Saturday, September 29, 2018

Pengalaman berpantang part II


Assalamualaikum, good morning semua 😊

MACAM ANAK DARA

Pagi ni Nad nak sambung pengalaman berpantang Nad dengan SHOM.



Gambar ni selepas 2 tahun 5 bulan bersalinkan Teh Hannan. Berat sama yang maintain selepas sebulan Hannan lahir 😊 

Nad nak cerita tentang supplemen yang banyak bantu Nad untuk kembali kepada BERAT ASAL ketika berpantang, beserta pada masa yang sama, membantu untuk BANYAKKAN SUSU.

Sebab ramai yang tanya Nad, ada tak produk yang boleh bantu mereka untuk turunkan berat badan, dan pada masa yang sama sesuai utk menyusu badan. Malah, bagus untuk PERKEMBANGAN OTAK & PENGLIHATAN BAYI.

There you go, dah 3 MANFAAT UTAMA yang Nad dah ceritakan diatas tentang supplemen yg bakal Nad ceritakan dibawah.

Nad akan share setiap produk beserta kelebihannya serba sedikit okay 😊

🌟 Shake Me

Ia adalah minuman Protein yang bersaskan soya NOn-GMO. Protein sangat-sangat penting untuk penbentukan sel-sel baru yang akan membentuk tisu seterusnya otot-otot dalam badan kita (otot organ/badan/kulit/dll). Istimewa Shake Me adalah ia mengandungi 9 amkno acid yg tidak dihasilkan oleh badan manusia.

In brief, 

✔Protein membantu untuk supply tenaga (G.I yg rendah membantu memecahkan gula secara perlahan-lahan, & memastikan gula dlm paras yg rendah dalam darah).
✔Membaiki luka dalaman & luaran (episiotomy/koyak)
✔Mengurangkan kesan parut (stretchmarks)
✔Memberi rasa kenyang yg lama
✔Merangsang pengeluaran susu badan
✔Memelihara kesihatan kulit keseluruhan

🌟 BV ALFALFA

Herba yang dikenali sebagai RAJA SEGALA TUMBUHAN. Kaya dengan klorofil dan nutrient.

Kelebihan mengamalkan Alfalfa dalam diet seharian:
✔Detoks (mencuci hati, darah dan usus)
✔Melancarkan pencernaan & penghadaman
✔Membuang angin
✔Menyingkirkan lemak dan kolesterol jahat
✔Saponin, bertindak sebagai serat yg menyerap kolestrol
✔Melegakan keletihan
✔Milkbooster


🌟 GARLIC TABLET
Kapsul bawang putih yg terbaik bagi Nad setelah dipelajari kandungan dan cara penghasilannya. 

Mengandungi  banyak sangat kelebihan untuk kesihatan organ dan badan secara menyeluruh.

✔Membakar kolesterol jahat
✔Membantu mengawal tekanan darah
✔Membantu mengawal masalah berat badan
✔Memelihara fungsi sendi
✔Membantu untuk perkembangan otak, minda & penglihatan bayi dan kanak-kanak

***

This is what I consume currently without failed. 


InsyaAllah akan teruskan sebagai ikhtiar untuk pelihara kesihatan Nad 😊

Dan, inilah Rahsia Nad KURUS CEPAT WALAUPON BREASTFEED DAN MAKAN BANYAK !

Husband nak dukung kita pon senang tau haa 😝 Manalah tau demam teruk tetiba sampai tak boleh nak bangun, taklah mengah laki nak dukung. 

Haa...nak cuba boleh contact Nad. Bukti depan mata dah hehe 😊


NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Friday, September 28, 2018

Tips berpantang | NADIAH AHMAD


Assalamualaikum.
TIPS BERPANTANG DENGAN MUDAH 😊

Berdasarkan pengalaman Nad sendiri sebagai ibu, makin bertambah bilangan anak, makin terhad masa yang ada ketika berpantang untuk diri sendiri.

Bukannya apa, anak-anak tetap nak dengan ibunya. Betul tak?

Jadi, masa buat persiapan untuk Teh Hannan hari tu, Nad memang buat persiapan awal-awal, sebab Nad berpantang sendiri. Suami pon cuti berapa hari je, selebihnya anak-anak dengan Nad. Jadi, untuk elakkan tekanan perasan, meroyan segala, Nad ambil langkah pencegahan awal.

❤️ TIPS PERTAMA
Cari 'Confinement Lady'.Bukan artis je perlu CL ni tau, semua wanita yang nak berpantang perlu. CL ni memang teramatlah membantu. Memang bahagia sangat berpantang bila ada CL ni. Terjaga rapi kehidupan especially keadaan badan ibu selepas bersalin. 

Zaman dah maju ni, elak-elakkan lah guna khidmat mak. Lainlah kalau mak sendiri yang berkeras, atau awak lahirkan cucu sulong. 

CL yang terlatih memang sangat cekap bekerja. Tinggal kita pilih Pakej yang bersesuian dengan bajet yang kita dah rancang.

Dari urutan, pilis, param, bengkung, tungku, tangas, mandian herba, mandikan baby, memasak, hingga tahap kemaskan rumah yg basic pon ada. Ya Allah, memang BAHAGIA sangatlah berpantang bila ada CL ❤️

❤️❤️ TIPS KEDUA
Pilih produk penjagaan dalaman yang selamat, establish, memberikan nutrisi yang cukup, dan lengkap!

Dan sudah tentu Nad pilih BERPANTANG PREMIUM daripada SHOM.

Kenapa Nad pilih SHOM ?

Sebab Nad tak perlu renyah pikir beli dari pelbagai brand. Sebab once Nad beli  Berpantang Premium SHOM, yang kosnya tak lebih RM800+ pon, Nad boleh dapat:

☑️ Set Slimming
☑️ Set Milkbooster
☑️ Set Sendi, Otot & Tulang (+buang angin)
☑️ Set Rambut Gugur
☑️ Set Kecantikan Kulit
☑️ Set Tenaga Wanita
☑️ Set Pulihkan Luka dalaman & luaran

Kan jimat!! Suami pun confirm sudi je nak sponsor sebab kita mudahkan dia. Takdelah cik abang pening sekejap-sekejap bini minta duit nak beli produk, esok minta duit nak beli produk tu 😅

Dan kita sebagai orang yang berpantang sendirian pun memang mudah sangat nak urus diri.

Dan Set Premium ini teramatlah sesuai dengan wanita yang alah dan sensitif kepada segala keluarga jamu, anak yang ada kuning yang berpanjangan, dan pembedahan Ceaser.

❤️❤️❤️ TIPS KETIGA
Support suami. Suami kenalah bagi perhatian dan kasih sayang extra kat isteri ketika berpantang. Sebab jiwa dan perasaan ibu ketika itu setipis tisu sehelai ja. Mudah terkoyak !

Kalau suami tak bangun sama malam-malam teman isteri yang duk berjaga tengok anak bangun/taknak tidur, itu boleh jadi perang besar tau haa.

Yelah, perempuan ni dia dah struggle sejak pregnant lagi, bila dah masuk 3rd trimester, nak tidur pon Ya Allah, pusing kanan, pastu pusing kiri, pusing balik kanan. Kejap tidur bilik, kejap tidur ruang tamu, kejap tidur bilik anak, memang susahlah nak tidur ! 

Lepas bertarung nyawa bagai nak rak ketika bersalin, confirm tiada istilah tidur lena dah selepas itu. 

Jadi para suami, be alert tau 😊



Inilah tips ikhlas dari Nad pagi ini. Sebab Nad SANGAT BAHAGIA ketika berpantang Teh Hannan hari tu. MUDAH & TAK RENYAH LANGSUNG!

Nak dapatkan Pakej Berpantang dengan SHOM ni boleh dapatkan dari Nad Beauty Terbaik 👍👍👍


NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__

🍃Be FANTASTIC & FABULOUS with Me 🍃

Thursday, September 27, 2018

EYEBAG : MASALAH ATAU KELEBIHAN?



CERITA EYEBAG : MASALAH ATAU KELEBIHAN?

Dulu-dulu, sebenarnya tak tahu pun yang eyebag (not panda eye) tu satu kerisauan pada kebanyakan daripada kita ➡ tanda tak cukup rehat, kedutan pada eyebag buat nampak lebih tua.

Pada Nad, eyebag langsung bukan satu masalah dari perspektif kecantikan. Sebab Nad rasa macam okay je ada eyebag. Macam lawa je. 🤔

Sebab tu rasa hairan bila mula tahu dalam tutorial berhias ramai pakat-pakat nak cover eyebag. Mungkin juga sebab diri sendiri pun ada eyebag & tak pernah rasa nak tutup. 😂

Sampai sekarang, Nad masih cuba menerima 'pendapat' sekeliling bahawa eyebag tu satu masalah yang patut diselesaikan. Pada Nad bukan eyebag yang patut diatasi, tapi tahap kesihatan yang patut dipertingkatkan.

Sebab jauh di sudut hati Nad, Nad tahu ada sesetengah orang masalah eyebag adalah kewujudan sejak azali.  Maksudnya ? Untuk sesetengah orang. Jaga kesihatan atau berhiaslah macam manapun, eyebag masih kelihatan. Betul, Nad struggle terima kenyataan eyebag tu adalah masalah yang memalukan sehingga perlu ditutup dari pandangan. 

Yang buat Nad jadi terkeluar tajuk eyebag ni sebab apa tau ? Haha

Sebab tadi menonton satu tutorial berhias wajah dari artis korea. Yang mendatangkan rasa hairan ialah dia menggunakan satu teknik khas semata-mata untuk menampakkan bentuk eyebag dibawah mata ! Padahal dia langsung tak ada eyebag. Tepuk dahi jap.😅

Kemudian, terangguk-angguk sendiri.

Betapa..

Dengan sesuatu keadaan itu boleh jadi satu kekurangan pada seseorang.

Dan sesuatu keadaan yang sama juga boleh jadi satu kelebihan pada seseorang yang lain.

Pada fikiran Nad ?

Satu kurniaan Allah, boleh jadi satu nikmat (kelebihan) pada seseorang. Belum tentu adalah satu nikmat (kelebihan) pada seseorang yang lain.

Nad pernah terbaca:

"Jangan diminta-minta untuk mendapat nikmat & kelebihan seperti orang lain... sebab belum tentu ia akan menjadi nikmat & kelebihan pada diri sendiri..."

Jadi, sama-samalah kita berdoa semoga Allah mudahkan & redha.... dengan memakbulkan  permintaan & harapan kita yang boleh membawa kepada kebaikan yang berpanjangan di dalam hidup kita didunia & akhirat.

Kita, hamba yang serba tak tahu.
Allah, Tuhan yang Maha Mengetahui.

Maka...
Pintalah kebaikan menurut padangan Allah.
Bukan kebaikan menurut pandangan manusia.

Tapi, kalau awak ada masalah eyebag yang mengganggu ? Rasa nak hilangkan masalah eyebag dengan penjagaan kulit wajah terbaik,?

Boleh contact Nad tau.
SHOM ada produk istimewa & terbaik sebagai penyelesaian untuk masalah anda tanpa perlu guna teknik makeup. Sebaliknya, dengan cara penjagaan kesihatan pada kulit wajah. 😉😘

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Cuba sekali, pasti setia

 Tambah Tenaga Harian Dengan Min Kaffe ♥

Assalamualaikum. Kebetulan pagi ni Nad bukak kotak Min kaffe yang baru selepas habis kotak yang lama, semalam. Tak sangka rupa-rupanya dah nak masuk kotak yang ke berapa dah. Betapa Nad sukaa nya Min Kaffe ni

Nad minum ke ? 

*sendiri tak percaya*



Macam Nad pernah cerita sebelum ni. Bermula dengan Min Kaffe lah Nad jatuh hati dengan kebanyakan produk SHOM.

Sebelum ni Nad pun pernah cerita Nad pernah lalui zaman berisi (baca: gemuk). Bila dah dapat kesedaran gemuk itu membahayakan ? Nad cuba kawal pengambilan makanan berat & elak makanan ringan, terutamanya.

Satu je Nad nak cakap.

Tak mudah sebenarnya untuk seseorang yang pernah menjadi seorang yang berisi disebabkan selera makan yang tinggi itu berubah ➡ menjadi seorang yang mengawal kuantiti makanan ➡ untuk kuruskan badan.

Disebabkan taknak nya lalui balik zaman membulat, Nad struggle jaga makan. Walaupun kadang-kadang (baca: selalu) kalah dengan godaan makanan, Nad akan cuba pastikan berat badan tak lebih daripada skala berat seperti yang telah ditetapkan. 😂

Nad setuju, badan yang kurus bukanlah satu jaminan badan sihat. Tapi, pada Nad risiko penyakit berbahaya lebih tinggi kalau Nad berbadan gemuk. Lagi-lagi Nad datang dari keluarga yang ramai mengidap kencing manis. Tak dinafikan, Nad pasti tak terkecuali dari terdedah dengan risiko penyakit yang sama.

Dah lama Nad start consume minum Min Kaffe ni. Perubahan paling ketara bila consume Min Kaffe ? Nad boleh tahan lapar especially bila ter-skip makan, on diet atau berpuasa.

Kadang-kadang, kalau kali nak keluar rumah pergi kenduri atau shopping barang keperluan memang Nad awal-awal siap bancuh masuk peti ais. Bila nak keluar rumah, baru bawak. Nad akan minum dulu dalam perjalanan.

Jadi, Nad takkan makan banyak bila makan di luar. Sebenarnya jarang sangat makan kat luar. Ada masa, kalau tiba-tiba husband nak makan kat luar Nad cuma teman sambil minum air favourite. Kalau fefeeling romantik, dapat suap dari husband (baca: ala-ala kena paksa sebab degil tak nak order makanan)

Jadi itu serba sedikit manfaat Min Kaffe untuk Nad. Sebenarnya Min Kaffe ada banyak lagi manfaat untuk kesihatan. Tapi, fokus Nad pada ESP lebih kepada tambahkan tenaga dari ekstrak garam buluh.



 InsyaAllah, Min Kaffe inilah menjadi harapan untuk pastikan badan lebih bertenaga sepanjang ingin berpuasa. Ganti puasa sebelum ni pun dapat dihabiskan dengan cemerlang tanpa rasa penat yang melampau. 

Bagi yang ingin turunkan berat badan melalui pengawalan makanam secara berlebihan Min Kaffe adalah jawapannya.

Bagi yang ingin dapatkan tenaga tambahan setiap hari Min Kaffe boleh membantu.

Nad memang highly recommend Min Kaffe pada yang selalu alami masalah cepat lesu badan & tak bermaya sepanjang menjalani aktiviti seharian.

Dan Nad memang sangat recommend Min Kaffe ni untuk dijadikan sebagai minuman harian bagi menambahkan tenaga & nutrisi keperluan badan sepanjang hari. 

Cuba sekali, pasti setia. 😊💕

Dapatkan Min Kaffe  anda dengan sekarang. Yang berminat boleh contact Nad di:

NADIAH AHMAD | @nadiahahmad__

Beauty Health and Consultant

Wednesday, September 26, 2018

Bagi yang dah lama tercari-cari produk penjagaan kulit yang sesuai, selamat & berkesan


BAGI YANG BERKULIT SENSITIF, AWAK TIDAK BERSEORANGAN.

Hanya orang yang berkulit sensitif sahaja tahu pencarian produk penjagaan kulit muka macam tak pernah berakhir dengan baik. Biarpun ada sebahagian produk yang sesuai untuk kulit sensitif, selalunya macam tak ada kesan langsung. Macam tak pakai apa-apa.

Nad sebenarnya ada masalah eczema & resdung sejak kecil lagi. Jadi, sangat tak sesuai untuk pakai produk yang ada unsur whitening (memutihkan). Bukan kesan putih yang Nad dapat, tapi pedih menyengat yang dirasa (disebabkan sifat menghakis produk). 😞

Jadi, kalau ada iklan local product atau international product yang dikatakan boleh memutihkan atau mencerahkanv? Nad mampu pandang sepi dari jauh. Serik dah pakai. Produk macam tu pernah buat muka sampai macam dihinggap parasit yang kemerahan & berair. (masalah eczema)

Selalunya produk yang sesuai untuk orang berkulit sensitif, kesannya macam tak pakai apa-apa di muka.

Kadang-kadang macam tak ingat dah settle cuci muka atau belum ?

Itu baru bab pencuci muka.

Kalau bab pakai toner ? Aduhai... dalam mimpi pun tak boleh pakai. Kesan kebanyakan toner yang mengandungi bahan berunsur alcohol (sejuk-sejuk) adalah 100% pasti akan memedihkan kulit.

Pernah juga pujuk diri, pedih itu tanda "healing process" yang selalu disebut-sebut bila ada side effect yang negatif. Akhirnya keadaan yang dikatakan healing process tu sebenarnya berlarutan & menambahkan lagi masalah kulit.

Dan kalau beli satu set skincare product ? Tonerlah paling kerap jadi hiasan. Memang tak boleh berangan-angan pakai toner konon kulit jadi sejuk segar ➡ memang takkan berlaku pada kulit sensitif macam Nad.

Pelembap pun sama. Kalau pakai, selalu bagi kesan muka jadi berminyak. Memang kebanyakannya lebih mesra jerawat.

Haa... lepas tu bab serum. Kebanyakan serum yang Nad pernah pakai, serum pun macam toner jugak. Kesan sejuk dari produk selalunya akan buat kulit rasa pedih. Pernah pakai satu jenis serum yang elok je bila dipakai. Tapi bila stop, muka breakout teruk. Terus rasa tak nak hidup terus bergantung dengan serum macam ni.

Yang syukurnya...walaupun kulit selalu menderita sebab tak pernah jumpa produk yang betul-betul "friendly" dengan kulit. Tapi, Nad consume suplemen untuk hilangkan masalah kulit secara berperingkat.

Alhamdulillah.

Kulit masih boleh semakin sihat dengan suplemen dari product SHOM. 

Waktu tu Nad tahu SHOM pun ada skincare product jenama sendiri, cuma Nad belum bersedia nak pakai. Sampailah, ada announcement SHOM bakal keluarkan skincare product dengan formulasi bahan yang terbaru ! Dan ia sesuai untuk kegunaan semua jenis kulit.

Adalah sangat penting untuk dapatkan cara penggunaan produk dengan betul terutama yang mempunyai kulit sensitif & bermasalah.

Tu yang Nad tekad beli.
Awal-awal sebelum pelancaran Infinence Skincare dalam Malaysia. Nad dah mula kumpul duit.

Harapan Nad, kalau betul lah okay ?
Maknanya ?

Infinence adalah berita baik yang Nad patut sampaikan & kongsikan pada umum terutama pada rakyat Malaysia. Nad tak pernah sama sekali anggap hanya produk keluaran SHOM saja yang terbaik yang ada dipasaran. Masih banyak lagi produk yang bagus, berkualiti & boleh dipercayai. Cuma, sebagai pengguna kita perlu jadi bijak.

Sebelum membeli pastikan dahulu produk yang dibeli ada kelulusan KKM, ada pengiktirafan Halal daripada JAKIM. Buat search kebaikan & keburukan pada produk yang specifik. Lihat pada testimonial positif yang boleh dipercayai.

Dan yang paling penting?
Pilihlah agent yang sah & yang betul-betul dapat bantu guide customer membeli/menggunakan produk dengan betul/berkesan.

Dalam kes Nad ?

Bila diberi peluang untuk menggunakan set lengkap Infinence Skincare adalah kegembiraan yang tak terucap setelah usia hampir 30 tahun tak pernah berhenti bertukar-tukar produk penjagaan kesihatan kulit muka! 😭💕

Feeling dia macam. Aduhai, terharu, teruja & hari-hari excited nak pakai. Sebab setiap kali selesai pakai Infinence, rasa kulit selesa, muka lembap, tak ada rasa kulit tegang.



Paling bahagia ?
Kulit sensitif Nad sesuai sangat dengan Infinence.

Bagi yang dah lama tercari-cari produk penjagaan kulit yang sesuai, selamat & berkesan ?

Infinence Skincare adalah diantara produk terbaik & dipercayai.

Yang paling bagus ?

Pembelian satu set Infinence Skincare adalah bertahan untuk kegunaan selama 4 hingga 6 bulan lamanya ! Dan kalau dengan penggunaan jimat, ada item yang dijangka boleh bertahan penggunaan sehingga lebih dari 6 bulan !! 

Packaging dia pun sangat cantik, friendly user & secured with unique design 😍

Okay.
Sesiapa berminat boleh contact Nad tau.
Special consultation akan diberikan pada yang membeli dari Nad. 😊

Nad sentiasa bersedia membantu penuhi keperluan masalah anda. Bagi yang mempunyai masalah kulit kronik, anda dinasihatkan untuk dapatkan pengesahan kesihatan melalui rawatan daripada doktor yang bertauliah terlebih dahulu.

Bagi yang sedang mengambil sebarang ubat-ubatan dari klinik kesihatan atau hospital juga dinasihatkan agar meneruskan pengambilan ubat seperti yang disarankan oleh para doktor.

NADIAH AHMAD | 019.593.5560 | @nadiahahmad__


Terima kasih sudi luangkan masa membaca. ♥

Wordless Wednesday | NADIAH AHMAD


PERMINTAAN & HARAPAN

Sungguh, tak pernah berangan-angan panjang untuk dikurniakan zuriat & hidup seorang ummi yang mempunyai anak. Sebab rasa diri sendiri ni tak pernah tergolong dalam kalangan yang terbiasa melayan anak-anak kecil.

Waktu single, suka anak-anak kecil sekadar suka. Untuk uruskan selain daripada pandai "au-cak, au-cak" ni, Nad tak pandai sangat. Jadi tak terlalu fikir sangat. Lagi satu, sebab diri sendiri pun kadang-kadang ada perangai anak kecil yang sukar dikawal.  ðŸ’¦

Tapi, perancangan & ketentuan Allah adalah sentiasa lebih baik. Alhamdulillah atas segala kurniaanNya. Perancangan Allah betul-betul adalah lebih baik. ♥♥♥



Sedangkan dalam keadaan tidak meminta-minta pun Allah boleh bagi. InsyaAllah, Allah lebih suka & akan bagi pada hamba yang tidak putus ada sentiasa meminta-minta dariNya.

Semoga Allah permudahkan urusan pasangan-pasangan yang sedang berusaha berikhitar dapatkan zuriat.

p/s: tak sabar rasanya nak menunggu lagi berita-berita gembira daripada customer yang telah dapatkan supplement sebagai ikhtiar hamil dari SHOM.  ðŸ’•


Untuk info lanjut & consultation for free, boleh call Nad tau. Nad bersedia bantu anda sehingga berjaya hamil macam customer-customer  yang lain.😊

Love,
NADIAH AHMAD

019.523.5560 | @nadiahahmad__ 

Setia Dengan Min Kaffe, No More Caffein


Guys, good morning 😊



Hanya yang rapat saja tahu, betapa Nad ni masa zaman belajar dulu boleh dikategorikan ketagih to nescafe. Nescafe je. Kopi ke minuman bercaffein yang lain tak minum. Nad tak tahu lah nak kata suka nescafe ke tidak.

Cuma, tanpa nescafe Nad tak boleh stay up untuk study. Tanpa nescafe, Nad tak boleh tahan mengantuk dalam kuliah. Tanpa nescafe Nad tak mampu jalani sesi praktikal untuk berbulan lamanya. 

Masa zaman study dulu, sehari Nad minum 3 tin nescafe (selalu beli tin, jimat masa). Especially dalam waktu praktikal. Waktu pagi sekali untuk elak mengantuk & tak bermaya. Waktu tengahari sekali untuk elak lesu. kadang-kadang untuk "menipu" badan yang lapar, kalau tak sempat lunch masih bertahan.

Dan akhir sekali, waktu balik dari praktikal. Yang selalu jugak Nad tiba dalam dorm sampai lewat malam. Tak larat nak makan lagi, so minum nescafe + milo pulak. Sebab tu kalau tempoh praktikal panjang je,  badan kurus. (Tak praktikal mokmok balik 😂) Makan tak menentu.

Sebelum tu, kalau minum nescafe, mata cerah terbuntang berjam lamanya. Rasa ajaib tak mengantuk walaupun seharian tak tidur. Power betul nescafe'. Badan diberi signal palsu seolah-olah tak mengantuk ! Bila kesan caffein habis, terus lesu macam seminggu tak tidur. Ended up, consume nescafe' secara berterusan.

Sekali bancuh & minum ? Dekat 3 hari tak boleh tidur ! Belakang kepala rasa tegang. Badan lesu, otak rasa tepu. Memang niat nak review notes lagi sikit tak kesampaian. Blurr & pening. Sejak hari tu, Nad tekad no more nescafe 3 in 1 sachet hijau. Serik. Then, sambung balik nescafe' tin yang original tu. Lama-lama tu kan.. jadi terfikir.

Kalau dah nescafe 3 in 1 pun bagi kesan tak elok, so apa lebihnya minum nescafe dalam tin ni ?

Aduhai, masa stop minum nescafe tu menyesalnya pernah hidup bergantung dengan nescafe'. Lagi banyak mudarat dari manfaat untuk kesihatan. Hari-hari lepas selepas tu untuk elak lesu tahan mengantuk adalah sangat struggle. Berapa tahun Nad struggle tinggal nescafe. Alhamdulillah, boleh tinggal. Dan takkan tergoda walaupun dapat offer minum free. 

Terpaling syukur, bila Nad dah consume Min Kaffe ni. Allah, akhir ada juga pengganti yang lebih baik untuk kekal bertenaga dalam tempoh ama. Min Kaffe adalah satu minuman garam buluh untuk kesihatan yang pastinya sangat lazat bila dibancuh sebagai minuman kegemaran. ♥

Kesan buruk pengambilan Min Kaffe ? Alhamdulillah, setakat ni tak pernah ada. Selagi dalam kategori kuantiti & kekerapan yang disarankan setiap hari, insyaAllah okay. 😊

Sangat sesuai untuk kalangan yang cepat lesu, warga emas, untuk ibu menyusu, yang sangat aktif bergerak setiap hari dan lain-lain sebab Min Kaffe membekalkan tenaga tambahan yang baik untuk kesihatan.

Plus, banyak sangat benefit Min Kaffe ni tau.

NAK KURUS : Min Kaffe mengawal selera makan dan rasa kenyang dengan lebih lama.

NAK PUASA : Min Kaffe membekalkan tenaga sepanjang hari.

NAK TAMBAH SUSU IBU : Min Kaffe menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi.

NAK CANTIK :  Min Kaffe memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang  sihat

NAK SIHAT : Min Kaffe menyihatkan tubuh keseluruhannya dan mengurangkan risiko kanser

NAK KAWAL GULA DALAM DARAH : Min Kaffe mempunyai glisemik yang rendah

NAK KAWAL KOLESTROL : Min Kaffe menyokong paras LDL kolestrol  yang sihat





Healthy & Beauty inside out with Me ❤️

Untuk pertanyaan dan pembelian, boleh whatsapp Nad 019.523.5560
Dan hangpa boleh check out banyak info-info menarik dekat Instagram Nad @nadiahahmad__

Okay, jumpa lagi ! Tata 😘

Love,
Nadiah Ahmad
Beauty and Health Consultant

Tuesday, September 25, 2018

Skincare berkesan untuk hilangkan pelbagai masalah kulit


Assalamualaikum 😊

SKINCARE BERKESAN UNTUK HILANGKAN PELBAGAI MASALAH KULIT ❤️

Kalau siapa yang sempat baca post yang kerap Nad cakap infinence skincare 2-3 hari lepas ? Inilah dia Infinence Skincare yang selalu Nad cerita kan  tu.

Masa tu selalu duk update setia menggunakan si Infinence ni. 🤣 

Masa tu juga dalam tempoh sebulan, beberapa kali Infinence stock, sold out. Ada beberapa kali tak sampai sehari dah licin dekat HQ ! 

Sekarang ?
Masih setia dengan infinence ni.
Hari-hari pakai, rasa bahagia. 💕

Sebab penantian yang lama.
Sampai ter angau-angau, ternyata berbaloi :')



Dalam Infinence Skincare, yang paaling basic tak boleh Nad tinggal ialah: 

❤️  HYDRATING DUO CLEANSING MOUSSE
❤️ 24H HYDRATING TONING ESSENCE

Kalau tak pakai dalam satu hari ?
Rasa gelisah sekali pakej rasa nak ketuk manja sayang kepala ni kenapalah boleh terskip pakai ! 🤦🏻‍♀️

Nad ni ada sejarah kulit sensitif sejak dilahirkan lagi. Kata husband Nad ? Kulit manjeww ni. hehe. Pada Nad, Infinence inilah satu-satunya full set skincare  yang Nad boleh pakai dengan sangat selesa & sangat puas hati. 😍😍

Masa mula-mula pakai INFINENCE CLEANSER ni. Nad hairan jugak tau kenapa langsung tak berbuih ? Betul ke boleh bersihkan muka ? Ke tak cukup amount yang Nad picit keluar ?

Rupa-rupanya ?
Bila dah habis cuci muka ?
Tu diaaaa...
Muka rasa bersih & lembap sangat! 😱
Langsung tak ada rasa kering & tegang macam selepas pakai sesetengah cleanser.
Langsung tak pedihh.

Yang paling best?
Tak pernah Nad sangka, INFINENCE CLEANSER  ni berupaya mencuci kesan pemakaian make-up secara total ! Tak payah tonyoh kuat-kuat. Cuci dengan cara urutan perlahan-lahan. Tup tap dah boleh tanggal make-up dengan jayanya ! 💃🏻

Dan dengan pemakaian INFINENCE TONER ni, buat Nad sedar sesuatu. Dengan adanya INFINENCE golongan kulit sensitif & bermasalah tak perlu lagi merungut tak jumpa skincare yang sesuai & selamat.

Sebab apa ? 
Sebab pemakaian INFINENCE TONER pada kulit langsung tak memedihkan. Tak ada pun rasa menyengat selepas pakai. Bau dia pun sama, sangat natural & sangat menenangkan. Best sangat. 🤤

Awak semua tahu tak ?
Golongan kulit sensitif macam Nad tak pernah jumpa toner yang sesuai & tak memedihkan. Sebab tu sebelum ni, mana-mana produk skincare yang Nad pakai ? Toner tu lah yang Nad akan tolak tepi siap-siap. Tak pernah nak serasi.

The best part bila pakai INFINENCE TONER selepas mencuci dengan INFINENCE CLEANSER ? Ya rabbi.. awak takkan sangka-sangka tau, blackhead & whitehead especially atas hidung berkurang sangat ketara.

Banyak kali gosok-gosok atas hidung.
Eh, biar betul dah tak ada rasa tajam-tajam bleakhead atau white head. Siap minta tolong husband rasa atas hidung sebab nak kepastian punya pasal ! 🤣

Memang...
Nad tak ada sebab lagi dah nak cari skincare yang lain. Tak ada sebab nak pertaruhkan kulit muka untuk skincare yang tak sesuai & tak selamat. Nad dah ada Infinence. 😊

Tu belum masuk part Infinence punya serum, day cream + night cream and overnight regeneration cream. Memang awak semua akan rasa full of satisfaction ever ! 

Tapi... dengan syarat mestilah dengan cara pemakaian yang khusus yang akan di guide pada customer yang membeli. 😘

Nak dapatkan info atau Infinence Skincare dari Nad boleh terus whatsapp Nad:


Or follow official instagram Nad 

@nadiahahmad__

Beauty and Health Consultant


Okay, jumpa lagi. Tata !

The best of Bv Alfalfa


Hai readers !

"BILA LAST SEKALI DAPAT RAWATAN DI KLINIK/HOSPITAL?"

Tetiba sendiri yang terfikir soalan ni. 🤔

MasyaAllah.
Nad baru sedar. Sebenarnya sepanjang tahun 2018 ni pun Nad tak pernah lagi dapat kan rawatan diklinik/hospital disebab apa-apa masalah kesihatan diri sendiri.

Nak kata Nad seorang yang ketat dalam bab pemilihan makanan ? Boleh kata banyak kali juga terbabas dengan makanan tak sihat.

Nak kata Nad seorang yang tak keluar rumah ? Allah je tahu macam mana Nad. Bermula pertengah bulan September lagi dengan misi nak rank up. Dalam keadaan matahari tengah menegak atas kepala pun Nad still bergerak ke sana ke mari untuk tujuan bisnes.

Banyak kali dah lenjun basah tudung, baju & jubah ni setiap kali sampai rumah. Panas. Peluh menitik dah macam hujan. Malah, kalau malam pun Nad still berada kat luar untuk urusan bisnes especially bila buat COD atau meeting.

Tapi, seingat Nad. Alhamdulillah. Nad syukur sangat-sangat sebab Allah telah bagi Nad jalani kehidupan dalam keadaan kesihatan yang sangat baik. 

Bila Nad ingat-ingat balik semua ni Nad sebenarnya yakin sangat. Sebenarnya kesihatan yang Allah adalah asbab daripada sebahagian produk SHOM dengan setia.

✅ Min Kaffe -  untuk bertenaga lama, tahan lapar
✅ Shake Me - boost immune system, kesihatan kulit
✅ N'licious - maintain berat badan, boost immune system
✅ Garlic tablet - untuk melancarkan penghadaman
✅ Garam buluh hai-o - detox, mudah lawas

Dan salah satu supplement yang terpaling berharga untuk kesihatan Nad ialah supplement Bv Alfalfa. ❤️



Nad sekarang ni, kalau kata boleh bagi customer yang ada masalah kesihatan ni consume dulu alfalfa dengan konsisten then bila berkesan, baru bayar ?

Dah lama dah Nad buat. 
Tapi semua tu cuma harapan.

Sebab pada Nad sepanjang menjadi sebahagian daripada SHOM ni, Bv alfalfa adalah supplement yang terbaik untuk pelbagai masalah kesihatan. Betapa banyaknya testimoni yang datang daripada customer berkongsi kesihatan bertambah baik.

Alhamdulillah, seronok & terharu sangat sebenarnya setiap kali terima testimoni yang positif daripada customer.

Bv alfalfa bukanlah ubat yang bertindak untuk menyembuhkan. Tapi, ia adalah supplement yang mengandungi high antioxidant. 

Bukan itu sahaja, dengan kandungan polifenol yang tinggi di dalam Alfalfa ia boleh bantu dengan tindakan memperbaiki bermula dari peringkat sel-sel badan (cellular). 

Malah, supplement Bv Alfalfa boleh bertindak melindungi sel badan daripada radikal bebas & sekaligus boleh bantu untuk maintainkan kesihatan yang lebih baik.

Siapa yang Nad selalu sarankan untuk consume Bv Alfalfa ?

✅ Customer di kalangan ibu ayah
✅ Customer di kalangan dewasa baik lelaki atau wanita 
✅ Customer ingin ikhtiar untuk hamil
✅ Customer yang ingin detox
✅ Customer yang ingin membaikpulih tenaga pada badan
✅ Customer yang ingin menjaga untuk kesihatan & kecantikan 
✅ Customer yang ingin menjaga kesihatan jantung

dan bermacam-macam lagi. ❤️

 And kalau boleh nak share bermacam benda lagi tentang kebaikan Bv alfalfa. Tapi, untuk info lanjut ?

Boleh terus whatsapp Nad.

Peluang besar untuk dapatkan Promosi Bv Alfalfa ni dengan penjimatan yang sungguh luar biasa. Grab Bv Alfalfa sekarang. Terlepas beli ?

RUGI.

Anyway satu je nak cakap, INGAT SHOM, INGATLAH NADIAH AHMAD 😉

POSTAGE EVERYDAY,
COD AVAILABLE @ KULIM & BUKIT MERTAJAM

NADIAH AHMAD | 019.523.5550 | @nadiahahmad__

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Reward ❤️

Assalamualaikum semua, good morning.

REWARD ❤️

Alhamdulillah. 
Rasa tak cukup kata nak ungkapkan rasa syukur pada Allah di atas segala nikmat kurniaan dariNya sehingga saat ini.

Masuk hari-hari terakhir dalam bulan September ni. Bererti tinggal beberapa bulan lagi sebelum kita semua masuk tahun baru 2019. Cepat betul masa berlalu, sedar atau tak dah nak sampai hujung tahun. Dan beberapa hari ni tidur malamku tak lena. Bukan sebab tak mengantuk. Tapi sebab berjaya paksa tahan mengantuk demi merealisasikan impian 2020. Ngee~

Masih bertenaga ?

Alhamdulillah.
Product SHOM ni dah jadi interest Nad. Jadi, satu advantage pada Nad untuk pilih & consume mana-mana supplement yang sesuai. 

Tentunya sebagai usaha untuk sihat bertenaga & berseri ! ☺️

Pagi ni juga Nad bagi reward pada diri sendiri dengan Min Kaffe & Bv alfalfa. ❤️

Rasa betapa indah sungguh bila kita mula menyayangi diri sendiri semula. 

Kalau nak rasa keindahannya ?
Grab lah Bv alfalfa untuk diri sendiri atau insan tersayang. Promosi besar pulak tu sekarang ni. 

Pasti..
Dan pasti awak semua dapat rasa.



Alangkah nikmatnya bila kesihatan dapat dijaga dengan sebaik-baik cara :') 

always ready to help you 
getting what you need,


NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__ 

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Monday, September 24, 2018

Me time with infinence skincare routine

TAMPAK MUDA WALAUPUN BUKAN LAGI REMAJA. 😍

Teringat customer yang repeat order INFINENCE SERUM. Customer yang sebaya usia Nad kali ni repeat order lagi sebab tak nak putus pakai serum. 

Terus rasa eh, diri sendiri yang dikatakan cukup fanatik dengan Infinence Skincare pun ada hari terskip. Terus rasa insof. So hari ni, pagi-pagi ni sampai turn pakai SERUM infinence feeling best dia lain macam. Semangat nak jaga tu lebih sikit dari kebiasaan.

Dalam Infinence Skincare, serum nilah antara produk yang mengandungi ingredient yang sangat-sangat membantu kulit:

✅ mengurangkan masalah jeragat
✅ membantu percepatkan pembaharuan sel kulit
✅ menghasilkan collagen & elastin pada kulit. Inilah produk yang bertindak sebagai anti-penuaan (melambatkan kesan penuaan)!😍

Kulit yang selalu terdedah dengan persekitaran luar terutama dibawah matahari yang terik, akan buat kulit cepat nampak tua. Jadi, serum nilah yang akan bantu perbaiki sel kulit. Dalam masa yang sama terus buat kulit tampak lebih berseri. Tak kusam !

Penat-penat satu hari boleh terpujuk bila dapat manjakan kulit muka dengan Infinence sebelum tidur. 😌

Sampai sekarang, setiap kali pakai pun mesti rasa teruja. Sebab apa ? Sebab satu-satu skincare set yang Nad dapat pakai kesemuanya without any irritation pada kulit Nad yang memang jenis sensitif & manja. Tak sangka jumpa juga skincare yang serasi dengan kulit. 😭

Malam ni macam biasa stay up lagi selagi mata boleh tahan. So, nak enjoy with my 'me time' dulu. ♥




Haaa, so yang nak dapatkan Infinence SERUM atau mana-mana produk Infinence, boleh terus whatsapp Nad.

📲 www.wasap.my/60195235550 | NADIAH AHMAD

p/s: tak lengkap pemakaian Skincare infinence tanpa pakai serum especially bila keluar rumah. Tapi, sebenarnya dalam rumah pun pakai juga! 🤗

PIlih untuk hamil dengan sihat | Pregnancy journey


Assalamualaikum semua 😊

Nad yakin, harapan setiap pasangan yang telah berkahwin. Pasti ternanti-nanti, tertunggu-tunggu berita gembira bakal untuk mendapat cahaya mata.

Walaupun baru bernikah, Nad sendiri waktu tu tinggal beberapa tahun saja lagi nak mencecah usia 30 tahun. Memang agak risau menanti walaupun padahalnya belum sampai sebulan selepas diijabkabulkan

Husband Nad lagi lah risau. Kebetulannya agak ramai di kalangan ahli keluarga kami sendiri, masih diuji Allah, belum mampu lahirkan zuriat sendiri.

Sebelum melahirkan Hannan solehah sorang ni, Nad dan husband banyak kali diuji dengan ketakutan & kerisauan. Alhamdulillah, akhirnya setelah dua bulan bernikah, kami disapa berita gembira yang sememangnya dinanti-nantikan.

Tapi sebenarnya berita gembira ini juga menjadi satu ujian yang agak menakutkan, sangat merisaukan. Awal-awal kehamilan berlaku pendarahan. Dalam perjalanan untuk buat pemeriksaan, husband banyak bertanya pengalaman dari ahli keluarga & kenalan rapat. Bermacam andaian & jawapan yang kami terima. Jawapan yang paling buat kami down ?

"Mungkin tak ada rezeki kali ni. Sabarlah,"

Tapi, akhirnya setelah buat pemeriksaan dengan doktor. Alhamdulillah, segalanya masih selamat. Kemudian, kami sekeluarga di uji lagi dengan kesihatan Nad. Alahan teruk. Masa tu asyik kena makan je. Sebab sebenarnya hampir setiap masa kena paksa makan 🤧

Memang masing-masing risau dengan keadaan baby kat dalam. Nad pun risau. Bayangkan seorang yang suka sangat makan tetiba tak boleh makan ? Memang ...

REAL STRUGGLE

Kalau buat pemeriksaan kat klinik tu, dah terbiasa tunggu dari sebelum 8 am, balik dalam 3-4 petang. Sebab ? Selalu tak lepas pemeriksaan dengan nurse. Selalu kena tunggu sambung giliran jumpa untuk doktor sampai 4-5 jam lamanya. Padahal dalam jumpa bilik doktor cuma nasihat banyakkan minum air 😭😭😭

Hidup sepanjang first time kehamilan memang betul-betul rasa terduga. Terasa sangat ujian besar yang sedang menghempap diri.

Pendek kata 9 bulan pregnant tempoh hari, Nad 'gagal' menjaga diri sebaiknya.

Tapi, walau apa pun. Nad syukur sangat sebab selepas berpantang, Nad pilih untuk consume dengan product SHOM. Full set berpantang hanya dengan SHOM. Dari segala aspek. Tak ada perasaan yang lebih gembira, bila Nad sendiri semakin cergas dan bila Hannan membesar dengan sangat aktif & sihat sekarang ni. ☺️



Alhamdulillah.

Cukuplah pengalaman pregnancy yang menyusahkan banyak pihak. Terutamanya husband.

Untuk next pregnancy ?
InsyaAllah, Nad akan pastikan Nad menjaga kesihatan & consume SHOM dengan taat. ❤️

Nad juga tak nak lepaskan peluang untuk war-war kan khas buat bakal ibu-ibu diluar sana. SHOM sekarang sedang buat promosi khas untuk para ibu hamil yang still mencari supplement, minuman kesihatan or corset modern untuk berpantang, Premium Beautiful Corset yang sedang hangat diperkatakan. Promosi yang semestinya JIMAT BERGANDA daripada biasa. 😍

Boleh terus contact Nad untuk dapatkan supplement yang sesuai untuk bajet peruntukan & sesuai untuk masalah kesihatan anda.


NADIAH AHMAD
WhatsApp 019.523.5560

Follow official instagram Nad untuk info-info yang lebih menarik
@nadiahahmad__

Forever in love with SHOM

Beauty Bar Marine Essence sabun kegunaan harian seisi keluarga


RUAM MERAH-MERAH / PARUT DEMAM CAMPAK / KULIT ALLERGIC / SENSITIF / KESAN GIGITAN NYAMUK / ELAKKAN PARUT STRETCHMARK IBU MENGANDUNG 👏🏻👏🏻 

Paling suka dengan Beauty Bar Marine Essence ni. Memang kena sentiasa backup stok siap-siap dekat rumah sebab memang akan ada je customer yang urgent nak beli Beauty Bar Marine Essence untuk kegunaan sapu pada baby or diri sendiri. Sememangnya sangat sesuai untuk kegunaan seisi keluarga.

  Beauty Bar Marine Essence famous sebab memang bagus digunakan pada baby yang ada kena ruam-ruam merah dekat muka, kalau baby ada ruam susu pun boleh nampak mcm merah-merah just sapu nipis-nipis cepat hilang. Customer cari untuk sapu pada anak yang ada exzema pun ramai tau .

Dan sabun ni famous customer cari sebab siapa yang kena chicken pox tak nak tinggal kesan parut wajiblah cuba sabun ni ☺️ 

Boleh guna sebagai sabun mandi harian, nak sental dekat tumit kaki yang kasar @ kulit kasar pun boleh .

Memang setiap rumah kena ada at least satu Beauty Bar Marine Essence ni 💋  ianya tak kesat tau, tak melekit dan mudah meresap. Ia  sesuai untuk kegunaan semua peringkat umur. Dari bayi hinggalah ke dawasa. Jimat dan sangat-sangat JIMAT. 

👏 Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga. Ramai yang dah mencuba memberi feedback POSITIF tentang penggunaan Beauty Bar ini ke atas anak-anak eczema .

Alhamdulillah sangat membantu. Kalau gatal-gatal terkena gigit nyamuk, semut atau serangga lain pun boleh guna. InsyaAllah ianya selamat dan berkesan.

👏 Ubat luka / melecur
InsyaAllah boleh ganti sebagai minyak gamat. Seeloknya bila ada luka atau lecur, cuba guna. Sediakan setiap rumah 1. Jadi tidak risau lagi kalau terkena percikan minyak panas ke, kena cakar kucing ke, terus guna untuk gilangkan kesan parut.

👏 Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu. Bila puting ibu terkena gigitan anak, pastinya terasa pedih lebih-lebih lagi kalau sampai terluka.

Jadi, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, boleh gunakan sahaja sabun ini. Ianya sangat natural, tiada bahan sintetik dan dijamin selamat. Jadi tidak perlu risau .

👏 Menghilangkan parut.Kalau anda atau anak anda terkena chicken pox atau campak, cuba guna kan secara kerap . InsyaAllah parut yang ada akan pudar dan hilang.
.
👏 Ruam pada bayi.Bayi sangat-sangat senang terkena ruam terutamanya ruam lampin. Cuaca yang sangat  panas pun bayi senang terkena ruam. Jadi guna sahaja sabun ini insyaAllah ia akan melegakan rasa pedih dan akan merawat ruam.

👏 Sabun mandi harian. Beauty Bar Marine Essence ini boleh dijadikan sebagai sabun mandi harian. Ia dapat menghilangkan daki si seluruh tubuh badan anda. Ia tidak berminyak, malah melembutkan.



Nak order terus wassap Nad okay ? Sentiasa READY STOCK ! 

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Saturday, September 22, 2018

Serasi dengan Infinence Toning Essence untuk routine wajah berseri









TAK ADA TONER LEBIH BAIK DARI YANG INI.

Nad rasa selama ni, Nad tak pernah jumpa lagi toner daripada mana-mana skincare yang sesuai dengan kulit muka sensitif Nad.

Selalunya toner tu lah yang Nad akan letakkan berasingan siap-siap. Kebanyakan toner yang Nad dapat dari pembelian skincare mesti buat kulit rasa pedih & kalau nasib tak baik jadi kemerahan-merahan seharian. Menyengat pedih dia. 

Tapi dengan Infinence toner ni tak sama tau kesan dia. Rasa sejuk-sejuk yang sangat nyaman. Berdebar jugak kalau-kalau ada kesan sampingan tak best selepas pakai infinence toner ni.

Tapi, syukurnya memang tak ada kesan negatif tu. Bau dia best ala-ala natural. Bertenang betul bila pakai Infinence. Kulit rasa selesa yang tak dapat digambarkan. ☺️

Tetiba dengan Infinence, semua okay dengan kulit. Yang jadi isu cuma masalah rajin tak rajin atau sayang tak sayang nak pakai Infinence dengan kekerapan yang disarankan. Eheh

Overall, bila pakai routine Infinence ? Tak ada dah nak sibuk-sibuk fikir cari skincare lain. Kira-kiranya macam kulit dah bertemu jodoh dengan Infinence Skincare ni. Sangat serasi bersama. 💕

Yang lama dah tercari produk skincare paling berbaloi beli ? Infinence jawapan dia. Ada yang boleh tahan sampai dekat 6 bulan. MasyaAllah. Lebih daripada berbaloi dah tu.

Best ke pakai Infinence ni ?

Alhamdulillah.
Bukan setakat best tau. 😊

Tapi memang excellent tahap dia. 👍🏻👍🏻

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__

Kurus sihat bergaya all in set kombo kurus package


MALAYSIA PALING RAMAI PENGIDAP DIABETES DI ASIA ? 😰




Terbaca berita ni semasa scroll Facebook semalam. Mungkin berita beberapa bulan lepas tapi still bagi kesan pada Nad.

Dan-dan tu juga rasa takut sangat bila ingat betapa ramainya dikalangan saudara-saudara terdekat yang telah meninggal dunia akibat komplikasi daripada penyakit ni 😔

Sudahlah genetik penyakit kencing manis mengalir dalam darah. Ditambah lagi dengan tak menjaga pengambilan kuantiti & jenis makanan.

Kebanyakan yang meninggal dunia akibat penyakit ni, asalnya daripada bertubuh gemuk kemudian perlahan-lahan berubah menjadi kurus cengkung tak bermaya. Memang mendadak perubahannya. 

Yang buat hati jadi makin pilu ? Agak lama juga tempoh masing-masing menderita sakit akibat kencing manis ni. 😔

Ya Rabbi, itu juga salah satu sebab yang besar kenapa Nad risau sangat kalau tetiba jadi gemuk balik. 

Jadi sebelum tetiba jadi kurus akibat penyakit ? 

Ada baiknya kalau kita berusaha keras (baca: bermati-matian) untuk kuruskan badan dengan sihat. 💪🏻

Lagipun sekarang ni kita ada berbagai cara untuk kuruskan badan dengan sihat seperti.

✅ Mengubah gaya & pemilihan makanan.
✅ Melalui senaman (work out)
✅ Melalui makanan tambahan (supplement/replacement meal)

Yang tinggal hanyalah sama ada mahu buat perubahan atau tidak ? 

Sanggup atau tidak ?

Kalau dah jumpa cara yang sesuai, sama-samalah untuk maintain kurus sihat dari sekarang. Sebelum tiba-tiba jadi kurus akibat mengidap penyakit yang digeruni ini.

Janganlah digunakan lagi pepatah kononnya "biar gemuk, asalkan bahagia".

Kegemukan adalah penyebab kepada pelbagai masalah kesihatan. Bila dah sakit-sakit tak mampu berbuat apa-apa untuk keluarga tersayang, itu bahagia ke namanya ? 😭





Dan kalau boleh Nad tak nak lalui fasa gemuk untuk kesekian kalinya. Tuhan je yang memahami macam mana nak  hilangkan beban lebih 20kg tu. Tu yang naik 2-3kg pun jadi risau. Stress Nad jadi ya.

Lepastu bila stress, makan lagi. hehe

Tapi, sekarang ni tak perlu risau sangat dah. InsyaAllah, boleh turunkan berat badan dengan lebih berkesan. Tak perlu terseksa. Set kombo kurus kan ada kan ada ? 💁🏻‍♀️



MACAM MIMPI JE BOLEH KURUS 🙈

Pengalaman hanya betul-betul sedar berat hampir mencecah almost 60kg dengan ketinggian 145cm. Masa tu rasa mustahil sungguh nak kuruskan badan. Sebab sepanjang hayat sebelum tu tak pernah merasa jadi seorang kurus. 😂

Dan now, setelah bermacam taktik kurus guna pakai. Akhirnya di usia hampir 30tahun ni, ternyata ianya bukanlah mustahil. Gembira dia rasa lain macam tau bila dapat maintain berat badan sekitar 38-41kg dengan ketinggian 145cm.💃🏻

Dan apa yang paling penting ? Tak perlu lagi dah rasa terseksa nak kuruskan badan macam dulu. #payahnamatee 🙏

Dah tentunya Nad syukur sebab tergerak hati mencuba set kombo kurus yang bantu  untuk kurus sekaligus jadikan badan lebih bertenaga. ☺️

Ada tak yang betul-betul nak tahu bagaimana cara-caranya yang sebenar untuk kuruskan badan dengan pengambilan set kombo kurus ni ? 

Kalau ada yang nak tau lebih lanjut, boleh whatsapp Nad okay.
Nad akan guide semuanya dari A to Z.
InsyaAllah, impian nak kurus bukan lagi mustahil. 😘

NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__ 

Love,
Nadiah Ahmad

Beauty and Health Consultant
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...