Tuesday, September 30, 2014

Cara terbaik untuk minum 5 liter air sehari

Air merupakan elemen terpenting untuk menurunkan berat badan. More u drink more u shrink. Memang betul, pengalaman saya dalam menurunkan berat badan, tak turun berat mesti sebab minum air tak cukup. Seperti saranan pakar, badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air sehari! Bunyi macam banyak 3 liter, dengan cuaca sekarang yang panas je, 4-5 liter air sehari adalah terbaik
Usah risau, Nad akan kongsikan tips untuk minum air 5 liter sehari!
Kita ada 5 kali waktu solat, subuh, zohor, asar, maghrib dan isya. Setiap kali masuk waktu solat, sediakan segelas air kosong, lebih kurang 0.5 liter segelas dan minum sebelum menunaikan solat. Setelah solat, minum lagi segelas air, lebih kurang 0.5 liter segelas. Amalkan setiap kali pada waktu solat.
Jadi, sebelum 0.5 liter dan selepas 0.5 liter, 5 kali waktu, yaah, genap 5 liter sehari!!
Senangkan? Percayalah, kalau amalkan benda begini, bukan sahaja badan dapan air yang mencukupi, tetapi kita juga lebih serius dan lebih bersedia untuk solat. Semoga berjaya minum air dengan banyak =)

Sunday, September 28, 2014

TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SET KEMPIS PERUT

Masalah perut buncit sememangnya menjadi kerisauan ramai orang kan? Bukan sahaja wanita malah lelaki pun merasakan perkara yang sama. 

Apa nak buat? Tak menjadi kerisauan jika kita rajin bersenam. tapi ini masalah besar jika kita hanya bersenam setahun sekali dan makan terlalu banyak dan kerap..

Now nad nak kenalkan 3 produk hebat untuk menangi masalah perut buncit dan nak susutkan berat badan iaitu

 Garlic 
 Mineral Coffee
Bv Alfalfa


Kenapa & bagaimana kalau kita amalkan Garlic + Mineral Coffee + Bv Alfalfa boleh turunkan berat. Jom baca.

Khasiat Garlic


  • Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
  • Menghalang pembekuan darah untuk  mencegah berlakunya trombosis.
  • Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
  • Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
  • Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
  • Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.

Khasiat Mineral Coffee

  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan.
  • Menyingkirkan toksin dalam badan 


Khasiat BV Alfalfa

Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Terutama kanser. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.


Di sini nad tampilkan sekali testimoni customer yang berpuas hati dengan Set Kempis Perut ni :)




Lengkap kan 3 products ni untuk bantu menurunkan berat badan + mengekalkan berat badan + menjaga kesihatan. Package ni murah sangat jika di bandingkan dengan benefits yang kita dapat. Hanya RM135 with postage. Berbaloi-baloi kan?

Boleh hubungi nad untuk order.

Nadiah Ahmad
+019-5235560
sitinadiahmad@gmail.com


Saturday, September 27, 2014

Mineral Coffee untuk ibu mengandung :)

Ada yang bertanya, ibu mengandung boleh minum Mineral Coffee tak ?

Jawapannya,,YA, BOLEH !

Pasti ramai yang tidak bersetuju apabila wanita hamil atau menyusu mengamalkan KOPI. Ya, KAFEIN yg terkandung dalam kebanyakan kopi di pasaran termasuk 3 dalam 1 amat tinggi kuantitinya yang boleh memberi kesan kepada bayi dalam kandungan mahupun yang disusukan.

Jangan lupa, KAFEIN tetap diperlukan oleh badan kita walaupun dalam keadaan berbadan dua atau menyusu tetapi dlm kuantiti yang sedikit. Sebab itulah ibu mengandung atau menyusu mesti pilih MINERAL COFFEE. Mineral Coffee mempunyai magnesium dan juga membantu penyerapan kalsium.



Selain kandungan KAFEIN yang sangat rendah, khasiat mineral-mineral dalam Garam Buluhnya amat diperlukan oleh tubuh badan.

Bagi IBU MENGANDUNG, Mineral Coffee dapat:

1) Mengatasi masalah bacaan tekanan darah rendah.
2) Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM (gestational diabetes mellitus) atau kencing manis ketika mengandung.
3) Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sangat rendah.
4) Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami 'morning sickness', tidak lalu makan atau kerap muntah pada awal kehamilan.
5) Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepanjang kehamilan.
6) Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil. 


Ni antara testimoni dari client saya ! :)



Contact saya untuk mendapatkan Mineral Coffee anda hari ini!



Nadiah Ahmad
+019-5235560

nadiaahmad.blogspot.com

Saturday, September 13, 2014

Harga Bio Seleza




Ramai tertanya-tanya berapa harga Pad Bio Seleza ni?

Bio Seleza consist of 3 boxes

1) Mix Box
60 pantiliner
20 day save
10 night save
8 extra long
RM 131

2)Day Save (60 pieces)
RM128

3)Pantiliner (180)
RM138

Current promo buy 6 box ( 4 Mix, 1 Day save, 1 Pantiliner) get 1 Box Mix Bio Seleza foc!!

How to Order?

PM 019-5235560
or 
Email to sitinadiahmad@gmail.com

We ship our Bioseleza within 24 Hours. 


Love,
Nadiah Ahmad

+019-5235560
sitinadiahmad@gmail.com







Tips kuruskan badan secara semulajadi

1. Limau nipis
Buah limau nipis adalah tumbuhan perdu yang menghasilkan buah dengan nama yang sama. Tingginya boleh mencapai enam meter dan ia mengandungi banyak air serta vitamin C yang tinggi. Untuk membuat ramuan kuruskan badan secara semulajadi, ambillah limau nipis dan belah empat Perahkan jusnya dan campurkan dengan secawan teh pahit yang pekat. Minum setiap malam sebelum tidur.
2. Nanas
Buah nanas dengan vitamin C serta dapat menyembuhkan beberapa penyakit seperti kekacingan, sakit tekak, beri-beri, sembelit, luka terbakar, gatal, bisul dan obesiti. Untuk mengurangkan obesiti, sediakan tidak terlalu masak, kupas dan cuci bersih. Potong mengikut keperluan, dan parut untuk diambil jusnya. Ambil pati nanas tadi dan minum dua kali sehari.
3. Buah delima
Buah delima mempunyai banyak cabang, serta mempunyai duri pada cabang dahannya. Terdapat tiga jenis buah delima iaitu delima merah dan delima ungu. Tanaman ini memiliki pelbagai khasiat dan setiao bahagian tanaman ini berguna, dari akar hinggalah ke kulit kayunya. Untuk dimanfaatkan sebagai ramuan untuk kuruskan badan, ambil dua lembar daun delima muda. Cuci dan tumbuk sehingga halus, ramas dan tambahkan air panas sebanyak tiga gelas. Campurkan dengan sedikit garam,  dan tapis. Amalkan minum dua hingga dua hingga tiga kali sehari sebanyak setengah gelas.
4. Lobak merah dan timun
Lobak merah dan timun dapat digunakan untuk mengubati obesiti iaitu dengan menjadikan ia jus. Caranya, ambil dua atau tiga batang lobak merah dan sebiji timun berukuran sederhana. Parut dan perahkan jusnya. Boleh juga ditambahkan pati limau nipis bagi menambahkan rasanya dan minum dua kali sehari sehinggaanda mencapai berat badan yang diinginkan.
5. Daun salam (atau daun kari)
Daun  salam atau dipanggil daun kari biasanya digunakan didalam masakan. Selain itu, ia juga dapat digunakan untuk mengubati pelbagai penyakit, antaranya adalah kolesterol tinggi, kencing manis, tekanan darah tinggi, cirit-birit dan mengurangi obesiti. Bagi yang ingin mengurangkan obesiti/ kuruskan badan, ambil lima sehingga tujuh helai daun salam yang masih segar. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih. Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. Amalkan minum air rebusan daun salam sebelum makan pada waktu siang dan malam.
6. Halia
Jus halia ini pula perkongsian dari kawan cik tom. Jus halia sangat berkhasiat membuang angin serta dapat menurunkan berat badan. Air limau memang sangat bagus untuk pembakaran lemak dalam tubuh badan kita. Caranya rebus halia 5 inci yang sudah dibuang kulitnya. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih.Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. Amalkan minum air rebusan daun salam sebelum makan pada waktu siang dan malam.

SumberMajalah Mingguan Wanita

Friday, September 12, 2014

(FAQ) Frequently Asked Question ~ Bio Seleza


Alhamdulillah, lately demand Bio Seleza semakin menjadi-jadi. Hari-hari masuk order dari clients. Not only me, business partners pun. Sampai ada yang dapat order RM1,000 setiap hari. Memang seronoklah. Yang lagi seronok bila dapat feedback positive from clients. 

So hari ini nak sharelah
(FAQ) Frequently Asked Question ~ Bio Seleza 

in case ada yang tertanya-tanya.


1. Kenapa Bio Seleza mahal berbanding dengan tuala wanita jenama biasa di pasaraya?

Of course berbeza, umpama kita buat baju dengan kain cotton vs chiffon, dah tentu lain harga sebab material yang berbeza. Bio Seleza di perbuat dari cotton & mempunyai fungsi tertentu. Tuala wanita Bio Seleza satu-satunya tuala wanita dengan teknologi Bio Velocity (teknologi from Korea).

Manakala tuala wanita biasa daripada recycle paper & tak ada fungsi tertentu. Kalau tengah heavy flow, selalu je bocor sebab tak menyerap dengan baik. 

Selain itu, tuala wanita Bio Seleza terdiri daripada 9 lapisan. Jika tuala wanita biasa mostly hanya 3-4 lapisan sahaja. Dari sini boleh nampak kualiti tuala wanita tersebut.

Bayangkan 1 box Bio Seleza boleh tahan 2-3 bulan & benefit yang kita dapat, memang berbaloi dengan harga. Lagipun, mahal lagi rahim kita yang satu tu ;)



2. Kenapa tuala wanita punca barah pangkal rahim?
Kebanyakan tuala wanita di pasaran di perbuat daripada recycle paper & akan melalui proses bleaching. Proses ini akan menghasilkan dioxin. Dioxin ini akan kekal di dalam recycle paper yang di gunakan sebagai bahan penyerap utama bagi kebanyakan jenama tuala wanita di pasaran. Dioxin bukan sahaja mengganggu hormon wanita, malah merosakan imunisasi badan & boleh menyebabkan kanser.

Boleh refer to article from website WHO which I copied a few below:

Source: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs225/en/

3. Tuala wanita Bio Seleza mengandungi gel, selamat ke?
Gel yang terdapat di dalam Bio Seleza bertindak sebagai agen penyerap utama. Gel ini di import dari Jepun dengan high quality SAP molekul penyerap. Gel ini setanding dengan kualiti lampin bayi & diluluskan oleh WHO. Kalau tak selamat dah tentu kita tak pakaikan baby kita pampers & WHO tak akan luluskan :)
For your information, gel ini di perbuat daripada tumbuhan. Jangan uolss tanya pokok apa, dah tentu rahsia pengilang ;p

4. Berapa harga tuala wanita Bio Seleza?
A. Mix Box
Pantyliners - 2 packs of 30 pcs
Day safe - 2 packs of 10 pcs
Night safe - 1 pack of 8 pcs
Night safe (extra long) - 1 pack of 8 pcs
Price : RM 142

B. Day safe
6 packs of 10 pcs
Price : RM 139

C. Pantyliner
6 packs of 30 pcs
Price RM 150

Yang di atas ni harga standard. For special price, boleh terus sms/whatssap Nadd directly +019-5235560. Kalau uolss jadi agent or member, lagi murah. For member, tak semestinya bila join ahli perlu jual. Ada jual for pakai sendiri. Jimat. Tapi kalau ada yang tanya, boleh je uolss jual :)

5. Siapa yang sesuai untuk guna tuala wanita Bio Seleza?
Sesiapa pun boleh pakai Bio Seleza ni. As long as selama ni pakai tuala wanita or pantyliners, memang di sarankan bertukar ke Bio Seleza.

Yang ada period, boleh pakai Bio Seleza Day Safe or Night Safe. Bayangkan seawal umur 10 tahun perempuan dah mula datang period. Selain period, perempuan juga biasanya memakai pantyliners untuk mengelakkan kesan chemical / bakteria di seluar dalam. Ada juga yang pakai pantyliners sebab masalah keputihan or nak elak kotor. Bio Seleza juga sesuai untuk perempuan yang ada masalah jangkitan kuman di miss V.



Untuk yang sudah putus haid, kebanyakan wanita mengalami masalah pundi kencing lemah yang menyebabkan sukar untuk mengawal air kencing. Jadi golongan ini juga sangat sesuai memakai Bio Seleza. 

Kalau lelaki pun, boleh pakai Bio Seleza pantyliners kalau ada masalah jangkitan kuman ataupun masalah angin. 

6. Bagaimana Bio Seleza boleh membantu masalah wanita seperti keputihan, infection, period yang tidak teratur etc?

Bio Seleza bukan hanya tuala wanita yang hanya menyerap period. Malah mempunyai teras hijau di atas permukaan pad Bio Seleza. Teras hijau ini mempunyai 4 fungsi iaitu :-
  • Bio Velocity
  • Far Infra Red
  • Ion Negatif
  • Nano Perak
Jadi fungsi-fungsi di atas membantu masalah yang berkaitan dengan peredaran darah, kuman, bakteria, hormon dan juga tenaga. Alhamdulillah biarpun baru 2 bulan di pasaran, banyak testimoni dari client. 
Especially yang ada masalah keputihan, period pain yang melampau, period yang tak teratur (ada yang 4 bulan tak datang period sebelum ini) dan banyak lagi. Kalau berkesan untuk mereka & siti sendiri, why not uolss kan. 





7. Kalau ada masalah seperti infection, period tak teratur, senggugut berapa lama boleh nampak perbezaan?
Setiap orang masalah berbeza. Jadi penerimaan juga depends on individual. Tapi based on my experience & feedback from clients, kalau masalah infection pakai pantyliners if teruk pakai day safe terus. Immediate tak rasa gatal & dalam 2 hari dah hilang. Sama dengan masalah keputihan.

Kalau period pain pula mostly clients boleh rasa terus. Memang berbeza kalau waktu period pakai tuala wanita biasa. Apepun teruskan pakai dengan konsisten & jika ada sebarang soalan, boleh contact agent uolss or ieja sendiri. Di samping pakai Bio Seleza, uolss boleh buat further check up with doctor. 

8. Kenapa pemilihan tuala wanita sangat penting?
Sebab tuala wanita berkait rapat dengan period. Period melambangkan kesihatan wanita. Kalau tak pilih tuala wanita yang betul boleh menyebabkan masalah wanita yang lain seperti keputihan, period yang tidak lancar & sebagainya. Ini juga akan mempengaruhi period kita. 

Selain itu, tuala wanita sangat rapat dengan Miss V kita yang akan menyerap apa sahaja, termasuk bahan kimia. Jadi sangat penting untuk kita memilih tuala wanita yang selamat untuk jangka masa panjang.

9. Orang yang mengandung boleh pakai tuala wanita Bio Seleza ke?
Boleh. Masa mengandung boleh pakai pantyliners untuk mengelakkan kesan kimia yang terdapat pada seluar dalam dari di serap oleh miss V. Zaman sekarang seluar dalam pun mostly basuh dengan mesin basuh. Jadi dah tentu bilasan tak berapa bersih & boleh meninggalkan kesan sabun pada seluar dalam. Di tambah pula kalau di KL ni mostly tinggal di condo or apartment. Dry area memang tak kena matahari lansung. Jadi bakteria boleh membiak compare jemuran yang ada direct sunlight. 

10. Bagaimana nak mencuci tuala wanita Bio Seleza?
Sebagai orang Islam penting untuk membasuh tuala wanita sebelum di buang. Boleh follow contoh seperti di dalam gambar di bawah. 

Refer kepada bah 2, untuk mudahkan gel di dalam Bio Seleza jatuh, hanya perlu lalukan air (gunakan hose pipe) untuk menolak gel turun. Then cuci bahagian luar seperti biasa sebelum di buang. Sangat mudah. Compare dengan tuala wanita biasa yang perlu di basuh lebih lama. 

Jangan risau takut tandas tersumbat, sebab gel Bio Seleza biodegradable. Make sure kita hanya buang gel, bukan lapisan luar.


Kalau ada sebarang soalan selain di atas yang berkaitan Bio Seleza, boleh contact  Nad. Hope FAQ di atas membantu memberi sedikit pencerahan kepada kemusykilan uolss. 


Thursday, September 11, 2014

Apa itu DIOKSIN dalam Tuala Wanita

TAHUKAH ANDA?

TUALA WANITA pilihan kita setiap bulan itu di perbuat dari kertas sisa buangan. 

Yang lebih parah, kertas sisa buangan yang digunakan adalah dari sampah-sarap yang direcycle dan dijadikan tuala wanita yang mempunyai bahan kimia yang tinggi/racun yg 900 kali berbahaya pada kesihatan. 

Kalau nak tahu lagi, salah satu proses pembuatannya juga telah menghasilkan sejenis racun yang sangat berbahaya iaitu DIOKSIN.  DIOKSIN  merupakan ancaman kesihatan dalam diam dan penyebab KANSER kelas pertama. 


Bukan nak menakut-nakutkan kaum wanita kita, tapi inilah realiti. Kita semua tak sedar semua tu, termasuklah diri siti sendiri...Tapi, bila dapat tahu pad-pad dekat pasaran diproses dengan menggunakan kertas recycle yang dilunturkan dengan klorin, terus sendiri rasa takut..


Ini antara masalah-masalah yang biasa di alami oleh kaum wanita yang dipandang remeh, adakalanya...Betul tak? Tapi kalau nak tahu, ni semua merupakan petanda-petanda awal tau...

 

Kat bawah ni pulak, antara keratan-keratan akhbar yang dilaporkan oleh 
persatuan pengguna berhubung isu Tuala Wanita..
Bio Seleza
Bio Seleza
Bio Seleza
                   
Bio Seleza

Ini semua adalah kesan dan bahaya diokxin terhadap tubuh badan. Memang mengerikan. Boleh membawa maut!

Dengan itu, sebagai ALTERNATIF, kami memperkenalkan Bio Seleza untuk membantu kaum wanita daripada kerisaun yang bukan sedikit kepada kita golongan wanita..

Bio Seleza Pad digunakan oleh wanita untuk kesihatan
Apa itu Bio Seleza??...New product Bioseleza Feminine pad adalah tuala wanita yang baru saja dilancarkan dan sambutannya sangat hebat disebabkan kuality product ini. Ramai yg bertanya apa istimewanya Bio Seleza ini.
Bio-Seleza ni dirumus oleh Bio-Activated Energy, Nano Silver & Ion Negatif. 


Kenapa Bio-Seleza???
1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah & kering 

2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman

3. Kain berkualiti bernafas untuk pengudaraan, tak lembap & terasa selesa sepanjang hari

4. Ditambah tenaga untuk pengedaran darah.

5. Slim, tak tebal sangat & tak besar sangat 

1Bio Seleza www.hazawani.com Slide1

Should try!!... to order contact me :)

True love;
Nadiah Ahmad
+019-5235560
sitinadiahmad@gmail.com

Wednesday, September 10, 2014

Bio Seleza Tops Agent !


Bio Seleza Promo!
Be part of our agents today!!
Barang yang sentiasa menjadi keperluan setiap wanita di dunia setiap bulan.

Suitable for everybody! Remaja, dewasa, dah berkahwin, single, wanita hamil dan wanita dalam pantang.

Melalui penjualan Bio Seleza pad, anda dapat menikmati keuntungan sekurang-kurangnya min RM3000/sebulan disertai dengan training percuma yang disediakan oleh GLAM.

Mahal ke? Actually tidak mahal pun jika dibandingkan dengan quality yang diberikan!

If you can spend extra money on tudungs, makeup products, handbags... but why don't you put extra care on your Miss V?

Kalau diberikan pilihan, nak pakai kertas recyle or pakai kapas yang berkualiti tinggi?

Pilihan di tangan anda!



Love, 
Nadiah Ahmad

+0195235560
sitinadiahmad@gmail.com

Tuesday, September 9, 2014

TDC Shanghai Itinerary

Less 6 days before our TDC next trip,to SHANGHAI. Sekejap betul masa berlalu. Kali ni my leader first time qualifiers from our team, The Diamond Circle. For some people rasa Shanghai biasa je, tapi for me since travel with close friends rasa seronok & excited lain macam. Kalau travel seorang rasa lain, travel dengan family rasa lain, travel dengan kawan-kawan lagi rasa lain..

So here Nad nak share itinerary. Maybe yang ada planning nak ke sana boleh la follow this itinerary as an idea kan. 

1. Oriental Pearl Tower
Kalau google Shanghai, antara yang keluar mesti this image. The tower was completed in 1994. It was the tallest structure in China from 1994 to 2007. 


Tapi sekarang paling tinggi Canton Tower di Guangzhou. The Oriental Pearl Tower ni antara bangunan ikonik di Shanghai. Kalau ke sini, wajib datang ke sini & ambil gambar.



2. Huangpu River
Nad rasa kalau follow trip Hai-O mesti ada river cruise. So di Shanghai nanti mereka night cruise di Huangpu River. Huangpu River merupakan sungai terbesar di Shanghai & memisahkan bandar Shanghai kepada dua, Pudong (east) & Puxi (west).

Huangpu River - Day view

Huangpu River - Night view. Cantik kan?

3. Silk Factory
Tempat yang paling wanita suka kan.. Hati cakap tak nak shopping sangat, tapi dah ke sana, bagai di kata la.. Mesti mata rambang tengok design sutera-sutera.. Tengok semua cantik terus lupa..


4. Chenghuang Miao & Xiang Yang Market
Sight seeing & shopping time :) Chenghuang Miao terkenal dengan reka bentuk seni bina China lama serta terdapat juga pusat membeli belah. 



Manakala for Xiang Yang Market memang terkenal dengan barangan souvenir, pakaian, mutiara & barang mainan. 


5. The Bund 
The Bund is a waterfront area in central Shanghai. Biasanya The Bund merujuk kepada bangunan sepanjang jalan ini. Tempat wajib datang di Shanghai. Uniknya ketinggian bangunan di sini ada limit yang di tetapkan. Kalau tengok gambar from google, seni bina di area The Bund nampak macam di Europe.

HSBC bermula di sini, sebab tu orang2 lama kalau sebut HSBC tak kenal. Tapi kalau mention Hong Kong bank tahu :)




6. Nanjing Road 
Merupakan tempat membeli-belah utama di Shanghai &  merupakan salah satu jalan membeli-belah paling sibuk di dunia. Melebihi 5km & sepanjang jalan di penuhi dengan pelbagai jenis barangan & jenama. Ada lebih kurang 600 premises, termasuk high end brand. 





That's all for this trip. Nanti after rakan-rakan kita balik dari sane, will upload more & more pictures. For those yang nak follow our TDC in Shanghai journey boleh follow di instagram with these hashtags:

#tdcinshanghai




#tdcjourneys


And also #glamjourneys


Love,
Nadiah Ahmad,
+019-5235560 ( whatsapp )
Email : sitinadiahmad@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...