Thursday, February 28, 2019

Vitamin for lunch


MY VITAMIN FOR LUNCH!

Usually everytime after Lunch, apa yang Nad consume untuk Daily cuma Garlic Tablet and N'licious.

N'licious which inilah minuman yang ada nutrients lengkap dengan Zat dan vitamins yang kita perlukan setiap hari.

And seriously bila dengar Nutritionist cakap....

“Sape yang selalu LEPAS MAKAN MENGANTUK...... CEPAT PENAT DAN KURANG FOCUS....... means dia perlukan N'licious ni!”

MashaaAllah kene setepek atas dahi! Hm yes serious lately ni Nad rasa macam cepat MENGANTUK, PENAT sikit & KURANG FOCUS.
Mungkin juga faktor Nad aktif, and rasa lain sangat sejak dua menjak ni.

So yes, Nad add on and purchase N'licious ni untuk bantu Nad atasi masalah Nad ni.

N'licious ni banyakkkk sangat kelebihan dan manfaat dia antaranya :

✅ Meningkatkan Daya Focus.
✅ Melawan dan mengelakkan simptom kemurungan, stress (tekanan), insomnia (susah tidur malam)
✅ Membekalkan Tenaga - tukar makanan (gula) terus kepada tenaga.
✅ Bagus untuk kuku, rambut & otot.
✅ Mengatasi masalah kulit kepala & rambut.
✅ Mengelakkan Anaemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat.
✅ Mengurangkan simptom PMS.
✅ Membantu meredakan sengugut.


And banyakkk lagi manfaat N'licious ni pada tubuh badan kita 👍

Dapatkan N'licious uolss juga hari ini!
 Berbaloi ya amat!

More info, Orders & Consultation,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Wednesday, February 27, 2019

MINDSET

55kg to 45kg 😘

Ingat lagi waktu ambil gambar Husband konon-konon candid gambar Nad.. Sekali dia tunjuk kat Nad, dalam hati “AKU KE NI?”

MashaAllah nampak “BERAT” sungguh nak bawak badan dalam gambar tu 😂😂 faham-faham jela kan.

Sudahnya tak guna pun gambar tu untuk pos ke mana-mana.. Buek malu den yooo..

Satu benda pasal nana, kalau Nad naik berat badan sikit. Dia paling nampak ketara sebab naik kt bahagian punggung n perut.

Dah nampak macam gagah gila je kan, pulak tu Nad jenis badan kecik .. Memang kalau naik badan tu nampak macam hapeee je.. Obvious sangat, tak mampu nak sorok..

Kalau perut buncit ke apa takpe la jugak, boleh sorok pakai korset Premium Beautiful.

Kalau besar kat lengan and bahu, nak cover macam mana?? 😂😂

Mujur Alhamdulillah Nad dapat kesedaran sikit sejak bulan lepas..

Masa tu buat makan-makan dengan family. Masa sembang-sembang dengan family semua, Nad cerita la Nad nak beli treadmills la kononnya.

Sekali adik beradik Nad semua cakap “Tuuuu basikal tu ada, guna jela buat apa nak beli treadmill”

Dalam mindset Nad selama ni, kalau kayuh basikal tu yang akan kurus cuma kaki dan pinggul.. Habis kalau besar kt lengan n bahu ?  ðŸ˜­

Sekali adik Nad  cakap, boleh je naik basikal kurus satu badan.

Amboi bila kena motivate kanan dan kiri tu, tetiba jadi semangat gilaaa nak turun berat badan! 😤


Nana mula consistent gila pakai Premium Beautiful Corset  .. Kalau sebelum ni pakai bila teringat, this time memang disiplin gila.

Exercise pun wajibbbb setiap hari tak boleh miss.

Setiap hari minima 5km Nad akan jogging.. 

Yang PALING PENTING sangat-sangat, is MINDSET!


Nampak macam mana mindset boleh mengubah segalanya? Selama ni dalam mindset dok rasa rileks apa benda semua, even exercise sikit-sikit and minum detox premier drink waktu pagi and minum N'licious untuk pecah lemak jugak, tp macam samaaa je takde beza.. Tapi once nekad nak turun berat, bolehhhhh punnnnn turun! 

Tak sampai seminggu pun Nad buat semua tu, berat turun ke 53kg 💕

Inch loss sangat especially bahagian pinggang, punggung n lengan..

Happyyyy sangat bila pakai baju dah tak ketat kat lengan 😂😂

Legaaaa sangat hati mak nak 😜

Now nak keep consistent.. Nak capai target 45kg InshaAllah.. 

Korang doakan yeee moga mencapai matlamat Nad.. 

Siapa nak join sekali, and nak Nad guide sama meh whatsapp tepi.. 
kita kuwussss sama-sama dengan sihat dan jelita 😘

Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert
019.523.5560 | @nadiahahmad__

Tuesday, February 26, 2019

ENERGY AND BEAUTY BOOSTER DARI REMAJA


ENERGY AND BEAUTY BOOSTER DARI REMAJA

Assalammualaikum selamat pagi semua!

Alhamdullillah, pagi pagi yang indah ni, Allah bagi nikmat nak sedut udara segar, nak bangun, nak jalan.

Pagi pagi Nad dah bancuh Shake Me. Sedapnya!

✅ KEKAL CANTIK
✅ BERTENAGA
✅ KULIT CANTIK
✅ SIHAT
✅ KURUS

 cuma dengan Shake Me ! Alhamdulillah.

Rezeki juga Allah bagi duit untuk beli Shake Me ni hehehehe.

Nad dari dulu memang suka minum soya, tapi sejak tahu soya di pasaran berbahaya kecuali soya yang NON GMO.

Soya dalam kotak, bahaya sebab dia GMO. Genetically modified. No wonder, kalau ibu hamil, minum soya GMO tu, baby jadi eczema, rashes, penyakit kulit. 

Soya GMO jugak punca berlakunya Kanser.

Then.. Last last soya pulak disalahkan. Kesian, padahal soya memang bagus memang banyak khasiat. 

Cuma, sama ada GMO and NON GMO. 

Nasib baik lah ada Shake Me, pengganti soya yang semestinya selamat, natural. 

Semestinya ianya dibiakkan secara organic.

Dah lah pekat berlemak... Sedapnya!

And Soya Shake Me bukan biasa biasa sebab dia Soy Protein Isolate Powder yang mengandungi 9 jenis amino acid yang memang badan kita tak dapat hasilkan. 

Kalau soya memang bahaya, alhamdulillah kenapa Hannan langsung tak ada masalah kulit kan? Rashes pun susah nak naik eventho dia berpeluh sakan. Kene gigit nyamuk, kejap je hilang, pudar.

Hannan yang menyusu badan pun dapat zat dari Shake Me, Protein lengkap tu, so sebabtu badan Hannan 💪

Bukan  Hannan je, Nad pun sado tau. Tu pun ummi dia setiap hari minum Shake Me sebab selalu tak sempat makan 😆

Kenyang memang lama dengan Shake Me ni!

Selain tu, skin Nad juga makin sihat & pulih setelah kena breakouts salah pakai skincare, semua kerana asbab Allah beri kat Shake Me.


Alhamdulillah.

Terima kasih Allah pertemukan Nad dengan Shake Me !

Monday, February 25, 2019

MONDAY BLUES IS NOT IN MY DICTIONARY



Since Nad buat business, memang istilah “Monday Blues” langsung takde dalam Kamus seorang Nadiah Ahmad. Seriously, memang takde masa nak layan mood lama-lama hahaha. Membazir masa dan tak mendatangkan faedah dan duit pun 🤪

So as usual, Monday selalunya akan jadi yang PALING BUSY and HECTIC! So memang stock 100% YILLEK! So harini first destination, COD untuk customers yang dah payment & then terus menghala ke SHOM BRANCH bersama PA ku, Hannan ! Hehe 🚘

MAKAN TAK KENYANG.... TIDUR TAK LENA....

Just as usual, everytime 25HB dan keatas, adalah waktu kemuncak dan waktu kritikal Nad everymonth. Memang kritikal sangat tau sampai kadang sampai nak duduk bertapa pagi petang siang malam kat sini 😂

Haihhhh panaih punggung tak senang duduk nak closing ni haaa! Ya Allah! Hahahaha. 

So macam biasalah,
Makan pun tak kenyang.
Tidur pun tak lena.
Mandi tak basah.
Hahahahahaha!

Even harini pun sebenarnya 1 cebis makanan pun langsung tak masuk dalam perut lagi tau. Breakfast takde lunch pun tak sempat. Hmmmm. Mujurlah ada MIN KAFFE. Kalau tak agaknya memang berkeroncong habis dah perut tau! 😩

Magik betul Min Kaffe ni i tell you. Kejap tadi punya lah berkeriuk-keriuk bunyi perut. Lepas je minum, lapar terus hilang. Kenyang macam baru lepas makan nasi sepinggan 😂

No wonder orang suka amek Min Kaffe ni untuk ganti puasa and waktu Ramadhan. Sebab efek kenyang dia tu memang terbaik 👍🏻👍🏻

Siapa ada gastrik, Nad highly recommend Min Kaffe ni. Seriously, sejak Nad consume Min Kaffe ni 7 tahun lepas, belum pernah sekali pun Nad kena gastrik balik.

Padahal dulu teruk gila kot gastrik, sampai keluar masuk ward 😷

Macam biasa, seorang Nad yang busy dengan business & nak jadi seorang yang berjaya memang selalu tak sempat breakfast or makan 😂 So memang standby sesiap MIN KAFFE kesayangan dah! Hehehe mujur ada Min Kaffe !

Dah tegukkk Min Kaffe lagilah rasa ENERGETIC and tak lemau and tak lapar dah! Ready dah nak memecut untuk the whole day! Hehe.

Siapa nak grab siap-siap Min Kaffe untuk ganti puasa dan Ramadhan, boleh whatsapp Nad ek. Eh korang tak tahu ek? Aura tu boleh ditransfer even melalui benda..

Korang beli dari Nad, Nad pegang barang tu masa nak packing, sampai kt korang aura tu pun Di transfer kt korang. Aura JUTAWAN kot beb! Hahahha

Okey gurau gurau..Hehe


Kedai SHOM Nad bukak macam biasa, anyhing about SHOM  boleh cepat-cepat and terus Whatsapp Nad nah!

 Anything about SHOM ? Whatsapp je Nad directly okay 😘


More Info, Orders & Consultation,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Sunday, February 24, 2019

Panas lit lit


YA ALLAH! PANAS BAKHANG!

Fuhhh seriously, lately nih memang dugaan betul. Ramadan ada berapa bulan je lagi sebelum ia tiba, and memang usually months before ramadhan, mesti akan diikuti dengan MUSIM PANAS yang sangatlah melampau 😩

Fuhhh panas dia nih memang ya Allah.... mandi berkali-kali pun still rasa badan berlengas! Memang sangat panas!

Make sure pepanas gini jangan lupa Hydrate balik badan kita dengan AIR MASAK Secukupnya nah! Nad sehari minum more than 3 Litres since panas semacam gini 😅
Memang panas lit lit!

Suddenly panas-panas gini teringat kat Bv Alfalfa. Seriously! Suka sangat Bv Alfalfa yang sejuk and just nice di tekak and badan! Paling best takde rasa pedih kering tekak or dehydrated! Sangat membantu!

If those yang rasa susah nak minum air masak, muak lah apa lah kan, boleh try Bv Alfalfa DRINK nih sebab dia sangat sangat bagus berbanding Isotonic Drinks kat luar sana yang mostly semua tinggi gula and gas.

Apatah lagi kalau siapa-siapa tengah puasa time pepanas ni, memang patut sangat consume Bv Alfalfa ni untuk puasa! Supaya kekal Hydrated for the whole day!

Dengan Bv Alfalfa ni dia sangat best sebab :

☑️ No Additional Sugar! (Memang manis dia semulajadi!)
☑️ Tiada GAS! (Memang takde gas and tak berkarbonat pun!)
☑️ Semulajadi! (Tanpa pengawet berbahaya and pewarna tambahan)

Antara kelebihan Bv Alfalfa ni ialah :

1. Mencegah DEHYDRATION
2. Mengekalkan paras gula dalam darah.
3. Memberi tenaga pada otot dan sel dengan cepat.
4. Mengandungi potassium, kalsium, magnesium, sodium dan chloride untuk mengimbangi metabolisma air dalam tubuh
5. Mengurangkan kehausan.
6. Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal.
7. Melembabkan kulit.


Should have this one in your daily needs! Stock up sesiap untuk puasa a few month  ahead ! Memang best and sedap dan menyegarkan!
Gulp gulp!

Nad ada READY STOCK and COD & POSTAGE everyday! Whatsapp to purchase!


Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Saturday, February 23, 2019

Beauty Booster


“KULIT GLOWING AND LICIN DALAM 7 HARI!”

Sebelum ada INFINENCE SKINCARE, sememangnya Nad tak depends kepada Skincare kecuali Cleanser sahaja. Itupun masatu Nutriwhite habis & terpaksa replace dengan Cleanser Brand lain.

Hanya cleanser je, memang takde any Skincare Routine like now dengan INFINENCE.
I survive Almost 6 Months tanpa ada Skincare Routine tauu! Selebihnya memang depends pada 100% Supplement and Vitamins sahaja. Alhamdulillah, skin cantik maintain and sangatttt sihat! ❤️

Nad admit sebelum ada INFINENCE skincare, BB GLO COLLAGEN memang tak terpisahkan dari Nad. Followers yang dah lama follow Nad and tengok IGStory Nad mesti akan perasan sebelumni memang Nad rajin sangat upload igStory Bancuh BB GLO COLLAGEN 😋

Sebab yes, Nad memang depends 100% pada Vitamins And Supplement sebelum adanya INFINENCE. Sebelum INFINENCE, memang bila skin breakouts ke apa, memang BB GLO COLLAGEN dah yang menjadi my “Beauty Booster” untuk bagi Immediate Effect, Kesan yang lebih cepat daripada Set Kecantikan Biasa.


 This is the time bilamana skin Nad memang dah fully diberikan Supply BB GLO COLLAGEN  untuk 1 Minggu! Time ni memang Nad pulun BB GLO COLLAGEN hari-hari sebab baru balik bercuti daripada pantai yang sememangnya burn kulit muka. So yes! BB GLO COLLAGEN ni lah membantu untuk boost and bagi BEST EFFECT pada skin Nad just like using INFINENCE ! 🤩

And Alhamdulillah, skin Nad memang dah PERFECT and READY untuk selfie eheh, Alhamdulillah! Memang ramai lah tegur skin Nad Rahsia dia BB GLO COLLAGEN dong!

BB GLO COLLAGEN ni memang sangat membantu Nad everytime nak dapatkan kulit cantik glowing berseri time Event. Memang akan make sure consume 7-10 Hari sebelum event untuk pastikan skin cantik glowing time event 😎

And tak lama lagi pula RAYA. And sebenarnya skin Nad dah 100% READY dah untuk Raya nanti! Hehehe. I is taksabar! Alhamdulillah, lagi bila dah ada INFINENCE, memang within 3-5 hari je dah dapat skin yang ku inginkan seperti hari ini.

Seriously, Nad Highly Recommend those yang memang ada Masalah Kulit Yang Serious, tapi ada impian nak dapatkan skin cantik SEBELUM RAYA, untuk try BB GLO COLLAGEN. Kita ada 3 bulan lagi! Serious sempat sangat asalkan betul-betul consume and Consistent BB GLO COLLAGEN sebelum Raya nih, InshaaAllah hasil dia mesti bomb 🤩

Lelagi kalau add on sekali dengan INFINENCE SKINCARE fuhhh lagi power and cepat kesan dia!


Jom dapatkan BB GLO COLLAGEN.

Untuk more info and consultation, boleh whatsapp Nad for FAST RESPONSE 📲

Info, Orders & Consultation,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Friday, February 22, 2019

Stay Hydrated with BV ALFALFA


PANAS BERDENTING-DENTING! 🔥

Serious ek sekarang dia punya matahari tu ya Allah punyalah menyengat teruk aihhhhh !
Sungguh menyengat sampai sakit mata duk bawah matahari lelama. Air masak pulak memang sehari 3 botol besar Nad boleh habiskan 😂

Sesungguhnya betul-betul rasa panas and tekak pun rasa cepat sangat-sangat kering. Apatah lagi Nad ni menyusukan Hannan, memang berkali-kali Nad akan refill and minum Air masak. Serious dahaga lain macam!

Sampailah tadi Nad tengah punggah stock SHOM, eh ternampak Si BV ALFALFA. Nad terus ambil and bukak untuk kegunaan Nad sendiri sebab memang kebetulan dah habis stock dekat dapur tu. Serious takleh tahan lah nak tunggu ! Hahahaha minum je dulu nanti abes restock lagi apadehal kan.

Wallahi Nad kata bila dapat minum Bv Alfalfa memang ya Allah nikmat dia tuuu pehhhh! Tekak rasa basah & lembab je, and lambat rasa haus tu. Kalau nak tahu Bv Alfalfa ni memang Nad consume Time puasa or time workout or time musim panas gila-gila.
And it really works now! Lelagi nak puasa tak lama lagi kan, memang kena prepare at least 2 botol sesiap, sebab husband Nad pun akan consume sama.

Seriously BV ALFALFA ni is a MUST HAVE LIST yang kena ada time puasa nanti, lelagi sekarang musim panas dia mashaAllah menguji keimanan! Kang ada kang nanti time puasa curi-curi minum air dalam tandas sebab taktahan 😜😜

Pengambilan Bv Alfalfa time Sahur & Berbuka akan sangat-sangat membantu untuk kita kekal HYDRATED for the whole day for the whole puasa time! Seriously memang KURANG RASA HAUS tu!


☑️ Dengan Propetiari OPTI-Lyte campuran Elektrolit + Campuran Unik Karbohidrat bukan je bagi kita Kekal Hydrated and tekak rasa kurang haus tau! Malah, ianya pun membantu untuk provide ENERGY BERTERUSAN!
☑️ meminimumkan kekurangan bendalir untuk meningkatkan Hidrat tubuh badan!
☑️ Memberikan Spektrum penuh Elektrolit pada badan kita.
☑️ Mengekalkan tahap gula dalam darah untuk stamina dan tenaga berkekalan supaya kekal aktif sepanjang hari!

Sape belum try memang kena try, sungguh Nad kata memang kurang rasa haus tu, and sangat-sangat membantu untuk kekalkan kita stay Hydrated sepanjang sepanjang hari.



Untuk yang suka workout, main futsal or buat aktiviti lasak and active pun Nad highly recommend to take this Bv Alfalfa. Memang akan sangat membantu you!

BV ALFALFA adalah Minuman Kesihatan yang sangat bagus sebab ianya TANPA GULA TAMBAHAN, TANPA GAS, TANPA PEWARNA TAMBAHAN, memang pure drink 😊👍

Try lah Bv Alfalfa now! 
READY STOCK Available pada Nad, whatsapp to order 😊

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad

Thursday, February 21, 2019

SHAKE ME ALL IN COMPLETE


PERFECT HEAD START FOR THE WHOLE DAY!

Macam biasa rutin yang ku takboleh tinggalkan SETIAP HARI ialah consume SHAKE ME ni.

Seriously, kalau tak consume memang rasa beza gila, rasa macam the old weak Nad is coming back. And Nad memang tak suka the old version of me yang sikit sikit letih penat lemau lesu, memang taknak bertemu dah!

Alhamdulillah now sekarang consume Shake Me, and if tak terlupa consume memang rasa ENERGETIC sangat sangat! Sampai ke malam nak COD ke coaching ke meeting ke apa ku masih bertenaga lagi tau!


Thats why i really need you SHAKE ME ❤️

Selain daripada segi TENAGA, sebenarnya Nad consume Shake Me juga untuk TURUNKAN BERAT BADAN. Yes! Boleh turunkan berat asalkan cara consume betul lah 😊

Yelah, orang semua ingat Shake Me ni untuk tenaga jee kan. Tapi sebenarnya tak. Since ianya PROTEIN so it can work BOTH.

Cuma, cara consume untuk BOTH functions ni memang berbeza-beza lah 😊👍

And alhamdulillah selain dari TENAGA and bagi BODY SHAPE CANTIK, Shake Me ni jugak bagi SKIN CANTIK tau!

Part-part parut tu, memang takkan sampai sebulan lah menyinggah dah. 2 minggu-3minggu je automatically dia dah nyahhh pergi kau! Hahaha.

Even ku garu lah bekas gigitan nyamuk pun teruk mana, takde tinggal bekas dah macam dulu. Seriously best giler! Kalau Nad masih anak dara ni, mau hantaran mahal nih hahahahaha k gurau!

Alhamdulillah alhamdulillah memang terbaik lah SHAKE ME ni!

Nad HIGHLY RECOMMEND kat uolsss untuk try Shake Me nih. Seriously ALL IN COMPLETE !

With any purchase of Shake Me melalui Nad you guys akan mendapatkan SOMETHING SPECIAL melalui Nad 😏 

Nak tahu apa ? Meh meh cepat whatsapp!

And also special untuk customers Nad, Nad akan bagi FREE EXCLUSIVE CONSULTATION and FREE SHAKE ME RECIPES untuk awak tau!

Health and Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Wednesday, February 20, 2019

INFINENCE SKINCARE EFFECT | INFINENCE TRAVEL KIT


PENCUCI MUKA YANG PALING BEST! 🔉🔉🔉

 Infinence Skincare Travel Kit ! Which dalam Travel Kit ada 4 produk iaitu :

✅ Cleanser
✅ Toner
✅ Day Cream
✅ Night Cream

Nad nak share on Infinence Cleanser dulu, sebab Cleanser paling BASIC you kena pakai kalau nak jaga kulit. Nad dah guna Infinence Cleanser ni almost setahun tau. Memang nampak kulit lebih sihat, lebih lembut than before 😍

Tiap kali cuci muka guna Infinence Cleanser, muka memang rasa bersih sangat! And takde rasa ketat kering pun. Sebab this Cleanser totally 100% natural, dan ada kandungan avocado oil yang buat muka rasa sangat lembut 💕

And yes, Cleanser ni takde buih tau. Buih je selalu keringkan muka. Jangan risau, memang muka rasa lembut sangat and bersih je lepas cuci. Sangat sesuai untuk kulit sensitif! 😘👍

Cleanser ni pun budget friendly ye sebab 1 tiub tahan dekat 4-5bulan. Yesss, memang tahan lama! So jimat takyah beli banyak kali.

So siapa yang sangat pentingkan natural skincare, taknak muka rasa kering lepas cuci, nak muka kekal lembut dan bersih, dan nak jimat duit at the same time, this is THE RIGHT CLEANSER for you! 

Kalau korang nak grab Cleanser sahaja boleh, tapi lagi untung grab Infinence Tarvel Kit terus! Jimat beratus! 

MUKA KUSAM ? LIANG PORI BESAR ?  2nd product dalam INFINENCE Skincare Starter Set is INFINENCE Toner.

Ramai selalu abaikan Toner dalam steps skincare korang kan ? Toner ni paling penting if kulit you jenis cepat berminyak atau macam kusam je. Cuba korang tengok cermin, ada tak nampak pori besar? Annoying tak tengok bintik-bintik pori ni kat muka ?

Korang tau tak pori besar ni actually disebabkan oleh kulit berminyak ?

Kulit berminyak & kulit tak bersih ni akan menyebabkan minyak berkumpul keliling liang pori. So pori nampak besar sebab ada lebihan minyak keliling pori. At the same time, since minyak ni tutup sel kulit untuk bernafas, sel kulit mati start menebal. 

So korang bayangkan sel kulit mati menebal + minyak berlebihan berkumpul keliling liang pori. Haaa tu lah yang jadi pori nampak besar!

Ni sebab utama kenapa YOU NEED TONER! Only Toner sahaja boleh remove minyak berlebihan dekat muka kita and buat pori kita lebih kecil dan halus.


Kulit kita ni mmg bersifat asid, selalunya between PH 5- PH 6. Bila kita basuh muka guna sabun yang tak sesuai, PH balance ni kadang-kadang jadi tak seimbang. So kulit kena kerja keras nak kembalikan normal PH which buat muka kita jadi berminyak. Tapi with Toner, it can restore the PH balance quickly. 

PH muka balance = Kulit tak berminyak = Liang pori tak tersumbat = Kulit cantik sihat! ❤️

24H Hydrating Toning Essence ni memang dihasilkan khas untuk remove sel kulit mati and bebas alkohol which tak pedih atau keringkan kulit langsung! 😊

Toner ni tolong remove blackhead whitehead sekali. Tak payah risau pasal sel kulit mati etc, toner ni memang sapu bersih semua! Jerawat pun susah naik bila dah remove sel kulit mati. Nad dah pakai INFINENCE TONER ni dekat setahun dah. Memang kulit muka jadi halus and serious rasa segar and sejuk tiap kali apply 😍  

If you nak liang pori kecil dan muka tak berminyak, you need to try this toner !




KULIT KERING ? YOU GONNA LOVE THIS DAY CREAM !

Okay produk ke3 dalam INFINENCE Skincare Starter Set ialah INFINENCE Day Cream 🌞

Let me tell you, Day Cream ni memang sangat sangat melembapkan muka! and sesuai untuk semua jenis kulit. Kulit muka Nad selama ni normal dan sensitif.

Then 2 weeks ago, muka Nad memang jadi kering gatal macam tu. Macam naik rashes. Time tu sebab basuh face towel Nad guna sabun baju yang tak natural.  So bila lap muka guna towel tu, my sensitive skin reacts badly!

Memang merah gatal few days 😫 So apa Nad buat time tu is apply Day Cream ni all the time masa siang hari. Setiap 4-5jam Nad reapply. And memang rasa kulit kurang gatal, merah kurang, muka pun tak rasa ketat kering 😍

3 hari je then kulit muka Nad totally sihat balik. Memang super moisturize sangat this Day Cream ! 👍👍👍

Korang tau tak, kulit kusam, jeragat, jerawat ni semua disebabkan muka kita terdedah kepada sinaran matahari yang melampau terik ni ? Sinaran matahari ni lah yang buat muka kita cepat tua, cepat berkedut!😩

Day Cream which memang mampu sangat untuk halang cahaya matahari dari bakar kulit Nad. And at the same time, Nad suka gila Day cream ni sebab ia ada Sunblock yang moisturizer yang tolong lembutkan kulit and repair skintone sekali! 😍

Bukan setakat tu je, Infinence Day Cream ni pun bertindak sebagai primer & highlighter sekali! Makeup Nad memang tahan lama and glowing gitew tiap kali Nad apply Day Cream ni.

Siapa yang takde lagi  day cream moisturizer, meh try INFINENCE DAY CREAM ni. Confirm suka! 😊


 NAK KULIT LEMBUT DAN SKINTONE SEKATA ?

Okay last product, iaitu product ke4 dalam INFINENCE Skincare Travel Kit ialah Night Cream.

Kalau korang nak tahu, waktu malam lah kulit kita bekerja keras. Masa kita tidur, badan kita akan start repair sel rosak, detoks semua kan? So same goes to kulit kita.

Kulit kita bekerja keras untuk repair, restore and perbaharui sel kulit baru masa kita tidur. So biasanya Night Cream akan fokus kepada kelembapan kulit dan pemulihan sel kulit.

Night Cream selalu paling powerful and ada kandungan moisturizers yang pekat dan likat, memang dihasilkan untuk diserap kulit secara perlahan selama beberapa jam kita tidur. 

And yes, ni ada dalam ADVANCED OVERNIGHT REGENERATION CREAM. 

Nad memang takkan miss apply Night Cream ni kat muka setiap malam sebelum tidur. Sebab muka memang jauh lebih licin esok pagi 😍 

Plus, dalam Night Cream ni ada bahan kandungan yang boleh tolong kurangkan skin inflammation merah gatal, and kecutkan jerawat sekali. So kalau rasa macam ada jerawat nak naik, Nad akan apply terus Night Cream ni. Esok sure kecut!


Nak dapatkan ADVANCED OVERNIGHT REGERATION CREAM? Or product INFINENCE Whatsapp Nad terus okay. Nak lebih jimat, grab INFINENCE Set!


 Nadiah Ahmad
Premium Beautiful Expert

✨ Postage setiap hari seluruh Malaysia
✨ COD seluruh Kulim/Bukit Mertajam

Tuesday, February 19, 2019

PERISAI KESIHATAN


SIAPA PERNAH RASA GATAL HIDUNG, TELINGA DAN TEKAK SAMPAI RASA MACAM NAK GARU PAKAI GARFU? 😫😫

Nad pernah ! 

Nak dijadikan cerita, entah kenapa ada hari tu rasa gatal-gatal dekat tekak dengan hidung. Bersin-bersin macam nak selsema. Cukup pakej dengan gatal telinga sekali. Gerammmmmm rasa nak garu pakai garfu je rasa !

Maybe jugak sebab kena habuk sebab singgah rumah masa mengemas. Nad kan sejenis sensitif habuk or segala yang sewaktu dengannya.

Bila bangun pagi still rasa gatal gila hidung, gatal tekak  telinga bagai. Gatal segala galanya lah orang kata.

Ada 2 pilihan dekat sisi Nad waktu tu.

1) Ubat selsema
2) Garlic Tablet

Ikutkan Nad boleh je makan ubat selsema terus. Tapi Nad tahu kalau makan tu mesti mengantuk melepek pulak sepanjang hari. Nad decide nak consume Garlic tablet. Sebab nak experiment sama keberkesanannya haha

Alah, dah tahu pun.. Saje je..

Elok lepas telan 2 biji Garlic Tablet, gatal hidung telinga hilang.. 
gatal tekak hilang..
And rasa macam nak keluarkan kahak..

Now rasa lega sangat Alhamdulillah 😊

Memang betul bak dikata orang.. Garlic tablet ni memang antara yang terbaik untuk those yang ada masalah gatal-gatal, resdung or sinus. Bawang putih ni sendiri memang bagus sangat untuk kesihatan!

Korang yang selalu experience gatal-gatal, resdung and sinus, memang highly recommended sangat 👍🏻👍🏻

Ada satuuu lagi yang ibarat my first aid kalau badan nana start rasa tak sihat.. BV ALFALFA !

Selalunya, bila Nad mula rasa nak batuk or selsema, especially bila berkahak banyak, memang Nad wajibkan diri untuk consume Bv Alfalfa ni. Bila consume malam sebelum tidur, yang Nad perasan esok paginya memang selambak lah kahak yang keluar.

Dia ibarat mencairkan kahak bagi senang keluar. Segala mukus-mukus semua pun dia cairkan bagi senang keluar. Bila hidung Nad tersumbat, ni jugak antara ikhtiar Nad.

Kadang-kadang tu bila tak sihat, jujur kata Nad tak sempat nak pergi klinik jumpa doktor. Alhamdulillah Nad ada supplement ni semua sebagai ikhtiar untuk jaga kesihatan Nad.

Sekarang ni macam musim tak sihat kot ek ? Banyak baca orang tulis tak sihat apa semua.

Setiap kali badan rasa tak sihat jugak Nad wajibkan diri ambil extra sikit Herba Maharani ni. Sangat-sangat bagus untuk boost immune system kita. Ni antara yang Nad amek sekali dengan Garlic Tablet pagi tadi sampai daripada bersin-bersin, hingus keluar bertali-tali, now takde lansung dah bersin-bersin.

Hidung pun dah tak gatal. Telinga and tekak pun takde gatal-gatal dah. Selesa je Alhamdulillah ❤️

Nad mintak maaf sebab Nad bukan menolak ubat ubatan bila tak sihat. Cumanya Nad kalau boleh nak ikhtiar dahulu dengan cara natural, dan pengambilan supplement.

Tambah-tambah pulak nak pergi doktor pun tak berapa sempat.

So orang yang “SIBUK BUAT DUIT DAN JAGA KELUARGA” macam Nad wajib ada perisai-perisai ni standby sentiasa untuk kejadian kejadian yang tak diingini 😂

BONUS yang Nad dapat, kulit akan jadi makin cerah berseri bebas jerawat.

Sebab tu tak hairan lah setiap kali lepas demam tengok kulit macam makin CERAH je 😘

Korang nak amek untuk demam ke, untuk tak demam ke, untuk cerah ke, bebas jerawat ke, and Kalau nak Nad bantu cadangkan supplement yang membantu utk boost balik kesihatan badan, boost imun system apa semua, boleh contact Nad ye.


Testimoni sendiri fresh-freaky sebab Nad pun baru elok dari tak sihat and memang ikhtiar dengan semua ni je 😘

Nak contact Nad untuk purchase ?

Nadiah Ahmad | 019.523.5560 | nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Monday, February 18, 2019

Health and Beauty Routine


Bila  anak dah tidur, ini lah saatnya ‘ME TIME ‘ bagi Nad setelah seharian sibuk dengan bisnes dan kerja kerja rumah.

Nad akan duduk dalam toilet lama lama, belek muka, apply skincare step by step. Kalau rajin siap tepek mask sebelum tidur ❤️

Untuk malam nih Nad apply 4 items :

Cleanser -> Toner -> Serum -> Night Cream

10 minit siap, tapi boleh jadi setengah jam kalau rajin nak membelek muka 😌

And untuk supplement wajib setiap malam, 2 biji sebelum tidur.

Memandangkan Nad ni orangnya ada masalah sembelit walaupun bukan dalam pantang ke apa, Nad memang sangat memerlukan Garlic tablet ni.

Mula-mula makan dulu takde lah terus berkesan tapi bila dah konsistent alhamdulillah dah makin senang membuang. Orang yang selalu sembelit je tahu betapa takutnya bila tiba masa sakit perut tu😌. Apa lagi kalau orang dalam pantang, risau luka jahitan sampai terbuka semula.

So siapa yang ada masalah sembelit boleh la amalkan Garlic tablet macam Nad okey?


Bukan bagus untuk tu je, tapi sangat bagus untuk;

• kesihatan badan
• atasi masalah angin dalam badan
• tidur malam yang lebih lena

Dulu Nad terkejar kejar, ingat lagi nak tunggu ‘me time’ kena tunggu pukul 1-2 pagi. Almaklum lah semua kena buat sendiri time Husband masih bekerja so tidur pun lambat banyak! Sekarang dah makin relax sikit, sebab Husband ada sama sama. 

Bila Nad kenang balik lebih 5 tahun yang lalu, betapa Nad bersyukur Allah temukan jalan hidup Nad dengan bisnes SHOM.

Dari niat asal nak jadi Work At Home Mom.

Allah bagi pulak Husband jadi Work At Home Dad, walau siang dia yang kena keluar ke sana sini. But still, masa dia lebih banyak dengan kami :’) 

Dapat hantar Hannan pergi mengasuh, nak beli barang dapur anytime, nak cuti balik kampung ikut masa kami dan nak pergi mana mana pun lebih bebas. 

Maka nikmat Allah yang mana lagi harus kami dustakan ?

Syukur Alhamdulillah, for everything. Jalan hidup kami Allah aturkan sangat cantik, walau diselangi dengan ujian tu perkara biasa. Mana ada manusia yang tak diuji kan? :’)


Okay dah, jom tidur. Sebelum tu belajar untuk lapangkan minda dan hati kita, belajar untuk maafkan semua. InshaaAllah kita akan rasa lebih tenang, hidup lebih bahagia, rezeki pun mudah masuk 💕

Belum ada Infinence skincare ? Garlic tablet ?

Meh sini beli dengan Nad. Nad bagi harga mur mur je dengan u alls semua 😘

Selamat Malam semua.

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT 

Sweet dreams, Assalamualaikum.

Saturday, February 16, 2019

Minuman kesihatan Min Kaffe



Mulai hari ni dah tak boleh nak skip Min Kaffe lagi... sebab kalau tak minum Min Kaffe ni memang  badan rasa lesu dan perut rasa berangin semacam je😂 nasib baik tak gastrik.

Alhamdulillah sejak minum Min Kaffe memang jarang sangat pedih perut ni.

Paling penting Min Kaffe ni sangat membantu untuk boost energy macam Nad ni. Nampak tugas suri rumah ni memang mudah kan, tapi hakikatnya tak cukup kaki tangan. Hehe..

So Nad nak share 3 golongan yang penting untuk minum Min Kaffe selain untuk maintain berat badan ialah;

1- Min Kaffe ni sangat diperlukkan oleh ibu yang mengandung. Sebab sumber protein dalam Min Kaffe ni akan memberi tenaga pada si ibu terutama bagi mereka yang nak berpuasa. Dan bagus juga untuk mengurangkan masalah morning sickness.

2- Min Kaffe  untuk si ibu yang menyusukan anak. Min Kaffe merupakan sejenis minuman tambahan yang membantu dalam menjadikkan baby lebih keyang, susu lebih pekat dan banyak.

3- Min Kaffe untuk mereka yang sudah berusia. Selain boost energy, Min Kaffe ni juga bagus untuk memastikkan paras kolestrol dalam badan dalam keadaan baik dan juga memudahkan simptom menopos.

Pendek kata semua orang pun sesuai nak minum Min Kaffe ni okey?

Rata-rata feedback antaranya, 

• MIN KAFFE mengawal selera makan dan rasa kenyang dengan lebih lama - effect BERJAYA KURUS

• MIN KAFFE membekalkan tenaga sepanjang hari - bagus bagi sesiapa yang nak berpuasa jugak. 

• MIN KAFFE menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi- effect SUSU IBU MAKIN BERTAMBAH

• MIN KAFFE memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang sihat- effect MAKIN CANTIK

• MIN KAFFE menyihatkan tubuh keseluruhannya dan mengurangkan risiko GASTRIK ATAU SEMBELIT - effect MAKIN SIHAT

• MIN KAFFE mengawal kepekatan gula dalam darah- effect dapat MENGAWAL KENCING MANIS

• MIN KAFFE menyokong paras LDL kolestrol yang sihat- effect dapat MENGAWAL KOLESTROL




Teringin nak minum MIN KAFFE tapi tak tau macam mana nak order ? meh wassap Nad meh :) 


NADIAH AHMAD, 
019.523.5560 @nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Friday, February 15, 2019

Sentiasa bersedia untuk BELAJAR dan BERUBAH



KUALI YANG TAK BERSIH.

Pernah tak rasa buat macam-macam rezeki masih susah nak lekat ?
Dah pergi kelas marketing, dah buat marketing, tapi susah betul nak dapat sales banyak-banyak ? Ataupun, rezeki sales tu ada je, tapi selalu rasa tak cukup.

My wise mentor once said ; segala apa yang kita dapat sebenarnya bukanlah sebab Marketing, apa semua. Tapi kita kena “Surrender” dulu.

Step yang selalu dilupakan oleh most of us (even me!) bila nak dapat kebahagiaan dan kejayaan. Without this step segala hasil kita semua berkeladak, itupun kalau dapat hasil. Usually susahlah nak nampak atau dapat hasil tu. Usaha macam-macam tapi tak jadi, sama je.

Ianya ibarat kita ada kuali lah contohnya.
Kita nak masak sup ayam, tapi kuali kita tu bekas masakkan kita semalam - Kari Ayam kita tak basuh. Tuptup terus je guna untuk masak sup ayam huhu. Menjadi tak agak-agak sup ayam kita tu ?

Yes, tak menjadi. Kalau menjadi pun tak sedap, rasa pelik and buruk hasil dia.
Macamtu juga konsep REZEKI kita yang kita nak dapat. Kita nak rezeki yang macamni, macamtu, tapi kuali kita tu kotor, tak bersih, kita tak basuh. Sebab tu lah Rezeki yang “bersih, cantik” tak masuk-masuk tak datang-datang.

So if kita nak rezeki cantik, bersih, kita kena “Bersihkan” dulu kuali kita tu sebersih-bersihnya. Barulah terhasil “Sup Ayam” yang sedap tu 😊😘

Faham ?

BELAJAR UNTUK BERUBAH ✅

My wise mentor once said, if nak berjaya kita kena sentiasa bersedia dan belajar untuk berubah sekiranya ianya yang terbaik untuk perniagaan kita.

Now, cuba kita tengok business kita, or life kita, is it semakin berjaya ? Semakin berkembang ? Or stuck kat satu level sama, stagnant sahaja ?
If berkembang semakin pesat dan berjaya, means we are on the right track.
But if it has been a long time, berbulan-bulan kita stuck and stagnant kat satu level sama, means kita KENA BERUBAH. Kena buat sesuatu !

Kena reacts and buat sesuatu secepat mungkin sebelum business/diri you mati! Try to check and identify apa yang you kurang, apa kesilapan yang you repeat everymonth, apa method you yang you stick on buat masa ini, and then, LEARN TO CHANGE IT.

Nak taknak kena solve it, cari solusi and strategi untuk ubah!
Untuk ubah jadi yang lebih baik dan jauh kehadapan.
InshaAllah you can do it!
InshaAllah i can do it!


Nak berubah memang bukan mudah, but if kita betul-betul ada target yang besar, kita perlu berubah!

Nad dah list out segala “cons” and “kelemahan” Nad sendiri and im ready to change it! How about you ?

May Allah ease our journey untuk jadi Wanita, Usahawan yang berjaya dunia akhirat, amin amin InshaAllah! Sesungguhnya, semua ini demi Masa Depan Anak-anakku ❤️

 What i wrote is usually a Self Reminder to myself 🌸
Bismillah and have a Goodmorning!

Health and Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...