Sunday, March 24, 2019

Bv Alfalfa membantu mencegah dehydration


Korang perasan tak cuaca sekarang ni macam panas semacam.. πŸ˜“

Kejap tadi Nad dok tengok ig story, sampai lah dekat ig story someone ni, dia update yang dah 3 hari dia cuba untuk ganti puasa tapi tak mampu sebab cuaca panas sangat.. Dia rasa dahaga melampau..

So Nad rasa terpanggil nak kongsi, sebab nad sendiri dah 2 hari puasa ganti, Alhamdulillah walaupun terasa jugak hangatnya tu, tapi Alhamdulillah masih mampu bertahan.. 😊

Rahsia dia, tak lain tak bukan minuman BV ALFALFA ! BV ALFALFA ni adalah minuman  yang membantu untuk elak badan kita hilang banyak air.. Dan bantu untuk kembalikan kecergasan badan selepas berbuka juga.

Selalunya nad akan minum pagi masa sahur.. Memang wajibbb sangat-sangat !!!

Sebab apa? Sebab kalau tak minum Bv Alfalfa masa sahur, alamatnya nad pun mungkin boleh jadi puasa sekerat hari jugak πŸ˜‚

Bila minum Bv Alfalfa ni, tekak rasa kurang kering and badan tak rasa panas or kering sangat.. Sebab elektrolit dalam Bv Alfalfa ni membantu untuk mencegah dehydration.. 

Seterusnya, nad akan ambil jugak selepas berbuka..

Selalunya nad akan bancuh sejuk-sejuk, waktu elok je lepas azan, teguk lalu kot tekak, fuhhhhhh!!! Allah je tahu macam mana kelegaannya πŸ˜‚

Nak compare dengan air sirap ais dengan Bv Alfalfa yang dibancuh sejuk-sejuk, SUMPAH JAUH BEZA..

Minum Bv Alfalfa ni ibarat dia cepat hilangkan dahaga.. Tak payah minum air sampai satu jug habis untuk hilangkan dahaga pun.. 

So korang yang sekarang tengah pulun ganti puasa, dan sebegai persediaan untuk menjalani RAMADHAN MUSIM PANAS nanti, nad rekemen sangat semua get ready siap-siap naa..


Siapa berminat boleh whatsapp je nad okay πŸ‘πŸ»

Should have this one in your daily needs! Stock up sesiap untuk puasa a few month  ahead ! Memang best and sedap dan menyegarkan!
Gulp gulp!

Nad ada READY STOCK and COD & POSTAGE everyday! Whatsapp to purchase!


Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Saturday, March 23, 2019

RAMBUT GUGUR TERUKKKK LEPAS BERSALIN


RAMBUT GUGUR TERUKKKK LEPAS BERSALIN !  

Jadi ibu ni macam-macam pengorbanan kita kena alami kan? Letih mengandung kehulu kehilir bawa perut 9 bulan, sakit bersalin, dan ingatkan lepas dah bersalin dah boleh hooraaa hoorayy! Tapi....apakan daya.....

Kena hadap fasa RAMBUT GUGUR PULAK πŸ˜‚ 

Ya Allah stresss! Sana sini rambut terselit 😒

Macam Nad sendiri, jangan cakaplah. Boleh hafal dah apa akan jadi lepas baby masuk bulan sekian-sekian. Paling Nad takut nak hadap, rambut gugur ni lah. Hehe.

Perasan tak, rambut kita kalau masa mengandung kemain lebat, helok cantik, hitam bersinar πŸ‘©πŸ»

Tapi...lepas baby dah masuk umur 4-5 bulan, apa pulak cerita?

Hermm...
Mulalah rambut si ibu start berguguran😭
Dah macam orang kena chemo pun yer. Wuuu.

Bangun pagi, tengok rambut atas bantal bersepah!

Bila nak kemas rumah, segumpal rambut kena sapu! 

Bila masuk toilet, berkumpul rambut dekat penutup toilet! 

Bila pegang sikit je rambut, segenggam rambut dekat tapak tangan 😭😭😭

Ada sesiapa pernah alami? Hehe. Nad rasa semua ibu pun alami benda alah ni. Sebab hormon kita tak menentu dan berubah serta merta. 

Alhamdulillah Nad pun tak terlepas alami fasa ni & syukur jugak dah lepas dari fasa ni haha. Selalunya 1 atau 2 bulan akan hadap rambut gugur ni. Kena sabar sikit la yer? Lepas dari tu, rambut start elok semula. 

Cuma ada jugak yang kongsikan dengan Nad, baby dah berapa tahun pun masih gugur lagi rambut. Haaaa yang tu korang kena check semula dari segi lifestyle korang. 

Selain dari jaga pemakanan, Nad menggunakan syampu Marine Essence yang berasaskan daripada garam buluh untuk elakkan/kurangkan rambut gugur


Kebaikan syampu Marine Essence : 

✅ Kekurangan protein dalam badan ialah punca rambut tidak sihat, gugur dan rapuh. Kandungan garam buluh membekalkan keperluan protien dan membantu pertumbuhan rambut dan memelihara rambut yang kuat serta sihat  

✅ Rambut yang sihat memerlukan Vitamin A, B, C dan E. jadinya Multivitamin sangat membantu untuk keperluan multivitamin tersebut. berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan

✅ membantu pertumbuhan rambut,  menghalang keguguran rambut dan B complex ialah vitamin anti-stress juga.    

✅ menggalak rambut tumbuh lebih sihat, subur dan tebal. Memang bagus syampu Marine Essence ni untuk rambut gugur.

Nad sharekan juga beberapa tips dalam post ni ya untuk manfaat ibu-ibu yang lain πŸ‘πŸ»

TIPS PERTAMA : Tukar syampu kepada yang lebih rendah kandungan bahan kimia atau yang berasaskan organik seperti syampu garam buluh Marine Essence.

TIPS KEDUA : Tujar sikat rambut kepada yang kurang memberi tekanan kepafa rambut dan kulit kepala.

TIPS KETIGA : Mengambil supplement yang mengandungi multivitamin dan mineral, zinc dan protein yang bagus untuk kesihatan rambut.

TIPS KEEMPAT : Tidur dan rehat yang cukup dan jauhi stress.

TIPS KELIMA : Minum air secukupnya dan jaga pemakanan.


NAK KULIT KEPALA SIHAT, RAMBUT BERSINAR, MENAWAN ?  

Whatsapp Nad sekarang untuk dapatkan harga ISTIMEWA.

Dekat mana boleh order ?
Boleh visit FB PAGE : NADIAH AHMAD
Boleh follow instagram Nad @nadiahahmad__

Untuk order boleh WhatsApp 

Selamat mencubaaa.

Friday, March 22, 2019

THE JUMAAT BARAKAH ❤️


THE JUMAAT BARAKAH ❤️

Begitu pantas and lajunyaaaaaa masa berjalan. Tup tup tup dah Hari Jumaat, and jumaat 2 minggu terakhir sebelum March gonna ends. Minggu depan last March, then tuptup April then tuptup puasa dah πŸ˜…

And for me, it is really Critical now!!! Sebab ada baki lagi 8 hari sahaja lagi sebelum menjelang CLOSING March 2018. Semoga dipermudahkan urusan Nad &  untuk score and kejar target sehabis baik untuk March 2019 ni. Aminnnn!

Syukur Alhamdulillah untuk Jumaat harini.
Sebab i always believe that Jumaat is such a miracle! ❤️
Hari penghulu segala hari.

Jangan lupa Dhuha bagi yang sempat.
Jangan lupa Al-Waqiah, Al-Mulk.
Jangan lupa Istighfar, Berzikir, Bertahmid.
Jangan lupa sedekah..
And berdoa dihari Jumaat. 
Semoga Allah perkenankan 😊

Alhamdulillah permulaaan JUMAAT, Nad diserbu dari pagi tadi dengan customer yang nak grab PROMO MARCH.

MANA NAK CARI BALIK SEMANGAT?

Mostly Nad banyak didatangkan soalan, yang datang kat Nad and tanya,

“Nad, macamana Nad cari SEMANGAT? Macamana Nad maintain ber-semangat?”

Yes, Nad faham normal lah kadang dalam kehidupan kita rasa macam, tak semangat, ada yang semangat tapi sebenarnya tak cukup sangat pun semangat tu huhuhu.

Kadang, ada juga yang semangat tu, tapi semangat tu tak berkobar selalu. Semangat sehari, esok lusa tulat dah tak huhuhu. Kan?

Sebenarnya apa-apa pun kena ingat, hari kita Allah yang pegang. So pada Allah juga kita kembali and meminta. Semangat hilang? Cari Allah minta dia kembalikan semangat kita yang hilang, and at the same time ingat balik why kita start dulu:

For me, my big why is my parents, my daughter, and my husband. Nak balas jasa mereka semua beri keselesaan pada parents, bantu suami in money management and nak provide better life untuk my daughter and my future kids πŸ’•

Bila rasa semangat tu macam hilang, cepat cepat cari Allah, cepat cepat ingat balik WHY WHY you start! And apa BIG WHY you!

If your BIG WHY, is your family. So kenapa perlu rasa tak semangat? Tak cukup sayang ke you dengan family you?

And ingattt! kita dah pergi and kayuh SEJAUH NI, so why should we let semangat lemah tu jatuhkan kita?!

We’re already ON THE WAY there! Yang penting kena double and triple kan EFFORT and make it happen!

And untuk muslims, you should try buat Tahajjud and Dhuha regularly. Bila you buat you akan notice perubahan BESAR dalam kehidupan you. Seriously, try! 😊


Lepas Solat Jumaat harini Nad akan buat COD & Postage all over Kulim & Bukit Mertajam seperti biasa. If you all nak order Products SHOM boleh terus whatsapp Nad for fast response 😘

Health And Beauty Consultant,
Nadiah Ahmad | 019.523.5560

@nadiahahmad__

Thursday, March 21, 2019

Kopi AJAIB


Ada jugak yang lemau pada waktu pagi, seolah-olah tak bertenaga dan tak bersarapan pagi.

Ada jugak yang rasa mengantuk umpama semalam tak cukup tidur.

Ada jugak yang rasa “berat” nak lakukan kerja akibat terlalu banyak ambil sarapan pagi.

Pernah tak kita rasa macam ni? 

Dan jujurnya, Nad adalah salah seorang daripada kategori di atas! Bila dah bersarapan dengan nasi lemak, mee goreng, yang lagi best, tak lari dengan roti canai! Haih. Pagi-pagi dah kumpul lemak & kolestrol 🀦🏻‍♀️ 

Tambah-tambah, lakukan kerja di dalam aircond.

Ya ALLAH, menjadi-jadi mengantuk tu! Bagaikan orang mengantuk di sorong bantal kata orang.. 

Tetapi, selepas Nad mengamalkan pengambilan Min Kaffe pada waktu pagi, totally masalah yang Nad hadapi BERKURANGAN & HILANG! 

Nad dapati, BADAN RASA LEBIH BERTENAGA, LEBIH CERGAS & LEBIH SIHAT selepas pengambilan Min Kaffe. 

Selain daripada tu, Nad rasai sendiri perubahan ketara pada kulit wajah Nad sendiri. KULIT LEBIH LEMBAP, CANTIK & FLAWLESS selepas pengambilan Min Kaffe. 

Yang mana sebelum ni, Nad kerap kali rasa lapar yang amat sangat sebelum waktu lunch, kali ni selepas pengambilan Min Kaffe, Nad jarang mengadu lapar! PERUT SENTIASA RASA KENYANG SEHINGGA KE PETANG dan tak perasan pun waktu lunch menginjak kepada pukul 3-4-5 petang. Lunch + dinner selalu bergabung 😊 

Dan waktu berpuasa / ganti puasa, memang superbbb ENERGY LEVEL dengan handle anak yang semakin aktif, cuaca yang sangat menguji keimanan, & jugak fokus kepada bisnes dan rumahtangga bukan sesuatu yang mudah! Namun semua tu, Alhamdulillah Min Kaffe sangat membantu πŸ‘πŸΌ

Menjadi kelaziman seorang Mommies yang mempunyai anak kecil yang nak membesar, Mommies akan alami masalah keguguran rambut. Sejujurnya, hampir botak jugak rambut Nad. Nad alami masalah keguguran yang sangat kronik! Namun, alhamdulillah sekarang dah back to normal. Yeay! Suka tengok anak rambut kembali tumbuh seperti sediakala.

Banyakkkk sangat yang Min Kaffe bantu dalam kehidupan seharian Nak! Rasa rugi kalau Nad tinggalkan pengambilan Min Kaffe ni hari-hari kerana MANFAAT & KELEBIHANNYA dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki! 

Pada setiap pagi, Nad akan pastikan Min Kaffe antara list breakfast penting untuk seorang Nadiah Ahmad πŸ’•


Nad high recomend pengambilan Min Kaffe untuk student, mereka yang bekerja, ibu bekerjaya, housewife dan sebagainya! Kerana Min Kaffe sesuai untuk semuaaaaa golongan termasuk lelaki & perempuan. 

Korang yang nak dapatkan bantuan nasihat dr Nad untuk sebarang isu kesihatan atau kecantikan boleh contact Nad ye. Whatsapp untuk FAST RESPON πŸ™‚ 


NADIAH AHMAD | 019.523.5560 | @nadiahahmad__
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...