Saturday, February 23, 2019

Beauty Booster


“KULIT GLOWING AND LICIN DALAM 7 HARI!”

Sebelum ada INFINENCE SKINCARE, sememangnya Nad tak depends kepada Skincare kecuali Cleanser sahaja. Itupun masatu Nutriwhite habis & terpaksa replace dengan Cleanser Brand lain.

Hanya cleanser je, memang takde any Skincare Routine like now dengan INFINENCE.
I survive Almost 6 Months tanpa ada Skincare Routine tauu! Selebihnya memang depends pada 100% Supplement and Vitamins sahaja. Alhamdulillah, skin cantik maintain and sangatttt sihat! ❤️

Nad admit sebelum ada INFINENCE skincare, BB GLO COLLAGEN memang tak terpisahkan dari Nad. Followers yang dah lama follow Nad and tengok IGStory Nad mesti akan perasan sebelumni memang Nad rajin sangat upload igStory Bancuh BB GLO COLLAGEN 😋

Sebab yes, Nad memang depends 100% pada Vitamins And Supplement sebelum adanya INFINENCE. Sebelum INFINENCE, memang bila skin breakouts ke apa, memang BB GLO COLLAGEN dah yang menjadi my “Beauty Booster” untuk bagi Immediate Effect, Kesan yang lebih cepat daripada Set Kecantikan Biasa.


 This is the time bilamana skin Nad memang dah fully diberikan Supply BB GLO COLLAGEN  untuk 1 Minggu! Time ni memang Nad pulun BB GLO COLLAGEN hari-hari sebab baru balik bercuti daripada pantai yang sememangnya burn kulit muka. So yes! BB GLO COLLAGEN ni lah membantu untuk boost and bagi BEST EFFECT pada skin Nad just like using INFINENCE ! 🤩

And Alhamdulillah, skin Nad memang dah PERFECT and READY untuk selfie eheh, Alhamdulillah! Memang ramai lah tegur skin Nad Rahsia dia BB GLO COLLAGEN dong!

BB GLO COLLAGEN ni memang sangat membantu Nad everytime nak dapatkan kulit cantik glowing berseri time Event. Memang akan make sure consume 7-10 Hari sebelum event untuk pastikan skin cantik glowing time event 😎

And tak lama lagi pula RAYA. And sebenarnya skin Nad dah 100% READY dah untuk Raya nanti! Hehehe. I is taksabar! Alhamdulillah, lagi bila dah ada INFINENCE, memang within 3-5 hari je dah dapat skin yang ku inginkan seperti hari ini.

Seriously, Nad Highly Recommend those yang memang ada Masalah Kulit Yang Serious, tapi ada impian nak dapatkan skin cantik SEBELUM RAYA, untuk try BB GLO COLLAGEN. Kita ada 3 bulan lagi! Serious sempat sangat asalkan betul-betul consume and Consistent BB GLO COLLAGEN sebelum Raya nih, InshaaAllah hasil dia mesti bomb 🤩

Lelagi kalau add on sekali dengan INFINENCE SKINCARE fuhhh lagi power and cepat kesan dia!


Jom dapatkan BB GLO COLLAGEN.

Untuk more info and consultation, boleh whatsapp Nad for FAST RESPONSE 📲

Info, Orders & Consultation,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Friday, February 22, 2019

Stay Hydrated with BV ALFALFA


PANAS BERDENTING-DENTING! 🔥

Serious ek sekarang dia punya matahari tu ya Allah punyalah menyengat teruk aihhhhh !
Sungguh menyengat sampai sakit mata duk bawah matahari lelama. Air masak pulak memang sehari 3 botol besar Nad boleh habiskan 😂

Sesungguhnya betul-betul rasa panas and tekak pun rasa cepat sangat-sangat kering. Apatah lagi Nad ni menyusukan Hannan, memang berkali-kali Nad akan refill and minum Air masak. Serious dahaga lain macam!

Sampailah tadi Nad tengah punggah stock SHOM, eh ternampak Si BV ALFALFA. Nad terus ambil and bukak untuk kegunaan Nad sendiri sebab memang kebetulan dah habis stock dekat dapur tu. Serious takleh tahan lah nak tunggu ! Hahahaha minum je dulu nanti abes restock lagi apadehal kan.

Wallahi Nad kata bila dapat minum Bv Alfalfa memang ya Allah nikmat dia tuuu pehhhh! Tekak rasa basah & lembab je, and lambat rasa haus tu. Kalau nak tahu Bv Alfalfa ni memang Nad consume Time puasa or time workout or time musim panas gila-gila.
And it really works now! Lelagi nak puasa tak lama lagi kan, memang kena prepare at least 2 botol sesiap, sebab husband Nad pun akan consume sama.

Seriously BV ALFALFA ni is a MUST HAVE LIST yang kena ada time puasa nanti, lelagi sekarang musim panas dia mashaAllah menguji keimanan! Kang ada kang nanti time puasa curi-curi minum air dalam tandas sebab taktahan 😜😜

Pengambilan Bv Alfalfa time Sahur & Berbuka akan sangat-sangat membantu untuk kita kekal HYDRATED for the whole day for the whole puasa time! Seriously memang KURANG RASA HAUS tu!


☑️ Dengan Propetiari OPTI-Lyte campuran Elektrolit + Campuran Unik Karbohidrat bukan je bagi kita Kekal Hydrated and tekak rasa kurang haus tau! Malah, ianya pun membantu untuk provide ENERGY BERTERUSAN!
☑️ meminimumkan kekurangan bendalir untuk meningkatkan Hidrat tubuh badan!
☑️ Memberikan Spektrum penuh Elektrolit pada badan kita.
☑️ Mengekalkan tahap gula dalam darah untuk stamina dan tenaga berkekalan supaya kekal aktif sepanjang hari!

Sape belum try memang kena try, sungguh Nad kata memang kurang rasa haus tu, and sangat-sangat membantu untuk kekalkan kita stay Hydrated sepanjang sepanjang hari.



Untuk yang suka workout, main futsal or buat aktiviti lasak and active pun Nad highly recommend to take this Bv Alfalfa. Memang akan sangat membantu you!

BV ALFALFA adalah Minuman Kesihatan yang sangat bagus sebab ianya TANPA GULA TAMBAHAN, TANPA GAS, TANPA PEWARNA TAMBAHAN, memang pure drink 😊👍

Try lah Bv Alfalfa now! 
READY STOCK Available pada Nad, whatsapp to order 😊

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad

Thursday, February 21, 2019

SHAKE ME ALL IN COMPLETE


PERFECT HEAD START FOR THE WHOLE DAY!

Macam biasa rutin yang ku takboleh tinggalkan SETIAP HARI ialah consume SHAKE ME ni.

Seriously, kalau tak consume memang rasa beza gila, rasa macam the old weak Nad is coming back. And Nad memang tak suka the old version of me yang sikit sikit letih penat lemau lesu, memang taknak bertemu dah!

Alhamdulillah now sekarang consume Shake Me, and if tak terlupa consume memang rasa ENERGETIC sangat sangat! Sampai ke malam nak COD ke coaching ke meeting ke apa ku masih bertenaga lagi tau!


Thats why i really need you SHAKE ME ❤️

Selain daripada segi TENAGA, sebenarnya Nad consume Shake Me juga untuk TURUNKAN BERAT BADAN. Yes! Boleh turunkan berat asalkan cara consume betul lah 😊

Yelah, orang semua ingat Shake Me ni untuk tenaga jee kan. Tapi sebenarnya tak. Since ianya PROTEIN so it can work BOTH.

Cuma, cara consume untuk BOTH functions ni memang berbeza-beza lah 😊👍

And alhamdulillah selain dari TENAGA and bagi BODY SHAPE CANTIK, Shake Me ni jugak bagi SKIN CANTIK tau!

Part-part parut tu, memang takkan sampai sebulan lah menyinggah dah. 2 minggu-3minggu je automatically dia dah nyahhh pergi kau! Hahaha.

Even ku garu lah bekas gigitan nyamuk pun teruk mana, takde tinggal bekas dah macam dulu. Seriously best giler! Kalau Nad masih anak dara ni, mau hantaran mahal nih hahahahaha k gurau!

Alhamdulillah alhamdulillah memang terbaik lah SHAKE ME ni!

Nad HIGHLY RECOMMEND kat uolsss untuk try Shake Me nih. Seriously ALL IN COMPLETE !

With any purchase of Shake Me melalui Nad you guys akan mendapatkan SOMETHING SPECIAL melalui Nad 😏 

Nak tahu apa ? Meh meh cepat whatsapp!

And also special untuk customers Nad, Nad akan bagi FREE EXCLUSIVE CONSULTATION and FREE SHAKE ME RECIPES untuk awak tau!

Health and Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Wednesday, February 20, 2019

INFINENCE SKINCARE EFFECT | INFINENCE TRAVEL KIT


PENCUCI MUKA YANG PALING BEST! 🔉🔉🔉

 Infinence Skincare Travel Kit ! Which dalam Travel Kit ada 4 produk iaitu :

✅ Cleanser
✅ Toner
✅ Day Cream
✅ Night Cream

Nad nak share on Infinence Cleanser dulu, sebab Cleanser paling BASIC you kena pakai kalau nak jaga kulit. Nad dah guna Infinence Cleanser ni almost setahun tau. Memang nampak kulit lebih sihat, lebih lembut than before 😍

Tiap kali cuci muka guna Infinence Cleanser, muka memang rasa bersih sangat! And takde rasa ketat kering pun. Sebab this Cleanser totally 100% natural, dan ada kandungan avocado oil yang buat muka rasa sangat lembut 💕

And yes, Cleanser ni takde buih tau. Buih je selalu keringkan muka. Jangan risau, memang muka rasa lembut sangat and bersih je lepas cuci. Sangat sesuai untuk kulit sensitif! 😘👍

Cleanser ni pun budget friendly ye sebab 1 tiub tahan dekat 4-5bulan. Yesss, memang tahan lama! So jimat takyah beli banyak kali.

So siapa yang sangat pentingkan natural skincare, taknak muka rasa kering lepas cuci, nak muka kekal lembut dan bersih, dan nak jimat duit at the same time, this is THE RIGHT CLEANSER for you! 

Kalau korang nak grab Cleanser sahaja boleh, tapi lagi untung grab Infinence Tarvel Kit terus! Jimat beratus! 

MUKA KUSAM ? LIANG PORI BESAR ?  2nd product dalam INFINENCE Skincare Starter Set is INFINENCE Toner.

Ramai selalu abaikan Toner dalam steps skincare korang kan ? Toner ni paling penting if kulit you jenis cepat berminyak atau macam kusam je. Cuba korang tengok cermin, ada tak nampak pori besar? Annoying tak tengok bintik-bintik pori ni kat muka ?

Korang tau tak pori besar ni actually disebabkan oleh kulit berminyak ?

Kulit berminyak & kulit tak bersih ni akan menyebabkan minyak berkumpul keliling liang pori. So pori nampak besar sebab ada lebihan minyak keliling pori. At the same time, since minyak ni tutup sel kulit untuk bernafas, sel kulit mati start menebal. 

So korang bayangkan sel kulit mati menebal + minyak berlebihan berkumpul keliling liang pori. Haaa tu lah yang jadi pori nampak besar!

Ni sebab utama kenapa YOU NEED TONER! Only Toner sahaja boleh remove minyak berlebihan dekat muka kita and buat pori kita lebih kecil dan halus.


Kulit kita ni mmg bersifat asid, selalunya between PH 5- PH 6. Bila kita basuh muka guna sabun yang tak sesuai, PH balance ni kadang-kadang jadi tak seimbang. So kulit kena kerja keras nak kembalikan normal PH which buat muka kita jadi berminyak. Tapi with Toner, it can restore the PH balance quickly. 

PH muka balance = Kulit tak berminyak = Liang pori tak tersumbat = Kulit cantik sihat! ❤️

24H Hydrating Toning Essence ni memang dihasilkan khas untuk remove sel kulit mati and bebas alkohol which tak pedih atau keringkan kulit langsung! 😊

Toner ni tolong remove blackhead whitehead sekali. Tak payah risau pasal sel kulit mati etc, toner ni memang sapu bersih semua! Jerawat pun susah naik bila dah remove sel kulit mati. Nad dah pakai INFINENCE TONER ni dekat setahun dah. Memang kulit muka jadi halus and serious rasa segar and sejuk tiap kali apply 😍  

If you nak liang pori kecil dan muka tak berminyak, you need to try this toner !




KULIT KERING ? YOU GONNA LOVE THIS DAY CREAM !

Okay produk ke3 dalam INFINENCE Skincare Starter Set ialah INFINENCE Day Cream 🌞

Let me tell you, Day Cream ni memang sangat sangat melembapkan muka! and sesuai untuk semua jenis kulit. Kulit muka Nad selama ni normal dan sensitif.

Then 2 weeks ago, muka Nad memang jadi kering gatal macam tu. Macam naik rashes. Time tu sebab basuh face towel Nad guna sabun baju yang tak natural.  So bila lap muka guna towel tu, my sensitive skin reacts badly!

Memang merah gatal few days 😫 So apa Nad buat time tu is apply Day Cream ni all the time masa siang hari. Setiap 4-5jam Nad reapply. And memang rasa kulit kurang gatal, merah kurang, muka pun tak rasa ketat kering 😍

3 hari je then kulit muka Nad totally sihat balik. Memang super moisturize sangat this Day Cream ! 👍👍👍

Korang tau tak, kulit kusam, jeragat, jerawat ni semua disebabkan muka kita terdedah kepada sinaran matahari yang melampau terik ni ? Sinaran matahari ni lah yang buat muka kita cepat tua, cepat berkedut!😩

Day Cream which memang mampu sangat untuk halang cahaya matahari dari bakar kulit Nad. And at the same time, Nad suka gila Day cream ni sebab ia ada Sunblock yang moisturizer yang tolong lembutkan kulit and repair skintone sekali! 😍

Bukan setakat tu je, Infinence Day Cream ni pun bertindak sebagai primer & highlighter sekali! Makeup Nad memang tahan lama and glowing gitew tiap kali Nad apply Day Cream ni.

Siapa yang takde lagi  day cream moisturizer, meh try INFINENCE DAY CREAM ni. Confirm suka! 😊


 NAK KULIT LEMBUT DAN SKINTONE SEKATA ?

Okay last product, iaitu product ke4 dalam INFINENCE Skincare Travel Kit ialah Night Cream.

Kalau korang nak tahu, waktu malam lah kulit kita bekerja keras. Masa kita tidur, badan kita akan start repair sel rosak, detoks semua kan? So same goes to kulit kita.

Kulit kita bekerja keras untuk repair, restore and perbaharui sel kulit baru masa kita tidur. So biasanya Night Cream akan fokus kepada kelembapan kulit dan pemulihan sel kulit.

Night Cream selalu paling powerful and ada kandungan moisturizers yang pekat dan likat, memang dihasilkan untuk diserap kulit secara perlahan selama beberapa jam kita tidur. 

And yes, ni ada dalam ADVANCED OVERNIGHT REGENERATION CREAM. 

Nad memang takkan miss apply Night Cream ni kat muka setiap malam sebelum tidur. Sebab muka memang jauh lebih licin esok pagi 😍 

Plus, dalam Night Cream ni ada bahan kandungan yang boleh tolong kurangkan skin inflammation merah gatal, and kecutkan jerawat sekali. So kalau rasa macam ada jerawat nak naik, Nad akan apply terus Night Cream ni. Esok sure kecut!


Nak dapatkan ADVANCED OVERNIGHT REGERATION CREAM? Or product INFINENCE Whatsapp Nad terus okay. Nak lebih jimat, grab INFINENCE Set!


 Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

✨ Postage setiap hari seluruh Malaysia
✨ COD seluruh Kulim/Bukit Mertajam

Tuesday, February 19, 2019

PERISAI KESIHATAN


SIAPA PERNAH RASA GATAL HIDUNG, TELINGA DAN TEKAK SAMPAI RASA MACAM NAK GARU PAKAI GARFU? 😫😫

Nad pernah ! 

Nak dijadikan cerita, entah kenapa ada hari tu rasa gatal-gatal dekat tekak dengan hidung. Bersin-bersin macam nak selsema. Cukup pakej dengan gatal telinga sekali. Gerammmmmm rasa nak garu pakai garfu je rasa !

Maybe jugak sebab kena habuk sebab singgah rumah masa mengemas. Nad kan sejenis sensitif habuk or segala yang sewaktu dengannya.

Bila bangun pagi still rasa gatal gila hidung, gatal tekak  telinga bagai. Gatal segala galanya lah orang kata.

Ada 2 pilihan dekat sisi Nad waktu tu.

1) Ubat selsema
2) Garlic Tablet

Ikutkan Nad boleh je makan ubat selsema terus. Tapi Nad tahu kalau makan tu mesti mengantuk melepek pulak sepanjang hari. Nad decide nak consume Garlic tablet. Sebab nak experiment sama keberkesanannya haha

Alah, dah tahu pun.. Saje je..

Elok lepas telan 2 biji Garlic Tablet, gatal hidung telinga hilang.. 
gatal tekak hilang..
And rasa macam nak keluarkan kahak..

Now rasa lega sangat Alhamdulillah 😊

Memang betul bak dikata orang.. Garlic tablet ni memang antara yang terbaik untuk those yang ada masalah gatal-gatal, resdung or sinus. Bawang putih ni sendiri memang bagus sangat untuk kesihatan!

Korang yang selalu experience gatal-gatal, resdung and sinus, memang highly recommended sangat 👍🏻👍🏻

Ada satuuu lagi yang ibarat my first aid kalau badan nana start rasa tak sihat.. BV ALFALFA !

Selalunya, bila Nad mula rasa nak batuk or selsema, especially bila berkahak banyak, memang Nad wajibkan diri untuk consume Bv Alfalfa ni. Bila consume malam sebelum tidur, yang Nad perasan esok paginya memang selambak lah kahak yang keluar.

Dia ibarat mencairkan kahak bagi senang keluar. Segala mukus-mukus semua pun dia cairkan bagi senang keluar. Bila hidung Nad tersumbat, ni jugak antara ikhtiar Nad.

Kadang-kadang tu bila tak sihat, jujur kata Nad tak sempat nak pergi klinik jumpa doktor. Alhamdulillah Nad ada supplement ni semua sebagai ikhtiar untuk jaga kesihatan Nad.

Sekarang ni macam musim tak sihat kot ek ? Banyak baca orang tulis tak sihat apa semua.

Setiap kali badan rasa tak sihat jugak Nad wajibkan diri ambil extra sikit Herba Maharani ni. Sangat-sangat bagus untuk boost immune system kita. Ni antara yang Nad amek sekali dengan Garlic Tablet pagi tadi sampai daripada bersin-bersin, hingus keluar bertali-tali, now takde lansung dah bersin-bersin.

Hidung pun dah tak gatal. Telinga and tekak pun takde gatal-gatal dah. Selesa je Alhamdulillah ❤️

Nad mintak maaf sebab Nad bukan menolak ubat ubatan bila tak sihat. Cumanya Nad kalau boleh nak ikhtiar dahulu dengan cara natural, dan pengambilan supplement.

Tambah-tambah pulak nak pergi doktor pun tak berapa sempat.

So orang yang “SIBUK BUAT DUIT DAN JAGA KELUARGA” macam Nad wajib ada perisai-perisai ni standby sentiasa untuk kejadian kejadian yang tak diingini 😂

BONUS yang Nad dapat, kulit akan jadi makin cerah berseri bebas jerawat.

Sebab tu tak hairan lah setiap kali lepas demam tengok kulit macam makin CERAH je 😘

Korang nak amek untuk demam ke, untuk tak demam ke, untuk cerah ke, bebas jerawat ke, and Kalau nak Nad bantu cadangkan supplement yang membantu utk boost balik kesihatan badan, boost imun system apa semua, boleh contact Nad ye.


Testimoni sendiri fresh-freaky sebab Nad pun baru elok dari tak sihat and memang ikhtiar dengan semua ni je 😘

Nak contact Nad untuk purchase ?

Nadiah Ahmad | 019.523.5560 | nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Monday, February 18, 2019

Health and Beauty Routine


Bila  anak dah tidur, ini lah saatnya ‘ME TIME ‘ bagi Nad setelah seharian sibuk dengan bisnes dan kerja kerja rumah.

Nad akan duduk dalam toilet lama lama, belek muka, apply skincare step by step. Kalau rajin siap tepek mask sebelum tidur ❤️

Untuk malam nih Nad apply 4 items :

Cleanser -> Toner -> Serum -> Night Cream

10 minit siap, tapi boleh jadi setengah jam kalau rajin nak membelek muka 😌

And untuk supplement wajib setiap malam, 2 biji sebelum tidur.

Memandangkan Nad ni orangnya ada masalah sembelit walaupun bukan dalam pantang ke apa, Nad memang sangat memerlukan Garlic tablet ni.

Mula-mula makan dulu takde lah terus berkesan tapi bila dah konsistent alhamdulillah dah makin senang membuang. Orang yang selalu sembelit je tahu betapa takutnya bila tiba masa sakit perut tu😌. Apa lagi kalau orang dalam pantang, risau luka jahitan sampai terbuka semula.

So siapa yang ada masalah sembelit boleh la amalkan Garlic tablet macam Nad okey?


Bukan bagus untuk tu je, tapi sangat bagus untuk;

• kesihatan badan
• atasi masalah angin dalam badan
• tidur malam yang lebih lena

Dulu Nad terkejar kejar, ingat lagi nak tunggu ‘me time’ kena tunggu pukul 1-2 pagi. Almaklum lah semua kena buat sendiri time Husband masih bekerja so tidur pun lambat banyak! Sekarang dah makin relax sikit, sebab Husband ada sama sama. 

Bila Nad kenang balik lebih 5 tahun yang lalu, betapa Nad bersyukur Allah temukan jalan hidup Nad dengan bisnes SHOM.

Dari niat asal nak jadi Work At Home Mom.

Allah bagi pulak Husband jadi Work At Home Dad, walau siang dia yang kena keluar ke sana sini. But still, masa dia lebih banyak dengan kami :’) 

Dapat hantar Hannan pergi mengasuh, nak beli barang dapur anytime, nak cuti balik kampung ikut masa kami dan nak pergi mana mana pun lebih bebas. 

Maka nikmat Allah yang mana lagi harus kami dustakan ?

Syukur Alhamdulillah, for everything. Jalan hidup kami Allah aturkan sangat cantik, walau diselangi dengan ujian tu perkara biasa. Mana ada manusia yang tak diuji kan? :’)


Okay dah, jom tidur. Sebelum tu belajar untuk lapangkan minda dan hati kita, belajar untuk maafkan semua. InshaaAllah kita akan rasa lebih tenang, hidup lebih bahagia, rezeki pun mudah masuk 💕

Belum ada Infinence skincare ? Garlic tablet ?

Meh sini beli dengan Nad. Nad bagi harga mur mur je dengan u alls semua 😘

Selamat Malam semua.

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT 

Sweet dreams, Assalamualaikum.

Saturday, February 16, 2019

Minuman kesihatan Min Kaffe



Mulai hari ni dah tak boleh nak skip Min Kaffe lagi... sebab kalau tak minum Min Kaffe ni memang  badan rasa lesu dan perut rasa berangin semacam je😂 nasib baik tak gastrik.

Alhamdulillah sejak minum Min Kaffe memang jarang sangat pedih perut ni.

Paling penting Min Kaffe ni sangat membantu untuk boost energy macam Nad ni. Nampak tugas suri rumah ni memang mudah kan, tapi hakikatnya tak cukup kaki tangan. Hehe..

So Nad nak share 3 golongan yang penting untuk minum Min Kaffe selain untuk maintain berat badan ialah;

1- Min Kaffe ni sangat diperlukkan oleh ibu yang mengandung. Sebab sumber protein dalam Min Kaffe ni akan memberi tenaga pada si ibu terutama bagi mereka yang nak berpuasa. Dan bagus juga untuk mengurangkan masalah morning sickness.

2- Min Kaffe  untuk si ibu yang menyusukan anak. Min Kaffe merupakan sejenis minuman tambahan yang membantu dalam menjadikkan baby lebih keyang, susu lebih pekat dan banyak.

3- Min Kaffe untuk mereka yang sudah berusia. Selain boost energy, Min Kaffe ni juga bagus untuk memastikkan paras kolestrol dalam badan dalam keadaan baik dan juga memudahkan simptom menopos.

Pendek kata semua orang pun sesuai nak minum Min Kaffe ni okey?

Rata-rata feedback antaranya, 

• MIN KAFFE mengawal selera makan dan rasa kenyang dengan lebih lama - effect BERJAYA KURUS

• MIN KAFFE membekalkan tenaga sepanjang hari - bagus bagi sesiapa yang nak berpuasa jugak. 

• MIN KAFFE menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi- effect SUSU IBU MAKIN BERTAMBAH

• MIN KAFFE memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang sihat- effect MAKIN CANTIK

• MIN KAFFE menyihatkan tubuh keseluruhannya dan mengurangkan risiko GASTRIK ATAU SEMBELIT - effect MAKIN SIHAT

• MIN KAFFE mengawal kepekatan gula dalam darah- effect dapat MENGAWAL KENCING MANIS

• MIN KAFFE menyokong paras LDL kolestrol yang sihat- effect dapat MENGAWAL KOLESTROL




Teringin nak minum MIN KAFFE tapi tak tau macam mana nak order ? meh wassap Nad meh :) 


NADIAH AHMAD, 
019.523.5560 @nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Friday, February 15, 2019

Sentiasa bersedia untuk BELAJAR dan BERUBAH



KUALI YANG TAK BERSIH.

Pernah tak rasa buat macam-macam rezeki masih susah nak lekat ?
Dah pergi kelas marketing, dah buat marketing, tapi susah betul nak dapat sales banyak-banyak ? Ataupun, rezeki sales tu ada je, tapi selalu rasa tak cukup.

My wise mentor once said ; segala apa yang kita dapat sebenarnya bukanlah sebab Marketing, apa semua. Tapi kita kena “Surrender” dulu.

Step yang selalu dilupakan oleh most of us (even me!) bila nak dapat kebahagiaan dan kejayaan. Without this step segala hasil kita semua berkeladak, itupun kalau dapat hasil. Usually susahlah nak nampak atau dapat hasil tu. Usaha macam-macam tapi tak jadi, sama je.

Ianya ibarat kita ada kuali lah contohnya.
Kita nak masak sup ayam, tapi kuali kita tu bekas masakkan kita semalam - Kari Ayam kita tak basuh. Tuptup terus je guna untuk masak sup ayam huhu. Menjadi tak agak-agak sup ayam kita tu ?

Yes, tak menjadi. Kalau menjadi pun tak sedap, rasa pelik and buruk hasil dia.
Macamtu juga konsep REZEKI kita yang kita nak dapat. Kita nak rezeki yang macamni, macamtu, tapi kuali kita tu kotor, tak bersih, kita tak basuh. Sebab tu lah Rezeki yang “bersih, cantik” tak masuk-masuk tak datang-datang.

So if kita nak rezeki cantik, bersih, kita kena “Bersihkan” dulu kuali kita tu sebersih-bersihnya. Barulah terhasil “Sup Ayam” yang sedap tu 😊😘

Faham ?

BELAJAR UNTUK BERUBAH ✅

My wise mentor once said, if nak berjaya kita kena sentiasa bersedia dan belajar untuk berubah sekiranya ianya yang terbaik untuk perniagaan kita.

Now, cuba kita tengok business kita, or life kita, is it semakin berjaya ? Semakin berkembang ? Or stuck kat satu level sama, stagnant sahaja ?
If berkembang semakin pesat dan berjaya, means we are on the right track.
But if it has been a long time, berbulan-bulan kita stuck and stagnant kat satu level sama, means kita KENA BERUBAH. Kena buat sesuatu !

Kena reacts and buat sesuatu secepat mungkin sebelum business/diri you mati! Try to check and identify apa yang you kurang, apa kesilapan yang you repeat everymonth, apa method you yang you stick on buat masa ini, and then, LEARN TO CHANGE IT.

Nak taknak kena solve it, cari solusi and strategi untuk ubah!
Untuk ubah jadi yang lebih baik dan jauh kehadapan.
InshaAllah you can do it!
InshaAllah i can do it!


Nak berubah memang bukan mudah, but if kita betul-betul ada target yang besar, kita perlu berubah!

Nad dah list out segala “cons” and “kelemahan” Nad sendiri and im ready to change it! How about you ?

May Allah ease our journey untuk jadi Wanita, Usahawan yang berjaya dunia akhirat, amin amin InshaAllah! Sesungguhnya, semua ini demi Masa Depan Anak-anakku ❤️

 What i wrote is usually a Self Reminder to myself 🌸
Bismillah and have a Goodmorning!

Health and Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Thursday, February 14, 2019

Tips melambatkan penuaan


TIPS LAMBAT NAMPAK TUA 

Ramai yang takut nak aging, makin lama makin bertambah umur dan nampak makin tua.. 

Kulit mula keluar garis garis halus.
Kulit mula berkedut dan jadi makin kendur.

Bila umur kita makin meningkat semua tanda tanda nih boleh keluar dan mungkin lebih awal akan nampak kalau kita tak jaga dari sekarang.

Realitinya sememangnya kita tak boleh nak fight aging process.

But we can slow it down and feel younger, longer.

So here Nad nak share antara tips untuk melambatkan penuaan atau menggalakkan penuaan secara sihat.

Moga bermanfaat untuk semua 😊

Yang pertama, kurangkan mengambil makanan atau minuman yang manis, juga makanan yang berminyak.

Yang kedua, banyakkan minum air kosong, makan buah-buahan dan serat.

Yang ketiga, kurangkan minuman caffein dan juga minuman bergas.

Yang keempat, make sure berat badan anda sentiasa di paras ideal.

Yang kelima, kurangkan rasa stress and do not overthinking, just be happy and stay calm.

Seterusnya, apply sunscreen COZUMA CC CREAM yang boleh melindungi kulit kita dari sinar UVA and UVB - penting untuk atasi masalah sunburn and pigmentation (jeragat). Yang duduk rumah pun kena pakai tau, sebab kita terdedah dengan cahaya lampu dan juga haba / kepanasan masa kita masak.

Last but not least, amalkan supplement sebagai makanan tambahan especially yang anti oxidant tinggi  dan yang dapat membantu rangsang penghasilan Collagen dalam badan seperti BB GLO COLLOGEN.

Penjagaan luaran juga penting terutamanya rutin skincare yang betul. So make sure you pilih dan guna skincare yang natural dan selamat seperti INFINENCE SKINCARE ðŸ˜Š


For orders and consultation on SHOM products, don't hesitate to contact me. InshaaAllah Nad sedia untuk membantu.

✨Postage hari hari

✨COD sekitar Kulim & Bukit Mertajam

Kalau tak percaya apa Nad cakap ni takpe. Korang consume dulu. Lepas tu confirm percaya bila tengok effect kat muka sendiri 😎

Nak dapatkan any products ? Whatsapp je Nad okay? 😊

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__

Wednesday, February 13, 2019

Rahsia penjagaan wajah untuk kekal muda


MY NIGHT ROUTINE WITH INFINENCE

Macam biasa Nad akan cuci muka dengan Cleanser and apply Toner, lepas tu Nad akan apply Night Cream pulak. Memang kulit rasa moist and lembut sangat sangat lagi lagi lepas apply Night Cream nih. Bau dia pun best, fresh jer 😍

Sampai ke awal pagi esok bila bangun kulit masih kelihatan fresh and glowing lagi! 

Kalau untuk rutin mencuci muka pulak, Setiap pagi selepas bangun, Nad akan terus cuci muka untuk bersihkan muka dari segala kotoran sewaktu Nad tidur semalam. 

So far, Infinence Cleanser ni memang my all time favorite! 😍

Nad suka sangat guna Infinence Cleanser ni untuk cuci muka sebab Cleanser ni takde sabun, and PH seimbang. So memang lepas basuh muka guna Infinence Cleanser ni, rasa muka sangat bersih, lembut & segar! 

Cleanser ni pun boleh bersihkan whitehead blackhead sekali kat area hidung sebab ada kandungan ekstrak alga hijau yang bertindak untuk bersihkan sel kulit mati. Halus terus hidung tau! 😍

Yang paling best, Nad guna sedikit je selalu dah cukup untuk cover 1 muka. Memang jimat! And sebab Cleanser ni sesuai untuk semua jenis kulit, Husband share sekali guna. Dekat 5 bulan baru habis 1 tiub. Jimat sangat sangat! 

Sejujurnya, Nad tak pernah lagi jumpa skincare yang NATURAL tapi FAST EFFECT macam INFINENCE nih.

Sememangnya kalau nak hasilkan sesuatu produk memang R&D team semua akan make sure produk yang dihasilkan adalah yang terbaik.

100% women tested Infinence, skin mereka semua improved! Ada yang skin index turun up to a decade younger tauu.. Means kata la umur dah 50 tahun, tapi skin umur macam 40 tahun ❤️

Nad tahun nih dah 30 tahun, inshaaAllah kalau panjang umur nanti masuk umur 40 pun kulit tetap  maintain terus macam umur 30 tahun jugak 😍


Infinence nih sesuai ke digunakan untuk semua jenis kulit?

Yes my dear. Semua jenis kulit boleh pakai.

Lelaki boleh ke nak pakai?

Silakan. Yang wifey tu bagi la hubby pakai sama sama, baru lah dedua sama kulit sihat, cantik dan awet muda ❤️

Okay I’m done with my skincare routine, sambung gomol Hannan 😌

 Nak grab set boleh, nak grab Cleanser sahaja pun boleh. 

Whatsapp je Nad okay. 

Nadiah Ahmad
SHOM Business Leader

✨ Postage setiap hari
✨ COD seluruh Kulim/Bukit Mertajam

Tuesday, February 12, 2019

Jerawat yang mengundang ketidakselesaan


JERAWAT TIMBUL DAN TENGGELAM, RIMAS BILA ORANG PANDANG KITA PELIK 😩

Ada orang tak kisah muka berjerawat.

Tapi satu fakta yang tak dapat ditipu bila muka naik jerawat kita akan ada perasaan DOWN! Sebab orang mula akan judge kita macam kita ni alien turun dari planet marikh betul tak?

Nad paham sangat perasaan tu.

Kita sendiri pun memang taknak bila muka ada jerawat. Kita pun akan rasa tak selesa. Terutama bila jerawat ni nak membengkak, rasa sakit je kan?

Banyak punca yang menjadi sebab naik jerawat.

• Resdung
• Alahan pesekitaran/makanan
• Salah guna produk kulit
• Dalaman yang kurang bersih (banyak toksin)


Penyelesaian paling mudah, jimat, murah bila korang amalkan BB GLO COLLOGEN. Nad tak cakap makan Bb Glo Collogen ni jerawat akan hilang.

Tak !

Tapi sekurangnya sangat membantu untuk mengurangkan masalah jerawat yang berlumba-lumba nak naik kat muka kita.

Kalau perasan, bila ada jerawat kulit kita akan luka. Apa lagi orang yang suka sangat memicit jerawat. Sampai tinggalkan parut betul tak ?

Bb Glo Collogen ni berfungsi untuk mempebaiki sel tisu dalaman kulit yang rosak. In sha Allah parut pun akan memudar.

Banyak lagi manfaat lain Bb Glo Collogen untuk badan kita. Nak tahu lebih lanjut, whatsapp jela Nad ye and nak oder, inform Nad okey.

Macam Nad sendiri,  Nad memang konsistent menggunakan Bb Glo Collogen ni setiap hari bagi mendapatkan kan aura jelita . U alls boleh rasakan sendiri power of Bb Glo Collogen ni okey ?


Untuk pertanyaan lebih lanjut boleh terus hubungi Nad.
Now dah settle semua boleh la tidur.

Tapi sebelum tu jangan lupa sedekahkan al fatihah buat mereka yang kita sayang, dan memafkan mereka yang menyakiti hati kita selama ini. 

Assalamualaikum & Good nite
Nadiah Ahmad 🌿
Your Beauty Consultant | 019.523.5560

Monday, February 11, 2019

Better than wipes


LAGI BAGUS DARI WIPES 👍🏻


Amboi, dengan sepenuh keberanian menayang muka yang super bare face itu ya 😆

Yang sebenarnya nak cerita dengar korang betapa mudahnyaaa lah bawak seketul cleanser ni ke mana-mana.. Sebab senang gila nak remove mekap i tell you..

Selalunya even Nad pakai wipes, sisa-sisa mascara/eyeliner tetap akan ada sekitar mata tau..

Takut satu je sebenarnya, takut wuduk tak sah 😭

So sekarang ni even ke mana-mana pun, Nad mesti bawak cleanser ni je.

Memang tak guna wipes dah. Bukan apa, dah la tak cukup bersih, muka pulak rasa tak selesa pedih-pedih gitu.

Pakai cleanser ni senang, 2 in 1.

Tanggal mekap boleh 👍🏻
Cuci muka sampai bersih pun boleh 👍🏻

Muka tak kering, freshhh je rasa..

Sampai tak rasa nak mekap balik dah.. Sebab confident dengan kulit sendiri even taklah peloles mana 🤣


Korang nak cuba cleanser Infinence ni?

Boleh whatsapp Nad untuk mencuba ❤️

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

✨ Postage setiap hari seluruh Malaysia
✨ COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam

Saturday, February 9, 2019

Kesan pengambilan Bv Alfalfa


BADAN SIHAT BERTENAGA DENGAN BV ALFALFA ! 

Korang tau tak, bila kita consume BV ALFALFA secara konsisten, sel badan kita jadi sihat & muda. Which buat kita jadi cantik & sihat 😊

Kalau sel rosak, apa masalah kat badan kita? Okay, sel ni unit paling kecil sekali dalam badan. Sel akan bentuk tisu, tisu pulak akan jadi organ badan. Organ badan pulak akan bentuk sistem tubuh.

Haa nampak tak kaitan semua ni? Bila 1 sel rosak, lama-lama merebak ke sel lain sekali rosak.

Sel rosak ni la yg selalu jadi punca banyak masalah badan kita. Senang demam, sakit sendi, eczema terlalu kering, susah turun berat, kulit kusam berkedut dan lain-lain.

Kat sini lah tugas Bv Alfalfa untuk baiki sel badan kita yang rosak ❤️ Lepas dah baiki sel jadi sihat dan muda, Bv Alfalfa akan melindungi sel tu pulak dari rosak.

Dengan pengambilan Bv Alfalfa secara konsisten, inshaAllah membantu badan kekal segar bertenaga, and makin lama nampak muka kita semakin muda gitew 😍

Oleh sebab ni lah Nad dan majoriti orang keliling Nad pilih untuk consume Bv Alfalfa ! Mak, mak mertua, makcik, husband Nad semua lah memang beralfalfa 😊

Memang sesuai sangat kalau korang nak consume untuk diri sendiri or untuk parents, datuk, nenek sebab Bv Alfalfa sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh! ❤️

SELALU DENGAR ORANG SEBUT BV ALFALFA TAPI RAMAI YANG MASIH TAK TAHU APA SEBENARNYA BV ALFALFA NI?🤔.

Bv Alfalfa adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan. Bv Alfalfa mengandungi campuran unik botani yang kaya dengan polifenol menjadikan Bv Alfalfa begitu unik. 

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Antara Kebaikan yang terkandung dalam Bv Alfalfa : 

▪️Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
▪️Mencantikkan dan melicinkan kulit
▪️Membantu mengurangkan risiko penyakit yang melibatkan sel
▪️Meningkatkan kesihatan jantung & buah pinggang
▪️Mengurangkan paras gula dalam darah 
▪️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
▪️Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk (alzheimer)
▪️Membantu meningkatkan kesihatan penghidap parkinson
▪️Meningkatkan kesihatan pesakit strok - angin ahmar
▪️Meningkatkan kesihatan imun badan
▪️Menggalakkan kesihatan keseluruhan


Sekarang Nad nak bagi something gift special yang nak cuba Bv Alfalfa tau. Jimat beratus!

BV ALFALFA memang SANGAT JIMAT & BERBALOI! 

Nak grab promo boleh, nak grab sebotol pun boleh!

Whatsapp je Nad okay? 😊

Nadiah Ahmad
SHOM Business Leader

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...