah kasar dan keras tu. Untung-untung suami balik hangpa pijak badan dia guna kaki yang licin tu. Leganya, kaki gajah dah bertukar kaki puteri bunian. Mula la nanti ulat bulu naik daun.

Bayar toll dulu bang ! 20 sen je untuk abang. Jiwa raga adik serahkan πŸ˜‚




Tu apa menung lagi tu ? 
Nganga je tu, meh berseri meh, kita pikat hati suami. Ehee..biar ada seri, biar wangi, no more daki.


Isteri perlu risau suami segak berotot. Suami pula perlu risau kepada isteri yang comel dan langsing. Jadi, sama-sama la kena cantik. Sama-sama juga akan bangga dengan pasangan masing-masing.

Setuju tak ? 😘

Kedai online Nad buka seperti biasa setiap hari ☺️
Bagi sesiapa yang ingin dapatkan produk untuk diri ke, kawan ke, suami isteri ke, ibu ayah ke or anyone interested boleh whatsapp Nad untuk order. Kedai online Nad sentiasa buka. 

Dan ramai jugak yang tanya soalan dekat Nad, "Sis, dalam produk Nad supplement untuk apa je ?".

🌼 Ada yang carik untuk kulit cantik dan sihat
🌼 Ada yang carik untuk tingkatkan kesihatan
🌼 Ada yang carik untuk tambah keperluan tenaga seharian
🌼 Ada yang carik untuk ikhtiar hamil
🌼 Ada yang carik untuk merawat masalah-masalah dalaman wanita before or after kahwin

So here, jangan segan silu whatsapp Nad okay ? Tak makan orang aiihhh πŸ˜… @nadiahahmad__

NADIAH AHMAD | 019.523.5560
Beauty and Health Consultant

Sunday, August 26, 2018

Sabun marine Essence Beauty Bar

Assalamualaikum semuaaaaa 😊



Sabun marine Essence Beauty Bar ini memang Nad galakkan kepada ibu kat luar sana, standby 1 ketul atau lebih di rumah. Ianya sangat bagus untuk merawat masalah kulit and ia jugak diperkaya dengan antioksidan dan memberi manfaat terbaik pada kulit. Sabun hijau ni mampu menyelesaikan masalah-masalah kulit seperti ekzema, ruam, kudis, ketuat, kulit sensitif, badan berdaki, bau badan, mencerahkan kulit and kegatalan.

Sabun  Marine Essence diformulasikan dari sumber yang baik seperti garam buluh, aloe vera, vitamin E yang sememangnya khusus untuk kesihatan kulit, pelembab dan peremajaannya. Sabun ni juga mengandungi gliserin yang tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya ia menarik kelembapan dari udara ke kulit. Haa itu adalah pelembap terbaik kulit.

 Haritu ada customer Nad, anaknya terkena campak, habis gatal-gatal kulit badan. Kesian betul kalau budak-budak kecik kan , tergaru-garu, sampai berkudis. Merengek-rengek tak selesa. Ibu dia pun tengok anak macam tu mesti lah susah hati. Risau tengok keadaan anak.

Jadi Nad pun mintak ibu budak tu cuba guna sabun marine Essence ni untuk anak dia. Mandikan anak dia dengan sabun Marine essence ni. Ingat, kalau kena gatal-gatal macam ni perlu mandi, perlu dibersihkan. Jangan pula kata pantang larang dia tak boleh mandi ya. No no no. Bukan begitu ya. Nanti anak lagi lah tak selesa, kuman lagi membiak.

Alhamdulillah, esoknya gatal-gatal anak customer Nad tadi semakin kering biji-biji airnya. Sebenarnya bila biji-biji air yang pecah dan meleleh terkena kulit yang lain, tu yang menyebabkan kulit lain turut timbul biji gatal dan merebak dan buat tak selesa.

Bila biji-biji gatal itu dah kering, anaknya pun dah makin selesa, tak ada dah nak menggaru sangat. Lama-lama kulit pun semakin elok dan biji-biji gatal tu pun dah kering serta sembuh sepenuhnya. Kulit budak-budak ni cepat pulih and alhamdulillah tak ada parut pun kesan dari campak tu.

Sabun Marine Essence Beauty Bar ini juga sesuai untuk digunakan bagi sesiapa yang ada masalah kulit sensitif, kulit gatal, alahan serta kulit berjerawat bernanah, kerana sabun ni bersifat antiseptik yang merawat masalah berkaitan kulit.





 Haa best kan ? Nak cuba ? 

Nak tau lebih lanjut and info-info menarik, uolls boleh tengok dekat official Facebook dan Instagram Nad, okay ? 

Facebook : Nadiah Ahmad

Instagram : @nadiahahmad__

Or boleh whatsapp Nad untuk apa-apa pertanyaan 



Thanks for reading ! Xoxo




Positive mind | Positive Vibes | Positive Life


Hai guys ! 



Jenis Nad, kalau Nad rasa nak marah, mood kelaut, mesti Nad akan tengok keadaan sekeliling Nad. Biasanya, Nad akan menjadi bertambah tak ada mood kalau tengok rumah macam tongkang pecah. Rumah yang berselerak akan membawa aura negatif.

So Nad pun akan tarik nafas dalam-dalam, lepas tu hembuss, tarikkk dan hembus. Okay kutip mainan anak, ambil penyapu, lepas tu ambil mop dan ajax fabulaso dan mop lantai.

Lepas dah siap semua, tup tup Nad rasa lega. Walaupun penat, tapi Nad akan rasa macam sesuatu yang " Ahhh .. lari dah aura negatif dalam diri aku. Tapi bila tengok rumah bersih dan kemas buat kita rasa lega dan aura positif tu mai masuk dalam badan kita.

Tak kiralah marah pasal apa pun. Merajuk dengan suami ke, marah dengan dengan diri sendiri ke atau pasal kerja. Tapi bila Nad selesai kemas rumah, Nad akan rasa cool tiba-tiba. Yes, tenang dengan tengok suasana yang kemas tersusun, kalau tidak lagi bertambah serabut and kusut.

Dan lagi satu, yang ni pun selalu Nad buat kalau Nad bad mood, rasa serabut atau sedih. Nad akan pi toilet, Nad akan mandi ! Sejuk kan badan dan harap hati pun akan sejuk sekali.



 Nad ambil scrub Marine Essence. Nad pakai satu badan, then scrub slow-slow. Bau scrub yang wangi dan lembut buat Nad rasa nyaman. Sental celah-celah bedah tu lama-lama sikit. Biar hilang semua daki-daki. Time macam ni la nak manjakan diri pun. Hilang sekejap masalah dekat kepala. Macam therapy. 



Sambil-sambil tu berus gigi dengan ubat gigi Marine Essence. Segarkan sikit nafas dan tak  nak ada bau yang tak menyenangkan. Nak bercakap nak senyum pun lebih confident sebab nafas dah rasa lebih segar. Orang pun tak adalah nak lari bila nak bercakap dengan kita kalau tak selesa dengan bau mulut kita kan. Lagi malu kalau dia cakap dengan kita sambil tutup hidung kan. Aduduu.



Rasa yang sangat relax bila pakai pulak pakai body shower Marine Essence. Sabun macam biasa satu badan. Lembut and licin je rasa kulit dengan sabun ni. Tak kasar pun. Tengok buih-buih sabun pun tiba-tiba hati jadi tenang and boleh senyum sensorang. Lupa dah apa yang serabut sangat tadi tu. Tepuk dahi sat haha 🀦🏻‍♀️ 




Lepas tu Nad akan pakai syampu serta conditioner Marine Essence atas kepala. Oh la la segar tak terkata, 1 toilet bau wangi, ya wangi yang buat kita rasa beraura nyaman dan calm down. Rambut pun dah tak gugur macam dulu. Kelumumur pun takut nak hinggap. Kulit kepala pun rasa segar.  Lepas tu ambil wuduk pula.


Siap mandi cepat-cepat  Nad pakaikan muka pula dengan set skincare infinence. Sapu sikit toner, calit sikit serum then krim siang. Nipis-nipis je pakai pun untuk nampak beraura positif dan rasa segar. Nad tak suka kalau dikelilingi dengan aura negatif, sangat tak bagus untuk persekitaran. Haa naik berseri la sikit daripada awan berarak mendung kelabu tadi tu. 



Last sekali ini adalah part paling best, Nad rasa nak berehat santai dengan secawan Min Kaffe dan cookies chocolate chips. Bau aroma dia pun dah boleh buat Nad senyum tenang. Lapang terus rasa dada, kepala pun rasa ringan, tak ada dah serabut-serabut. Secawan Min Kaffe jugak buat Nad bertenaga segar berganda dan charge tenaga untuk aktiviti seharian.

Ya itulah cara Nad nak positifkan diri jika serabut, kalut. Lain orang lain cara. Kemas, bersih, harum, akan buat Nad rasa lega.

Hidup ini perlu lebih positif. Elakkan dari sifat syak wasangka. Kenapa orang itu begitu, kenapa orang ini begini. 

Contoh,

Kita hantar msg kepada sesorang. Orang tu lambat reply atau tak reply, tak perlulah kita nak sakit hati sangat, nak sentap bagai. Kita mungkin tak tahu yang orang tu ada masalah lain, lupa ? Sibuk ? Tak sempat balas even dah seen msg anda, itu benda biasa yang tak perlu nak diheboh atau dicanangkan.

 Bawak bersabar, jangan terlalu memikirkan benda-benda yang negatif. Pi buat benda lain dulu, kemas rumah ke, makan ke, sementara tunggu orang tu reply msg kita. Relax, lain orang lain masalahnya. Benda-benda simple tak perlu kita nak ambil port sangat sampai nak menyumpah seranah.

Elakkan jugak dari terlalu mendengar cerita-cerita negatif seperti cerita-cerita yang boleh menjerumuskan kita dari 'membawang' secara sengaja atau tak. Tak puas hati dengan orang tu, hang canang kat orang ni, tak puas hati dengan orang ni hang pi canang kat orang tu. 

Tak dapat apa pun membawang berjemaah ni, tak ada faedah melainkan ia membawa aura negatif masuk ke dalam tubuh anda dan ianya terang-terang salah di sisi agama.

Cuba lah coolkan hati. Belajar menerima tanpa asyik nak cari salah. Adatlah manusia ni ada pelbagai jenis, ada pelbagai cara yang kadang-kadang tak sama jenis atau feel dengan cara kita. Nak sama ? Tak mungkin sama, dalam adik beradik pun ada perangai yang berlainan, inikan pula dalam kelompok kumpulan sekawan.



Elakkan dengar cerita dari seorang saja jika ada kawan tak puas hati dengan kawan lain. Kalau kawan tu sekadar nak luahkan rasa tak puas hati, kau dengarlah dengan hati terbuka tanpa menangkan mana-mana pihak dengan membabi buta. Tak semesti namanya dia itu kawan kita, kita harus percaya dan menangkan dia 100%. Jadilah pendengar yang setia sahaja dan bukan juri acara yang berat sebelah umpama diberi rasuah.

Cara kita selesaikan sesuatu masalah boleh membawa impak dalam kehidupan kita, samada positif atau negatif. Untuk bahagia, carilah cara yang lebih positif. Bayangkan jika asyik nak berbalah, nak ada yang menang dan kalah, rasanya masalah itu tetap menjadi satu masalah yang tak sudah.

Bayangkan kalau kita beralah ? Positif dan insyaAllah ianya pasti barakah. Hidup ini sangat-sangat simple, tetapi terpulang pada kita sendiri untuk hadap semua masalah. Kadang benda kecil pun boleh buat hidup kita 1 hari jadi tak tentu arah hingga naik darah.

Nak ceria, jadilah positif
Nak bahagia, selesaikan masalah dengan mudah tanpa berbalah.
Hidup terlalu simple, tak perlulah cari siapa menang atau kalah.
Jalani semua ini dengan niat mendapat berkat dari Allah.

InsyaAllah



Btw guys, Kedai online Nad sentiasa OPEN πŸ˜‰

Healthy & Beauty inside out with Me ❤️

Untuk pertanyaan dan pembelian, boleh whatsapp NadπŸ‘‡

Dan hangpa boleh check out banyak info-info menarik dekat Instagram Nad @nadiahahmad__

Okay, jumpa lagi ! Tata 😘



Love,
Nadiah Ahmad

Beauty and Health Consultant

Saturday, August 25, 2018

Take care of your body | It's only the place you have to live in




Bila badan slim sebelum kahwin orang akan kata, tunggulah lepas kahwin nanti, badan kau akan berisi, bla bla bla.



Bila dah beranak anak sorang, anak dah dekat setahun tapi badan mantain macam anak dara lagi. Orang akan kata pula, tunggu lah anak dah dua, nanti kau tengoklah badan kau macam mana, ni baru anak sorang, bolehlah solid lagi.

Bila dah anak dua, badan masih solid lagi. Orang akan kata pula, kau tengoklah masa kau anak tiga nanti, badan kau akan out, masa tu kau akan tau la perasaan kami-kami ni macam mana.



Bila badan naik, awat dok kalut salahkan anak 1 ke ? Anak dua ke ? Atau anak tiga ? Anak tak bersalah, beranak pun tak bersalah. Yang salah mindset. Bila hang kata hang akan berisi, maka hang pun putus asa nak jaga body, mengalah sebelum benda tu belum jadi.

Tak ada kaitan pun semua tu, pokok pangkal dari diri dan hati. Samada hang nak usaha atau berserah diri. 

Nak seribu daya, tak nak seribu dalih.

Betul tak ? 

Hailaa ... 

 Kesilapan orang perempuan. Suka nak percaya ayat sabotaj. 

" Biasa la, orang perempuan kalau dah kawin memang badan macam ni. Semua perempuan pun macam ni. Jangan fikirkan sangat okay".

Percaya la kata-kata macam ni. Memang kesudah hangpa serabai. Pakai la kain batik tu cantik mana pun tetap tak selera mata memandang.

" Biasa orang perempuan dah beranak pinak memang tidak terurus. Sebab sibuk uruskan anak-anak."

Iye, hangpa percaya la juga. Ayo yo.

So nak tahu rahsia apa awet muda maintain bentuk badan ?



Yes, kekal kan bentuk badan slim dan fit dengan premium beautiful corset

Ini cakap betul tau. Bila hangpa berjaya kekalkan bentuk badan, berat dan focus berat ideal in shaa Allah semua dapat.




Sihat. Cantik dan lebih di hargai.

10 Minit sahaja masa yang di perlukan untuk slim dan sihat. Bukan kerana susah. Tetapi banyak alasan di dalam minda. Yang tinggal, perut gelebeh.

Pernah ke hangpa duduk depan cermin dan tanya. Kenapa aku tidak boleh ubah bentuk badan kepada yang asal ?

" Biasa la, orang perempuan kalau dah beranak 2, 3 orang badan akan berubah."

Ramai je di luar sana yang hangpa boleh jadikan inspirasi untuk kekal sihat dan cantik. Hari hari lah hangpa mengadap gambar orang orang itu. Ulang dan ulang.

" Dah jadi emak dan bini orang. Kenapa nak risau lagi untuk diet semua. Asalkan anak suami sihat sudah la"

Sangat tidak motivasi tau. Sepatutnya emak atau makcik makcik perlu la sokong anak sendiri atau para menantu masing-masing. Bagi sokongan.

Anak satu ke, anak dua ke, anak tiga ke.



Nad terpaksa memaksa diri Nad untuk sihat dan cantik sentiasa. Demi untuk menjaga anak emak (suami) yang sorang ni. Ini lebih bahaya sekiranya Nad terlepas pandang.

Iye idok ?

Pakai premium beautiful bukan dapat cantik sahaja. Tapi keutamaan untuk jaga tubuh badan kita juga. Sebab badan kita tak ada spare part. Tak boleh nak cari replacement dekat kedai and tak boleh repair kalau rosak. So setiap anggota badan kita ni limited edition. 

Kenapa ? Kalau debab/gemuk/chubby tidak di hargai ke ? ( soalan orang yang negatif ) 

Hangpa rasa, hangpa menghargai diri sendiri ke jika kencing manis dah menghinggap, darah tinggi dah menular, lemah jantung dah mendapat.

Emm, Jangan ego pada diri sendiri. 
"Gemok tidak awesome" sihat lebih awesome.

So jadilah wanita yang bijak.

Nak ada body curve cantik Nak hilangkan sakit belakang ?  Nak hilangkan senggugut ? 

Simple. Tak payah makan pil, tak payah diet, tak payah amik sebarang injection.

Upgrade innerware hangpa semua kepada Premium Beautiful Corset sahaja. Sekarang pun ada promo raya.

So sesiapa yang nak beli dengan harga jimat sekarang ni lah masanya. Rugi kalau tak grab sekarang. 

Pemakaian Premium Beautiful corset ni pun tersangat sangat lah praktikal, kemas, selesa dan paling penting TIDAK bergulung. Haruslah dijadikan peneman setia hangpa untuk mendapatkan bentuk badan yang diidamkan. 

Paling penting, lepas ni tak perlu dah nak tahan nafas bila nak bersembang sambil acah-acah nak kempiskan perut. Sebab bengkung ni berupaya untuk cover lelemak perut hangpa. Tapi bukan bermaksud pakai harini esok dah boleh kurus uollss *pitam mak*. Ia mestilah secara konsisten selama 8jam sehari, seiring sejalan gituu okay. 

Jom dapatkan Premium Beautiful Corset ni untuk sentiasa nampak slim dan shape badan lebih mengancam.


Boleh hubungi Nad untuk info lebih lanjut,

Nadiah Ahmad
Whatsapp : 019.523.5560
Instagram : nadiahahmad__


Semoga ianya bermanfaat kepada kalian semua. 



Love,
Nadiah Ahmad

Beauty and Health Consultant

Friday, August 24, 2018

Favourite cleanser to look younger longer


Assalamualaikum readers semua ! 



Bila berjam-jam dekat luar kan mula lah muka berkilat, melekit  bagai, tudung pun jadi kelepot-kelepot. Spoil mood nak beraya, sebab apa jadi macam tu ? Sebab muka tu berminyak. Minyak tu dah sama dengan banyaknya minyak dekat kuah kacang. Hewhew.

Bila muka berminyak memang  rimas sangat tau. Pergi je mana-mana habuk di udara cepat sangat melekat dekat muka, dengan debu-debu dan asap singgah menyinggah kat kulit muka. Bila lap dengan tisu, ha ! Berdaki tisu tu. 😩

Bila debu-debu kotor tu singgah kat muka yang berminyak tu, apalagi senang la muka ni nak tumbuh pulak noda jerawat. Seri kat muka pun jadi non hado ! Ishhh memang rimas kalau dapat pesen jenis muka berminyak kan ?

Yup, Nad dah alaminya beberapa tahun lalu, sebab tu Nad berani sembang sampai pokok pun boleh tumbang.

So apa solution bagi Nad ? Boleh cuba cleanser infinence yang berfungsi menyerap minyak dimuka tu. Fungsi seakan span yang menyerap air gitu. Dan cleanser ini sesuai bagi yang punyai masalah jerawat berpasir. Jerawat yang halus-halus tu. 

Ya cleanser ini Nad guna masa muka Nad berminyak dulu. Sekarang kulit muka Nad dah okay. Sentiasa nampak berseri macam pengantin baru pulak. Hehe πŸ™ˆ



FAVOURITE CLEANSER NAD 😘

Kenapa Nad suka sangat ? Sebab :

❤️ JIMAT
🌼 guna sebesar 5 sen je, kurang lagi sebenarnya πŸ˜‰ Bersih muka menyeluruh

❤️ MEMBERSIH
🌼 Of course lah sebab cleanser. Yang best ia BERBUIH, TIADA PARABEN, TIADA CAMPURAN KIMIA, TIADA BAHAN MERBAHAYA.

❤️ EXFOLIATE
🌼 Membuang sel-sel kulit mati 

❤️ AWET MUDA
🌼 Ramuan utama yang mengandungi antioksidan yg tinggi. Sangat bagus untuk membuang radikal bebas yang melekat pada kulit muka. Radikal bebas ni lah yang boleh cepatkan tanda-tanda penuaan pada wajah tau. Jaga-jaga uolls.

❤️MENANGGALKAN MAKEUP
🌼 Base diperbuat daripada minyak, sesuai untuk menanggalkan makeup tipis. 





Jujur ni, memang best tau ! Rasa bersih dan segar lepas cuci muka.

Bau dia wangiiiiii natural sangat.

Tahan 5 bulan juga setakat ni πŸ‘ 

Worth the money spent !

Nak look younger longer dengan Cleanser infinence macam Nad guna ni boleh whatsapp Nad okay πŸ‘‡

Or follow official instagram Nad untuk kedai online Nad @nadiahahmad__ banyak info tentang beauty and Health untuk hangpa dekat situ okay


Okay, jumpa next entry pulak. Thanks for reading guys ! Tata πŸ˜‰



Thursday, August 23, 2018

Me time dengan Min Kaffe




Start your day with a cup of min kaffe to boast your energy πŸ’ͺ🏻

ME TIME DENGAN Min Kaffe

Selalunya awal-awal pagi adalah ME TIME Nad tau. Selesai tahajud atau selepas subuh, memang Nad akan grab Min Kaffe ni.

Dan Nad minum simple je sekarang, Min Kaffe sahaja dengan plain water je. Sebab nak rasa segar, no additive sugar from milo/horlick and etc. Confirm segar mata dan badan tau 😊

Being a mother memang Nad handle anak dan rumahtangga mostly, drive here and there, and at the same time running my business, memang Nad guna tenaga yang banyak. Mungkin itu sebabnya badan maintain sebab aktif sangat πŸ˜…

Jadi for INSTANT & COMPLETE BREAKFAST, Nad just grab Min Kaffe. Sebab Nad memang akan terasa amat lapar pagi-pagi. Mungkin sebab menyusu malam-malam.

Dan hari-hari dilalui dengan bertenaga, badan tak sebu, tak lesu πŸ˜‰

Dan of course Min Kaffe tersebut dari instagram @nadiahahmad__ 😊


Love,
Nadiah Ahmad

Beauty and Health Consultant

Wednesday, August 22, 2018

Jaga-jaga lemak jahat



Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha 1439 Hijrah kepada seluruh umat Islam. 
Mudah-mudahan Allah s.w.t memberkati kita semua 😊



Tapi-tapi Hannan nak sampaikan pesanan ummi Hannan ni kengkawan πŸ™ˆ

JAGA-JAGA DENGAN LEMAK JAHAT !

Jaga-jaga hari ni. Siapa yang buat korban kat kampung tu, lauk-pauk mesti bahan utama masing-masing adalah lembu. Sup tulang mesti hirup banyak kali kan. Campur dengan sambil kicap pedas dan nasi panas ... perghhhhhhh ! Terangkat πŸ˜†

Tapi beringat sama naaa, apa yang kita makan tu, akan memberi kesan pada tahap kesihatan kita tau.

LEMAK JAHAT (Low density cholesterol -LDL) ni sangat MERBAHAYA tau. Dialah penyebab kolesterol berkumpul di salur darah, dan bila salur darah dah tersumbat, naaahhhh!!

😩 Serangan jantung tiba-tiba !
😩 Stroke tiba-tiba !
😩 Salur darah kecil di tangan dan kaki tersumbat

Contoh makanan yang tinggi lemak jahat :
😱 Minyak sapi
😱 Butter, marjerin
😱 Lemak daging (macam menu Raya Haji rini banyaklaaa)
😱 Sosej/Nugget
😱 Minyak sawit
😱 Susu full cream, cheese, yogurt (nak makan pilih yang low-fat tau)

Tapi .. LEMAK BAIK a.k.a High Density Lipoprotein (HDL) ni pulak bagus ! Sebab, HDL ni akan bertindak untuk MEMBURU dan TANGKAP LDL, bawa ke hati, dan leraikannya di situ.

Dan Nad sangat mencadangkan penambahan pengambilan LEMAK YANG SIHAT melalui Garlic Tablet dan Bv Alfalfa  ❤️ 



Macam Nad, sejak semalam tak berhenti makan. Mengunyaaaaahhhh je kerja Nad πŸ™ˆ Jadi takpa, jangan risau ada garlic tablet untuk burn fat dan Bv alfalfa untuk detoks ! 




Jangan risau 

Ia TAK MENGGEMUKKAN !

TAK NAIKKAN KOLESTEROL !

Tapi ia sangatlah bagus untuk kesihatan keseluruhan tau.

ANTARA KEBAIKAN PADA KESIHATAN KITA:

❤️ Meningkatkan kadar metabolik

❤️ Meningkatkan kadar pembakaran lemak

❤️ Meningkatkan peredaran darah ke otot-otot semasa bersenam

❤️ Mengawal paras lemak yang sihat

❤️ Meningkatkan rasa kenyang lebih lama

❤️ Meningkatkan paras insulin yang sihat

❤️ Mengawal tahap kortisol yang sihat

❤️ Meningkatkan pelincir pada sendi

❤️ Meningkatkan daya ingatan

❤️ Mencantikkan kulit

Oleh itu, Nad berpegang pada prinsip MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI. Hangpa yang rasa makan tak boleh control, keluarga memang ada penyakit berangkai ni, baik sangat consume dari awal. Nak cegah pun makan masa bertahun juga. At the same time kena jugalah bersenam, jaga diet juga kan.


Nak dapatkan produk terbaik ni boleh whatsapp je Nad okay πŸ‘‡

Or follow instagram Nad @nadiahahmad__ 


Jumps next entry guys ! Tata 😘

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...