Wednesday, November 21, 2018

WANITA vs SENGUGUT


Assalamualaikum semua.

 Nad ingin memfokuskan khusus kepada masalah yang tidak asing lagi bagi kebanyakan wanita iaitu masalah SENGGUGUT atau juga lebih dikenali sebagai PERIOD PAIN. 



SENGGUGUT.

**Penyakit senggugut merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age, sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simptom PMS 



Dulu, Nad sendiri merupakan penghidap penyakit senggugut nih. Asal datang bulan jer, hari kedua tu memang dah tau dah serangan senggugut tu mesti akan datang. Tak pernah lagi tak datang. Kiranya sejak Nad form 2 lagi memang Nad dah alami masalah senggugut nih.

TAK SELESA nak buat apa pun asyik nak baring and bergulung jer !
PERUT MENCUCUK-CUCUK, macam mild contraction masa nak bersalin !
DARAH HAID KELUAR BERKETUL-KETUL macam darah beku ! 

Sampai lah Nad mengenali Bio Seleza Feminine Pad. Nad mula pakai pantyliner dulu before period. Kebetulan masa tu Nad consume memang date nak dekat period dah. Nad ingat lagi masa tu kan, seminggu selepas Nad consume, period datang macam biasa. Syukur Alhamdulillah, masalah senggugut yang Nad alami setelah sekian lama tu takde lagi dah. Darah haid yang keluar pun lebih lancar dan tak berketul-ketul.

Lega kan kita sebagai seorang wanita bila kita tak perlu lagi suffer masalah senggugut nih ? ๐Ÿ˜Œ

So untuk anda wanita-wanita yang dah lama suffer masalah senggugut nih, Nad highly recommend anda untuk cuba sendiri Bio Seleza Feminine Pad nih. InshaaAllah boleh membantu masalah yang korang hadapi setelah sekian lama.

Selain menangani masalah senggugut, terdapat banyak lagi manfaat dan kelebihan Bio Seleza. Antara MANFAAT UTAMA BIO SELEZA FEMININE PAD dalam menangani masalah dalaman wanita:

  • Membantu mengawal dan mengatur kitar haid- Khusus untuk anda yang mengalami masalah kitar haid tak tetap, untuk yang dah berkahwin masalah ini akan mengganggu anda untuk mengira bilakah waktu subur anda. 
  • Menstabilkan hormon- Khusus untuk anda yang ada masalah seperti jerawat yang naik ketika waktu haid kian hampir.
  • Meningkatkan kesuburan wanita- Membantu dalam penghasilan ovum yang sihat khusus untuk anda yang sedang IKHTIAR UNTUK HAMIL. 
  • Melegakan PMS (sindrom pra haid)- Masalah yang datang sebelum waktu haid datang seperti senggugut, migrain, sakit pinggang dan lain-lain.
  • Membantu dalam menangani menopause- Kebiasaannya wanita akan mengalami pelbagai simptom seperti sakit sendi, sakit kepala, sukar tidur, kerap berpeluh dengan teruk, kekeringan pada vagina dan lain-lain.


Nad nak kongsikan antara testimoni daripada customers Nad yang mengamalkan Bio Seleza Feminine Pad


MASALAH SENGGUGUT & PERIOD TAK LANCAR 










Bio seleza feminine Pad sememangnya antara tuala wanita yang terbaik untuk diamalkan oleh semua kaum wanita bagi memastikan kesihatan dan kecantikan luaran dan juga dalaman. Sayangi diri anda, selain penjagaan luaran kita juga perlu menitikberatkan penjagaan dari dalam ๐Ÿ˜˜


Your Health and Beauty Consultant
Nadiah Ahmad 
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert

Tips tambah selera makan anak


Assalamualaikum and Hye semua ๐Ÿ˜Š

Untuk entry kali ini, Nad ingin berkongsi sedikit sebanyak berkenaan tips untuk menambah selera makan anak anda.


My sweety daughter, Teh Hannan Wafa.



Hannan nih bila Nad bawa pergi mana mana, semua orang geram sebab tembam sangat pipi dia. Walau pun tembamm, tapi dia takde la gemuk or obes, badan sedap sedap peluk jer ๐Ÿ™ˆ

Hannan nih sebenarnya seorang yang memilih bab bab makan. Dia memang suka makan bubur atau nasi yang dah siap siap gaul dengan ayam atau ikan dan sayur. Biasa sayur pun yang dia suka hanya carrot, broccoli dan bayam. Kalau fast good tu lagi lah suka kan. 

Nad ada try bagi pasta or mee, memang dia tak berminat. But it's okay, as a Ummi kita beri lah apa yang dia suka asalkan berkhasiat.

Ada satu masa tu, tiba tiba jer selera makan dia merudum. Dia tak nak makan, sibuk main jer. Kita nih mesti lah susah hati kan bila anak tak nak makan ? Terus sendiri pun takde selera bila anak tak nak makan.

Then Nad cuba berikan Hannan air campur with Bv Alfalfa or campurkan dalam masakan sebab Nad tahu antara khasiat dia selain untuk cukupkan keperluan nutrisi, Bv Alfalfa juga boleh membantu meningkatkan selera makan untuk kanak-kanak.


Syukur Alhamdulillah, sejak berikan Hannan Bv Alfalfa memang selera makan dia terus jer okay balik. Lega betul rasa ๐Ÿ˜Œ

Antara khasiat Bv Alfalfa yang Nad nampak sendiri perubahan pada Hannan selepas Nad beri dia consume :

๐ŸŒธ Selera makan sentiasa ada
๐ŸŒธ Buang air besar tak sembelit
๐ŸŒธ Kulit lebih licin dan gebuu
๐ŸŒธ Kalau luka ke cepat kering

Sebenarnya, Bv Alfalfa nih bukan orang dewasa jer tau yang boleh consume. Nak jadikan sebagai supplement seisi keluarga pun boleh, untuk kanak-kanak pun boleh. Cuma cara consume jer berbeza beza.

6 sebab yang utama kenapa perlu ambil Bv Alfalfa


1. Nutrisi Lengkap

  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi potassium yang bertindak dengan vitamin larut lemak
  • Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.


2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.


3. Untuk Pembesaran
  • Mengandungi Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.


4. Anti-oksida
  • Mengandungi vitamin A, B, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.


5. Pemulihan Kulit
  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.


6. Detox
  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.


Antara kelebihan lain Bv Alfalfa ini adalah : 

๐Ÿ“Œ Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak  
๐Ÿ“Œ Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
๐Ÿ“Œ Sesuai untuk seisi keluarga 
๐Ÿ“Œ Boleh menjadi instant dalam masakan sekeluarga 
๐Ÿ“Œ Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
๐Ÿ“Œ memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak 
๐Ÿ“Œ Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan 
๐Ÿ“Œ Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa 
๐Ÿ“Œ Meningkatkan selera makan anak 
๐Ÿ“ŒJika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa 
๐Ÿ“Œ Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet" 
๐Ÿ“Œ Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak 



Siapa yang sesuai mengambil Bv Alfalfa ?

✅ Bayi bermula 1 tahun ke atas 
✅ Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak 
✅ Perangsang kepada anak yang kurang selera makan 
✅ Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan 
✅ Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil 
✅ Warga emas  
✅ Mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat khususnya yang tak suka supplement dalam bentuk tablet kerana Bv Alfalfa ni dibancuh menjadi minuman yang sangat lazat 
✅ Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. 
✅ Ianya sesuai untuk semua peringkat umur 




Boleh hubungi Nad untuk order dan pertanyaan lanjut ๐Ÿ˜‰

Nadiah Ahmad
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Premium Beautiful Expert

Tuesday, November 20, 2018

Routine paling paling basic untuk dapatkan kulit cantik dan sihat


YANG PALING BASIC UNTUK KULIT CANTIK !

Ramai yang selalu tanya Nad produk apa yang paling basic nak dapatkan kulit sihat dan cantik ? 

Okay, Nad nak share dengan korang. Untuk permulaan, ada 4 produk yang paling penting untuk penjagaan luaran dan dalaman kulit.

Nad suggest you jaga kulit dari luar dalam sekali baru seimbang dan tiptop result ! ๐Ÿ‘

Ramai mak-mak yang memang tak sempat nak buat full skincare routine atau nak consume supplements pagi petang malam. Kita kena cepat sebab nak focus kerja, nak focus anak, nak focus business etc.

So, untuk yang nak produk paling basic dan paling simple, boleh cuba Min Kaffe + Bb Plus Collogen + Infinence Cleanser + Infinence Toner

Setiap kali busy and penat sangat, Nad akan pakai dan consume 4 produk sahaja untuk repair and maintain kulit Nad bagi licin, berseri dan sihat balik! And ini lah rahsia Nad maintain kulit licin sepanjang bulan ๐Ÿ˜Š





๐Ÿ”ฎ Untuk skincare, Nad consistent INFINENCE CLEANSER & INFINENCE TONER. Sebab dua ni akan bersihkan muka dari sel kulit dan remove sel kulit mati, blackhead, whitehead. 

๐Ÿ”ฎ Untuk supplement, Nad takkan miss MIN KAFFE & BB PLUS COLLOGEN. Min Kaffe bagi tenaga setiap pagi time busy season which pada masa sama tolong renew sel kulit baru. Bb Plus collogen pula tolong kecutkan jerawat dan licinkan muka. Perbaiki kulit dari dalam.



And although tak guna dan consume Full Collection Skincare and Supplements macam selalu, kulit Nad masih maintain healthy and glowing ๐Ÿ˜Š

Nad highly recommend untuk korang yang nak kulit cantik tapi nak produk paling basic dan jimat tahan lama berbulan, boleh cuba try 4 produk untuk dapatkan aura jelita pada wajah.

Ni paling basic, paling jimat and paling senang untuk korang dapatkan kulit cantik & flawless ๐Ÿ˜

Nak dapatkan product terbaik ni ? 

Boleh terus whatsapp Nad and Nad akan consult you sepenuhnya. ❤️ 


Nadiah Ahmad
Your Most Wanted Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__

✨ Postage setiap hari
✨ COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam

Highlight tentang Garlic tablet


Assalamualaikum ๐Ÿ˜Š

Nad nak highlight once again tentang GARLIC TABLET.

Nih adalah antara sebab yang customers Nad suka sangat sangat sebab Garlic tablet nih memang jadi daily supplement wajib especially untuk :

✅ Preggy mommies and bf mommies
✅ Mereka yang selalu sakit sakit badan dan nak pelihara kesihatan ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป
✅ Mereka yang ada masalah susah buang air besar

GARLIC TABLET NIH PENTING KE ? 

Okay korang pernah tak sakit badan, belakang dan pinggang sebab duduk terlalu lama ?
Tak pun cepat rasa letih or lesu ? Badan pun rasa tak selesa, tak bermaya.

Tak kisah lah sama ada sebab duduk lama dalam class ke, atau menghadap laptop kat office. Or may be travel jauh duduk lama dalam kenderaan ke.

Even housewife yang banyak berdiri, buat kerja rumah dan angkat barang ke sana sini pun akan alami masalah nih jugak. Dapat bonus sekali sakit lutut sakit kaki ๐Ÿ˜”

Tapi dengan pengambilan Garlic tablet yang cukup setiap hari inshaaAllah dapat membantu mengatasi semua masalah nih.

Kalau korang nak tahu, 99.9% customers yang dah try GRALIC TABLET nih beri feedback positive selepas consistent amalkan setiap hari.




Ehh, kenapa pulak kena amalkan hari hari ? ๐Ÿค”

Sebab badan kita memang perlukan certain amount of calcium intake setiap hari.

Age 16-54 : 800 mg / day
Age 55 & above : 1000 mg / day
Pregnancy : 1100 mg / day
Breastfeeding: 1200 mg / day


Kalau you jenis minum susu hari hari atau pengambilan makanan yang mempunyai sumber calcium dengan secukupnya, then it's fine. Tapi kalau you jenis tak consistent, kena start ambil kira untuk ambil calcium tablet dari sekarang.

So 1 bottle boleh tahan up to 1 month if you consume 4 tablets daily.

Korang ada masalah yang Nad sebutkan tadi ?

Start your action now, jangan biarkan masalah tu berlarutan sebab salah satu kesan lack of calcium intake boleh membawa kepada masalah kesihatan contohnya cepat rasa letih dan lesu tak bermaya.

Yang pregnant or dah  bersalin memang bagus amalkan sebab baby serap 90% daripada calcium ibu. Jadinya memang kena sentiasa pastikan calcium intake adalah mencukupi.

Jaga kesihatan korang daripada sekarang, jangan tunggu dah sakit nanti baru nak menyesal okayh ๐Ÿ˜Š



Nak dapatkan Garlic tablet boleh whatsapp Nad terus.


Nadiah Ahmad
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Trusted Premium Beautiful Expert

Monday, November 19, 2018

Reason why I choose SHOM as my passion | Everythings start with you | A big pleasure to join bussiness with me


10 SEBAB KENAPA NAD PILIH SHOM ??




1. Pengguna tegar SHOM sejak sebelum kahwin sehingga  terfikir untuk menjual. Dah amalkan masa belum berkahwin, berkahwin then pregnant, masa berpantang dan seterusnya sejak dulu sampai sekarang dan so far supplement paling berkesan Nad pernah guna termasuk untuk tenaga dan skincare.

2. Yakin dengan kualiti product yang banyak memberi kesan positif pada diri Nad sejak dulu. Salah satunya sembelit, gastrik, sering sakit kepala cepat sembuh dari sangkaan dan tidak tanggung sakit dalam tempoh yang lama. Sangat bersyukur sebab dipermudahkan dengan ikhtiar cara ni.

3. SHOM yang sudah bertapak di Malaysia sejak 20 tahun lalu telah banyak memberi manfaat pada pengguna samada yang menggunakan atau yang menjual. Sebuah company MLM yang paling teguh dan dipercayai. Juga dikenali di banyak negara besar termasuk Canada, China serta negara maju Jepun 

4. Product yang bagus, disahkan selamat dengan kajian-kajian dan research serta kolaborasi dari universiti universiti yang menjalankan kajian dan eksperimen. Juga terbukti HALAL dan badan pemantauan halalnya disahkan oleh JAKIM. Product dah bagus, seterusnya cuma perlu fikir untuk share sama-sama. kebaikannya melalui bisnes. Dapat membantu menambah rezeki dalam masa yang sama membantu pengguna ke arah kesihatan dan kecantikan. Tidak salah bukan ?

5. Bagi pengedar, tiada modal besar perlu dikeluarkan seperti bisnes MLM yang lain yang diragui di mana hasil jual belinya. Dengan serendah RM47, anda diberi kit panduan berguna untuk memulakan bisnes. Selepas itu tiada istilah goyang kaki. Perlu berusaha berniaga seperti bisnes-bisnes lain yang mempunyai akad jual beli seperti yang disaran dalam agama. Yang penting product yang dijual betul-betul bermanfaat dan memberi kebaikan - (kecuali jika ada yang tidak sesuai, maka bukan rezekinya tetapi bukan bermakna product tak bagus sebab tidak semua orang sesuai dengan sesuatu product atau ubat).

6. System MLM SHOM yang langsung tiada istilah menindas atau menipu. Dengan modal yang sangat rendah, anda usaha, anda belajar, anda berbisnes, dan anda tawakkal, maka anda berjaya. Menggunakan testimoni sebagai salah satu medium meningkatkan keyakinan bisnes juga adalah sesuatu yang diraikan dan majoriti perniagaan menggunakannya. Dengan menyebarkan kebaikan, bukankah bagus menyampaikan kepada yg lain ? Dalam SHOM, tiada istilah orang atas sahaja yang berpendapatan tinggi dan kaya raya, siapa yang usaha kuat dan tidak putus asa, dia akan dapat lebih dari orang atasnya. System yang adil dan sama seperti bisnes lain di luar bukan ?

7. Tiada istilah “disebabkan bisnes MLM, pengedar cuma fikir kejar sale”. Product sudah terbukti bagus dan bermanfaat, jadi tidak salah sedikit pun untuk berusaha keras menjana pendapatan melaluinya. Pengedar sentiasa diajar dan diberikan ilmu dalam menjual produk berkaitan kesihatan dari segi info product, kebaikan product, cara penggunaan yang betul, perkara-perkara yang perlu diambil perhatian dan banyak lagi. Tidak wajib menjadi pakar dalam sesuatu bidang untuk menasihat atau berkongsi kebaikan kepada orang ramai. Pengguna sudah cukup bijak untuk memilih, meniliti, membaca dan melihat keberkesanan, serta membuat keputusan melalui pengalaman dan keadaan diri mereka. Tidak perlu menjadi Chef berijazah semata-mata nak ajar orang memasak, tidak perlu menjadi mekanik semata-mata nak ajar isteri anda isi minyak kereta. Yang penting, cari ilmu yang betul, amalkan dan manfaatkan bersama orang lain jika perlu.

8. Product yang bermanfaat, usaha dan strategi bisnes yang mantap, group support yang motivated, company yang kukuh, serta doa-doa kepadaNya selepas berusaha, maka tiada sebab untuk anda tidak melakukannya hari ini. Cabaran tetap ada di mana-mana perlu kuat dan yakin manfaatnya, serta belajar dan improve jika ada kekurangan atau salah dan silap.

9. Pendapatan yang mudah (dari segi pengurusan) diperoleh tanpa ada had maksimum. Bukan sahaja membantu orang, malah mampu mencapai impian-impian yang diidamkan. Dari buat part time di rumah, pendapatan Shom lebih tinggi sekarang dari yang lain dan lebih mudah berbanding bisnes yang sudah diceburi. 

10. Antara bisnes yang mendapat sokongan padu dari keluarga terutama suami, parents, dan kawan-kawan bisnes yang sentiasa bersama-sama membantu antara satu sama lain dalam membina semangat serta keyakinan diri untuk lebih berjaya. InsyaAllah, tetap yakin dengan Shom selagi Allah izinkan.


Orang kata bila kerja makan gaji nih time habis waktu kerja kira terputus dah la diri kita dengan urusan kerja kan ? Balik rumah boleh dah fokus dengan keluarga, suami dan anak anak.

Tapi seingat Nad with my previous job kan, bukan setakat selalu balik lebih lambat daripada waktu kerja malahan bila dah balik pun still kena follow up lagi pasal kerja bila kat rumah. Kadang tengah malam pun kena on laptop sebab nak kena reply email, nak check status shipment and progress lagi.

So bila Nad jumpa bisnes Shom, Nad rasa bersyukur sangat sangat sebab Allah makbulkan keinginan Nad selama ini untuk bekerja hanya dari rumah dan Nad boleh sentiasa pantau anak depan mata :’)

Siapa kata Work At Home Mom nih kerja dia mudah ? 

Alangkan full time housewife pun dah kelam kabut ini kan sambil nak bisnes. Bila ada anak kecik lagi mencabar, awal awal tu mungkin akan ada masalah sikit dari segi nak bahagikan masa. 

But trust me, kalau you ada passion mesti you boleh jer bahagi masa sebaiknya. You bakal jadi ibu dan isteri yang baik, you bakal pergi lebih jauhhhh lagi dalam bisnes you. Cuma effort tu kena lebih, waktu rest and tidur pun of course akan jadi kurang sebabnya waktu anak dah tidur tu laa masa untuk you plan apa you nak buat hari esoknya.

Later on bisnes makin maju dan income makin besar, nak hire helper pun boleh untuk tolong tolong buat kerja rumah sambil sesekali tengokkan anak time kita fokus bisnes betul tak ? Imagine la income you 10k, 20k atau lebih sebulan, mampu sangat dah kan nak ada helper ? ๐Ÿ˜Š

Macam Nad tak perlu lagi ada helper 24 hours kat rumah since husband pun sekarang nih full time bisnes dengan  Nad, but we do have a helper yang datang rumah sesekali untuk kemas the whole house. So takde lah both of us too busy mana nak kejar bisnes mana nak settle hal rumah, kerja kerja rumah biasa jer kami buat sendiri.




Nak bisnes sendiri ? Nak income besar ?

Everything starts with YOU ! 

Yes YOU !

Masa berjalan sangat pantas, 2018 pun tinggal 1 bulan lebih jer lagi sebelum kita sampai ke tahun yang baru.

Have you achieve what you want in your life at your age now ?

Ask yourself, sebab you yang tentukan jalan hidup you bukan orang lain.

Love, 
Nadia Ahmad ❤️

Untuk yang nak maintain kulit kekal sihat, flawless dan licin please cuba Bb Plus Collogen. Memang terbaik


BUAT HABIS DUIT JER BELI BB PLUS COLLAGEN NIH ๐Ÿ˜ช

Dulu, sebelum Nad cuba Bb PlusCollagen nih memang Nad rasa Bb plus Collagen nih tak worth sangat nak beli. Dah lah harga beratus, 20 sachet jer dalam sekotak tu ? Fuhh.. Membazir !

Sekali kena kulit breakout sebab salah guna local skincare, baru terhegeh hegeh pergi branch nak beli. Terpengaruh jugak tengok ramai yang consume Collagen kulit jadi cantik.

So Nad plan kulit elok jer nanti stop la consume, sebab MAHAL kan ? Consume punya consume, dalam sebulan kulit jadi okay balik dah. Tapi Nad tak stop pun consume lagi. Sebab Nad perasan satu persatu Bb plus Collagen effect yang Nad dapat.

Mula mula tadi kulit jadi licin balik, lepas tu siap bagi GLOWING effect walhal muka tak letak apa apa pun. Lepas tu pori macam nampak tak nampak jer, ehh blackheads pun macam kurang dah mana dia pergi ? ๐Ÿค”

Bawah mata sebelum nih banyak nyeee garis halus mula menunjukkan diri, mungkin sebab tidur selalu lambat lepas tu eye bag sebakul. Tapi lepas consume Collagen eh eh mana pergi garis tadi ?

Rambut sejak lepas bersalin yang gugur dengan hebatnya, makin hari Nad tengok makin sikit rambut yang tertinggal kat sikat sebab hari hari bersihkan sikat so boleh la nampak pengurangan rambut gugur itu ๐Ÿ˜˜

So Nad decide untuk teruskan Bb Plus Collagen nih, sebab of course nak kulit cantik dan muda sentiasa kan. Lagi laa tak jauh nak masuk ke 3 series pulak lepas nih. Sekotak sebulan, Nad akan consume selang sehari sebelum tidur time.

Alhamdulillah hasilnya memang vavavoom !




KENAPA BB PLUS COLLAGEN SHAKLEE NIH BEST SANGAT ? 

Dah berkotak kotak Nad consume Bb Plus Collagen nih dan apa yang Nad boleh cakap memang effect Bb plus Collagen nih kat kulit sememangnya sangat sangat awesome ! ๐Ÿ˜ Dalam bahasa mudah faham, kalau kesan ambil set kecantikan lain macam kapal terbang, haa Collagen nih effect dia macam roket. Lagi cepat ๐Ÿ˜Š.

Ada yang cakap dah kenapa la sibuk nak makan Collagen walhal umur muda lagi. Takde maknanya muda lagi yer tahun depan dah 30, nak masuk ke 3 series dah. Nak jaga kulit kena start dari sekarang yer. Bukan tunggu dah keluar segala wrinkles, freckles semua baru nak jaga tau. 

And yang paling Nad nak avoid sekali ialah jeragat, sebab usually umur start 3 series nih laa jeragat akan start keluar sikit sikit especially yang selalu exposed kat panas / haba. Another thing, siapa ada masalah PARUT BERLUBANG wajib cuba consume nih tau.

And kalau you ada masalah SUNBURN, haa Bb Plus Collagen nih lah yang paling berkesan sekali inshaaAllah.

ANTARA KEBAIKAN DAN KELEBIHAN BB PLUS COLLAGEN: 

Kulit yang kerap terdedah kepada sinaran matahari dan pencemaran alam sekeliling menjadi faktor collagen di dalam sel kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu dibina semula.

Kesannya kehilangan collagen pada kulit mengakibatkan kulit menjadi kendur berkedut, kuku juga mudah patah dan turut menyebabkan rambut semakin nipis dan tidak bermaya.

Bb Plus Collagen mengandungi nutrisi penting untuk menyerlahkan kecantikan dalaman.

๐ŸŒธ Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
๐ŸŒธ Memelihara kelembapan kulit
๐ŸŒธ Mengecutkan jerawat
๐ŸŒธ Menghilangkan jeragat
๐ŸŒธ Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
๐ŸŒธ Menguatkan otot dan tulang
๐ŸŒธ Mengatasi masalah keguguran rambut dengan menguatkan akar rambut dan membantu pertumbuhan rambut baru
๐ŸŒธ Membantu hati dalam proses detoksifikasi
๐ŸŒธ Memelihara kelenturan sendi
๐ŸŒธ Mengurangkan keradangan (inflammation)
๐ŸŒธ Mengatasi masalah sukar tidur
๐ŸŒธ Mengurangkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf

Bila travel, paling senang bawa Bb Plus Collagen nih laa untuk maintain kulit kekal sihat, flawless dan licin. Senang sebab Bb plus Collagen nih dalam sachet, boleh letak jer dalam handbag ๐Ÿ˜Š

Bb plus Collagen berfungsi untuk mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit.



I really loveeee my skin now ❤️

Thank you Shom sebab buat produk yang serius best gilaaaa nih ✨

Have a nice day korang, yang nak order Bb Plus Collogen ni boleh roger Nad ๐Ÿ˜˜

NADIAH AHMAD
019.523.5560 | @nadiahahmad__
Trusted Premium Beautiful Expert

Sunday, November 18, 2018

Healthy supplement


Assalamualaikum guys ๐ŸŒผ

Nad suka makan, bagi la makanan apa sekali pun, memang Nad jenis tak memilih. Tapi jangan la terlalu pelik nanti termuntah pulakk ๐Ÿ˜Œ

Sebenarnya nak makan ni kena berpada-pada.

Bukan apa, bila terlebih kolestrol dalam badan itu yang menyumbang masalah utama rakyat malaysia seperti obesiti, darah tinggi, penyakit jantung dll.

Masalah darah tersumbat dek lelemaks pun boleh berlaku.

Banyak lah penyakit sebenarnya yang menanti bila kita terlebih makan, tak menjaga kadar kolestrol dalam badan. Setuju tak?

Macam Nad sendiri, Nad amalkan Garlic tablet, sehari 2 biji macam tu. Sebab, dalam Garlic tablet ni mengandungi kandungan LEMAK YANG SIHAT DAN TIDAK MENGGEMUKKAN.

Bila badan kita mengandungi khasiat yang mencukupi ia sangat membantu dalam ;

•Mengawal atur lemak badan yang sihat
•Meningkatkan kadar metabolik dan pembakan lemak 
•Mengawal paras lemak yang sihat
•Meningkatkan peredaran darah
•Menyeimbangkan rasa keyang
•Meningkatkan paras insulin yang sihat

Bukan sekadar menurunkan berat badan tau, Garlic tablet ni mempunyai 1001 kebaikkan kepada tubuh manusia.



Syukur Alhamdulillah pagi nih bila bangun Subuh tadi pinggang rasa okay sikit. Semalam memang cannot go betul, rasa nak putus pinggang sebab rasa sengugut ! ๐Ÿ˜…

So far sepanjang period nih bila kena sakit sakit badan semua, telan Garlic tablet  jer inshaaAllah bangun pagi akan rasa lebih lega dan kurang sakitnya.

Even customers Nad  pun ramai amalkan Garlic tablet nih untuk atasi masalah sakit sakit badan dan sendi. Yang belikan untuk parents pun ramai ๐Ÿ‘๐Ÿป

Garlic tablet nih adalah supplement wajib untuk Nad setiap pagi dan malam. Bila Hannan dah masuk 2 tahun ni memang makin active, ajak kicking siang malam tak kira masa sampai Nad punya pinggang dengan belakang rasa lenguh sangat sangat.

Ditambah dengan Hannan yang suka tidur kat perut Ummi dia ni :’) Memang nak ikutkan lenguh belakang and pinggang bila bangun, tapi tak sampai hati. Mungkin dia nak bermanja dengan Nad puas puas kan ❤️

Bila Nad consume Garlic tablet, Alhamdulillah memang sangat membantu untuk kurangkan rasa sakit dan lenguh lenguh semua. Another thing yang Nad perasan kan, memang dari awal consume sampai sekarang takde lagi masalah susah nak membuang air besar. So far memang lancar jer ๐Ÿ‘๐Ÿป

Mungkin sekarang tak rasa lagi effect kurang kalsium, but makin meningkat umur nanti you akan start rasa sakit sakit badan, belakang, pinggang, lutut, kaki.. Paling kita nak elak masalah tulang rapuh - Osteoporosis.

Dalam sifat kita yang suka makan tu, jangan lupa amalkan Garlic tablet ni. Sangat-sangat membantu dalam meningkatkan kesihatan diri luaran dan dalaman.

U alls yang nak dapatkan harga special Garlic tablet sempena bulan november ni,boleh terus hubungi Nad untuk lebih detail ye.


Dah ramai yg grab promo kali ni, anda bila lagi ?

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__

Sayangi diri anda, jaga kesihatan tulang okay ? ๐Ÿ˜Š

Protein untuk kekalkan tenaga sepanjang hari


Assalamualaikum and Happy Sunday korang ! ❤️

Walau hari Sabtu ke Ahad ke, Kedai Online Nad tetap buka seperti biasa dan postage pun hari nih ada waktu petang nanti. Bagi anda yang ingin mendapatkan supplement or any product SHOM beserta full guide and consultation, boleh whatsapp Nad untuk order dan pertanyaan lanjut ๐Ÿ˜Š

Nih Nad list kan sekali antara produk SHOM yang sentiasa best selling :

• Bv Alfalfa (kesihatan keseluruhan)
• Bb Plus Collogen (untuk kulit cantik)
• Infinence Skincare - full set / loose item (kulit cantik sepantas roket! ๐Ÿš€)
• Min Kaffe, Shake Me, N'licious, detox garam buluh (untuk kurus)
• Garlic Tablet
• Premium Beautiful Corset
• MILK BOOSTER FOR BF MOMMIES
• IKHTIAR HAMIL & tingkatkan kesuburan
• FOR KIDS (multivitamin lengkap untuk picky eater, kuatkan imunisasi, cegah sembelit)



Nad seperti biasa, pagi tadi dah siap siap  breakfast Min Kaffe + Shake Me setiap pagi.
So far memang takde yang dapat lawan kombo Min Kaffe and Shake Me  ni. Bila minum pagi hari, memang tahan sangat bertenaga, tak cepat penat and rasa kenyang sampai petang ! Bayangkan lah sekarang dah pukul 3 petang but Nad tak lapar langsung sekarang ni. Eheh.

Kenapa minuman Min Kaffe and Shake Me lagi bagus dari makan nasi lemak or roti canai for breakfast ? Patut makan berat ni lah lagi bertenaga kan ?




Kalau nak tau, jawapannya sebab faktor Glycemix Index atau dikenali sebagai GI. GI ni ialah kadar tenaga dibebaskan dalam darah oleh sesuatu makanan.

GI ni selalunya korang boleh tengok kat packaging makanan. Kalau GI tinggi, maksudnya makanan tu bebaskan tenaga (sebenarnya gula) sangat cepat dalam darah !

Contoh, if korang makan nasi lemak memang banyak tenaga tapi nasi lemak ni sangat tinggi GI, means sekali dia bebaskan tenaga habis semua on the spot. 

Min Kaffe and Shake Me ni ada GI rendah. Means, Min Kaffe and Shake Me bebaskan tenaga/gula perlahan-perlahan dalam darah. Plus ianya daripada garam buluh yang bermutu tinggi. So badan kita dapatlah bekalan gula/tenaga yang memang diperlukan oleh badan pada masa itu dan tahan untuk jangka masa yang panjang ๐Ÿ˜Š
Makanan yang ada GI rendah ni sangat lambat untuk dihadam oleh badan sebab pemecahan & pembebasan gula/tenaga adalah secara berperingkat. 

Haaa sebab ni lah Min Kaffe + Shake Me melambatkan rasa lapar and boleh kawal selera makan kita. ๐Ÿ‘

Min Kaffe + Shake Me memang sangat penting untuk pelbagai tujuan :

✅ Untuk kulit cantik, bersih dan gebu
✅ Sebagai milkbooster
✅ Untuk tenaga segera
✅ Untuk turunkan berat badan
✅ Mengatasi gastrik
✅ Untuk rasa kenyang lebih lama
... dan banyak lagi! 

Untuk mereka yang first time nak cuba consume SHOM, Nad highly recommend untuk cuba Min Kaffe ataupun Shake Me inshaaAllah memang terbaik ๐Ÿ‘๐Ÿป

So, Setiap hari Nad akan jumpa dengan macam macam jenis customers yang juga datang dari pelbagai lapisan umur, paling muda so far 16 tahun dan paling berusia sekitar 60an.

☑️ Ada yang mencari skincare yang natural, berkesan dan sesuai untuk semua jenis kulit

☑️ Ada yang mencari supplement untuk kulit cantik, cerah dan flawless

☑️ Ada yang mencari supplement untuk turunkan berat badan, ada juga yang nak naikkan berat badan

☑️ Ada yang mencari supplement untuk improve kesihatan ke tahap lebih baik

☑️ Ada yang mencari supplement untuk badan lebih bertenaga sepanjang hari 

☑️ Ada yang mencari supplement untuk tingkatkan kesuburan dan ikhtiar untuk hamil

☑️ Ada yang mencari supplement sewaktu hamil untuk lebih bertenaga, kurangkan alahan dan sebagai pelengkap nutrisi untuk baby dalam kandungan

☑️ Ada yang mencari supplement untuk merawat masalah dalaman wanita selepas berkahwin dan melahirkan anak

☑️ Ada yang mencari supplement untuk anak anak yang ada masalah ‘picky eater’ dan kerap sakit (demam, selsema, batuk etc.)

☑️ Ada juga yang mencari supplement untuk kesihatan tulang dan sendi

Serta macam macam lagi masalah kesihatan yang lain seperti gastrik, resdung, allergic, hormon tak seimbang, kerap dijangkiti demam selsema batuk dan lain lain lagi.

So for those yang mencari produk SHOM tapi tak sure yang mana satu yang sesuai dengan keperluan dan masalah anda, boleh terus whatsapp Nad okay ? InshaaAllah Nad akan bantu untuk berikan guide sebaiknya, consultation akan diberikan khusus untuk customers Nad ๐Ÿ˜Š


✨Postage hari hari
✨COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560| @nadiahahmad 

Saturday, November 17, 2018

Are you a bussines women or just a sales man ?



Semalam berjalan dekat TESCO, kena tahan dengan satu seller produk organik madu apa tah nama dia, Nad pun lupa ☺️.

Disebabkan taknak menghampakan Nad pun layan jela seller tu.

‘Puan ada pakai skincare apa-apa tak’

Nad reply "Ada saya pakai Infinence skincare dengan amalkan supplement SHOM".

"Okey puan yang kami jual ni produk penjagaan kulit muka dan kulit badan (scrub) daripada organik madu lebah. Produk ni tak de langsung bahan kimia tau’ Sunblock puan SPF berapa ye’

Nad balas balik - "Infenince pun organik cik, semua bahan premium dari tumbuhan muscadine grape, alga hijau, schinsandra dll, sunblock saya SPF30"

"Owh puan maknanya ada chemical tu bila ada spf. Macam produk kami cuma pakai green tea spf 35".

๐Ÿคฆ๐Ÿผ‍♀️ tepuk jap dahi. Tadi dia kata kalau ada spf tu ada chemical. Adeh๐Ÿ˜… sebenarnya seller tu terkejut bila dengar produk Infinence ada spf 30 yang mana sangat protect kulit kita hingga ke dalam sel. Bukan luaran sahaja. Malaysia panas ye dik, Infinence antara sunblock terbaik .

Lepas tu dia sambung lagi, ‘Puan pun dah nampak garis pigmentasi, pori terbuka’

Nad pelik kejap, sebab setahun Nad masalah muka Nad yang belum okay lagi biji kolestrol bawah mata, dan juga eye lines tu sikit ๐Ÿคฃ. Pori dah tertutup habis hehe..

Cik seller ni pun satu, terlalu hard selling ๐Ÿ˜ฉ

Sekali kena sampuk dengan seller lain kawan dia ‘puan ni tak de masalah kulit, sebab tu dia taknak beli’ ☺️

Dia pujuk punya pujuk, suruh beli produk tu 1 set 3 barang macam tu harga hampir RM1500++. (Pujuk memaksa ye)

Last Nad jawab, terima kasih cik tapi saya tak rasa memerlukkan lagi produk awak.

InshaAllah kualiti dari Infinence pun antara yang terbaik untuk kulit. Infinence bukan krim timbang kilo nampak kesan terus okay, kena konsistent yang paling penting.

Jujur Naf cakap, bila dah gunakan Infinence Nad memang tak rasa memerlukkan lagi produk skincare brand lain yang mahal macam tu.

Apa lagi testimoni yang dia tunjuk semuanya muka orang dah berumur. 

Dan sekarang Nad bersyukur sebenanrnya bila amalkan product SHOM, belajar jugak cara jual product SHOM . 

Kita nak jual produk biar kena dengan target yang sesuai, jangan main tangkap muat. Asalkan terjual, sedangkan awak sendiri pun tak guna produk yang awk jual ๐Ÿ˜ฉ

Konsep ‘jualan’ yang sebenar, kita guna kita jual kita testimoni in sha Allah orang lebih yakin๐Ÿ‘๐Ÿป.



Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__

Have a nice day semua ๐Ÿ˜˜

KENAPA NAD CONSUME BV ALFALFA ?


Assalamualaikum semua ๐ŸŒธ
Korang tau tak generation kita sekarang ialah generation yang paling risau tua cepat or muka kedut ?

According to survey, golongan yg berumur 25-35 tahun dah start guna anti-aging product. Nad la ni dalam golongan tu ๐Ÿ’‍♀️

Apa kaitan Bv Alfalfa dengan anti-aging ni 



Bv Alfalfa ni sejujurnya supplement paling lambat Nad consume. Sebab harga premium compare to others, so masa tu tak rasa lagi why kena consume.

Sampai lah Nad duk tengok orang sekeliling yang consume Bv Alfalfa macam makin lawa makin cantik ! Pastu Nad tengok muka diorang macam lebih babyface gitu dari sebelumnya. Pelik dah time ni. Takkan penangan Bv Alfalfa sampai muka nampak muda ๐Ÿค”

Nad memang risau muka nampak tua dari umur Nad. Ye lah baru umur berapa, kot orang panggil kita makcik instead of akak. Confirm nangis ๐Ÿ˜†  So bila tengok Bv Alfalfa effect kat orang sekeliling, Nad pun beli and consume sekali. Pengaruh rakan sebaya sangat !

And bila Nad dah consume, baru faham why Bv Alfalfa ni walaupun harga premium, tapi still laku habis macam pisang goreng panas ! Effect memang WOW sangat ! Memang berbaloi dengan harg a! 

Kita orang perempuan memang nak AWET MUDA ! Awet muda bukanlah bermaksud kita tak akan tua langsung. Tapi, kita cuba melambatkan proses penuaan dengan Bv Alfalfa. Biar orang tak dapat teka kita umur berapa langsung ๐Ÿ˜›

Macam mana Bv Alfalfa bantu untuk awet muda ? 

Bv Alfalfa ni satu-satunya supplement yang boleh tembus masuk sehingga DNA sel kita. 

Bv Alfalfa tolong protect dan repair sel badan kita yang rosak ataupun lemah. Sel rosak ni lah selalunya punca garisan kedut penuaan mula nampak kat muka, muka jadi kusam, badan lemah tak bertenaga dan banyak lagi !

Bila Bv Alfalfa repair sel and perbaharui sel sihat, Bv Alfalfa secara tak langsung meningkatkan kesihatan sel and badan kita akan mula merasakan kesan sel sihat ni ๐Ÿ˜Š 

Sel badan sihat —> organ badan berfungsi baik —> pengaliran darah jadi lancar —> Kulit kembali berseri, cerah, garis kedut penuaan semakin pudar. 

Makin lama muka korang nampak lagi muda ! Pastu makin lama korang makin bertenaga ๐Ÿ’ช

Sejak Itah consume Bv Alfalfa, memang nampak sangat muka Nad lain dari dulu. Jauh lebih cerah, lebih licin and memang berseri even kalau Nad tak pakai makeup pun. Boleh nampak muka sekarang memang nampak lagi muda dari dulu-dulu ☺️

Ramai panggil Bv Alfalfa ni Master of Supplements sebab ada 1001 khasiat. Untuk sihat, untuk tenaga, untuk kulit cantik, untuk mata, memang kalau nak listkan kelebihan tak cukup post ni ๐Ÿ’‍♀️

Nad memang recommend korang try Bv Alfalfa ni. InshaAllah, korang pun akan rasa kagum tengok muka transform awet muda, and dapat rasa badan segar je sentiasa. Sehari tak consume Bv Alfalfa ni memang rasa macam tak complete je. 

Kalau tak percaya apa Nad cakap ni takpe. Korang consume dulu. Lepas tu confirm percaya bila tengok effect kat muka sendiri ๐Ÿ˜Ž

Nak dapatkan sebotol ? Whatsapp je Nad okay? ๐Ÿ˜Š

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__


Friday, November 16, 2018

MACAM MANA NAK MAINTAIN BADAN KALAU SUKA MAKAN BANYAK ? ๐Ÿค”


Assalamualaikum dan Salam Jumaat ๐Ÿ’•

Kedai Online Nad buka seperti biasa hari ni. Ada anyone kat sini perlukan supplements SHOM untuk keperluan di bawah ?

๐Ÿ”ฎ Nak kulit cantik berseri
๐Ÿ”ฎ Nak turunkan berat badan
๐Ÿ”ฎ Nak badan bertenaga
๐Ÿ”ฎ Nak ikhtiar hamil
๐Ÿ”ฎ Nak naikkan selera makan anak picky eater
๐Ÿ”ฎ Kelengkapan semasa pregnant
๐Ÿ”ฎ Kelengkapan untuk berpantang

Tak kisah untuk apa sahaja keperluan, SHOM supplements ada untuk keperluan you. Boleh whatsapp Nad terus untuk full consultation ๐Ÿ˜Š



Nad nak share salah satu supplement SHOM yang menjadi favourite Nad dan sangat membantu untuk jaga badan.

Biasanya selepas makan, nih laa dia rutin supplement wajib Nad. Memang sangat membantu untuk bakar lemak lemak berlebihan dalam badan, hasilnya makan banyak pun badan boleh maintain lagi ❤️

Memang sejak lepas bersalin kan Hannan, nih laa dia rahsia Nad untuk kekal maintain walau pun selera makan kusssmangat ! Serius, Nad memang makan banyak tak percaya boleh tanya Husband or my family. Kehkeh.

And Nad tak boleh takde nasi lebih 3 hari, boleh murung jadinyaaa ๐Ÿ˜Œ

Sekarang nih Nad pun memang setia consume N'licious jugak. Alhamdulillah berat badan tak naik mendadak lately nih.

So macam mana sebenarnya N'licious nih boleh bantu untuk jaga badan ?

N'licious mengandungi  yang bertindak balas dengan hormon LEPTIN. Hormon Leptin ni lah yang akan membantu untuk menurunkan berat badan.

Bagaimana LEPTIN membantu dalam menurunkan berat badan?

✔ Leptin mengurangkan selera makan
✔ Leptin meningkatkan metabolisme
✔ Leptin menggalakkan pembakaran lemak yang seterusnya akan menghasilkan tenaga

N'licious juga membantu mengawal rasa lapar dan menstabilkan gula dalam darah.

Sebagai tambahan, dapat extra zat yang dirumus khas daripada 118 sayuran, buah buahan dan herba terpilih. Ibu hamil dan ibu menyusu sangat bagus consume N'licious nih tau, baby pun dapat khasiat sekali untuk membantu dalam perkembangan minda. Alang alang boleh kawal berat badan sekali dari naik mendadak ๐Ÿ‘๐Ÿป

N'licious juga dapat membantu untuk kuatkan daya ingatan kita. Almaklumlah mak mak yang dah bersalin banyak urat putus dah, tu asyik pelupa jer kadang kadang tu kan. Sebab tu kena salah satu ikhtiar ialah kena consistent dengan N'licious.

So memang tak boleh tinggal laa N'licious nih since Nad memang makan banyak ๐Ÿ™ˆ
Lepas lunch tadi terus ambil 1 sachet N'licious minum. Macam nih laa rutin Nad setiap hari lepas makan lunch or dinner.

Sebagai tambahan dapat membantu lancarkan penghadaman. And nih laa juga salah satu rahsia kulit Hannan dari sejak lahir sampai sekarang pinkish pipi dia ๐Ÿ˜



If you stay in Kulim or sekitar Bukit Mertajam, kalau nak barang cepat, boleh order dari Nad sebab service delivery Nad dalam masa 1 jam selepas payment dibuat. Yang duduk luar kawasan jangan risau, I still got you. ๐Ÿ˜˜ Postage available untuk seluruh Malaysia setiap hari ya.

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

✨ Postage setiap hari seluruh Malaysia
✨ COD seluruh Kulim dan sekitar Bukit Mertajam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...