Thursday, January 17, 2019

10 years challenge


10 years challenge 

Sejak semalam, semua orang pakat dok ber #10YearsChallenge. Maka terkeluar lah semua gambar-gambar purba masing-masing yang bermacam rupa.. Ada yang 10 tahun beza pun masih sama je rupa, maintainnn.. Ada yang beza gilaa.. Ada yang makin jelita.. Ada yang sebaliknya..

Apapun, pada Nad sendiri, perubahan terbesar sepanjang 10 tahun ini yang pada nad paling impactful dalam hidup nad ialah perubahan kepada mindset nad. Perubahan kepada kerjaya. Perubahan kepada kematangan. Perubahan kepada matlamat hidup.

10 tahun lalu, nad adalah seorang student yang kerjanya hanya pergi kelas balik kelas, weekend pergi kerja.

Waktu tu jujurnya, walaupun kehidupan susah tapi tak pernah pening kepala. Sebab hidup hanya untuk lepas tekak sendiri sahaja. Plan waktu tu nak habiskan belajar, then kerja. Tak nampak jalan lain pun, tak nampak pun bayangan nak serious bisnes sendiri. 

Tak pernah membayangkan bahawa lagi 10 tahun akan datang, rupanya seorang gadis bertubuh badan kecil (dan pinggang ramping πŸ˜‹) ini, rupanya dah berjaya mengubah kehidupan sendiri.

Tak pernah membayangkan bahawa lagi 10 tahun akan datang, gadis yang nampak biasa-biasaaaa sangat nih, rupanya dah berjaya mengubah kehidupannya menjadi sangat luar biasa.

Gadis yang tak berapa cemerlang dalam pelajaran ini, rupanya ditakdirkan menjadi cemerlang dalam perniagaan.

MashaAllah, dashatnya Allah mengubah seorang manusia hanya dalam tempoh 10 tahun sahaja.

Harapan Nad semoga untuk lagi 10 tahun akan datang, Mudah mudahan waktu itu

πŸ’•Nana sudah pun capai Financial freedom beserta dengan Time freedom. Mampu bekerja hanya 2 jam setiap hari, tetapi menjana pendapatan sehingga RM500,000-RM1,000,000 setiap bulan

πŸ’•Menjadi WOMAN OF INSPIRATION. Yang mana setiap tahun akan buat satu grand seminar untuk berkongsi rahsia demi rahsia kejayaan yang Nad capai. Untuk bantu semua orang untuk berjaya juga InshaAllah 

πŸ’•Nak menghabiskan masa untuk menulis buku setiap hari. Nak produce beberapa buah buku yang bermanfaat kepada semua

πŸ’•Dah settle down di rumah idaman, berhadapan dengan tasik.. Rumah banglo 2 tingkat, yang berhalaman luas. Ada garden untuk tanam pokok2 bunga, ada ruang tanah berumput carpet yang sangat luas untuk anak-anak bermain (masa tu Hannan baru 13 tahun so belum bercucu ye haha)

πŸ’•Setiap tahun, akan adakan special trip untuk bercuti di dalam atau luar negara

πŸ’•Setiap hari, masa dilebihkan untuk mencari ilmu dan beribadah. Nak betul-betul dalami ilmu Al Quran, nak belajar bahasa arab, nak belajar berkuda memanah dan berenang. 

πŸ’•Setiap tahun, bawa mak ayah, bersama suami dan anak untuk tunaikan umrah di tanah suci. InshaAllah nak ambil pakej VVIP untuk keselesaan semua

πŸ’•Anak-anak juga dihantar belajar macam-macam ilmu dan kemahiran yang mereka minati. Hantarkan untuk belajar bermacam-macam bahasa, kemahiran dan soft skill

πŸ’•Waktu ni, dah ada 1 rumah anak yatim dan 1 pusat tahfiz yang nad bina dengan duit sendiri dan menjadi funder utama setiap bulan

MashaAllah indahnya berangan kan ?

Pada Nad ini bukan berangan. Sebaliknya TARGET MASA PANJANG Nad 😊

Sesungguhnya kehidupan ini bukan hanya mengenai cari duit, hidup, dan menanti mati sahaja.

Banyakkk tanggungjawab yang perlu dilaksanakan di atas muka bumi ini sebelum kita dijemput kembali menemui Sang Pencipta.

Mudah mudahan, setiap niat yang baik, setiap impian yang besar ini, Allah permudahkan setiap satunya.

Apa yang penting, jangan pernah ragu-ragu dengan kemampuan Allah untuk memakbulkan setiap satu daripadanya.. 

Hidup ini, kalau kita tak cukup meminta, RUGI! Sedangkan Allah dah cakap , “Mintalah, pasti aku beri”

Dah minta, kena yakin dan percaya Allah mampu beri. Dan seterusnya, USAHALAH!

Kerana impian takkan jadi kenyataan kalau terus bermimpi dan tarik selimut sambung tidur πŸ˜†

Sekian, lewat malam still taip panjang-panjang. Entah ada ke tidak taktau orang yang baca hahaha

Tak kisah sebenarnya. Yang penting menulis adalah terapi buat diri Nad. Rasa puassss gila dapat menulis panjang-panjaang isi hati ini. Orang baca tak baca belakang kira hahha

Oh ye, kedai online Nad sentiasa bukakkkkk! Jemput masuk pilih mana-mana yang korang suka hehehe

Instagram : @nadiahahmad__

Lepas pilih, kalau ada yang berkenan laju-laju whatsapp Nad


Selamat malam semua 😊

Wednesday, January 16, 2019

Reminder untuk mereka yang nak kulit cantik sahaja


“KAK, SAYA NAK SUPPLEMENTS UNTUK KURUS & PUTIH MACAM KAWAN-KAWAN SAYA...”

Once in a while, Nad akan dapat message dari teenagers yang self-conscious about their physical appearance.

SHOM takde pil pemutih ye adik-adik. SHOM ni semua natural and safe products yang membantu meningkatkan kesihatan dan kecantikan kita. Bukan mengubah rupa kita macam produk berbahaya di luar sana.

Zaman sekarang ni budak-budak muda memang cantik dan pandai bergaya mengalahkan umur masing-masing!

Kita zaman dulu masa sekolah pakai tudung pun senget benget tak tentu hala πŸ˜‚ Yang bebudak sekarang kemain dah fashion tiptop, muka full makeup. 😳

So sangat normal untuk rasa insecure bila tengok kawan-kawan keliling bergaya sakan.

Nad tahu ramai yang muda-muda follow page Nad kat Facebook, Instagram ni, so Nad nak pesan sikit..

Rileks. Just sebab you rasa you tak cantik now, tak bermakna you takkan cantik langsung. Muka you maybe belum habis terbentuk lagi, you akan turun berat soon. Maybe sekarang banyak main panas gelap, nanti lama-lama kulit okay balik cerah berseri bila you kurangkan aktiviti berpanas.

Time will change everything.

Untuk membuktikan apa Nad cakap ni, Nad share dengan korang gambar Nad masa muda dulu. Jangan tanya umur berapa sebab Nad sendiri tak ingat πŸ˜‚ 

Ni pun terjumpa gambar lama dok godek godek dalam Facebook sebab husband yang jumpa. Dia siap tanya awat muka you ni macam .. 🀣


Bukan senang tau Nad nak share gambar lama ni. Sebab tu Nad tak nak share banyak-banyak supaya takde orang boleh manipulate gambar ni hahahah 😝


Korang nampak sendiri kan? Tembam, gelap, pucat and nerd semacam. 

Nad sekarang dah 30. Research cakap bila kita 30, kecantikan Nad adalah di tahap maksimum. Yang paling cantik seumur hidup kita lah kiranya. 


So you can see how much Nad bertukar within the years πŸ˜‚


Macam mana muka Nad drastically bertukar? Well, amalkan gaya hidup sihat. 

Elakkan main panas, pakai skincare, sunblock everyday pakai, exercise, makan supplements yang diperlukan. 

As easy as that 😊

Nak tahu SHOM supplements apa Nad makan sekarang? Supplements kecantikan SHAKE ME, BB GLO COLLOGEN, HERBA MAHARANI. And Nad pakai INFINENCE Skincare.

Disebabkan ramai yang tanya Nad, bila nak nampak effect lepas consume products SHOM ni ?!

U alls, supplements SHOM bukan ubat putih ? Bukan ubat jerawat! Bukan ubat kurus! Tapi  supplement yang  membantu dalam menggantikkan sel kulit baru yang lebih sihat, bersih. Dan  juga sangat bagus untuk mereka yang nak kekal bertenaga dan keyang lebih lama.

Kesan ?

Boleh nampak bergantung pada individu. Contoh Ada customer yang amalkan 2 kotak BB GLO COLLOGEN dah nampak effect. Ada yang setahun amalkan INFINENCE SKINCARE kulit memang sangat flawless.

Key word, you kena konsistent. Rajin, dan sabar.

In sha Allah result untuk kulit yang lebih sihat, cantik berseri you akan dapat. Paling penting, semua product SHOM  supplement organik yang memberi kan kesihatan kita ke tahap yang lebih baik. In sha Allah.

Ingat, nak kulit seputih snow white ke nak kurus dalam masa sehari ke, jangan whatsapp tanya Nad. Nad takde penyelesaian untuk tu. Bahaya tau pilih jalan singkat untuk cantik.

Yang tak cantik tak semestinya takkan cantik.
Yang cantik tak semestinya cantik all the time.

Yang penting, hati kita bersih, kita jaga penampilan semampu yang boleh. Tak perlu mengubah ciptaan Allah dah kurniakan kat kita. 

Setiap orang ada kelebihan masing-masing. Focus on your talents rather than just your face. And that’s how you akan berjaya dalam hidup you. 😊❤️


Nadiah Ahmad
Health & Beauty Consultant 

Tuesday, January 15, 2019

GARLIC TABLET + SHAKE ME EVERY MORNING



Assalamualaikum dan good morning semua ! 😊

Nad dah shake SHAKE ME tadi, now tinggal nak minum je. 

Memang senang sangat nak bancuh. Just masukkan sukatan SHAKE ME dalam shaker, masuk air then shake it! Senang kan ? 



SHAKE ME ni memang penting sangat especially untuk mak-mak sebab Nad faham kita semua kena ada extra energy nak jaga anak berlari sana sini kan ?

Bila minum SHAKE ME, memang rasa bertenaga tau. Macam badan recharge gitu. Sebab badan kita memang sangat perlukan protein SHAKE ME ni. Since protein paling lambat untuk perut hadam, Nad rasa kenyang lama gak 😊

Selain dari nak tahan kenyang & bertenaga, Nad minum SHAKE ME ni sebab nak kulit cantik. Dah setahun Nad minum, memang nampak kulit muka lebih cerah sekata, lebih licin dari sebelumnya. Kulit diperbuat daripada protein & memang perlukan protein untuk pembaharuan sel. 

Untuk mereka yang first time nak cuba consume, Nad highly recommend untuk cuba SHAKE ME inshaaAllah memang terbaik πŸ‘πŸ» 

Semalam, Nad dapat rasa yang nad dah lalui hari yang sangat berbeza daripada hari-hari sebelumnya. Ikutkan sepatutnya, semalam adalah hari melepek Nad. Sebab Nad baru selalu kalau weekend Nad full dengan aktiviti, isnin tu Nad akan rasa badan letih and nak rest je.

Tapi semalam lain macam. Tak penat lansung seharian tu. Takde rasa lesu-lesu ke apa. Takde rasa mengantuk sepanjang hari.

Badan rasa bertenaga macam orang yang cukup rest sepanjang weekend!

Bukan takat tu saja, malam pun bukan main senang nak tidur. Siapa kenal Nad tahu Nad ada masalah susah nak lelap malam.

Tapi semalam lainnnn macam ! Senanggg je nak lelap. Letak kepala terus berlayar 🚒🚒

Fikir punya fikir, finally teringat semalam pagi-pagi buta Nad mulakan dengan 2BIJI GARLIC TABLET + 1 shaker SHAKE ME 😘

And Nad strongly rasa, punca sebenar adalah GARLIC TABLET! Sebab seriously Nad selama ni jarang amek pagi tau. Selalu amek ikut suka hati je nak makan ke tidak. Hehe

Rupanya amek pagi-pagi, laaagi power effect dia !

Ramai ingat amek GARLIC TABLET ni kalau ada masalah kesihatan sahaja. Sebenarnya tidak. GARLIC TABLET bagus gila gila untuk boost energy badan korang. Lagi-lagi yang cepat lesu and tak bermaya seharian. Then badan pulak cepat masuk angin, lagi lah perlu consume GARLIC TABLET sebab Nad rasa majoriti tau khasiat barang putih kan ? But if nak makan mentah-mentah tu memang tak lah kan. Sekarang dah mudah just telan je dalam bentuk pill, tak payah dah tutup hidung bagai, ehehe

Faham jelah, being a MOM, WIFE, BIZ COACH & ENTREPRENEUR macam Nad, bukan sikit energy nak guna.

Honestly sebelum ni memang lainnn sangat rasa badan, compare dengan semalam.

So start dr today, Nad nekad nak konsisten amek GARLIC TABLET every morning selain daripada amek SHAKE ME macam biasa 😍



Korang yang jenis selalu rasa letih dan lesu, sila lahhhh cuba please!! Beza gila i tell you ❤️

Nak order? boleh whatsapp Nad terus πŸ’•

Nadiah Ahmad
Health & Beauty Consultant

✨ Postage setiap hari
✨ COD seluruh Kulim & sekitar Bukit Mertajam

Monday, January 14, 2019

ASSISTANT UNTUK SI SUPER-MOM! πŸ’ͺ


THE MOST TOUGHEST JOB IN THE WORLD !

Percayalah, dalam banyak-banyak pekerjaan and jawatan dalam dunia, percayalah cakap Nad being a mom and a housewife is the toughest job in the world. Betul ? Setuju ?

Jadi seorang ibu ni, 24/7 Non-Stop kerjanya.
Lelagi housewife nih. Nak jadi housewife memang takperlukan Degree, PHD, and all, tapi it needs skills and kecekalan, ketabahan mental and physical.

Jadi seorang ibu, and housewife ni kan, is like the Never Ending Job in life. Its like you're stick with it until death sets you apart πŸ˜‚

Kena sentiasa ada 24/7 no matter when.
Takde annual leave.
Takde cuti ke MC ke (even MC pun kau macam tak mc).
Takde gaji - buatlah kerja banyak mana pun, gaji budak lepas spm pun lagi berganda banyak daripada duit kita.
Takde bonus.
And paling sedih, bila takde sape appreciate housewife. Sebab bila cakap suri rumah, orang akan cakap “Ohhh dia suri rumah, duduk rumah je” and they thought jadi suri rumah ni kerja dia semudah ABC πŸ˜‚

Sedangkan they dont know the fact that ....
We had that sleepless Night since were a housewife.
Kita takdapat tidur dengan lena since we got this job sebab everytime we sleep mesti akan terfikir ....

“Esok nak masak apa ek”
“Esok baju tu kena basuh....”
“Esok kena tukar cadar tu... cuci yang ni....”
“Bahan nak masak esok cukup tak ek....”

And macam-macamlah bermain diminda!

Banyaknya kerja suri rumah ni, and seriously i tell you, it never ends !
Time nak masak je banyak benda kena buat.
Mana nak siang ikan, ayam.
Mana nak potong bawang, cili.
Mana nak tumis and masak.
Mana nak basuh pinggan mangkuk lepas masak.
Mana nak hidang makanan.
Mana nak suap anak makan.
Mana nak kemas dapur yang dah bersepah nasi merata sana sini.
Mana nak mop lantai yang dah melekit sebab air tumpah lah, nasi jatuhlah.

Belum lagi nak basuh baju ber-round-round.
Belum lagi nak sidai dia.
Dah kering kena lipat pulak.
Then susun dalam almari baju suami, anak.
Belum lagi nak kena basuh segala tandas, sinki, kat rumah tu.
Nak tukar cadar, bersihkan habuk sekeliling tingkap rumah, rak-rak buku.

Belum lagi nak kena urus anak.
Mandikan anak.
Kemas mainan anak dah sepahkan.
Jadi cikgu dirumah ajar anak membaca, temankan anak buat homework, etc.



Eh ya Allah banyak sangatlah kerja housewife nih ! Memang never end seriously. And for me, a housewife ni deserves an appreciation from other people cause this is the toughest job in life πŸ’ͺ

Alhamdulillah, harini rasa lebih sihat than yesterday and yesterday. Alhamdulillah Ya Allah. Nothing is better than being healthy! πŸ˜Š❤️

As usual my everyday Routine eventho tak sihat sangat beberapa hari haritu, Nad takpernah missed SHAKE ME even a day. Dah macam makanan ruji makanan harian Nad dah. Semestinya SHAKE ME and Nad memang dah sebati! πŸ’ͺ

SHAKE ME memang Nad takkan missed and akan sentiasa consume cause Nad ni banyakkk kerja kena handle, yeahh im a Super-mom! And for sure Supermom perlukan banyakkkk tenaga for the whole day!

Mana nak kemas rumah.
Mana nak basuh baju.
Mana nak sidai baju.
Mana nak lipat baju.
Mana nak masak.
Mana nak cuci pinggan mangkuk.
Mana nak uruskan si Hannan lagi.
Mana nak buat kerja business.
Mana nak drive sana sini.
Mana nak gi Delivery  sana sini.
Eh semua perlukan ENERGY tau!

And silap-silap kalau tak cukup Energy, badan Nad boleh flat and cepat penat letih tak bermaya lesu semua. But then, mujurlah ada SHAKE ME !

Bukan tu je, bila consume SHAKE ME ni tup tup Nad perasan.....

Eh, kulit aku makin cerahlah ..
Eh, kulit aku makin cantiklah ..
Eh, kulit aku makin gebulah ..
Eh, body shape aku makin cantik ..
Eh, susu badan aku makin banyak ..
(Time menyusukan Hannan dulu)
Eh, rambut aku dah tak gugur ..
Eh, eh eh... bestnya SHAKE ME nih!

Serious SHAKE ME memang the best ever !
Love youuu SHAKE ME !




 I'm a housewife and also a Work At Home mom. Since 3/4AM bangun, buat kerja rumah non-stop and baru sekarang almost settle semua, fuhhhh penat ui πŸ˜‚πŸ˜‚

Now, nak masuk Home Office pula, settlekan whatsapp customersku and orders untuk COD harini fuhhhh! πŸ’ͺ

The Work At Home Mom,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

INSTAGRAM : @nadiahahmad__
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...